Lue runoarvioita!
Lue peruskirjojen arvioita!
Lue eläinromaaneiden arvioita!
Lue fantasia- ja tieteisromaaneiden arvioita!
Lue hevoskirjojen arvioita!
Lue helppolukuisten kirjojen arvioita! Lue huumori- ja vitsikirjojen arvioita! Lue intiaani- ja lännenromaaneiden arvioita! Lue jännitys- ja salapoliisiromaaneiden arvioita! Lue kummitus- ja kauhukirjojen arvioita!
Lue nuorten aikuisten romaaneiden arvioita! Lue satukirjojen arvioita! Lue kuvakirjojen arvioita! Lue sarjakuvien arvioita! Lue tietokirjojen arvioita!


Takaisin kirjoittamaan arviota
Kirjoita oma kirja-arvio

 

J. Jokisen eväiden etusivulle
J. Jokisen eväät


 
Lene kaaberbol: Tehtävä menneisyydestä (W.i.t.c.h.)

Kirjan hauskin tapahtuma kun Hay Lin saa taikapeilin ja kun he toteuttavat lupauksen. Kirjan ikävin tapahtuma kun kuningatar on pieni hämähäkki. Kirja kertoo W.i.t.c.h. tyttöjen tehtävästä menneisyydestä siitä kun he menevät taikapeilistä menneisyyteen.Kirja oli mielestäni hyvä koska siinä oli niin paljon taikaa. Kirja kannattaa lukea ja myös muut W.i.t.c.h.romaanit.

Arvosana: Hyvää satoa!
Arvion kirjoittaja: Laura J. Mutalankoulu 5Lk
 
: lue jos uskallat

se on hyvä kirja koska siin on niin monta eri tarinaa kandee lukee.ne on myös pelottavii tarinoit siin on semmosii aika raakoi tarinoit....lue jos uskallat!=)

Arvosana: MAHTAVA, HUIPPUMAUKAS
Arvion kirjoittaja: janne,mutalan koulu6.lk
 
Lene Kaaberbol: Kevään paluu (W.i.t.c.h.)

Kirjan hauskin tapahtuma kun Cornelia sai tietää mitä vihreät kipunat on. Kirjan ikävin tapahtuma kun kipunat kertoi viestinsä. Kirja kertoo siitä kun W.i.t.c.h. tytöt lähtevät pelastamaan kaupunkia madon kynsistä. Tässä kirja sarjassa on myös neljä muuta kirjaa.

Arvosana: Hyvää satoa!
Arvion kirjoittaja: Laura J. Mutalan koulu 5lk
 
Joan Aiken: Äänet (Kauhujuttu)

Julia on kuullut kylän asukkailta, että Harkin Housessa kummitteli. Hän oli alkanut nähdä painajaisunia heti tultuaan sinne kesän viettoon. Mitä kauheaa o´likaan tapahtunut talon menneisyydessä? Ja kenen riitelevät äänet tunkeutuivat alati Julian ajatuksiin?

Arvosana: Keskinkertainen
Arvion kirjoittaja: Kimmo mutalan koulu 5.lk
 
Angela Sommer-Bodenburg: Pikku vampyyri maalla

Kirja kertoo Anton-nimisestä pojasta, jolla on ystävä, joka on vampyyri. Vampyyrin nimi on Rydiger. Antonin vanhemmat eivät usko vampyyreihin. Antonin ja hänen vanhemmat menevät maalle. Antonista maalla on tylsää, ei mitään tekemistä ja maalaisilma läkähdyttävää. Anton aikoo mennä etsimän Rydigerin arkkua ja löytää hänet. Pikku vanpyyri on nälissään sillä maalla ei löydy mitään syötävää. Kaverukset joutuvat moniin pulmiin esim. munajuttu tai kaksi berliiniläistä. Anton ja Rydiger tapaavat Rydigerin pikkusiskon Annan, Rva ja Hra Hering ja heidän lapset Johannan ja Herman,myös hirveän Hra Stobermanin. Kirjaa ei kannata lukea jos näkee painajaisia, kun on lukenut kirjaa.

Arvosana: Hyvää satoa!
Arvion kirjoittaja: Marina, Rantakylän koulu 4b
 
R.L.Stine: Painajainen kesäleirillä (Goosebumps)

Se oli hyvä kirja,koska siinä tapahtui minusta aika paljon.

Arvosana: MAHTAVA, HUIPPUMAUKAS
Arvion kirjoittaja: Kati, Mutalankoulu 5-6 luokka
 
R.L.Stine: Kirottu tyttö (The Nightmare Room)

Maggie O`Connor viettää 13-vuotispäiväänsä tivolissa ystäviensä kanssa. Ystävät houkuttelevat Maggien kädestäennustajan telttaan, mutta kun ennustajaeukko näkee Maggien käden,hän kauhistuu ja ajaa tytön ulos huutaen: Sinä tuot PAHAN mukanasi! Pian tämän jälkeen Maggien kavereille alkaa tapahtua outoja asioita, mitä ei heti luulisi tapahtuvan. Kirja oli tosi jännä! Ei kannata lukea yölukemiseksi...

Arvosana: MAHTAVA, HUIPPUMAUKAS
Arvion kirjoittaja: Heidi , Mutalankoulu, 3-4
 
R.L.Stine: Painajainen kesäleirillä (Goosebumps)

Ihan kiva. Lopussa aika jännä...

Arvosana: Hyvää satoa!
Arvion kirjoittaja: Heidi, Mutalankoulu, 3-4
 
Angela Bull: Toivomushauta (Kauhujuttu)

Jännittävä kirja,koska kerrottiin että Pienokaisen Haudan äärellä lausutut toivomukset toteutuivat.Cathy joka epätoivoisesti tarvitsi rahaa luokkaretkeä varten,päätti yrittää.Hän pääsi vanhaan leipomoon apulaiseksi...

Arvosana: Hyvää satoa!
Arvion kirjoittaja: Kati, Mutalankoulu, 5-6 luokka
 
Angela Sommer-Bodenburg: Pikku Vampyyri ja tyhjän arkun arvoitus

Tosi hyvä kirja koska se oli niin jännittävä ja hauska!

Arvosana: Hyvää satoa!
Arvion kirjoittaja: Riika mutalan koulu 4lk
 
R.L. Stine: Armoton aikamatka (Goosebumps special)

Kirjassa päähenkilö olet sinä itse ja Denny (kirjassa veljesi). Lähdette lomalle New Yorkiin ja vanhemmat raahavat sinut museoihin.Denny karkaa museossa omille teilleen ja joudut etsimään hänet... kuljet käytävillä ja näet oven joka on raollaan. Oven takaa sinulle paljastuu hurja seikkailu aikakoneella,jota kautta sinun täytyy löytää Denny! Muista,että et lue kirjaa alusta loppuun! Vaan teet omia päätöksiä kirjan vaihtoehtojen mukaan... Kirja oli mielestäni jännä ja mielenkiintoinen,koska ei osannut odottaa mitä seuraavaksi tapahtuu. Kirjassa kun sai tehdä itse päätöksiä tuntui,että itse olisi ollut selvittämässä juttua ja siten kirjaan pystyi eläytymään hyvin! Vaikka kirja oli vauhdikas ja uusia käänteitä tuli milloin miltäkin sivulta,oli kirja hyvä!!!

Arvosana: Hyvää satoa!
Arvion kirjoittaja: Laura Utran koulu 6b
 
Robert Westall: Kummitusluostari (Kauhujuttu)

Pieni poika Maggi oli innoissaan,kun hänen isälleen tarjottiin vanhan luostarin korjausurakkaa.Talossa alkoikin kummitella..... Suosittelen kirjaa 3-6 luokkalaisille. Kirja oli jännittävä koska siinä sattui ja tapahtui.

Arvosana: MAHTAVA, HUIPPUMAUKAS
Arvion kirjoittaja: Helena,Mutala,3a
 
Lene Kaaberbol: kotkan kynnet (W.i.t.c.h ajan verkko 2)

Kirja oli hyvä ja kutakuinkin jännittävä.W.I.T.C.H.-tytöt ovat palanneet Heatherfieldiin ja kärsivät nyt päänsäryistä ja huimauskohtauksista.Tyttöjen toisen aikamatkan tehtävänä on löytää kotkansirpale ennen Gorgoa.Mutta miten käy kun Gorgo on ehtinyt Kotkatorniin ennen heitä?Kirjassa ei ollut oikein tylsiäkohtia ja siksi sitä oli mukava lukea alusta lopuun saakka.

Arvosana: Hyvää satoa!
Arvion kirjoittaja: Hanna-Kaisa Mutalankoulu lk:5-6
 
: KEHTOLAULU LUURANGOLLE ja 69 muuta karmivaa tarinaa

kirjassa on 30 kauhutarinaa Esim.Luunkalvaja,Haamupuhelin,Läpinäkyvätkädet,tappava tanssipuku jne.(Hermoja kutkutava kirja)

Arvosana: MAHTAVA, HUIPPUMAUKAS
Arvion kirjoittaja: Eve,pataluodonkoulu,1a
 
R.L. Stine: hullu tiedemies (Goosebumps)

Casey ja Margaret ovat yleensä leikkineet isänsä kanssa, mutta nyt isällä ei ole aikaa. Hän vain aina katoaa mystisesti kellariin. Sen jälkeen kun isä on alkanut käydä kellarissa,hän on lapsien mielestä muuttunut kummalliseksi.

Arvosana: Hyvää satoa!
Arvion kirjoittaja: Janne
 
Lene Kaaberbol: Taistelu syvyyksissä (W.i.t.c.h.)

Taraneen veli Peter katoaa merelle.Taranee on varma,että katoaminen on hänen syynsä,koska hän suutuspäissään toivonut Peterille pahaa... Noitajengi W.i.t.ch lähtee etsimään Peteriä..

Arvosana: MAHTAVA, HUIPPUMAUKAS
Arvion kirjoittaja: Minja,Mutalan koulu ja 4lk
 
Joan Aiken: Äänet (Kauhujuttu)

Julia oli kuullut kylän asukkailta että Harkin Housessa kummitteli.Hän oli alkanut nähdä painajaisunia heti päästyään sinne kesänviettoon.Kenen äänet tunkeutuvat alati Julian ajatuksiin?Kirja oli hyvä,koska siinä lopussa alkoi tapahtua.

Arvosana: Hyvää satoa!
Arvion kirjoittaja: Kati, Mutalankoulu 5-6 lk
 
Lene Kaaberbol: pöllön varjo (W.I.T.C.H. ajan verkko 3)

Pidän jännittävistä kirjoista ja tämä kirja vastasi odotuksiani sillä se oli jännittävä.Kaksi Vallanomenan sirpaletta on jo turvassa Kandrakarin vartioilla,mutta kolmannen löytäminen on jo monin kerroin vaikeampaa.Tällä kertaa tytöt matkaavat Strigiaan,Pöllöjen kaupunkiin.Mutta jotakin tapahtui sillä paikalle pääsi vain neljä tyttöä.(heitä on viisi)

Arvosana: Hyvää satoa!
Arvion kirjoittaja: Hanna-Kaisa Mutalankoulu lk:5-6
 
Margaret Mahy: Aulis Turskin aavekoulu

Mauri oli tavallinen poika. Hänen ystävänsä Lulu oli kuollut, käynyt Aulis Turskin koulua ja muut tunut aaveeksi. Maurin äiti oli palapelimestari ja halusi Maurin älykkyyskouluun. Jos luet kirjan, niin saat kokea Martin seikkailun.

Arvosana: Hyvää satoa!
Arvion kirjoittaja: Jani Rantakylänkoulu 4B
 
R.L.Stine: muumion kirous (Goosebumps)

Ben,eli Gaben eno on tieteilijä ja tutkii pyramidia. Gabe on taikauskoinen ja uskoo muumioihin. Sari on taas hajamielinen ja rakastaa käytännön piloja. Ahmed puolestaan on hullu ja aikoo muumioittaa Benin, Sarin ja Gaben. Kirja oli jännittävä kun Ahmed aikoi tehdä kokoelmiinsa lisää muumioita.

Arvosana: MAHTAVA, HUIPPUMAUKAS
Arvion kirjoittaja: SimoK,Rantakylänkoulu 4b
 
R.L Stine: muumion kirous (Goosebumps)

Muumion kirous on ihan ok paitsi sen jännitys alkaa vähän liian myöhään,kirja on hieman pitkästyttävä koska juoni tulee myöhemmin kuin muissa saman sarjan kirjoissa muuten jännittävä loppu.

Arvosana: Keskinkertainen
Arvion kirjoittaja: Hanna. Huuskonen. Hytölän koulu 6 luokka.
 
Darren Shan: Vampyyrin oppipoika

Darren Shanin elämä tavallisena koulullaisena on ohi.Hänestä on tullut vamppyyri Larten Crespleyn oppipoika,puolivamppyyri!Kiertolaiselämä päivisin nukkuvan Crespleyn kanssa on uutta ja outoa,mutta myös melko yksinäistä.Niinpä mestari ja hänen oppipoikansa päättää palata Friikkisirkukseen.

Arvosana: MAHTAVA, HUIPPUMAUKAS
Arvion kirjoittaja: Kati, Mutalankoulu 5-6 lk
 
R.L.Stine: Kummitusnaapuri (Goosebumps)

Surullinen... Muuta en paljasta... :)

Arvosana: MAHTAVA, HUIPPUMAUKAS
Arvion kirjoittaja: Jenna Alastaron ala-aste 6luokka
 
R.L.Stine: Kummituskoulu (Goosebumps)

Kirja kertoo Tommysta, joka on muuttanut uuteen kouluun.Koulussa Tommy kuulee luokan seinän takaa ääniä ja yrittää selvittää mistä äänet tulevat. Hän löytää kiinni naulatun oven ja seikkailu alkaa......

Arvosana: Hyvää satoa!
Arvion kirjoittaja: Konsta, Hammaslahden koulu,5lk
 
Darren Shan: vampyyrivuori

Tämä kirja on tosihyvä koska se on jännä

Arvosana: Keskinkertainen
Arvion kirjoittaja: Sini Heinävaarankoulu 3
 
Lene Kaaberbol: Kamppailu sydämestä (W.i.t.c.h)

Kirja on tosi jännittävä!!!

Arvosana: Hyvää satoa!
Arvion kirjoittaja: Mira, Hammaslahden koulu, 5lk
 
Neil Gaiman: Coraline varjojen talossa

Tämä kirja on aivan upea! Itse olen lukenut kirjan kahdesti, mutta aijon lukea sen viellä useampaan kertaan! Kirjassa kuvaillaan hyvin todellisen tuntuiseti pelkoa ja se pelottaa kaikenikäisiä. Todella ihana, kaikki lainaavat sen jos tahtovat lukea hyytävää kauhua!

Arvosana: MAHTAVA, HUIPPUMAUKAS
Arvion kirjoittaja: Miina, Salinkallio, 7a
 
Dian Curtis Regan: Aavelinnan arvoitus (Aavekaksoset)

Rebekka,Robert ja Takku ovat päähenkilöt. kirja oli ihan hyvä mutta hieman tylsä.

Arvosana: Keskinkertainen
Arvion kirjoittaja: Jemina K. Hammaslahden koulu 5lk
 
Dian Curtis Regan: Vaarallinen telttaretki (Aavekaksoset)

Robert,Rebekka ja Takku ovat kirjan päähenkilöt,nämä henkilöt ovat kummituksia jotka ovat 11 -vuotiaita.Tässä kirjassa Rebekka on lähdössä retkelle...

Arvosana: Keskinkertainen
Arvion kirjoittaja: Iida K. Hammaslahdenkoulu 5lk
 
Darren Shan: Friikkisirkus

Kirja oli hyvä.Darren Shan ja hänen ystävänsä Steve pääsevät katsomaan kielletyn Friikkisirkuksen esitystä.Ohjelma numerot ovat toinen toistaan hurjempia.Kukaan friikkisen esiintyjistä ei ole tavallinen ihminen, mutta Larten Crespley ei ole edes ihminen...Ilta sirkuksessa muuttaa poikien elämän - painajaisuneksi.

Arvosana: Hyvää satoa!
Arvion kirjoittaja: Kati, Mutalankoulu, 5-6 luokka
 
R.L Stine: Karmivat pianotunnit (Goosebumps)

Kun Jerry löytää vanhan pölyisen pianon ullakolta hänen vanhempansa ilmoittavat hänet soittotunneille.Aluksi pianonsoitto tuntuu mukavalta idealta.Mutta vain aluksi!Pianonsoittoopettajansa professori Sheerkissä on jotain karmivaa.Hyvin karmivaa!Hyvin pian Sheerkin soittotunnit alkavat puistattaa Jerryä.Sitten Jerry kuulee huhuja.Pelottavia huhuja Sheerkin musiikkiopistosta.Oppilaista, jotka menivät soittotunneille. . .Eivätkä koskaan enää palanneet. Pelottava ja hyvä kirja.Pidän R.l stinen kirjoista.Hyvää satoa :)

Arvosana: Hyvää satoa!
Arvion kirjoittaja: Nelli,Pansion koulu,3a
 
Bram Stoker: Dracula

Tarina alkaa kun nuori juristi saapuu Transsylvaniaan ja matkaa omituisesti kreivi Draculan linnaan. Ennen lähtöään lähikylästä, ihmiset käyttäytyvät omituisesti rukoillen nuoren juristin puolesta ja antaen hänelle krusifiksejä. Tarina kulkee ja nuori päähenkilö huomaa että on vankina linnassa...

Arvosana: MAHTAVA, HUIPPUMAUKAS
Arvion kirjoittaja: miikka, kokonvaara 6
 
Gaston Leroux: Oopperan Kummitus

Nuori varakreivi rakastuu oopperalaulajatar Christéne Daèèn ja samaan aikaan oopperan kummitus, salaluukkujen mestari ja muita hienoja arvoja, rakastuu myös laulajaan. Sitten lopulta...

Arvosana: MAHTAVA, HUIPPUMAUKAS
Arvion kirjoittaja: miikka, kokonvaara 6
 
R.L.Stine: Syvällä vaanii vaara (Goosebumps)

ÄLÄ MENE VETEEN! Billy ja hänen sisarensa Sheena viettävät lomaa setänsä merentutkimusaluksella. Karibianmeri on juuri oivallinen paikka tutkia merenalaista elämää, ja Billy kaipaakin todellista seikkailua. Hänen pitää vain muistaa varoa koralliriuttaa, sillä sen lähistöllä uiskentelee muutakin kuin pikkukaloja. Mutta punainen riutta on houkuttelevan kaunis... Billy ui riutalle - ja huomaa, ettei tosiaan ole vedessä yksin. Pinnan alla on jotain, jota Billy ei olisi halunnut nähdä!

Arvosana: MAHTAVA, HUIPPUMAUKAS
Arvion kirjoittaja: Jenna,Ahtiala,3b
 
R.L.Stine: syvällä vaanii vaara (Goosebumps)

Kirja parani koko ajan loppua kohden.Sillä se muuttui todella jännittäväksi.Billy ja hänen sisarensa Sheena viettävät lomaa setänsä merentutkimusaluksella.Billyä on kielletty menemästä koralliriutan lähelle.Mutta Billy huomaa että olisi kannattanut ehkä sittenkin kuunnella.

Arvosana: Hyvää satoa!
Arvion kirjoittaja: Hanna-Kaisa Mutalankoulu lk:5-6
 
Angel Sommer-bodenburg: Pikku Vampyyri-sarja

Pikku Vampyyri sarja, on niin loistavaa sorttia, että kyllä suosittelen..!! toisia mielenkiintoisia: Goosebumpsit ja Nightmare roomit..

Arvosana: MAHTAVA, HUIPPUMAUKAS
Arvion kirjoittaja: Reetta Hoor Kuusamo
 
R.L.Stine: Pirullinen päiväkija (The Nightmare Room)

Ihana! Se on hyvä kun se on vaan niin hyvä. Siina tapahtuu kaikenlaista ja on aika pelottavakin.

Arvosana: MAHTAVA, HUIPPUMAUKAS
Arvion kirjoittaja: Reetta, Harju ja 4b
 
Marita Lindquist: Kummitukset Karkuteillä

Kiva, vähän jännä,ei liian pitkä, kertoo mielenkiintoisesta aiheesta kun kummitukset. Mutta ei pelottava.Sopii tytöille ja pojille.

Arvosana: Hyvää satoa!
Arvion kirjoittaja: Kaisa Salokylä 3luokka
 
lene kaaberbol: pöllön varjo

se on hyvää luettavaa ja jos sitä alkaa lukea niin ihan takuulla jää koukkuun HYVIÄ LUKU HETKIÄ

Arvosana: MAHTAVA, HUIPPUMAUKAS
Arvion kirjoittaja: mimma ja suttu kuren alan koulu 5a
 
R.L. Stine: Goosebumps

Koko sarja on TODELLA hyvä! Sarja tarkoitettu kaikille, jotka kaipaavat jännitystä elämään. Varsinkin 11-16v, koska yleensä päähenkilöt ovat jossain siinä välissä. Kirjoissa on jännitystä ja yliluonnollisuutta. Jos pitää tästä sarjasta, niin kannattaa kokeilla myös R.L. Stinen The Nightmare room-sarjaa. Jännittäviä hetkiä!

Arvosana: MAHTAVA, HUIPPUMAUKAS
Arvion kirjoittaja: Minna, Kirkonkylän koulu, 6c
 
R.L. Stine: Muumion kirous

Aivan mahtava kirja! Gabe menee Sari-serkkunsa kanssa pyramidiin ja joutuu Sarista eroon. Hän löytää kammion, joka on täynnä muumioita. Hän alkaa ajatella mielessään tarinaa muumion kirouksesta, joka on typerää tarua. Vai onko sittenkään? Ja mitä nuo Gaben salaperäiset löytämät muumiot ovat? Sen saat selville, kun luet tämän kirjan!

Arvosana: Hyvää satoa!
Arvion kirjoittaja: Merete Nora Lintumetsän koulu 7F
 
R.L. Stine: Muumion kirous

Aivan mahtava kirja! Gabe menee Sari-serkkunsa kanssa pyramidiin ja joutuu Sarista eroon. Hän löytää kammion, joka on täynnä muumioita. Hän alkaa ajatella mielessään tarinaa muumion kirouksesta, joka on typerää tarua. Vai onko sittenkään? Ja mitä nuo Gaben salaperäiset löytämät muumiot ovat? Sen saat selville, kun luet tämän kirjan!

Arvosana: Hyvää satoa!
Arvion kirjoittaja: Merete Nora Lintumetsän koulu 7F
 
Tony Koltz: Vampyyrien maa

Kirjassa seikkailet sinä itse... Saatat joutua ratkaisemaan merkillisiä asiota,juosta karkuun vamppyyreitä tai jopa seikkailuun kummitus/kauhukartanoon.Sinun täytyy tehdä päätöksiä ja ratkaisuja. Jossain vaiheessa kirja saattaa kuulostaa nynnyltä mutta suurimmaksi osaksi se on "selkäpiitä karmiva"... kirjassa on monta loppua ja joissain lopuissa sinulle saattaa käydä huonostikkin.kirjojakin on muitakin osia,tämä on neljäs.

Arvosana: MAHTAVA, HUIPPUMAUKAS
Arvion kirjoittaja: Laura, Utran koulu 6lk.
 
R.L. Stine: armoton aikamatka (Goosebumbs -sarja)

Kirjan päähenkilö olen minä itse. Siinä pikkuveljeni nimeltään Denny katoaa museoon, ja minä löydän huoneen, jossa on salaperäisen näköinen professori. Hänen vieressään on outo oven näköinen neliö, joka vie tulevaisuuteen ja menneisyyteen. Sitten pikkuveljeni ryntää siihen oviaukkoon. Professori sanoo, että minun pitää löytää hänet tulevaisuudesta tai menneisyydestä, muuten hän katoaa ikiajoiksi. Kirjan lukija saa itse päättää, mistä etsii Dennyä. Kirja jatkuu omien päätösten mukaan, joten kirjalla ei ole vain yhtä loppua. Kirja oli hyvä, koska se oli joissakin kohdissa jännittävä ja oli kiva päättää kirjan juonta itse.

Arvosana: Hyvää satoa!
Arvion kirjoittaja: Sini, Utran koulu 6b
 
R.L STINE: noiduttu kello

kirja on hyvä koska siinä on melkee koko ajan jännitys kohtia... jotkuissa R.L.STINE:n kirjoissa ei oo näin paljon jännitys kohtii mut sen kaikki kirjat on Parhaita . En oo lukennut kaikkia mut ne on Parhaita... Kantsi lukee

Arvosana: MAHTAVA, HUIPPUMAUKAS
Arvion kirjoittaja: lulu.kiilankoulusta 6lk
 
R.L STINE: Kauhujen kesäleiri

Russell niminen poika on viidettä kertaa ystävineen kesäleirilä.He ovat leirin vanhimpia ja heidän vuoro on laskea karmivat Kielletyt kosket.Koskille on kadonnut leiriläisiä ja Russell ei ole hirveän innostunut ajatuksesta laskea Ne Kielletyt kosket.Hänen kavereidesa mielestä hän on vähän nynny ja yrittää tehdä kaikkensa parantaakseen maineensa.

Arvosana: Hyvää satoa!
Arvion kirjoittaja: Venla 6.D
 
R.L.Stine: Noiduttu kello

Ihan hyvä. Siinä on yksi poika ja sillä on sisko ja niitten taloon tulee kaappikello ja se poika menee ajassa taakse päin ja yrittää keksiä keinon päästä nykyaikaan. Sit se keksii et siitä kellosta puuttuu yks vuosiluku ja sit se pääsee takas omaan aikaan. Siinä koko juoni! Hah.

Arvosana: Keskinkertainen
Arvion kirjoittaja: Jokke, Helsingin yhteiskoulu, 5lk.
 
R.L.STINE: Älä unohda minua!

Tämä kirja on HIRMU jännittävä! Kaikkien kannattaa lukea tämä kirja1 Se on kaikkein paras Stinen kirjoista, ja Stine on paras kirjailija. Tässä kirjassa on jännitystä ja kummituksia...Minä luen tämmöisen kirjan päivässä, kun muuten lukisin muut kirjat vähintään viikossa..Rakastan Stinen kirjoja ja tämä on paras1 En halua paljastaa liikaa juonta....x) Kaikkien kannattaa lukea tämä kirja! >:D

Arvosana: MAHTAVA, HUIPPUMAUKAS
Arvion kirjoittaja: Ronja , Kirja-Matti, 6- luokka
 
R.L.STINE: PAINAJAINEN KESÄLEIRILLÄ

Kirja on selkeä ja juonesta pääsee hyvin kiinni. Tarina tempaa mukaansa ja tuntuu kuin olisi itse seikkailemassa kirjassa. Jos on päässyt kunnolla vauhtiin, niin lukemista ei pysty lopettamaan vaan on pakko lukea vähän enemmän. Kysehän on siis tytöstä ja pojasta, jotka eksyvät vanhemmistaan ja joutuvat Kuningas Hyllyvän Hillon urheiluleirille. Kirjan päähenkilön, Wendyn, mielestä kaikki leirillä ei kuitenkaan ole kohdallaan. Ohjaajat vaikuttavat turhan iloisilta ja aina välillä tulee epäilyttäviä maanjäristyksiä, joihin Wendy ei tunnu ikinä tottuvan. Hänen veljensä, Elliot tuntuu kuitenkin pitävän leiristä, joten Wendykin hautaa ikävät ajatukset pois mielestään ja päättää vain nauttia lomasta ja leiristä, kunnes tapaa pienen tytön, joka varoitta häntä tulemasta leirille ja Wendy alkaa miettiä, että mistä mahtaa olla kysymys.

Arvosana: MAHTAVA, HUIPPUMAUKAS
Arvion kirjoittaja: piia, pansion koulu, 6.a
 
R.L.Stine: Kummituskoulu 1

Se tyttö on oikeesti yks niistä kadonneesta lapsesta... Lopuks nillä on koulukuvaus ja ne joutuu takas sinne missä ne kadonneet lapset on!!!!!!!!!

Arvosana: Hyvää satoa!
Arvion kirjoittaja: Jonna Sanninen kuuselankoulu 2b
 
R.L.Stine: Hullu tiedemies

todella hyvä..juoni oli todella loistava.Haluaisin kyllä lukea niitä Goosebums-sarjan kuuluvia kirjoja,mutta en löytäny kun tän Hullu tiedemies kirjan...suosittelen kaikille jotka haluaa paljon jännitystä ja kauhua/pelkoa.. sopii ainakin minun tyyliin

Arvosana: MAHTAVA, HUIPPUMAUKAS
Arvion kirjoittaja: Mira ....Puistolan peruskoulu ...7c
 
R. L. Stine: hullu tiedemies

Kummitus kirja. Tyttö näkee että hänen isänsä päästä kasvaa lehtiä, isä syö myös kasviravinnetta. Miksi isä kieltää kellariin menemisen? Entä ovatko ne kasveja vai kenties kuolleita ihmisiä. Kirja on todella jännittävä ja suosittelen sitä yli 8.vuotiaille koska se on jännittävä. Älä lue kirjaa myöhään illalla koska saatat nähdä painajaisia.

Arvosana: MAHTAVA, HUIPPUMAUKAS
Arvion kirjoittaja: Tanja 4b
 
R.L. Stine: Varjojen kaupunki

Amanda ja Josh muuttavat kaupunkiin, jonka asukkaat näyttävät välttävän auringon valoa. Miksiköhän? Kaupungin karmea salaisuus paljastuu hautausmaalla. Tosi pelottava.

Arvosana: MAHTAVA, HUIPPUMAUKAS
Arvion kirjoittaja: Merete Nora Lintumetsän koulu 7F
 
R.L. STINE: elävien nukkejen yö

jotkut kaksi tyttöä ovat kaksoset ja saavat nuket.ensin saa yksi tyttö ja toinen tulee mustasukkaseksi ja sekin haluaa nuken.sitten hän saa nuken ja alkaa tapahtua kummia!nuket elävät!nuket liikkuvat nuket heräsivät henkiin!ja aikovat pitää vallassaan tyttöjä!aikuiset sitä eivät tietenkään usko ne luulevet että se on tyttöjen omaa mielikuvitusta!luve kirja huippu jännittävä kauhukirja!

Arvosana: MAHTAVA, HUIPPUMAUKAS
Arvion kirjoittaja: Anne 4c lautasuonkoulu jonsuu
 
r.l.stine: älä unohda minua!

maailman paras kirja! ja sarja r.s.STINE ON MAAILMAN PARAS KIRJAILIA KANNATTAA LUKEA KAIKKI SEN KIRJAT! MINÄ LUVEN AINA YHDEN R.S.STINEN KIRJAN 1,30 VÄHÄN YLI TUNNISSA! NE ON NIIN MAAILMAN PARHAITA KAUHU/JÄNNITYS KIRJOJA!ITSE LAINASIN 9R.S.STINEN KIRJAA KERRALLA JA KOHTA TAAS LISÄÄ!

Arvosana: MAHTAVA, HUIPPUMAUKAS
Arvion kirjoittaja: Anne.k 4c lautasuonkoulu, jonsuusta 12w
 
R.L.Stine: Noiduttu kello

Tässä kirjassa Michael joutuu aikamatkalle! Todella jännä! Kaikkien kannattaa lukea tämä kirja..:) Michaelin pikkusisko *Tara Tampio* (joksi Michael häntä kutsuu) on "hiukasn" pahempi kuin pikkusiskot yleensä... Pilaa Michaelin synttärit, nolaa hänet unelmiensa tytön näghden ja niin edelleen..Michaelin isä ostaa ns. *noidutun kellon*, ja siitä ongelmat alkavat... Lukekaa tämä kirja kaikki! xD

Arvosana: Hyvää satoa!
Arvion kirjoittaja: Ronja, Kirja-Matti , 6 luokka
 
R.L.Stine: Syvällä vaanii vaara (Goosebumps)

Krija on Todella jännittä. Se vain on siinä huonoa, että se ei ole pelottava. Ja sen pitäisi olla joku hai kertomus, niin se onkin joku meren-neidon pelastamis juttu. Muuten Tosi hyvä kirja.

Arvosana: Hyvää satoa!
Arvion kirjoittaja: Annina, Kosolan Koulu 5 lk
 
R.L.Stine: Kummitusluola

IHANA KIRJA. Jerry ja Terri löytävät rannalta luolan ja päättävät mennä tutkimaan sitä. Heidän ystävänsä Sam, Louisa ja Nat eivät kuitenkaan kannata luolaan menoa koska siellä on kummitus. Onko luolassa oleva mies kummitus, vai ovatko Sam, Louisa ja nat kummituksia...

Arvosana: Hyvää satoa!
Arvion kirjoittaja: Oona Rajala 4.C Kuopio
 
R.L.Stine: Älä unohda minua

Todella hyvä kirja!Pelkäsin ihan kamalasti. Kannattaa lukea.

Arvosana: MAHTAVA, HUIPPUMAUKAS
Arvion kirjoittaja: anakonda
 
R.L.Stine: Pirullinen päiväkirja

Loppu oli aivan fantastinen.Jäin miettimää mitäköhän Alex teki jatkossa.

Arvosana: Hyvää satoa!
Arvion kirjoittaja: anakonda Savion koulu 3B
 
Angela Sommer-Bodenburg: pikku vampyyri

kaikista paras lukemani vampyyri kirja eräs kohta jäi erityisesti mieleeni:ulos meno aukolta alkoi kuulua askelia ja pikku vampyyri oli havainnut sen Anna veti antonia pois päin ja sanoi :sinun täytyy mennä piiloon .Mutta minne ?!? johonkin arkkuun ! rydigerin arkkuun olenhan selvinnyt siitä hajusta jo kerran .äkkiä anton oli jälleen arkussa jaka oli päällystetty mustalla satiini kankaalla .Anton kuuli liiankin tutun äänen kiljuvan :tällaista ei voi sattua muille kuin minulle se oli dorothee täti anton kuuli kuinka hän juoksi huoneen poikki (välissä tapahtumia) kun dorothee täti oli mennyt Anna huusi Rydigerille ja Antonille: voitte tulla ulos pahaa aavistamatta hän meni avaamaan arkun kannen ja näki pikku vampyyrin kumartuneena Antonin ylle Anna kiljaisi :et kai sinä nyt....Antonia!!!!! loput saatte selvittää itse suosittelen 7-15 vuotiaille

Arvosana: Hyvää satoa!
Arvion kirjoittaja: nora lotila 6.d
 
R.L.Stine: Karmivat pianotunnit

Pidin kirjasta ja nyt pitää koulussa tehdä kirja esitelmä. Valitsin tämän kirjan koska tästä löytää hyvin matskua ja pidin kirjasta todella. Kuten myös muusta Goosebumps sarjan kirjoista!!

Arvosana: Hyvää satoa!
Arvion kirjoittaja: Taija, Aitoon koulu, 6.lk
 
Dian Curtis Regan: Kadonneen patsaan tapaus (Aavekaksoset-sarja)

Takku haukkui ja murisi ja kuulosti siltä,ettei sen kanssa leikitä.Ilmeisesti se varotti olentoa tai jotain seuraamasta heitä sillä uhalla,että SE joutuisi vihaisen aavekoiran käsittelyyn.

Arvosana: Hyvää satoa!
Arvion kirjoittaja: Taru,Hammaslahden ala-aste,5.lk
 
DARREN SHAN: VAMPYYRIVUORI

SIINÄ DARREN MENEE VAMPYYRI OPETTAJANSA KANSSA VAMPYYRI VUORELLE MATKA ON PITKÄ JA VAIKEA MUTTA MONIEN VAAROJEN JÄLKEEN HE PÄÄSEVÄT PERILLE.MUKANA ON MYÖS KOLME SUTTA. HE NÄYTTÄVÄT DARRENILLE PAIKKOJA VAMPYYRI VUORELLA. SITTEN TAPAHTUI JOTAIN ÄLLISTYTTÄVÄÄ MUTTA EN PALJASTA SITÄ TÄSSÄ.

Arvosana: MAHTAVA, HUIPPUMAUKAS
Arvion kirjoittaja: Tiia kirkonkylän koulu 5lk
 
R. L. Stine: Täydenkuun halloween

Kirjassa on monia erilaisia käänteitä, joita lukija ei voi millään arvata. Jo se tekee kirjasta aivan mielettönän hyvän. Opettaja kutsuu neljä kaverusta järjestämiinsä halloween juhliin. Joku yrittää varoittaa heitä etteivät he menisi juhliin, mutta turhaan... ja niin he saavat katua sitä... kannattaa lukea! ihastutte varmasti!

Arvosana: MAHTAVA, HUIPPUMAUKAS
Arvion kirjoittaja: Tiina, Apia, 7lk
 
darren shan: vampyyrin oppipoika

kirja on aivan sanoinkuvaamattoman ihana!!!!! mä oon lukenu ne varmaan sataan kertaan!!!! mut vampyyrin oppipoika on ihanin! mä rakastan niit kirjoi!!! ooon muutenki vähä kirja friikki...

Arvosana: MAHTAVA, HUIPPUMAUKAS
Arvion kirjoittaja: juulia lehtonen seppolan yläaste 7d
 
darren shan: friikkisirkus

tosi hyvä!!!! oon lukenu kirjat ainaki sata kertaa!!!!!

Arvosana: MAHTAVA, HUIPPUMAUKAS
Arvion kirjoittaja: seppolan ylä-aste 7D
 
R.L stine: Goosebumps karmivat pianotunnit

SOITA KUNNES......KuOlEt Kun jerry löytää vanhan pölyisenpianon uuden kodin ullakolta,hänen vanhempansailmoittavat pojan soittotunneille.Aluksi pianonsoitto tuntuu hyvältä idealta.Mutta vain aluksi. Pianonsoitonopettajassa,professori Shreekissä on jotain karmivaa. Todella karmivaa.Hyvin pian Shreekin tunnit alkavat puistattaa Jerryä. Sitten Jerrykuulee huhuja.Pelottavia huhuja Shreekin musiikkiopistosta.Oppilaista,jotka menivät soittotunneille.....eivätkä koskaan palanneet takaisin.

Arvosana: Keskinkertainen
Arvion kirjoittaja: Sanna peltokangas tikkakosken ylä-aste 7lk
 
Angela Dorsey: Menneisyyden kaiku

Joku varjostaa 13-voutiasta Laurenia! Äidin kuoleman jälkeen isä ja Lauren ovat asuneet yhdessä.Mutta nyt isä lähettää Laurenin kokonaan toiseen kaupunkiin Misty Lakeen, serkkujensa,tätinsä ja setänsä luo. Misty Lakessa odottaa suuri yllätys, jota Lauren ei aavistakaan, nimittäin hevonen, joka johdattaa Laurenin pelottavaan ja uskomattomaan seikkailuun, nimittäin menneisyyteen. Lauren löytää autiotalon. Mitä siellä on? Mikä vaara Laurenia odottaa? Kuoleman vaara!! Saat selville kun luet...

Arvosana: MAHTAVA, HUIPPUMAUKAS
Arvion kirjoittaja: Anni 4.b Rantakylänkoulu
 
R.L.Stine: Kummituskoulu

Tosi huippu kirja! Vähän lisää jännitystä voisi ollla, mut muuten siis ihan huippu! Kertokaa lisää tästä kirjasta tänne sivuille! Niin sillee henkilöt ja vähän juonta, kun on päässyt unohtumaan! Tieto on tärkeetä!

Arvosana: MAHTAVA, HUIPPUMAUKAS
Arvion kirjoittaja: ♥: Lukutoukat
 
r.l.stine: älä unohda minua ! ( the nightmare room)

ihan ihan paras! on muitkin the nightmare roomit! kannatta lukeeeee.......!

Arvosana: MAHTAVA, HUIPPUMAUKAS
Arvion kirjoittaja: lili 4a mikkolan koulu
 
R.L Stine: Goosebumps/Nightmareroom

WAU!!!! Parhaita kauhukirjoja mitä löytyy kannattaa lukee!!!

Arvosana: Hyvää satoa!
Arvion kirjoittaja: Janita,Viitaa 4.lk
 
Robert Swindells: Huone numero 13

Fliss näkee ennen luokkaretkeä merkillisen unen talosta ja huoneesta, jonka numero on 13. Miten voi olla mahdollista, että luokka majoittuu juuri siihen samaan taloon? Mutta miksi huone numero 13 puuttuu? Keskiyöllä Fliss herää outoihin ääniin. Kuka kulkee käytävässä? Todella hyvä ja vähän aavemainen kirja.

Arvosana: Hyvää satoa!
Arvion kirjoittaja: Niina Sievin yläaste 7 D
 
R.L Stine: goosebumps:painajainen kesäleirillä

Kirja on hyvä,koska siitä ei jännitystä puutu.Ripaus huumoriakin siinä on.kannattaa lukea!

Arvosana: MAHTAVA, HUIPPUMAUKAS
Arvion kirjoittaja: Konsta hammaslahden koulu 5.lk
 
PAUL MARTIN MANU BOISTEAU: KAUHUKARTANO

No kirja oli ihan hyvä mutta vahän tylsähkö. Siinä kerottiin kauhukartanossa asu vista hirvi öistä jotka tuntuvat aiheuttavan vain tuhoa kartanolle.Kuolion suvun vanha koti hiisi, Beatrice huomaa hetkensä koittaneen. Nyt jos koskaan hän ottaa kartanon jälleen hallintaan.

Arvosana: Hyvää satoa!
Arvion kirjoittaja: Aleksi Hammaslahden koulu 5lk
 
R.L.Stine: Painajainen kesäleirillä

Mitä voisi tapahtua nyt yhdellä kesä lomalla? No vaikka mitä ensinnäkin heidän perä vaununsa irtoaa matkalla ja sitten he joutuvat omituiselle leirille jossa valmentajat hymyilevät vaan leveästi vaikka tulisi maila ohtaan! Ja miksi kaiklle on niin tärkeää voittaa nyt jotain mitalleja?Ja miksi puhelimet eivät toimi? Ja mitä muuta viellä????? Suosittelen tätä kirjaa kaiken ikäisille paitsi niille joilla menee löröt housuun kun sanoo BÖÖ!

Arvosana: Hyvää satoa!
Arvion kirjoittaja: Elisa Utriainen Viekinkouln 5lk.
 
R.L.Stine: Kiusanhenki

Saatuaan potkut vanhasta koulustaan Sam tulee Wilton Midle Schooliin. Pian hänelle selviää, ettei kaikki ole uudessa koulussa kohdallaan: tavarat rikkoutuvat ilman syytä, koulun tilasuuksia häiritään, luokan lemikki katoaa jälkiä jättämättä. Jokin piileksii vaanien koulun käytävillä, kiduttaen lapsia. Todella hyvä. Olen vain kahdeksan, mutta pidän R.L.Sinen kirjoista joita luen paljon.

Arvosana: MAHTAVA, HUIPPUMAUKAS
Arvion kirjoittaja: Toni Niinisalonkoulu 2.lk
 
R.l.Stine Goosebumps: Karmivat pianotunnit -Kerta vielä kädet !

Erittäin hyvä kirja! R.L. Stine tekee megahyviä kirjoja!

Arvosana: MAHTAVA, HUIPPUMAUKAS
Arvion kirjoittaja: Nellu, Pansion koulu 3a
 
R.L. Stine. The night mare room: Älä unohda minua!

Erittäin hyvä kirja! Tosi jännittäväkin. Lukekaa ihmeessä !

Arvosana: MAHTAVA, HUIPPUMAUKAS
Arvion kirjoittaja: Nellu, Pansion koulu 3a
 
R.L. Stine: Karmivat pianotunnit

Jerry alkaa ottaa pianotunteja löydettyään vanhan pianon ullakolta. Opettajassa on jotain karmivaa, todella karmivaa. Eivätkä huhut auta asiaa. Kirja oli hyvä ja jännittävä.

Arvosana: Hyvää satoa!
Arvion kirjoittaja: Laura N. Mutalan koulu 5lk
 
Cameron Dokey: Luottamus punnitaan

Phoeben ja Colen välillä vallitsee luottamuspula. Elleivät Cole ja Phoebe saa tehtyä sovintoa, vaarassa on muutakin kuin heidän suhteensa. Kirja oli todella hyvä, koska siinä oli paljon jännitystä. Suosittelen kirjaa yli 8 vuotialle.

Arvosana: MAHTAVA, HUIPPUMAUKAS
Arvion kirjoittaja: Laura N. Mutalan koulu 5lk
 
Darren Shan: Friikki sirkus,vampyyrin oppipoika,kauhun tunnelissa,vampyyrivuori

kirja kertoo nuoresta pojasta nimeltä Darren Shan.Kun Darren varastaa vampyyriltä myrkyllisen hämähäkin Madam Octan se koituu hänen kohtalokseen sillä hämähäkki puree Darrenin parasta ystävää ja vain tietty rohto on olemassa ja sekin on vampyyrilla.Darren muuttu puolivampyyriksi ja vampyyrin oppipojaksi,menettää perheensä ja ystävänsä eikä enään koskaan voi olla tavallinen poika.Jos haluat tietää mitä muissa kirjoissa tapahtuu valitse Darren Sanin(kirjailija)kirjoja eka on friikki sirkus eikä sovi kovin nuorille sillä kirja sarja sisältää jännitystä ja välillä vähän raakoja kohtia.Jännittäviä luku hetkiä.

Arvosana: MAHTAVA, HUIPPUMAUKAS
Arvion kirjoittaja: krista 5c
 
R.L. Stine: nightmare room:Kirottu tyttö

PAHA......PAHA..... nämä sanat Maggie joutuu kuulemaan monta kertaa! yksi toisensa jälkeen ystävät alkaa pelätä Maggieta! mitä Maggielle on on tapahtunut?pian paljastuu totuus,joka on kaameanpi kuin osaat kuvitella..... R.L.Stine on paras,PARAS kirjoittaja,mitä tiedän! kirottu tyttö on niin hyvä,että jos sille pitäis antaa arvo sana,niin se ois varmaan 10+!!! haukoin henkeäni.en pystynyt pidättelemään sanojani:"sinä se olit koko ajan-etkö ollutkin?" kuiskasin."sinä-sinä olet paha!".....:) tosi karmiva juttu! kiitos,kiitos R.L.Stine näistä kirjoista!<3

Arvosana: MAHTAVA, HUIPPUMAUKAS
Arvion kirjoittaja: Tiina Varpanen 4 lk
 
R.L. Stine: Kummituskoulu

Ihan hyvä.En ole vielä ehtinyt lukea sitä loppuun,mutta ystäväni sanoi, että oli itkenyt kun se oli niin surullinen. Minun mielestä se on hyvä ja jännittävä kirja.

Arvosana: Hyvää satoa!
Arvion kirjoittaja: Veera Koroinen 6lk
 
R.L. Stine: Kummitusnaapuru

Ihanan surullinen.. Itku tuli oikein lukiessa sitä kirjaa.. :) Kannattaa lukea!

Arvosana: Hyvää satoa!
Arvion kirjoittaja: Jenna Alastaron ala-aste 6lk.
 
R.L.Stine: Älä unohda minua!

Kirja on aivan mahtava!Se kertoo Danielle-nimisestä tytöstä joka on perheineen muuttanut vanhaan taloon.Kellarista alkaa kuulua outoja,valittavia kuiskauksia.Ne kutsuvat Daniellen veljeä,Peteriä.Pikku hiljaa Peterin ystävät,opettaja ja vanhemmat unohtavat pojan,jä sen jälkeen Daniellen... Kirjan paras kohta on kun Danielle saa vanhempansa taas muistamaan heidät. Ikävin se,kun vanhemmat eivät muista Danielleakaan. Tämä on ehkä PARAS kirja,jonka olen ikinä lukenut.Suosittelen kaikille kauhun ystävile!!! p.s.suosittelen muitakin Stinen kirjoja!:)

Arvosana: MAHTAVA, HUIPPUMAUKAS
Arvion kirjoittaja: jonna lesonen,Murronkoulu 6a
 
Pirkko-Liisa Perttula: Lue jos uskallat

Sadut,jotka päättyvät,kuin oman päätöksen mukaan,pistävät miettimään,mitä tapahtui mielestään.Itselläni on kirja,ja on hyvä,ei turha ostos.Kirjan sadut voivat kuitenkin olla pienille pelottavia,itseänikin joskus pelotti,vaikka olen jo 12w...Ikärajoituskin on 7+.Kannattaa lukea,et kadu! :D

Arvosana: Hyvää satoa!
Arvion kirjoittaja: Maija Juhala,Otamon ala-aste 6lk.
 
R.L Stine: Uhka metsässä (Nightmare room)

Kun kirjan lukee,siihen eläytyy täysillä mukaan.Itse pelkäsin,ei kandee lukee yöllä...Kuvailtu raa-asti,mutta hyvin.Se on hyvin jännä,siitä ei saa katsetta irti,itselleni kävi niin.Kannattaa lukea,mutta EI yöllä.. :D

Arvosana: MAHTAVA, HUIPPUMAUKAS
Arvion kirjoittaja: Maija Juhala,Otamon ala-aste 6lk.
 
R.L. Stine: Kiusanhenki (The Night mare room)

The night mare ruum sarjan kirjat on tosi hyvii! Ne on tosi kauheita siks ne onki kauhu kirjoja:) Kantsii lukee kirjastosta kyllä löytyy (toivon mukaan)

Arvosana: MAHTAVA, HUIPPUMAUKAS
Arvion kirjoittaja: Annika, Klaukkalan ala-aste 4a
 
R.L.STINE: Goosebumps

MITÄ KAIKKEA VOI TAPAHTUA KESÄLEIRILLÄ? VAIKKA MITÄ! kun itse olin KESÄLEIRILLÄ, kaverini oli ottanut Goosebumps painajainen KESÄLEIRILLÄ-kirjan. luimme sitä kimpassa teltassamme. Siinä sisarukset Wendy ja Elliot joutuvat kuningas hyllyvä hillon liikunta leirille.Leirillä on vähät väliä maanjäristyksiä. Kaikki ohjaajat vain hymyilevät, ja muistuttavat: vain parhaat. Wendy näkee leirillä tytön, joka yrittää varoittaa Wendyä leiristä. Wendyn veli, Elliot kyllä tuntuu pitävän leiristä. Wendyn huonekaveri Dödö, saa kuudennen kukku-kolikon, ja pääse marssiin. Marssin jälkeen Dödö ei tulekkaan huoneeseen ja hänen kaapistaan on vaatteet kadonneet! Wendy lähtee seuraamaan ohjaajia iglun näköiseen paikkaan, jossa näkee kadonneet ystävänsä, ja kuningas hyllyvä hillon. Elliot oli voittamassaan kuudennen kunkku-kolikon, mutta ehtiikö Wendy estää sen!? kannattaa lukea!!! muutenkin kaikki STINEN kirjat on parhaita!!!

Arvosana: MAHTAVA, HUIPPUMAUKAS
Arvion kirjoittaja: amanda luolavuori
 
Jeff Long: helvetin piirit

maan alta löydetään syviä kuiluja jostain päin maailmaa.Bosniaan hautoja tärisyttää joku voima mutta se ei ole maanjäristys.Syvistä kuiluista löytyy kuolleita ihmisiä joita on silvottu ihan kuin joku eläin olisi silvonnut niitä.sieltä löytyy myös ihmisiä joita on uhrattu jollekkin. OnkoSaatana sittenkin olemassa? (aikuisten kauhukirja)

Arvosana: MAHTAVA, HUIPPUMAUKAS
Arvion kirjoittaja: sanna ahvennisjärvenkoulu 6b
 
Ritva Toivola: KUMMITUSJUNA

KIRJA OLI IHAN HYVÄ,SUOSITTELEN SITÄ N.8-10 VUOTIAILLE.

Arvosana: Keskinkertainen
Arvion kirjoittaja: Silja Mutalan koulu 3-4lk
 
R.L.STINE: (THE NIGHT MARE ROOM) KIUSANHENKI

sam menee uuteen kouluun, joka näyttää samista vankilalta... kun hän on menossa luokkaan, hän näkee vihreän eläimen käytävällä. Se on kuitenkin koulun pikkupiru, Imp! sam vetää vahingossa impiltä hännän ja imp suuttu. se hirttää samin harvinaisen kanin lipputankoon. piru pitää sana leikeistä, ja aina kun jotain ikävää on tapahtunut, siellä lukee: lue kirjain kirjaimelta, kumpi tipahtaa ensin. vai tarkoittaako se tipauta ensimmäinen kirjain? koulussa saattaakin olla useampi pikkupiru! KANNATTAA LUKEA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Arvosana: MAHTAVA, HUIPPUMAUKAS
Arvion kirjoittaja: Amanda virkkunen luolavuori 4.lk
 
R.L STINE: HULLU TIEDEMIES (GOOSEBUMPS)

TODELA PELOTTAVA! SAA TODELLAKIN IHON KANANLIHALLE!!!! R.L STINE ON BEST! LUIN NELJÄ KIRJAA PÄIVÄSSÄ. LUEN AINA ILTAISIN,KOSKA SE ON PELOTTAVAMPAA. HALUAISIN LUKEA KAIKKI R.L STINEN KIRJAT.

Arvosana: MAHTAVA, HUIPPUMAUKAS
Arvion kirjoittaja: Ansa Helomaa Lauttasaaren ala aste 5.b
 
r.l.stine: night mare room huutavat haamut

kauhea lukea todella pelottava kannattaa lukea jos kaipaa jännitystä.(jos uskallat niin älä jätä väliin)

Arvosana: MAHTAVA, HUIPPUMAUKAS
Arvion kirjoittaja: Niko haapajärven ylä aste 7lk
 
r.l.stine: huutavat haamut

huippu! siinä on jännitystä ja kaikkea sitä mitä oikea kummitus kirjojen lukia tarvitsee samassa paketissä xD ja se pianisti kirja on aika pelottava että ihan hengästyy siis jos haluat niin lue jos uskallat... :)

Arvosana: MAHTAVA, HUIPPUMAUKAS
Arvion kirjoittaja: terhi junno linnukan koulu 6b
 
R.L. Stine: taydenkuun halloween

erittäin hyvä. alussa vähän tylsä.loppuratkaisu oli yllättävä.

Arvosana: Hyvää satoa!
Arvion kirjoittaja: anni noljakan koulu 6b
 
R.L.STINE: KESKIYÖN KULKIJAT

JODIESTA ON MUKAVA KÄYDÄ ISOVANHEMPIENSA MAATILALLA.NO,EIHÄN SE OLE MAAILMAN JÄNNITTÄVIN PAIKKA,MUTTA ISOISÄ KERTOO LOISTAVIA KAUHUTARINOITA.EIKÄ ISOÄIDIN RUOKIA VOITA MIKÄÄN.TÄNÄ KESÄNÄ KAIKKI ON KUITENKIN TOISIN.MAISSI KASVAA KEHNOSTI,ISOVANHEMMAT OVAT UUPUNEITA JA VANHAN TUTUN VARIKSENPELÄTTIMEN TILALLA ON KAKSITOISTA JULMAN NÄKÖISTÄ PELÄTTIÄ.ERÄÄNÄ YÖNÄ JODIE KATSELEE IKKUNASTAAN ULOS JA NÄKEE JOTAIN OUTOA.IHAN KUIN VARIKSENPELÄTTIMET LIIKKUISIVAT.... (HYVÄ KIRJA KANNATTAA LUKEA.)

Arvosana: MAHTAVA, HUIPPUMAUKAS
Arvion kirjoittaja: NOORA HÄRMÄLÄNKOULU 3.A
 
R.L. Stine: Armoton aikamatka (goosebumps Special)

Tosi hyvä, paitsi liiallisen lukemisen jälkeen tylsä.

Arvosana: Hyvää satoa!
Arvion kirjoittaja: Teo, Vahijärven koulu, 4 lk.
 
Elanor Jones: Tapahtui Favershamin metsässä ja sitä seuraava kirja

Haluaisin lukea Eleanor Jonesin kirjoittaman kirjan joka on seuraava kirja kirjasta Tapahtui Favershamin metsässä. Luin äsköisen kirja ja haluan lukea seuraavakin kirjan koska kirja jäi "kesken"!

Arvosana: MAHTAVA, HUIPPUMAUKAS
Arvion kirjoittaja: Heidi Keskustan koulu 5 a
 
R.L.STINE: Goosebumps

Amanda ja Josh muuttaa kaupunkiin joka on pelottava. Juoni: Amandan ja Joshin mielestä heidän uusi kotinsa on vähintääkin outo. Se on pelottava. Siellä Kummittelee! Ja uusi kotikaupunki se vasta outo onkin. Mutta vanhemmat eivät kuuntele heitä. Kyllä te totutte, he sanovat. Menkää etsimään ystäviä. Ja kyllähän ystäviä löytyy mutta ei aivan sellaisia kuin oli tarkoitus. Amandan ja Joshin ystävät nimittäin haluavat olla ystäviä.- Ikuisesti.... Tässä on kyse Amandan ja Joshin elämästä. Suosittelen kirjaa 3.lk ylöspäin koska 1.lk ja 2.lk ei saata tajuta juonta ja oikein pitää kirjasta. Minä pidin kirjasta koska se oli pitkä ja mielen kiintoinen. Sivuja on: 131

Arvosana: MAHTAVA, HUIPPUMAUKAS
Arvion kirjoittaja: Maria Roivas Mutalankoulu 3-4.lk
 
Darren Shan: vampyyrin oppipoika

Hyvä:)

Arvosana: MAHTAVA, HUIPPUMAUKAS
Arvion kirjoittaja: Anni, aitomäen ala-aste 5lk.
 
R.L.stine: Pirullinen Päiväkirja

No on se ihan hyvä,kertoo pojasta joka haluu lyädä aina vetoo. ja sit eräänä päivänä se löytää vanhasta laatikosta päiväkirjan. mut se ei oo ihan tavallinen! JA LOPUT SAATTE ITSE LUKEA. se on ihan hyvä ;PP kannattaa lukea.

Arvosana: Hyvää satoa!
Arvion kirjoittaja: Emilia&Julia Kankaantaankoulu 6c
 
Philip Reeve: Buster Bauliss,elävien kasvien yö

Busterin äiti on lähtee liikennepoliisien kokoukseen Beligiaan.Busterin pitää mennä Valetätinsä,Valesetänsä ja Valeserkkunsa luokse siksi aikaa kun hänen äiti on Belgiassa.Busterin täti on innokas puutarhan houtaja. -Heti kun minä pääsen Valetätini luokse niin se esittelee kasvihuoneensa minulle,tiesi Buster.Busterin äiti lähtee nyt Belgiaan.heti kun hän pääsee tätinsä luokse niin täti vetää hänet kasvihuoneeseensa.Täti rientää hänen kasvinsa Pablon luokse ja esittetee hänet.Kasvi on tullut Etelä-Amerikastsa tai Japanista.Kasvilla oli nälkä.Valetäti lähti heti hakemaan Pablolle ruokaa.Aamulla Valeserkkunsa Polly lähte aikaisemmin kouluun ja Busterin pitää lähteä hänen kanssaan.Pollyn pitää viedä Herra Jaffajeelle orkidea(samanlainen kasvi kuin Pablo).Pablo kasvaa koko ajan enemmän ja enemmän josta hänen tätinsä saa enemmän huolia.Kasvi rupee kasvamaan ja kasvaa niin isoksi että se lähtee kadulle kävelemään...Saat tietoa kirjan takakannesta tais sitten kun luet sen kirjan itse. Mielipide:ihan hyvä kirja kun se on niin jännittävä.

Arvosana: Hyvää satoa!
Arvion kirjoittaja: Henna Noljakankoulu 4b
 
Eeva Karakorpi: Böö 2 Aavemaisia tarinoita:Pinkit puhelut

Kerran Niina käveli metsässä kunnes näki jonki liikkuvan.Kun hän meni lähemmäs otusta niin hän tunnisti tuon hahmon se oli Milla.Tytöt menivät kotiin.Aamulla tytöt menivät taas metsään.Oli jo pimeää tyttöjen olisi pitänyt tullajo aikoja sitten kotiin.Tyttöjen vanhemmat olivat huolestuneet.Tytöt olivat eksyneet kuoleiden metsään.Tyttöjä rupesi väsyttämään niin he rupesivat nukkumaa.Tytöt löysivät tien kotiin,aamulla kun vanhemmat heräsivät tytöjä ei näkynyt.Mitä ihmettä oli tapahtunut? Kirja oli mielestäni hyvä kun siinä on karmeita tarinoita ja se oli jonkin verran pelottava.

Arvosana: Hyvää satoa!
Arvion kirjoittaja: Minttu Toivanen 4b Noljakankoulu
 
R.L.Stine: Goosebumbs Viidakon tuliainen

Mark niminen poika saa tädiltään viidakkosaarelta pienen kutistetun pään.Yöllä pää alkaa hohtaa hän säikähtää hirveästi.Aamulla hänen tätinsä kutsuu Markin saarelle.Mark lähtee saarelle Carylonin kanssa Carylon oli tuonut sen pään.Saarella Hän tapaa Kareenin ja Kareenin isän.Mutta täti ei ole siellä.He olivat pyytäneet Markin etsimään tädin.Mark ei tiedä miten täti etsitään? MIELIPIDE:Hyvä kirja se oli.Olisi se voinut olla parenpikin.

Arvosana: Keskinkertainen
Arvion kirjoittaja: Janne Kurki Noljakan koulu 4b
 
R.L. Stine: Vampyyrisiskokset

Kirja oli tosi hyvä, mutta joissakin kohti hypättiin liikaa epä todelliseen maailmaan!

Arvosana: Hyvää satoa!
Arvion kirjoittaja: hensku
 
R.L Stine: The nihtg mare room: Täysikuun halloween

Tristanin mielestä hänen uusi opettajansa on outo.Mutta menee kuitenkin ystäviensä kanssa hänen kutsumaan halloween juhlaan.Mutta kesken juhlien jokainen ovi lukkiutuu ja ikkunoihin tulevat kalterit!Voiko tämä olla totta?Ja miksi heidän täytyy tehdä kaikkea hirveää?Ovatko he tulleet PAINAJAISHUONEESEEN!? Todella loistava kirja vaikka ei ollutkaan pelottava mutta entä sitten?Pääasia on että kirja oli loistava! Arvosana 10

Arvosana: MAHTAVA, HUIPPUMAUKAS
Arvion kirjoittaja: Pauliina Laune 7c
 
R.L.Stine: Muumion kirous

Jännittävä ei niinkään hiuksia pystyyn nostattavan kaamea kirja mutta...Hyvä kuitenkin!

Arvosana: Hyvää satoa!
Arvion kirjoittaja: Laura Muistolankoulu 5B
 
R.L.Stine: Vierailijat

Tämä on todella mielenkiintoinen kirja ainakin jännä oikeestaan kaikki ovat jänniä. Voitteko auttaa minua minun pitäisi kirjoittaa kirjailija esitelmä ja haluisin kirjottaa R.L.Stinestä mutta voisitteko sanoa sen oikean nimen vastatkaa tähän pian pliiis!!!!!!! (koko nimi on Robert Lawrence Stine ja hänestä saa tietoa esim. kirjasta Ulkomaisia nuortenkertojia, osa 1)

Arvosana: MAHTAVA, HUIPPUMAUKAS
Arvion kirjoittaja: Netta Vasaraistenkoulu 6.lk
 
r.l.stine: karmivat pianotunnit

Oikein hyvä kirja paras kirja mitä olen koskaan lukenut tämä on täyttä mieli kuvitusta ja sen takia rakstan sinun kirjojasi......

Arvosana: Hyvää satoa!
Arvion kirjoittaja: Susanna Tolppila 6A
 
R.L.Stine: Kiusanhenki

Siis ihan sika mahtava!!!!! Mahtavia arvoituksia pitkin kirjan juonta. Kirja suorastaan vetää puoleensa, siitä ei voi päästää hetkeksikään irti, se on ihan pakko lukea kertaheitolla läpi. R.L.Stine on maailman paras kirjailija ( minun mielestäni) hän osaa luoda niin hyvin kauhun tunnelman.

Arvosana: MAHTAVA, HUIPPUMAUKAS
Arvion kirjoittaja: Annika. vanhankylän koulu. 6.lk
 
R.L.Stine: Päivä kauhumaassa

Morrisin perhe on matkalla eläinpuistoon, mutta kun sitä ei löydy, he päättävät mennä kauhumaahan. Oliko se suuri virhe? OLI... He laskevat Turmion liu`un ja joutuvat tappelemaan tappajalepakoita vastaan. He joutuvat kokemaan jotain todella kammottavaa, jotain mistä koko perhe suuttuu ja yrittävät repiä vihreäpukuisilta henkilökunnalta naamion pois, mutta se ei lähde. Ja sitten heille selviää totuus, totuus, joka järkyttää heidät pahan kerran...

Arvosana: Hyvää satoa!
Arvion kirjoittaja: Annika. vanhankylän koulu. 6.lk
 
R.L.Stine: huutavat haamut

Spencer ei pysty unohtamaan hänen serkkuaan, joka hukkui jäihin. Hän haluaisi milä keinoilla hyvänsä kertoa serkulleen, että yritti pelastaa tämän. Hän löytää kaupan, josta hän ostaa haamuja jäljittävän laitteen. Mutta johtaako se suoraan PAINAJAISHUONEESEEN...?

Arvosana: Hyvää satoa!
Arvion kirjoittaja: Annika. vanhankylän koulu. 6.lk
 
R.L Stine: The nightmare room: Varjotyttö

Selena Miles joutuu kuukaudeksi serkkunsa Jadan ja tämän vanhempien luokse eikä ole oikein mielissään koska kuusi vuotta sitten Jada oli kiusannut häntä jatkuvasti.Ensin Selena luulee hänen rauhoittuvan mutta on todella väärässä. Miksi Jada koko ajan kiusaa häntä?Ja miksi usein öisin Jadan sänky on tyhjä?Eräänä yönä Selena seuraa häntä je huomaa tämän menevän salaiseen huoneeseen.Mitä serkkutyttö puuhaa?Mutta Selena ei tiedä että hänet on köytetty tähän vyyhtiin tiukemmin kuin luulee. Tosi hyvä kirja. Arvosana:10

Arvosana: MAHTAVA, HUIPPUMAUKAS
Arvion kirjoittaja: Pauliina Laune 7c
 
CLIFF McNISH: Noidan loitsu

PARAS KIRJA IKINÄ!!! Siinä on käytetty mielikuvitusta, ja siitä MINÄ PIDÄN!!! Rachel ja hänen pikkuveljensä Eric, Dragwena-noita ja Morpeth ovat kirjan päähenkilöt. Kirjasta on kaksi jatko-osaa: taikuuden tuoksu ja oliko se velhon vala. KANNATTAA LUKEA!!

Arvosana: MAHTAVA, HUIPPUMAUKAS
Arvion kirjoittaja: Nopa, kirkkoharjunkoulu, 7
 
R. L: Stine: painajainen kesä leirillä

Todella hyvä kirja vaikka en ole lukenu vielä sitä suraan sanoen aivan uskomattoman huippu huippu huippu huippu huippu huippu huippu huippu huippu huippu huippu huippu huippu huippu huippu

Arvosana: MAHTAVA, HUIPPUMAUKAS
Arvion kirjoittaja: Roope Korhonen Snellmanin koulu 5a
 
R.L stine: vaaralliset valheet

se olii tosi hyvä niinku muutki R.L stinen kirjat.....

Arvosana: MAHTAVA, HUIPPUMAUKAS
Arvion kirjoittaja: janina bietaribraahenkoulu 3a
 
R.L. Stine: Elävien nukkejen yö

Kirja oli muuten ihan hyvä , paitsi että siinä oli samoja asioita, kuin muissa Goosebumps-kirjoissa. Esim. kaikissa kirjoissa on päähenkilö 12 vuotta ja sillä yleensä pikkusisarus, joka on samannäköinen kuin isoveljensä/siskonsa. Kirjassa oli myös aivan älytön loppu.

Arvosana: Keskinkertainen
Arvion kirjoittaja: Essi, 6
 
Neil Gaiman: Coraline varjojen talossa

Kirja oli hyvä, mutta opettajani oli varoittanut, että kirja on todella pelottava ja sitä ei kannata lukea jos on yksin kotona, sillä häntäkin oli pelottanut. Minusta se ei ollut yhtään pelottava, päinvastoin. En ymmärrä, mikä kaikkia muita siinä pelottaa, mutta minua ei vaikken ole mitenkään erityisen rohkea tai vastaavaa.

Arvosana: Keskinkertainen
Arvion kirjoittaja: Essi, Pöljän koulu, 5
 
R.L.Stine: Matka kauhumaahan

Tosi hyvä! Suosittelen kaikille sen lukemista koska se on tosi jännä, joissain kohdissa se on vähän pelottavakin.... mutta älä lue jos et uskalla! Kannattaa myös lukea muita R.L.Stinen Goosebumbs ja Night Mare Room kirjoja. Tosi hyviä kaikki!

Arvosana: MAHTAVA, HUIPPUMAUKAS
Arvion kirjoittaja: Emmi Oulunkylän ala-aste 5A
 
Darren Shan: Friikkisirkus

Ei heikkohermoisille, ei todellakaan. Tervetuloa Cirque du Freakiin, kaikenlaisten kummajaisten tyyssijaan. Nuori Darren Shan ja hänen ystävänsä Steve onnistuvat päästä katsomaan Friikkisirkuksen esitystä, mutta kesken Larten Crespley-nimisen miehen ja Madam Octa-hämähäkin esitystä Steve huomaa Crespleyssä jotain kummallista, mikä lopulta mullistaa Steven sijasta Darrenin elämän. "Oikea elämä on häijyä. Oikeassa elämässä ei piitata sankareista eikä onnellisista lopuista eikä siitä, miten asioiden pitäisi olla. Oikeassa elämässä sattuu kaikenlaista inhottavaa. Ihmiset kuolevat. Tappeluita hävitään. Paha voittaa toisinaan." Kirja vei sydämeni yhtä helposti kuin joku tietämätön hölmö mokaa käsitellessään Madam Octaa ja kuolee ;) Yksinkertaisesti loistava.

Arvosana: MAHTAVA, HUIPPUMAUKAS
Arvion kirjoittaja: No Mercy
 
R.L.Stine: Älä unohda minua!

Todella hyvä.Kannattaa lukea!

Arvosana: MAHTAVA, HUIPPUMAUKAS
Arvion kirjoittaja: Ringa Viljakkalan koulu 6.lk
 
R.L. Stine: Noiduttu kello

Michaelin isä on ostanut kauan haaveilemansa käkikellon. Kauppias sanoi, että kello on noiduttu, mutta ei sitä uskottu.. Illalla Michael menee tutkimaan kelloa, ja vääntää vahingossa käen kaulan.. Hän joutuu ajassa taaksepäin, ja joutuu viettämään kauheat synttärinsä uudelleen ja uudelleen. Pian hän alkaa nuortumaan ja herää esim. 5 vuotiaana ! Hänen täytyisi vaan säätää kellon vuosiluku oikeaksi..

Arvosana: MAHTAVA, HUIPPUMAUKAS
Arvion kirjoittaja: Emmi, Tuomela 5.lk
 
R.L Stine: Kaappi numero 13

Luke on aloittanut ylä asteen Shawnee Valleyn koulussa. Hän miettii miten tulisi pärjäämään. Alku ei näytä kovin hyvältä. Taikauskoinen Luke saa pahaksi onnekseen kaapin numero 13. Hän on kauhuissaan, mutta yhtäkkiä onni alkaakin hymyillä hänelle. Elämä menee siis loistavasti. Mutta äkkiä Luken parhaalle ystävälle Hannahille alkaa tapahtua kauheita asioita. Mitä tämä tarkoittaa? Luke on ymmällään mutta toivoo myöhemmin ettei olisi halunnut tietää vastausta. Arvosana:10

Arvosana: MAHTAVA, HUIPPUMAUKAS
Arvion kirjoittaja: Pauliina Laune 7c
 
R.L Stine: Kirottu tyttö

Maggie menee ystäviensä kanssa tivoliin viettämänn 13-vuotissynttäreitään. Hänen ystävänsä houkuttelevat hänet kädestäennustajan luokse. Mutta kun ennustaja näkee Maggien käden hän alkaa kiljua ja huutaa:sinä tuot PAHAN mukanasi! Maggie on ymmällään sillä hänen käsiään alkaa kuumottaa ja heti sen jälkeen tapahtuu jotain pahaa hänen ystävilleen. Mitä tämä tarkoittaa? Mutta selitys asialle on pahempi kuin kukaan edes osasi kuvitellakkaan... Arvosana:10

Arvosana: MAHTAVA, HUIPPUMAUKAS
Arvion kirjoittaja: Pauliina Laune 7c
 
R.L Stine: Pirullinen päiväkirja

Alex saa vanhemmiltään uuden työpöydän. Mutta hänen tarkastellessaan sitä lähemmin, hän huomaa siellä päiväkirjan. Se on tyhjä. Mutta yhtäkkiä siihen alkaa tulla merkintöjä Alexin käsialalla! Kaiken lisäksi merkinnät ovat seuraavan päivän tapahtumia! Onko tämä totta? Valitettavasti. Eikä Alex pysty muuttamaan asiaa mitenkään! Arvosana:10

Arvosana: MAHTAVA, HUIPPUMAUKAS
Arvion kirjoittaja: Pauliina Laune 7c
 
R.L Stine: Huutavat haamut

Spencer ei pysty unohtamaan serkkuaan Iania joka hukkui avantoon hänen silmiensä edessä. Niinpä hän aikoo hankkia haamujen kutsunta laitteen Ulvojan. Hän aikoo etsiä serkkunsa ja kertoa hänelle että aikoi pelastaa tämän. Onnistuuko hän siinä? Mutta lopulta hän toivoo ettei olisi onnistunut sillä haamujen kanssa ei ole leikkimistä. Ja sen saa karvaasti huomata myös Spencerin ystävät... Arvosana:9+

Arvosana: MAHTAVA, HUIPPUMAUKAS
Arvion kirjoittaja: Pauliina Laune 7c
 
R.L Stine: Kolkko aavekoira

Perhe muuttaa kauhukartanoon ja perheen poika kuulee koiran haukuntaa ja ulvontaa. Hän lähtee eräänä päivänä katsomaan metsään mistä äänet kuuluvat ja näkee tytön. Myös tyttö kuulee koiran ääniä ja tyttö pelkää koiria kuollakseen. Mistä koiran äänet kuuluvat? Ja tekevätkö koirat jotain? Lue! Kirja on mahtava, muttei R.L Stinen paras kirja. Lue The nihghtmareroom sarjan Kirottu tyttö. Annan aavekoiralle arvosanaksi 8½.

Arvosana: Hyvää satoa!
Arvion kirjoittaja: Henna 4B.
 
R.L Stine: Pelon pelit

Kaksitoista hyvin älykästä nuorta lähetetään trooppiselle autiolle saarelle selviytymiskilpailuun nimeltä Elämän peli. April ei malta odottaa kilpailun alkamista. Mutta sitten saarella alkaa tapahtua merkillisiä asioita. Onko saari todellakin autio niin kuin kaikki väittää? Arvosana:10

Arvosana: MAHTAVA, HUIPPUMAUKAS
Arvion kirjoittaja: Pauliina Laune7c
 
R.L Stine: Kummituskoulu

No se on toooosi hyvä! Se on myös toooosi jännä. KANDEE LUKEE

Arvosana: MAHTAVA, HUIPPUMAUKAS
Arvion kirjoittaja: Laura Meritorin koulun 3-4a
 
R.L Stine: kummituskoulu

No se on toooosi hyvä! Se on myös toooosi jännä. KANDEE LUKEE

Arvosana: MAHTAVA, HUIPPUMAUKAS
Arvion kirjoittaja: Laura Meritorin koulun 3-4a
 
R.L Stine: Uhka metsässä

Laura rakastaa eläimiä ja samoilee mielellään metsässä. Mutta yhtäkkiä metsässä alkaa tapahtua outoja asioita: linnut parveilevat poikkeuksisella tavalla ja lepakot lentelevät päiväsaikaan. Kaikkein eniten Lauraa ihmetyttää kuolleet peurat ja muut kuolleet eläimet. Onko metsässä jokin karmaiseva peto? Ja miten isä liittyy asiaan? Arvosana:10

Arvosana: MAHTAVA, HUIPPUMAUKAS
Arvion kirjoittaja: Pauliina Laune 7c
 
R.L Stine: Hullu tiedemies

Margaret ja Casey ovat huolissaan isästään. Hän on juuri saanut potkut ja tekee töitä kotona kellarissa. Hän on kieltänyt kaikkia menemästä sinne, mutta heti tilaisuuden tullen Margaret ja Casey menevät sinne. Kellarissa on paljon kasveja, mutta minkälaisia! Ne tuntuvat hengittävän! Ja näkevätkö lapset oikein? Kasvaako isän päästä lehtiä? Ja kaiken lisäksi isä käyttäytyy ihan erilailla kuin yleensä. Arvosana:9-

Arvosana: MAHTAVA, HUIPPUMAUKAS
Arvion kirjoittaja: Pauliina Laune 7c
 
R.L Stine: Pahin painajaisesi

April on jäänyt autiolle saarelle vangiksi. Saarella on myös paha, joka lähtee seuraamaan Aprilia kotiin. Se jokin tai joku tietää hänen pahimmat pelkonsa eikä epäröi käyttää niitä hyväkseen. Aprilia huolestuttaa myös Marlin, hänen ystävänsä kohtalo: miksi poika ei ole tullut takaisin saarelta? Arvosana:10

Arvosana: MAHTAVA, HUIPPUMAUKAS
Arvion kirjoittaja: Pauliina Laune 7c
 
R.L Stine: Vierailijat

Ben on hyvin kiinnostunut muukalaisista ha haluaa löytää sellaisia. Hänen ystävänsä pitävät häntä ihan hulluna ja alkavat kaikota yksi toisensa jälkeen. Ja kaiken lisäksi hän ei tiedä, että muukalaiset ovat lähempänä, kuin luuleekaan... Arvosana:9½

Arvosana: MAHTAVA, HUIPPUMAUKAS
Arvion kirjoittaja: Pauliina Laune 7c
 
R.L Stine: Vampyyrisiskokset

Destiny ja Livvy ovat kaksoissiskoja, kauniita, suosittuja ja älykkäitä. He ovat kesän Sinisen kuun leirillä. Mutta kun he palaavat sieltä, he huomaavat olevansa erilaisia. He tuntevat öisin oudon vimman juoda verta. Mutta eihän sitä tee muuta, kuin vampyyrit. Tytöt ovat kauhuissaan. Mitä he voisivat tehdä? Voisivatko he kertoa siitä isälleen? miten he pystyvät pitämään itsensä hengissä vampyyrinmetsästäjiltä? Ja kaiken lisäksi Livvy ei ymmärrä vakavaa tilannetta, vaan on iloinen. Kuinka Destiny voisi pelastaa itsensä ja siskonsa? Arvosana:10

Arvosana: MAHTAVA, HUIPPUMAUKAS
Arvion kirjoittaja: Pauliina Laune 7c
 
R.L Stine: Elävien nukkejen yö

Lindy löytää vatsastapuhujan nuken. Hän antaa sen nimeksi Läpsy. Läpsy on ruma, mutta hauska ja Lindy alkaa esiintyä sen kanssa kaikilla kutsuilla. Hänen siskonsa Kris tulee mustasukkaiseksi ja ostaa oman nuken. Mutta heti sen jälkeen alkaa tapahtua kamalia asioita. Kaiken lisäksi niistä syytetään Krisiä. Mutta onko oikea syypää hänen nukke? Miten se voi olla mahdollista? Eihän nuket liiku. Eihän? Arvosana:10

Arvosana: MAHTAVA, HUIPPUMAUKAS
Arvion kirjoittaja: Pauliina Laune 7c
 
R.L Stine: Karmivat pianotunnit

Jerry löytää pianon ja hänen vanhempansa ilmoittavat hänet pianotunneille. Aluksi se tuntuu hauskalta, mutta vain aluksi. Pian Jerry huomaa, että hänen opettajassaan, professori Shreekissä on jotain outoa. Hän alkaa pelottaa Jerryä. Jerry kuulee huhuja opettajasta. Sellaisia, että oppilaat menevät soittotunneille... eivätkä koskaan palanneet! Arvosana:10

Arvosana: MAHTAVA, HUIPPUMAUKAS
Arvion kirjoittaja: Pauliina Laune 7c
 
R.L Stine: Kummituskoulu

Tommy on aloittanut uudessa koulussa. Koulu on iso ja sokkeloinen. Eräänä päivänä Tommy eksyy käytäville. Hän kuulee ääniä, aivan kuin avunhuutoja. Mistä ne kuuluvat? Entä, miksi hänen ystävänsä Thalia käyttää niin paljon meikkiä? Liittyykö se jotenkin avunhuutoihin? Mutta lopulta Tommy toivoo, ettei olisi eksynyt käytäville... Arvosana:10

Arvosana: MAHTAVA, HUIPPUMAUKAS
Arvion kirjoittaja: Pauliina Laune7c
 
R.L Stine: Noiduttu kello

Mickael vihaa pikkusiskoaan Taraa. Tara kiusaa häntä koko ajan ja pilaa kaikki asiat. Ja tietysti Mickael saa kaikki syyt niskoilleen. Eräänä päivänä isä tuo kotiin vanhan käkikellon. Hän käskee ettei kukaan saa koskea siihen. Mutta tietysti Mickael ei voi pitää näppejään erossa siitä. Sitä hänen ei olisi pitänyt tehdä, koska kello on noiduttu ja Mickael saa katua sitä, että koski kelloon... Arvosana:10

Arvosana: MAHTAVA, HUIPPUMAUKAS
Arvion kirjoittaja: Pauliina Laune 7c
 
R.L Stine: Kauhujen kesäleiri

Russell on viidettä kertaa kesäleirillä. Tänä vuonna hänen ja hänen ystäviensä täytyy meloa kammottavuudestaan kuuluisille Kielletyille koskille. Russell ei edes haluaisi mennä, mutta hän ei halua olla mikään nynny, vaan lähtee. Hän ja hänen ystävänsä lähtevät matkaan. Ensin heillä on pikku ongelmia, mutta lopulta heillä isoja suorastaan painajaismaisia ongelmia. Arvosana:10-

Arvosana: MAHTAVA, HUIPPUMAUKAS
Arvion kirjoittaja: Pauliina Laune 7c
 
Applegate, Katherine: Androidi

huippu hyvä!!!Kirjassa seikkailevat jake,tobias,rachel,cassie,marcoja aximili esgarrouth isthill

Arvosana: MAHTAVA, HUIPPUMAUKAS
Arvion kirjoittaja: samuli,mutala,4lk
 
R.L.Stine: Kummitusluola

Jerry ja hänen pikkusiskonsa Terri ovat lomalla sukulaistensa luona. Jerry löytää rannalta luolan. Sitten hän kuulee huhun, että luolassa asuu kummitus. Se on kolmesataa vuotias. Se tulee esiin vain täydenkuun aikaan. Jerry ei usko tuota tarinaa, mutta toivoo lopulta, että ei olisi kiivennyt luolaan. Arvosana:10-

Arvosana: MAHTAVA, HUIPPUMAUKAS
Arvion kirjoittaja: Pauliina Laune 7c
 
R.L.Stine: Kolkko aavekoira

Cooper on muuttanut perheensä kanssa metsän siimeksessä olevaan taloon. Cooper pelkää kaikkea ja siksi hän on aivan kauhuissaan, kun kuulee ulkoa haukuntaa. Kaiken lisäksi kukaan muu ei näe koiria, kuin hän. Ja miten koirat pystyvät juoksemaan seinien ja ovien läpi? Arvosana:10

Arvosana: MAHTAVA, HUIPPUMAUKAS
Arvion kirjoittaja: Pauliina Laune 7c
 
R.L. Stine: Näkymättömiin

Max löytää ullakolta peilin. Se pystyy muuttamaan näkymättömäksi. Max ja hänen ystävänsä alkavat leikkiä peilillä. Mutta sitten Max ei pysty hallitsemaan peiliä. Hän on näkymätön liian kauan. Ja näkyväksi muuttuminen vaikeutuu. Lopulta Max alkaa miettiä näkymättömäksi muuttumista. Palaako hän enää koskaan? Arvosana:10-

Arvosana: MAHTAVA, HUIPPUMAUKAS
Arvion kirjoittaja: Pauliina Laune7c
 
R.L Stine: Vaaralliset valheet

Rossilla menee hyvin. Hän on kavereiden suosiossa, älykäs ja hyvännäköinen. Hänen isänsä on elokuvakiho Hollywoodissa ja he asuvat luksustalossa Beverly Hillsissä. Elämä menee siis hyvin. Lukuun ottamatta yhtä pientä ongelmaa:Ross on patologinen valehtelija. Hän valehtee ilman mitään syytä ja joutuu itse yleensä hankaluuksiin. Eräänä iltana hän pelästyy nähdessään identtisen kaksoisolentonsa. Heti sen jälkeen Ross alkaa saada outoja päänsärkykohtauksia ja kaikkeen mihin hän koskee, sulaa käsittämättömästi. Mitä oikein tapahtuu? Arvosana:10

Arvosana: MAHTAVA, HUIPPUMAUKAS
Arvion kirjoittaja: Pauliina Laune 7c
 
DARREN SHAN: KUOLEMAN KOETUKSET

TOTA NIIN ÖÖ... MISTÄ ALOTTAISIN??? NO! DARREN JOUTUU TEKEMÄÄN VIIS KUOLEMAN VAARALLISTA KOETUSTA JA JOKA KERRALLA HIPAISTAAN KUOLEMAA... EKA KOETUS ON VESILABYRINTTI JOS KANNETAAN PUOLET OMAN PAINOSTA KIVEE MUKANA. TOINEN TIPPUKIVILUOLA JA KOLMAS OLI JOKU TULIHÖSKÄ. KUN DARREN SITTEN PÄÄSEE NELJÄNTEEN KOETUKSEEN JOSSA ON TAPETTAVA 2 VERISTÄ PAHKASIKAA. DARREN MELKEIN KUOLEE MUTTA SELVIYTYY... MUTTEN KERRO MITEN!!!!!!!!!!!!!!!!MUHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAAA !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Arvosana: MAHTAVA, HUIPPUMAUKAS
Arvion kirjoittaja: NIMEE EN KERRO!!!!! RUUSUVUOREN KOULU
 
R.L. Stine: Päivä kauhumaassa

Lizzy ja hänen perheensä ajattelevat lähteä eläinpuistoon, mutta he eksyvät matkalla ja päätyvät huvipuistoon nimeltä Kauhumaa. Ensin kaikki tuntuu hauskalta, mutta sitten laitteet alkavat olla liian pelottavia. Lizzy ja hänen perhe haluaisivat lahteä pois, mutta paikka on niin iso, että sinne voi eksyä helposti... Ja kaiken lisäksi Lizzyn vanhemmat katoaa... Arvosana:10

Arvosana: MAHTAVA, HUIPPUMAUKAS
Arvion kirjoittaja: Pauliina Laune 7c
 
R.L. Stine: Kummitusnaapuri

Hannahin naapuriin on muuttanut outo tyyppi nimeltä Danny. Miten hän on voinut muuttaa naapuriin, niin ettei Hannah ole huomannut mitään? Miksi Hannah ei tunne häntä eikä hänen ystäviään? Ja miksi Danny katoaa aivan ihmeellisesti? Arvosana:10

Arvosana: MAHTAVA, HUIPPUMAUKAS
Arvion kirjoittaja: Pauliina Laune 7c
 
Dian Curtis Regan: Mursuvuoren arvoitus(Aavekaksoset 3)

11-vuotiaat Rebekka, Robert ja heidän koiransa Takku, ovat noin viisikymmentä vuotta sitten muuttuneet aaveiksi. Heidän vanha kotitalonsa on muuttunut lomakeskukseksi. Tällä kertaa siellä vierailee heidän ikäisensä Noah perheineen. Noah harrastaa laskettelua. Noah on kuitenkin satuttanut jalkansa pahastikkin, vai onko se niin paha kuin Noah kertoo? Noah vain pelailee tietokoneella kun hänen vanhempansa ovat harjoittelemassa Mursuvuoren laskettelukisoja varten. Noah sanoo ettei osallistu kilpailuun jalkansa takia. Saavatko kaksoset, Rebekka ja Robert pojan pään käännettyä ennen kisoja? Osallistuuko Noah laskettelukisaan vai ei?

Arvosana: Hyvää satoa!
Arvion kirjoittaja: Laura, Noljakan koulu, 6a
 
Darren Shan: Koko Darren Shan-sarja (Friikkisirkus, vampyyrin oppipoika, kauhun tunneleissa, vampyyrivuori, kuoleman koetuket...)

Ihan mega parhaita kirjoja, mitä suomesta saa! Olen lukenut kaikki tähän mennessä viisi ilmestynyttä, että en kestä odottaa kuudetta, koska tarina jäi pahasti kesken. Darren-niminen poika lähti erään vampyyrin, Larten Crepsleyn matkaan friikkisirkukseen. Sieltä Darren sai ystävän, Evra Vonin, kääärmepojan. Monien sattumusten jäkleen Crepsleyn pitää käydä kotikaupungissaan tappamassa hullu vampaneesi, Murlough. Mutta sitä ennen tämä kidnappaa Evran ja kiristää Darrenia. Tämän kolmannen seikkailun jälkeen Crepsley ja Darren matkaavat vampyyrivuorelle, missä Darrenin pitää todistaa kelvollisuutensa. Asiat menevät enemmän sotkuun, kun petturi murhaa Gavner Purlin, Crepsleyn ystävän...

Arvosana: MAHTAVA, HUIPPUMAUKAS
Arvion kirjoittaja: Anni, Urheilupuiston koulu, 8lk.
 
Stephen King: Piina

Kirjailija Paul Sheldon herää yhtenä talviaamuna hirvittäviin kipuihin: lantio sijoiltaan, polvi murskana, molemmat jalat poikki ja outoon tervehdykseen: "Minä olen sinun ykkösfani!" Paikka on yksinäinen maatalo Coloradon syrjäseuduilla ja "ykkösfani" entinen sairaanhoitaja Annie Wilkes, joka on pelastanut Paulin auto-ommettomuudesta. Annien ihastuksen kohde ovat Paulin menestysromaanit, joiden sankaritar on kaunis Misery Chaistain. Mutta nyt Paul on ollut tuhma ja antanut Miseryn kuolla viimeisimmässään romaanissaan. Nyt hänen täytyy ruveta kiltiksi pojaksi ja sovitettava tekonsa. Annie ostaa hänelle kirjoituskoneen ja paperia ja käskee Paulin herättää Misery henkiin. Mutta Paul ei malta olla kokeilematta rajojaan ja Annien karsivällisyyttä- ja sen arvaa mitä siitä seuraa. Arvosana:10

Arvosana: MAHTAVA, HUIPPUMAUKAS
Arvion kirjoittaja: Pauliina Laune7c
 
R.L. Stine: Armoton aikamatka

Minusta kirja oli ihan hyvä, vaikka siinä menikin hieman sekaisin. Arvosana:10

Arvosana: MAHTAVA, HUIPPUMAUKAS
Arvion kirjoittaja: Pauliina Laune 7c
 
Marilyn Kaye: Kauhu geeni

Kirja on toiseks viimenen osa geenitrigologia sarjasta... byhyy. Kirja kertoo siitä kuinka Amyn paras ystävä, Tasha joutuu pelätyn epidemian uhriksi ja Amy kutistetaan geenin kokoiseks hakemaan tappaja geeni pois. Eric muuten kertoo jotain mitä Amy ei todellakaan uskonut kuulevansa Ericiltä lopussa... lukekaa jos haluatte tietää mitä Eric kertoi... ja muutenkin kantsii lukee.

Arvosana: MAHTAVA, HUIPPUMAUKAS
Arvion kirjoittaja: Tita, Viinijärven yhtenäiskoulu, 4lk
 
R.L. Stine: Älä unohda minua!

Danielle on muuttanut uuteen taloon perheensä kanssa. Hän vihaa veljeään Peteriä ja on useaan kertaan toivonut pääsevänsä eroon koko kiusankappaleesta. KANNATTAISI VAROA MITÄ TOIVOO. Eräänä päivänä vanhempien ollessa työmatkalla, Danielle ja hänen ystävänsä Addie leikkivät hypnotisoivansa Peterin. Mutta velipoika vaipuukin oikesti hypnoosiin. Mutta miksi hän alkaa herättyään unohdella asioita? Ja miksi kaikki tuntuvat unohtavan hänet? Entä mitä ovat talon kellarista kuuluvat äänet, jotka kutsuvat Peteriä nimeltä? Arvosana:10

Arvosana: MAHTAVA, HUIPPUMAUKAS
Arvion kirjoittaja: Pauliina Laune 7c
 
R.L.Stine: Kirottu tyttö

Maggiellä on 13 vuotis synttärit tivolissa ja hengailee siellä hyvien ystäviensä kanssa. Ystävät haluavat hänen menevän kädestäennustajan telttaan,mutta kun ennustaja näkee Maggien käden hän haukkoo henkeään ja huutaa:Sinä tuot PAHAN mukanasi! Järkytyksestä huohottaen he kiiruhtivat pois teltasta. Mutta pian alkaa sattua kauheita asioita ystävilleen,mutta pian lopussa kauhea ja järisyttävä synkkä salaisuus paljastuu lopussa! Jos olet kauhu ihmisiä tartu kirjaan ja astu näe heidät PAINAJAISHUONEESSA!!

Arvosana: MAHTAVA, HUIPPUMAUKAS
Arvion kirjoittaja: Gerli,Ruusutorpankoulu 5
 
R.L. Stine: Viidakon tuliainen

Mark saa Benna-tädiltään kutistetun pään. Se on tuliainen Baladoran viidakkosaarelta. Se on kamalan ruma. Kamalan ällöttävä. Kamalan upea. Mutta myöhään yöllä pää alkaa hehkua. Pian käy ilmi, että se ei ole mikään tavallinen pää. Se antaa merkillisen voiman Markille. Vaarallisen voiman... Arvosana:10

Arvosana: MAHTAVA, HUIPPUMAUKAS
Arvion kirjoittaja: Pauliina Laune 7c
 
R.L. Stine: Varjojen kaupunki

Amanda ja Josh muuttaa vanhempiensa kanssa uuteen taloon. Se on ränsistynyt ja synkkä. Amanda ja Josh eivät pidä uudesta talosta. Mutta vanhemmat ovat innoissaan ja hätistelevät heidät etsimään uusia ystäviä. Kyllähän he saavat ystäviä, mutta lapset haluavat olla ystäviä- ikuisesti! Arvosana:10

Arvosana: MAHTAVA, HUIPPUMAUKAS
Arvion kirjoittaja: Pauliina Laune 8c
 
R.L. Stine: Ei eloonjääneitä?( The Nightmareroom-trilogia: 3. osa)

April on kutsuttu takaisin saarelle mistä hän ja muutama muu ovat selviytyneet.April ei haluaisi mennä, mutta hänen on saatava tietää totuus. Mutta totuus on paljon pahempi, kuin hän osaa kuvitellakaan... Arvosana:10

Arvosana: MAHTAVA, HUIPPUMAUKAS
Arvion kirjoittaja: Pauliina Laune8c
 
R.L Stine: Hullu tiedemies

Ihan huippu kirja... Loppu on Toosi jännittävä. Kandee lukee. Tässä kirjassa Margaret ja Casey pääsevät kunnon seikkailuun. Margaret pelkää omaa isäänsä ja mitä isä tekee kellarissa kaiken aikaa?

Arvosana: MAHTAVA, HUIPPUMAUKAS
Arvion kirjoittaja: Jessica,Ruka 6
 
R.L.Stine: Huutavat haamut (Nightmare room)

Tosi hyvä!Sisältää paljon yllättäviä käänteitä ja on omallatavallaa polottava varsinkiin jos itselleen kävisi niin...

Arvosana: MAHTAVA, HUIPPUMAUKAS
Arvion kirjoittaja: Milla kivijärven koulu 6.a
 
R.L.Stine: Nightmare room Huutavat haamut

Tosi hyvä!Sisältää paljon yllättäviä käänteitä ja on omallatavallaa polottava varsinkiin jos itselleen kävisi niin...

Arvosana: MAHTAVA, HUIPPUMAUKAS
Arvion kirjoittaja: Milla kivijärven koulu 6.a
 
Darren Shan: Kuoleman koetukset

Darren on muutunut puolivampyyriksi ja vampyyrivuorella hanen pitää läpäistä viisi koetusta.

Arvosana: MAHTAVA, HUIPPUMAUKAS
Arvion kirjoittaja: Petra Suomiehenkoulu 5
 
RL. Stine: Varjotyttö

Kirjaa oli mukava lukea aina ja aina eteenpäin, mutta en sanoisi että se oli jännäkään. Nimittäin muiden RL. Stinen kirjottamien kirjojen juoni on paljon jännempi. Tässä kirjassa 12-vuotias Selena Miles joutuu kuukaudeksi Jada-serkkunsa ja tämän perheen luo asumaan. Muutaman Jadan huoneessa nukutun yön jälkeen Selena huomaa, että talossa tapahtuu pimeän aikaan jotain outoa. Jadan vuode on usein öisin tyhjä. Mitä ihmettä serkkutyttö voisikaan puuhata? Selvittäkää itse! :D Mutta olen joka tapauksessa sitä mieltä, että jos jotain todella kammottavaa haette, etsikää joku toinen kirja käsiinne.

Arvosana: Keskinkertainen
Arvion kirjoittaja: Salla, Nummelan ala-aste, 6D
 
Darren Shan: Kuoleman koetukset

Tämä kirja on uskomaton! älkää luulko että tässä on vain kummituksia lakanoissa, kirja on aivan jotain muuta.

Arvosana: MAHTAVA, HUIPPUMAUKAS
Arvion kirjoittaja: Sanni. Alakylän koulu 4.m
 
Darren Shan: Kuoleman koetukset

Kuoleman koetukset on kirjasarjan 5 osa. tämä kirja ei ole mitään prinsessa ruususen tasoa. siis ei heikkohermoisille! Darren hanin on läpäistävä 5 kuoleman vaarallista koetta todistaakseen olevansa kelpo vampyyri. hän ei voi kieltäytyä eikä epäonnistua- ainoa vaihtoehto on kuolema.

Arvosana: MAHTAVA, HUIPPUMAUKAS
Arvion kirjoittaja: sanni, alakylän koulu, 4.m
 
R.L.STINE: HULLU TIEDEMIES

ISÄ ON KIELTÄNYT KELLARIIN MENON KAIKILTA MUTTA MARGARET JA CASEY EIVÄT VOI VASTUSTAA KIUSAUSTA!!!! MUTTA MITÄ IHMETTÄ!!!!!HEIDÄN OMASSA KELLARISSA ON JOTAIN TOSI GARMIWAA...!!!! KIRJA ON TOSI JÄNNÄ JA IHAN MIELETTÖMÄN HYVÄ!!!! EN SUOSITTELE HEIKKOHERMOISILLE!!!!

Arvosana: Hyvää satoa!
Arvion kirjoittaja: LUKUTOUKKA 5.L.K
 
R . L . STINE: Ei eloon jääneitä (Trilogia 3)

Kaksitoista erittäin elykästä ja kunnianhimoista nuorta on valittu osallistutujiksi selviytymiskilpailuun nimeltä Elämän peli.Osallistujat on kutsuttu palaamaan takaisin saarelle, jolta April viimeisten joukossa on vasta onnistunut pakenemaan. Vaikka hän vannoi, ettei palaisi saarelle enää koskaan, hän lähtee matkaan voitontahtoisen ystävänsä Pamin kanssa. Aprilin on yksin kertaisesti saatava selville, mitä kolmelle salaperäisesti kadonneelle nuorelle on tapahtunut.

Arvosana: MAHTAVA, HUIPPUMAUKAS
Arvion kirjoittaja: Janita linnainmaankoulu 3c
 
r.l stine: trilogia1-3

jos haluat niskavillojesi nousevan lue tämä lyhyt sarja!!nuoria lähetetään eräälle saarelle elämänpeli kilpailuun josta voittaja saa 10 000 euroa..mutta saarella asustaa jokin paha joka ei tahdo kenenkään voittavan...numero:10+

Arvosana: MAHTAVA, HUIPPUMAUKAS
Arvion kirjoittaja: macyy
 
R.L Stine: Yön maku

Destiny on aivan onneton, kun hänen kaksoissiskonsa Livvy valitsi kuolemattoman elämän vampyyrinä ja jätti siskonsa, isänsä ja veljensä Mikeyn. Isä tekee kaikkensa saadakseen tyttärensä takaisin. Mikey taas näkee painajaisia ja on näkevinään joka paikassa vampyyreja. Destiny aikoo puhua siskonsa ympäri, mutta onnistuuko hän? Arvosana:10

Arvosana: MAHTAVA, HUIPPUMAUKAS
Arvion kirjoittaja: Pauliina Laune 8c
 
R.L.Stain: Uhka metsässä (Nightmare room)

Laura rakastaa luontoa ja eläimiä ja samoilee mielellään metsässä.Hänen tutut metsänsä asukkaat ovat kuitenkin alkaneet käyttäytyä kummallisesti. Linnut parveilevat poikkeuksellisella tavalla ja lepakot lentävät päiväsaikaan. Retkillään Laura kuulee myös hiuksia nostattavaa ulvontaa jaka säikäyttää hänet perin pohjin.Lauran isä kieltää häntä menemästä työvajaan jossa hän työskentelee. Laura aikoo ottaa selvää mitä oikein on tekeillä.

Arvosana: Hyvää satoa!
Arvion kirjoittaja: Siiri 3mo
 
R.L.Stine: Yön maku (Vampyyrisiskokset 2 )

Destny ja hänen kaksoissisarensa ovat kauniita,suosittuja ja älykkäitä myös erittäin läheisiä kunnes Livvy valitsi emämän vampyyria. Destinyn ja Livvyn isä yrittä löytää epätoivoisesti parannusta . Destinyn isä on vampyyrimetsästäjä ja he keräävät joukkojaan vampyyrien tappoa varten. Miten Livvyn käy? ERITTÄIN HYVÄ KIRJA! Kannattaa lukea! Minä luin sen ja SE ON HUIPPUHYVÄ!

Arvosana: MAHTAVA, HUIPPUMAUKAS
Arvion kirjoittaja: Veera 5lk.
 
R.L Stine: Varjotyttö (The Nigthmare room)

12-vuotias Selena Miles joutuu kuukaudeksi Jada-serkkunsa ja tämän perheen luo asumaan. Muutaman Jadan huoneessa nukutun yön jälkeen Selena huomaa, että talossa tapahtuu pimeän aikaan jotain outua. Jadan vuode on usein öisin tyhjä. Mitä ihmettä serkkutyttö puuhaa? Eräänä yönä Selena lähtee seuraamaan Jadaa ja näkee tämän menevän salaiseen huoneeseen. Huone on selvästi Jadan arvoituksen avain, mutta Selena ei tiedä, että myös hänet on sotkettu vyyhtiin tiukemmin kuin hän osaa arvatakkaan. On kyse supervoimista, perivihollisesta ja kuolemasta... Huippu kirja! Tosi pelottava! En suosittele iltalukemiseksi!

Arvosana: Hyvää satoa!
Arvion kirjoittaja: Noora 4.lk
 
r.l.stine: goosebums muumion kirous

kirjan päähenkilöt ovat Gabe joka uskoo muumioihin Ben on Gaben eno joka tutkii muumioita Sari on Benin tytär joka rakastaa käytännön piloja Ahmed on Benin hullu työn tekiä. Paras kohta on kun Ahmed aikoo muumioida Benin,Saran ja Gaben.

Arvosana: MAHTAVA, HUIPPUMAUKAS
Arvion kirjoittaja: Roope neulamäenkoulu 5a
 
r.l.stine: the night mare room älä unohda minua

Danielle muuttaa perheensä kanssa uuteen kotiin yht äkkiä kellarista alkaa kuulua outoja kuiskauksia jotka kutsuvat hänen veljeään Peteriä ensiksi Peterin opettaja ja ystävät UNOHTAVAT hänet sitten daniellekin UNOHDETAAN lue jos uskallat ja aukaise ovi PAINAJAISHUONEESEEN......

Arvosana: MAHTAVA, HUIPPUMAUKAS
Arvion kirjoittaja: Roope neulamäen koulu 5a
 
r.l.stine: goosebums kauhujen kesäleiri

Russel niminen poika on ystäviensä kanssa viidettä vuotta kesäleirillä ja he ovat tänä vuonna leirin vanhimmat joten he joutuvat laskemaan kuuluisat kielletyt kosket.Russel kuuli,että lapsia oli kadonnut kielletyille koskille. russel ei pidaä ajatuksesta laskea kiellettyjä koskia ja kaikki pitävät hänntä nynnynä mitä Russel tekee sen saat selville vain lukemalla tämän kirjan lue jos USKALLAT.

Arvosana: MAHTAVA, HUIPPUMAUKAS
Arvion kirjoittaja: Roope neulamäen koulu 5a
 
R.L. Stine: Goosebumps: Viemärin vaanija

Kat ja hänen perheensä ovat muuttaneet uuteen taloon. Hän ja hänen veljensä Daniel ovat onnensa kukkuloillaan. Talo on aivan upea. Mutta siivotessaan Kat löytää tiskialtaan kaapista jotain. Sienen. Mutta siinä on jotain outoa. Tuntuu kuin se hengittäisi. Se on elävä! Ja hyvin huonoa onnea tuova... Arvosana:10

Arvosana: MAHTAVA, HUIPPUMAUKAS
Arvion kirjoittaja: Pauliina Laune 8c
 
Darren Shan: Friikkisirkus

Friikkisirkus on Darren Shanin kirjasarjan ensimmäinen osa.(selitän alun kokonaan) Kirjassa päähenkilönä on...Darren Shan jka rakastaa hämähäkkejä ja pelkoa! Darrenilla on oma kaveriporukkansa. Yksi hänen kavereistaan otti iso-veljensä taskusta esitteen Friikkisirkuksesta. Steve (darrenin paras kaveri) käy lunastamassa liput, mutta ei lippuja saanutkaan kuin kaksi! se on 4 kaverukselle liian vähän!kuitenkin siihen on tyydyttävä. Ketkä kaksi pääsevät friikkisirkukseen? Voi varmaan päätellä molemmat joten jatkan.Friikkisirkuksessa oli montaa esintyjää. Siellä "tyyppi" löytää "rakkautensa"... Madam Octan, todella myrkyllisen hämähäkin jota ohjailee Larten Crepsley. Lartenilla on salaisuus... "tyypin" on pakko saada Madam Octa! Miten? Miten käy jos lemmikkinä on puraisulla tappava hämähäkki? Kuka Larten oikeasti on? Sinun on pakko lukea koko kirjasarja jos haluat että tarina loppuu!!

Arvosana: MAHTAVA, HUIPPUMAUKAS
Arvion kirjoittaja: Nimetön
 
Martin Widmark: Muumion arvoitus

KIrjani oli jännittävä tykkäsin kirjasta en suosittele heikko hermoisille.

Arvosana: MAHTAVA, HUIPPUMAUKAS
Arvion kirjoittaja: Johannes 3lk Marjalan koulu
 
R.L. Stine: Goosebumps: Naamioitu kostaja

Brooke ja hänen paras ystävänsä Zeke pääsevät näyttelemään koulun näytelmän pääosia. Zeke saa näytellä Aavetta. Hän on innoissaan ja pelottelee kaikkia. Lopulta hänet erotetaan näytelmästä, mutta pelottelut eivät lopu... Arvosana:10

Arvosana: MAHTAVA, HUIPPUMAUKAS
Arvion kirjoittaja: Pauliina Laune 8c
 
r.l stine: kauhun kulissit

kirja on hyvä paitsi se loppu koska selvii että pojat on........

Arvosana: Hyvää satoa!
Arvion kirjoittaja: heli3b
 
R.L. Stine: Goosebumps - Painajainen kesäleirillä

Erittäin 'hurja' kirja. Kannattaa lukea! Älkää lukeko illalla myöhään! Voi olla, ettei uni tule!

Arvosana: MAHTAVA, HUIPPUMAUKAS
Arvion kirjoittaja: Nelli-Noora, Husulan Koulu, 5b
 
R.S. Stine: (The Nightmare) Kaappi numero 13

Juoni on todella hyvin keksitty. Kirjan päähenkilo on poika nimeltään Luke. Hän on todella huono-onninen poika siihen asti kun hän löytää kumisen pääkallon jonka omistaa tyttö. Ei heikko hermoisille! Viisi tähteä!

Arvosana: MAHTAVA, HUIPPUMAUKAS
Arvion kirjoittaja:
 
R.L. Stine: Goodebumps: Muumion kirous

Gabe on perheensä kanssa Egyptissä. Kun hänen vanhempansa joutuvat lähtemään matkalle, hän on Ben-enonsa ja Sari-serkkunsa kanssa. He menevät pyramidiin. Kun Gabe eksyy sen käytäville, hän muistaa kirouksen, josta häntä on varoitettu. Onko se totta? Arvosana:10

Arvosana: MAHTAVA, HUIPPUMAUKAS
Arvion kirjoittaja: Pauliina Laune 8c
 
R.L.STINE: Goosebumps--kauhun kulissit

Erin Wright ja hänen paras kaverinsa Marty rakastavat kauhuleffoja. Varsinkin Järkkylä-elokuvia. Järkkylässä asustaa kaikenlaisia pelottavia otuksia. Rupinaattori,Apinanaama ja Sekopää silpoja. Järkkylän elokuvastudion huvipuistossa Erin ja Martyä odottaa kaikkien aikojen kauhu. Ensiksi kiertoajeluvaunu juuttuu elävien inhotusten luolaan. Sitten heidän kimppuunsa käy käy joukko valtavia Rukoiliasirkkoja! Oikea elämä on paljon pelottavampaa kuin elokuva. Mutta eihän Järkkylä oikeasti ole totta? Vai onko..kirja oli hyvä..kannattaa lukea. :D :)

Arvosana: MAHTAVA, HUIPPUMAUKAS
Arvion kirjoittaja: Tuire Parolan koulu 6.B
 
Dean R. Koontz: Pakopaikka

Hatch ja Lindsay joutuvat auto-onnettomuuteen. Matkalla sairaalaan Hatch kuolee, mutta lääkärit onnistuvat herättämään hänet kuolleista. Hän ja Lindsay iloitsevat joka päivästä. Mutta sitten alkaa tapahtua outoja asioita:Hatch alkaa nähdä pelottavia näkyjä ja unia. Jotain tuonpuoleisesta on tullut hänen elämäänsä. Ja se on hyvin vaarallinen... Arvosana:10

Arvosana: MAHTAVA, HUIPPUMAUKAS
Arvion kirjoittaja: Pauliina Laune 8c
 
R.L Stine: The Nightmare Room: Kiusanhenki

Sam sai potkut edellisestä koulustaan ja on joutunut Wilton Middle Schooliin. Pian hänelle selviää, ettei kaikki ole kohdallaan koulussa. Siellä on jokin olento. Olento jolla on turkki ja terävät kynnet. Eikä se pidä uusista oppilaista... Arvosana:10

Arvosana: MAHTAVA, HUIPPUMAUKAS
Arvion kirjoittaja: Pauliina Laune 8c
 
R.L.STINE: Kauhun Kulissit

Erin ja hänen ystävänsä Marty rakastavat järkkylä elokuvia.Erinin isä omistaa elokuva studion ja antaa Erinin ja Martyn testata kiertoajelua studiolla ennenkuin päästää muut fanit ajelulle mutta kiertoajelu on niin kammottava että he he melkein pyörtyvät ensin he jäävät kiikkiin limaisten iljetystenluolaan.Ja sitten he tapaavat lauman rukoilijasirkkoja.Ja vielä ilmielävät sudet vaani heitä.

Arvosana: MAHTAVA, HUIPPUMAUKAS
Arvion kirjoittaja: pandiitto,haapala,4lk.
 
Lemony Snicket: Ankea alku

Tämä kirja ei sovi alle 7 vuotiaille,vaan mielummin kymmenestä ylöspäin,koska se on synkkä,verinen ja pelottava,ja äskenmainituista asioista väännetään vitsiä.

Arvosana: Hyvää satoa!
Arvion kirjoittaja: sakri,selkien koulu,4 luokka
 
darren shan: Friikkisirkus

Friikkisirkus kirja alkaa siitä, että Darren ja Steve menevät katsomaan kaupunkiin saapunutta friikkisirkusta. Esityksessä on vaikka minkälaisia otuksia, mutta erikoisimmat ovat Larten Crepsley ja hänen temppuileva hämähäkkinsä. Darrenin uhka rohkeus ja suuri intohimo hämähäkkeihin saavat hänet tekemään suuren virheen. Darren Shanin kirjat ovat parasta laatua mitä olen tähän mennessä lukenut(ja minä olenkin melkoinen lukutoukka). Friikki sirkuksen loppu voi saada heikko hermoisen kyyneliin, mutta en suosittele jättämaan sitä lukematta.

Arvosana: MAHTAVA, HUIPPUMAUKAS
Arvion kirjoittaja: Heta Veittijärvi
 
Darren Shan: Vampyyrin oppipoika

Darren on nyt Crepsleyn opissa, mutta hän ei oikein pidä opettajastaan, koska Crepsleyn syytä oli miksi Darren ei ole enää tyytyväinen elämäänsä. Lopulta Darren tekee pienen tunteen purkausen siitä että, hän ei ikinä voisi saada ystäviä. Crepsley saa idean ja siitä alkaa Darrenin elämä Friikkisirkuksesa. Siellä Darren saa kaksi uutta ystästävää, sekä tutustuu J.V:hin joka kuuluu luonnon uhmakkaisiin puolustajiin. Darrenin ei tiedä minkäläisen sotkun J.V vielä pystyy saamaan. Ja Darrenia vaivaa yksi suuri ongelma puolivampyyrinä: pitäisikö hänen hylätä perjaatteensa ja juoda ihmisverta vai pysyä uskollisena ihmisyydelleen ja... kuolla? Vampyyrin oppipoika kertoo hyvin siitä miten vaikeaa on sopeutua uuteen elämän tyyliin ilman vaihto ehtoja. KIrjan loppu voi ulla surullinen ja ittkettää. Minä suosittelen tätä kirjaa sydämmeni pohjasta.Minä pidän kovasti vampyyreistä joka sai minut alun perinkin kiinnostumaan tästä kirja sarjasta, sekä lievä ihastukseni Larten Creplyhin.

Arvosana: MAHTAVA, HUIPPUMAUKAS
Arvion kirjoittaja: Heta Veittijärvi
 
R.L. Stine: Kolkko aavekoira

Tosi karmiva! Kun uppoutuu kirjaan, ei voi enää lopettaa lukemista!

Arvosana: MAHTAVA, HUIPPUMAUKAS
Arvion kirjoittaja: Anna Nätkinkoulun ala-aste 3-4a
 
R.LStine: Kauhun kulissit

Kirja oli niin M-A-H-T-A-V-A että luin sen 3 tunnissa...

Arvosana: MAHTAVA, HUIPPUMAUKAS
Arvion kirjoittaja: Essi Liuska
 
janne launchbury: kummitusjuttuja

(:

Arvosana: MAHTAVA, HUIPPUMAUKAS
Arvion kirjoittaja: tiia noljakankoulu 3b
 
Frank Peretti: Kaivoksen kummitus

Jake Cooper ja hänen lapsensa Jay ja Lila ovat lomailemassa Bodinen rauniokaupungin lähistöllä. He kuitenkin saavat kuulla pian, että noin 100 vuotta sitten Bodinessa asui nainen nimeltä Annie. Nyt yli sata vuotta myöhemmin monet väittävät nähneensä hänen haamunsa siellä. Jake ja hänen lapsensa ovat pian keskellä huimaa seikkailua, jossa menneisyys ja nykyisyys nitoutuvat kummallisesti toisiinsa.

Arvosana: Hyvää satoa!
Arvion kirjoittaja: Maiju 6lk sotkuman koulu
 
R.L.Stine: Täydenkuun halloween

Tristan, Ray, Bella ja rosa on kutsuttu heidän opettajansa herra Moonin halloween juhliin . Kaikki suostuvat kutsuun .Kun kaikki kävevelevät taloa kohti he tapaavat matkalla vamppyriksi pukeutuneen pojan joka yrittää varoittaa heitä jostain . He eivät kuitenkaan tajua varoitusta vaan marssivat suraan sisälle taloon .kesken juhlie ovi menee lukkoon ja ikkunoiden eteen ilmestyvät kalterit ! kaiken lisäksi Herra moon alkaa väittää että joku Heistä olisi ihmis susi !!! Onko väite totta vai onko ukolla vikaa pää kopassa ? kirja on aivan mahtava ! KANNATTAA LUKEA !!!!!

Arvosana: MAHTAVA, HUIPPUMAUKAS
Arvion kirjoittaja: Suvi Tuononen, Länsikadunkoulu 4c
 
Darren Shan: Friikkisirkus

Tosi hyvä kirja!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Arvosana: MAHTAVA, HUIPPUMAUKAS
Arvion kirjoittaja: Johanna Runski 4a
 
R.L.STINE: Kauhunkulissit

EI SOVI HEIKKOHEROISILLE JA ILTALUKEISEKSI,MUTTA HYVÄ, ERIN JA HÄNEN PARAS KAVERI MARTY HUOMAAVAT, ETTÄ JOKIN ON PAHASTI PIELESSÄ...

Arvosana: MAHTAVA, HUIPPUMAUKAS
Arvion kirjoittaja: ??????????????????????????
 
DARREN SHAN: friikkisirkus

Siis ihan kauhee kirja

Arvosana: MAHTAVA, HUIPPUMAUKAS
Arvion kirjoittaja: ????????
 
R.L.Stine: Goosebumps: Hän on kannoillasi!

Sue ja Eddie, jotka ovat sisaruksia, ovat kiertoajelulla Lontoossa ja menevät Kauhutorniin. Yhtäkkiä he huomaavat olevansa yksin. Mihin muut hävisivät? Eihän opas voi jättää kahta jäsentä yksin. He yrittävät lähteä tornista, mutta se ei olekaan niin helppoa, sillä joku lähtee seuraamaan heitä... Arvosana:10

Arvosana: MAHTAVA, HUIPPUMAUKAS
Arvion kirjoittaja: Pauliina Laune 9c
 
Ahmet, Zappa: MONSTERI -muistelmat

Upea kirja ja hyvät yksityiskohdat! Kirjan sivuilla oli upeat kuvat, ja olihan siellä monsteritietoakin! Hauskaan kirjaan eläytyy täysillä!

Arvosana: MAHTAVA, HUIPPUMAUKAS
Arvion kirjoittaja: Ilona, Joensuun steinerkoulu, 4 lk.
 
R.L. Stine: Goosebumps Pirullinen päiväkirja

Tosi hyvä! Ne jutut vaan mitä sille pojalle tapahtuu on vaa ikäviä. ;< Ja varsinki se loppu juttu.

Arvosana: MAHTAVA, HUIPPUMAUKAS
Arvion kirjoittaja: Elina, Saaren koulu, 4.b
 
R.L.Stine: Vampyyrin henkäys (goosebumsh)

Kirja oli kiva, koska se oli kokoajan jännittävä. Kirjan loppu oli kaiken huippu.

Arvosana: MAHTAVA, HUIPPUMAUKAS
Arvion kirjoittaja: Elisa 5a Pukinmäen ala-aste
 
R.L.Stine: Karmivat pianotunnit

Kirja oli karmiva ja pelottava. Siinä oli hyvä juoni. Pianounneilla käyminen on varmasti mukavaaa, mutta VARO!! Eihän sitä koskaan tiedä mitä kaikkea voi käydä...

Arvosana: MAHTAVA, HUIPPUMAUKAS
Arvion kirjoittaja: Elisa 5a Pukinmäen ala-aste
 
R.L.Stine: vampyyrisiskokset

kirja oli todella koskettava ja samalla ehkä vähän pelottava.En olisi itse ikinä keksinyt kirjoittaa kirjaa vampyyri siskoksista.

Arvosana: Hyvää satoa!
Arvion kirjoittaja: Emmi Normaalikoulu 5.lk
 
R.L. Stine: Goosebumps

Jes.. Varmaan kaikkien aikojen parhaita noi Goosebupsit. Kannattee lukee jos tykkää kauhukirjoista.Mahtavaa ku joku osaa kirjoittaa tosi hyvii kauhu kirjoi. Ja aatelkaa joku ei pysty lukeen voi niitä raukkkoja ne menettää paljon!!:D "hehh"

Arvosana: MAHTAVA, HUIPPUMAUKAS
Arvion kirjoittaja: Veera Inkeröinen, 6.A.
 
R.L.Stine: the night mare room täydenkuun halloween

ne menee mooneille halloveen juhliin ja siellä syötettiin myrkkyä ja moonit vangittiin kun niiden poika vihasi niitä

Arvosana: MAHTAVA, HUIPPUMAUKAS
Arvion kirjoittaja: arttu, rasivaara4
 
R.L Stine: pirullinen päiväkirja

kirja alkaa, kun Alex saa äitiltä ja isältä lahjaksi kirjoituspöydän. Laatikosta löytyy päiväkirja joka ennustaa tulevaisuutta.

Arvosana: MAHTAVA, HUIPPUMAUKAS
Arvion kirjoittaja: Eetu,Rasivaara,4
 
R.L STINE: KOLKKO AAVEKOIRA

Parasta oli kun margaret ja hänen kaverinsa muuttuivat maaoraviksi.

Arvosana: MAHTAVA, HUIPPUMAUKAS
Arvion kirjoittaja: tuuli,rasivaarankoulu,3 luokka
 
R.L Stine: Vierailijat

Ben joutuu pelastamaan koko kaupungin avaruusolioilta, koska hän on VALITTU.

Arvosana: MAHTAVA, HUIPPUMAUKAS
Arvion kirjoittaja: Eetu,Rasivaara,4
 
R.L.Stine: Goosebumps: Kolme kauheaa toivetta

Samatha Byrd on kömpelys, varsinainen kävelevä katastrofi. Koripallojoukkueen tähtipelaaja Judith Bellwood kiusaa häntä koko ajan, niin koulussa, kuin vapaa-aikanakin. Lopulta Samatha keksii keinon: hän tuntee erään, joka toteuttaa hänen kolme toivettaan. Mutta Samathan olisi pitänyt mietiä ennen kuin toivoi, sillä kaikki toiveet toteutuivat. Eikä niin kuin Samatha olisi toivonut... Arvosana:10

Arvosana: MAHTAVA, HUIPPUMAUKAS
Arvion kirjoittaja: Pauliina Laune 9c
 
K.A. Applegate: Sennan silmin

Aivan mahtava kirja! April, Christorpher, Jalil ja David ovat joutuneet Sennan mukaan maailmaan nimeltä EverWorld. Mutta aikaa ei jää ihasteltavaksi, kun Loki nappaa heidät, mutta kuitenkin pääsevät karkuun! Ja mikä oudointa: Kaikki puhuvat englantia! (No tässä tapauksessa Suomea, kun kirja on suomennettu.) Mutta kannattaa ehdottomasti LUKEA! Ei sovi heikkohermoisille!

Arvosana: MAHTAVA, HUIPPUMAUKAS
Arvion kirjoittaja: Veera, Pohjoinen koulu, 4
 
Darren Shan: VAMPYYRI PRINSSI

Kirja sarjan odotettu kuudes osa. Kirja alkaa siitä mihin edellinen päättyi. Matka Vampyyri vuoren halki, muttei ihan normaalilla tavalla, vaan kohisevan kosken seassa. Elämää susien joukossa ja "petoksen" paljastaminen kuuluu tämän kirjan juoneen... Tekikö Kurda väärin? Oliko rangaistus kohtuuton? Entä Darren? Hän on karannut tuomiotaan, voiko vampyyrien ankarat lait antaa sen anteeksi? LUE NIIN TIEDÄT En suosittelisi huonoa kirjaa...

Arvosana: MAHTAVA, HUIPPUMAUKAS
Arvion kirjoittaja: Heta Veittijärvi
 
r.l.stine: vampyyrin henkäys

eräät kaveruket rakastavat kauhujuttuja . he löytävät kellarist sala kätävän joka johtaa maanalaiseen kammioon mitä kammion nurkassa on RUUMISARKKU! vapisevin käsin poika avaa arkun siellä ei ole muuta kuin pullo jossa lukee vamppyyrin henkäys lapst avaavat pullon . kun he ovat lähtemässä kn e huomaavat että arkkuun on ilmstynyt RUUMIS mitä tapahtuu kun sata vuotta nukkunut vamppyri herää ja se on tosi janoinen?

Arvosana: MAHTAVA, HUIPPUMAUKAS
Arvion kirjoittaja: suvi , jnor , kohta 5c
 
R.L.STINE: kolme kauheaa toivetta

en kerro

Arvosana: MAHTAVA, HUIPPUMAUKAS
Arvion kirjoittaja: tuuli kinnunen rasivaaran koulu 4
 
R.L.Stine: Goosebumps: Noiduttu naamio

Carly Beth saa tarpeekseen siitä, että kaikki pitää häntä pilkkanaan ja säikyttelee. Hän päättää kostaa Halloweenina ja ostaa pelottavan naamion. Niin pelottavan, että pikkuveli säikähtää puolikuoliaaksi. Niin pelottavan, että ystävätkin pelkäävät. Mutta sitten alkaa tapahtua jotain outoa. Halloween on jo melkein ohi ja Carly Bethillä on edelleen kauhea naamarinsa. Arvosana:10

Arvosana: MAHTAVA, HUIPPUMAUKAS
Arvion kirjoittaja: Pauliina Laune 9c
 
R.L Stine: Vamppyyrisiskokset

Tytöt vähän niinku muuttuu vamppyyriks ja niille tulee koko ajan veren himo ja ne sanoo on nälkä on niin suden nälkä ja ne ettii siinä palauttajaa niitten omaan normaaliin elämään palauttajaa siis...ja ne tappaa ihmisii ki sen vuoks et ne sais VERTA ja niitten iskä onkin vamppyyrin metsästäjä ja se on se palauttajaki ja sillä on lääkeruiskuki sen parantamiseen

Arvosana: MAHTAVA, HUIPPUMAUKAS
Arvion kirjoittaja: Veera Hiukkanen Keskuskoulu 5a
 
R.L Stine: Vamppyyrisiskokset

Tytöt vähän niinku muuttuu vamppyyriks ja niille tulee koko ajan veren himo ja ne sanoo on nälkä on niin suden nälkä ja ne ettii siinä palauttajaa niitten omaan normaaliin elämään palauttajaa siis...ja ne tappaa ihmisii ki sen vuoks et ne sais VERTA ja niitten iskä onkin vamppyyrin metsästäjä ja se on se palauttajaki ja sillä on lääkeruiskuki sen parantamiseen

Arvosana: MAHTAVA, HUIPPUMAUKAS
Arvion kirjoittaja: Veera Hiukkanen Keskuskoulu 5a
 
Stine R.L: Päivä Kauhumaassa

Tämä Oli Ensimmäinen Lukemani Goosebumps Tai The Nightmare Room. Valitsin Juuri Sen Siksi Että Se Ei Ollut Kauhean Pelottava Mutta Se Oli Silti Aivan Tarpeeksi Jännittävä. Ei Kannata Säikähtää Mitään Kirjassa Koska Tiedämme , Että Se Ei Ole Totta. Kauhukirjoja Ei Suositella Heikko Hermoisille Ihmisille Joten Lue Vain Jos Et Pelkää Mitään Ja Muista : KUKAAN EI KUULE SINUA SILLÄ NYT OLET AVANNUT OVEN PAINAJAIS HUONEESEEN JA ET PÄÄSE POIS ENNEN KUIN OLET LUKENUT KIRJAN ALUSTA LOPPUUN... ( ps: ei kannata säikähtää äkkinäisiä käänteitä)

Arvosana: MAHTAVA, HUIPPUMAUKAS
Arvion kirjoittaja: marianne huovinen, heinävaaran koulun 6lk
 
R.L STINE: Syvällä vaanii vaara(goosebumbs)

Billy ja hänen sisarensa Sheena menevät joka kesä setänsä tutkimusaluksellaan. Billy kuulee eläin tarhan ihmisiltä etä meressä on meren neito ja sedän(tohtori D) tulisi napata se ja antaa se eläin tarhaan... kirja oli todella jännittävä musta.kannattaa lukea!!

Arvosana: MAHTAVA, HUIPPUMAUKAS
Arvion kirjoittaja: Rosa lahden yhteis koulu 6lk
 
R.L.Stine: Kiusanhenki

Todella hyvä! Lukekaa! Kiusanhenki kiduttaa oppilaita, rikkoo tavaroita. Koko koulu on kiusanhengen valtaama... Voiko kukaan pelastaa koulua..?

Arvosana: MAHTAVA, HUIPPUMAUKAS
Arvion kirjoittaja: Pauliina, 6lk , Hirvaan koulu
 
R.L Stine: Nightmare room: vierailijat

Kertoo pojasta Ben on tavallinen poika joka tahtoo tavata muukalaisen,mutta se on lähempänä kuin Ben huomaa.

Arvosana: Hyvää satoa!
Arvion kirjoittaja: Mikael Salo Noljakan koulu 5B
 
Thomas Brezina: Kielletyn oven takana

He lähtevät Tukholmaan kesä leirille ja he alkavat epäillä että siellä ullakolla on jokin hirviö ja rupeaa tapahtumaan kummia. Enempää en voi paljastaa lukekaa itse.

Arvosana: Hyvää satoa!
Arvion kirjoittaja: Niko Mikkonen Noljakan ala aste 5C
 
Thomas Brezina: Koulun kummitus

Hyvä kirja oli.

Arvosana: Hyvää satoa!
Arvion kirjoittaja: Iiro, Noljakan koulu 5c
 
R.L.Stine: Goosebumps Päivä kauhumaassa

Morrisin perheen piti viettää mukava päivä eläinpuistossa. Monen mutkan kautta päätetäänkin poiketa hauskalta näyttävään kauhumaahan.

Arvosana: Hyvää satoa!
Arvion kirjoittaja: Atte Noljakan koulu 5.A
 
R.L Stine: Goosebumps kauhumaa: Nukkeni mun

Aivan mahtava kirja! Huonoa oli kun se jäi kesken vähän :(

Arvosana: Hyvää satoa!
Arvion kirjoittaja: Eemeli Noljakan koulu 5c
 
R.l.stine: Goosebumps

Sisarukset Terri ja Jerry löysivät oudonlaisen luolan,heidän uudet ystävänsä eivät uskalla tappaa luolassa olevaa miestä, koska he luulevat että hän on kummitus ja hän itse ehkä tappaisi heidät.Terri ja Jerry suostuvat auttamaan ystäviään,mutta onnistuvatko he?Sen saa nähdä kun lukee tämäs kirjan.

Arvosana: MAHTAVA, HUIPPUMAUKAS
Arvion kirjoittaja: Roope utriainen,Noljakan koulu,5b
 
Eri tekijöitä: Naurava kummitus

Pelottaako? Kohta kummittelee yhtä aikaa kahdeksalla kielellä! Tämä ainutlaatuinen antologia sisältää kummitustarinoita kaikkialta Pohjolasta: mukana on viisitoista kummitustarinaa, viisitoista kirjailijaa ja kolmetoista kuvittajaa.

Arvosana: Keskinkertainen
Arvion kirjoittaja: Heidi Hämäläinen Noljakan koulu 5.b<3
 
Eero Ojanen: Tonttuvaarin kummitustarinoita 49

Aika tylsä.

Arvosana: Puiseva
Arvion kirjoittaja: Lassi Noljakan koulu 5b luokka
 
R. L. Stine: Viidakon tuliainen

Mielestäni tämä ei ollut hyvä, aivan liian tylsä eikä oikein lukeudu kauhukirjaksi. Pitkästyttävä, suunnattu ehkä nuoremmille.

Arvosana: Keskinkertainen
Arvion kirjoittaja: Titta Mäntylän koulun 4c
 
Darren Shan: Pimeyden ennustukset

NÄITÄ SUOMENNETAAN TAAS!! :)) Joo eli tämä oli ihan hyvä kirja. Darrenista on tehty vampyyriprinssi ja hän viettää tylsää elämää vampyyrivuoressa -kunnes K.H.Talo tulee lausumaan ennustuksensa. Sen mukaan vampyyrien tuho voidaan estää, jos kolme hänen valitsemaansa jahtaajaa lähtee valtiatar Evannan luolaa kohti. Darren ja Crepsley lähtevät matkaan ja kohtaavat matkallaan salaperäisen kolmannen jahtaajan... Saavuttuaan Evannan luolalle, heidän täytyy seurata sydäntään -joka johtaa heidät friikkisirkukseen! Suosittelen aiemmat osat lukeneille.

Arvosana: Hyvää satoa!
Arvion kirjoittaja: cccaro 8b
 
Stephen King: Painajainen

Ben Mears, kirjailija, päättää mennä lapsuudenkapunkiinsa Jerusalem's Lotiin tai Salem's Lotiin, niin kuin täkäläiset sanovat. Hän aikoo kirjoittaa siellä kirjan ja kohdata lapsuuden haamut. Mutta pian alkaa tapahtua kummia: kaupunki vaikuttaa tyhjältä, ainakin päivisin. Mutta mitä tapahtuu öisin? Arvosana:10

Arvosana: MAHTAVA, HUIPPUMAUKAS
Arvion kirjoittaja: Pauliina Salpaus
 
R.L. Stine: Vaaralliset valheet

Kirja oli ihan hyvä. Kirjassa Ross valehtelee koko ajan ja joutuu hankaluuksiin. Ross hämmästyy kun näkee oman kaksoisolentonsa uima-altaan luona.

Arvosana: Hyvää satoa!
Arvion kirjoittaja: Aleksi, Niittylahden koulu, 4 lk.
 
RL. Stine: Kirottu tyttö

TOSI HYVÄ JA SE OLI HYVÄ KOHTA KU SE PYÖRI SIEL NÄYTTÄMÖL <33

Arvosana: MAHTAVA, HUIPPUMAUKAS
Arvion kirjoittaja: VERA, ITÄ-PAKILAN ALA-ASTE, 3-4 LK
 
Dian Curtis Regan: Aavekaksoset-sarja

Aavekaksoset-sarjassa on kaksi yksitoistavuotiasta aavetta joille tulee aina kesällä taloon vieraita. Ja jokainen vieras tuo aina uuden seikkailun tullesaan

Arvosana: Hyvää satoa!
Arvion kirjoittaja: Eetu Herman, Ojalan koulu, 2. luokka
 
H. P. Lovecraft: Charles Dexter Wardin tapaus

Nuori opiskelija Charles Dexter Ward kiinnostuu yliluonnollisesta ja haluaa oppia manaamaan ihmisiä takaisin henkiin. Mutta kun hän yrittää manata esi-isäänsä, hänen elämänsä menee lopullisesti pilalle... Arvosana:10

Arvosana: MAHTAVA, HUIPPUMAUKAS
Arvion kirjoittaja: Pauliina Salpaus
 
R.L.STINE: Kauhujen kesäleiri

Spook!

Arvosana: Hyvää satoa!
Arvion kirjoittaja: Vera, IPA, 3-4
 
Maud Mangold: Yön kuningatar (W.I.T.C.H.)

Aika hyvä. Ei liika jännä mutta kuitenkin hyvä juoni ja sopii kaikille!

Arvosana: Hyvää satoa!
Arvion kirjoittaja: Laura, Mustankiven ala-aste 3b
 
R. L. Stine: Viidakon tuliainen

Mark on poika joka on aina rakastanut viidakkoa ja kaikkea siihen liittyvää... hänen tätinsä Benna on viidakossa töissä tutkimassa erilaisia eliöitä, ja eräänä päivänä Bennan ystävä tulee Markin kotiin j pyytää tätä lähtemään viidakkoon heidän luokseen. Mark on aiva innoissaan kun pääsee viidakkoon ja auttamaan tätiään tutkimuksissa.. Mark kuitenkin pettyy pahasti kun kuulee viidakossa, että hänen tätinsä on kadonnut. Tri Hawlings on aivan vamasti kaiken takana. Kaiken lisäksi Markilla on viidakkomagia josta hän ei tiennyt... KANNATTAA LUKEA JOS HALUAA TIEtää ENemMÄN :D

Arvosana: MAHTAVA, HUIPPUMAUKAS
Arvion kirjoittaja: J.Jokinen , pupujen peruskoulu 7c
 
Sienna Mercer: Siskoni vampyyri

Jännä ja kiva kirja.:=))

Arvosana: MAHTAVA, HUIPPUMAUKAS
Arvion kirjoittaja: iida sormunen mattisenlahden koulu 3lk
 
Eva Carvani: Smaragdilintu

Kiva kirja.:=))

Arvosana: MAHTAVA, HUIPPUMAUKAS
Arvion kirjoittaja: iida sormunen mattisenlahden koulu 3lk
 
stine r.l: goosebumbs karmivat pianotunnit

Mahtava kirja.Siinä oli kesäleiri jossa tapahtui kauheita asioita yö aikaan mutta millaisia,,,sen saatte lukea itse.

Arvosana: MAHTAVA, HUIPPUMAUKAS
Arvion kirjoittaja: Markku siikasalmi 4 lk