Lue runoarvioita!
Lue peruskirjojen arvioita!
Lue eläinromaaneiden arvioita!
Lue fantasia- ja tieteisromaaneiden arvioita!
Lue hevoskirjojen arvioita!
Lue helppolukuisten kirjojen arvioita! Lue huumori- ja vitsikirjojen arvioita! Lue intiaani- ja lännenromaaneiden arvioita! Lue jännitys- ja salapoliisiromaaneiden arvioita! Lue kummitus- ja kauhukirjojen arvioita!
Lue nuorten aikuisten romaaneiden arvioita! Lue satukirjojen arvioita! Lue kuvakirjojen arvioita! Lue sarjakuvien arvioita! Lue tietokirjojen arvioita!


Takaisin kirjoittamaan arviota
Kirjoita oma kirja-arvio

 

J. Jokisen eväiden etusivulle
J. Jokisen eväät


 
Astrid Lindgren: Eemelin kootut metkut

kirja oli huippu koska siinä oli lukemattomia metkuja... kirja sopii 13 alaspäin. Kannattaa lukea!!!

Arvosana: MAHTAVA, HUIPPUMAUKAS
Arvion kirjoittaja: pekka mutalan koulu 5luokka
 
Oiva Paloheimo: Tirlittan

Kirja oli tosi hyvä, koska se ei ollut liian sekava. tapahtuma paikkoja oli monta. Kirjassa Tirlittan - tyttö jää orvoksi kun salama iskee heidän taloonsa ja äiti, isä siskot ja veljet lensivät ties minne. Tirlittan lähtee etsimään onneansa maailmalta ja kokee monia seikkailuja.

Arvosana: MAHTAVA, HUIPPUMAUKAS
Arvion kirjoittaja: Miira Utran koulu 5c
 
Antoine de Saint-Exupery: Pikku Prinssi

Ensin kirjailija kertoo omasta lapsuudestaan. Kuusivuotiaana hän oli innokas piirtänääm ja hänen ensimmäinen piirustuksensa esitti käärmettä, joka oli nielaissut elefantin. Sen piirrettyään kirjailija lähti kyselemään isoilta ihmisiltä, eli aikuisilta, mitä piirustus heidän mielestään esitti. Aikuiset vastasivat aina, että se on hattu. Niinpä kirjailija päätti piirtää käärmen sisältä päin. Silloin siitä hänen mielestään näki, että se oli käärme, joka oli nielaisuut elefantin. Taas hän lähti näyttämään piirustustaan isoille ihmisille. Isot ihmiset käskivät kirjailijan piirtää jotain muuta. Kirjailija loukkaantui, eikä piirtänyt enää yhtään mitään ja oli sitä mieltä, että isoilla ihmisillä ei ole mielikuvitusta. Seuraavassa luvussa siirrytään niin sanotusti nykyhetkeen. Kirjailija on jo aikuinen. Hän oli tullut ammatiltaan lentäjäksi, eikä taidemaalariksi, kuten oli kuusivuotiaana suunnitellut. Kirjailijan lentokone oli mennyt rikki autiomaalla, tuhannen kilometrin päästä lähimmästä ihmisasutuksesta. Hän tietenkin säikähtää, kun yhtäkkiä jostain tulee pikku poika, joka sanoo vain: "Piirrä minulle lammas", mutta ei vastaa kirjailijan kysymyksiin. Pojasta ja kirjailijasta tulee hyvät ystävät. Kirjailija osaa kirjoittaa elävästi ja hauskasti. Kirjaa on mukava lukea ja siinä on mielestäni tietynlaista herkkyyttä, jos sen niin voi sanoa. Kirjailija kirjoittaa hieman Astrid Lingrenin tapaiseen tyyliin, vaikka minusta paremmin. Kirjassa on hieman surullinen loppu, mutta se sopii siihen. Suosittelen kaikkia lukemaan tämän kirjan, vaikkei muuten lukisikaan paljon.

Arvosana: Hyvää satoa!
Arvion kirjoittaja: Oona, Utran koulu, 5 c.
 
Antoine de Saint- Exupery: Pikku Prinssi

Kirjan alussa tapahtui kaikenlaista, mutta kirjan keskivälissä kirjailia lensi lentokoneella, mutta sitten lentokone syoksyi maahan, sillä lentokone oli mennyt rikki. Kirjailia yritti korjata konetta, mutta ei onnistunut. Vähän ajan päästä hänen luokse tuli Pikku Prinssi joka pyysi, että kirjailia piirtäisi hänelle lampaan joten silloin hän piirsi lampaita Pikku Prinssille. Ja siitä se tarina alkaa...

Arvosana: Hyvää satoa!
Arvion kirjoittaja: Terhi, Utran koulu, 5c
 
Sinikka Nopola: Heinähattu,Vilttitossu ja tanssiva konstaapeli

minusta kirja oli erittäin kiinnostava suosittelen kirjaa 1-3 luokkalaisille kirjassa heinähattu ja vilttitossu haluavat morsiusneidoiksi ja heinähatun ja vilttitossun vanhemmat menevät naimisiin.

Arvosana: MAHTAVA, HUIPPUMAUKAS
Arvion kirjoittaja: Juulia Mutalan koulu 3a
 
tove jansson: muumipeikko ja pyrstötähti

no se on aikas hyvä.ei liian lapsellinenkaan,niinkun alussa luulin:) suosittelen..

Arvosana: Hyvää satoa!
Arvion kirjoittaja: maria mutalankoulu 6b
 
Enid Blyton: Niksu on urhea

Rosvot varastivat autoja autokorjaamosta. Niksua luultiin varkaaksi. Kirja oli ihan hyvä.

Arvosana: Hyvää satoa!
Arvion kirjoittaja: Annika, Pataluoto 1a
 
Tove Jansson: Taikatalvi

Kirja on todella hyvä ja myös jännitävä.Kirjassa kerrotaan Muumupeikosta joka herää kesken talviunien.Kirjan tapahtuma-aika on talvi ja tapahtumapaikka on Muumilaakso.Huippukohta oli minun mielestä se kun sudet melkein syövät surku koiran mutta hemuli pelastaa hänet torvalaan.

Arvosana: Hyvää satoa!
Arvion kirjoittaja: joona4b Rantakylän koulu
 
Jukka Parkkinen: Karhukirjeitä Karvoselle

Kirja kertoo karhusta jonka nimi on Otso ja hän kirjoittaa kirjeitä kaverilleen Karvoselle. Kirjeitä hän kirjoittaa Amalia-tätinsä luota ja kirjeissään hän kertoo mitä hullunkurisia juttuja he tekevät. Kirjassa on 20 kirjettä. Minusta kirja oli hyvä ja se kannattaa lukea.

Arvosana: Hyvää satoa!
Arvion kirjoittaja: Julia, Mutala 3.luokka
 
Sinikka Nopola ja Tiina Nopola: Heinähattu,Vilttitossu ja tanssiva konstaapeli

Tosi hyvä! Heinähattu ja Vilttitossu haluavat morsius neidoiksi, Vilttitossu yrittää järjestää häitä kun häät vihdoin tulevat Heinähattu ja Vilttitossu eivät tiedä kuitenkaan kenen häät on tullossa.

Arvosana: MAHTAVA, HUIPPUMAUKAS
Arvion kirjoittaja: Nanne Mutalan koulu 3,lk
 
Sinikka Nopola: Heinähattu,Vilttitossu ja rosvojahti

Alibullenin neideille tulee kylään Torsti Tattari. Josta Heinähattu ja Vilttitossu ovat todella kiinostuneita yhtääkkiä Alibullenin neitejen lähelle tehdään kaivos arvokas spiraali sormus viedään mutta kuka sen vei lukeekaa tämä kirja tämä on tosi hyvä sopii 1-4

Arvosana: MAHTAVA, HUIPPUMAUKAS
Arvion kirjoittaja: Nanne Mutalan koulu 3lk
 
Sinikka ja Tiina Nopola: Heinähattu ja Vilttitossu Rosvojahdissa

Kirjassa seikkailevat Kattilakosken perheen lisäksi Isonapa,Rillirousku,Tiirikka-Taina,Kassaholvi-Helvi,Sorkkarauta-Salonen,Torsti,Alibullenin neidit ja kaivauspomo. Hanna joutuu vankilaan vääristä syystä. Kun oikeat varkaat saadaan kiinni, he pääsevät karkuun. Kirja oli hyvä koska siinä tapahtui kaikkea hauskaa.

Arvosana: MAHTAVA, HUIPPUMAUKAS
Arvion kirjoittaja: Saana,Rantakylän koulu,4b
 
A.Volkov: volsebnik izumbrudnogo goroda

Se oli jännittävä kirja. Ja siellä kerrottiin tytöstä, Ellistä. Minun mielestä sen kirjan huippukohta oli se kun Elli pääsi ihmemaahan jossa elivät monet taikurit ja siellä asui kaksi noitasisarusta. Ja se yksi taikurista sanoi Ellille ettei hän pääse takaisin kotiin ellei hän löydä kolme olentoa jolla on yksi toivomus mutta sen pitää olla tärkeä. Ja niin alkoi Ellin seikkailut.

Arvosana: MAHTAVA, HUIPPUMAUKAS
Arvion kirjoittaja: Daria Rantakylän koulu 4b
 
Astrid Lindgren: Eemelin kootut metkut

Monia pieniä tarinoita kissankulmalta.

Arvosana: Keskinkertainen
Arvion kirjoittaja: Jarno .N Mutalan koulu 5-6 lk
 
Astrid Lingren: Vaahteramäen Eemeli

Eemeli asui Vaahteramäellä.Hänen perheeseensä kuului hän itse,pikkuIida,Liina,Aatu,isä,äiti ja eläimet.Eemeli oli erittäin vilkas poika ,vaikka hänen äitinsä kyllä usein kirjoitti sinikantiseen vihkoonsa ,että toisaalta Eemeli on todella kiltti poika ,vaikka välillä tekeekin metkuja.Kerran Eemelin äiti teki keittoa ja kutsui perheensä syömään... kun kaikki oli syöty yhtä pientä tippaa lukuun ottamatta Eemeli Sanoi ,että hän haluaa tuon tipan.. ja niin hän saikin ,mutta hän ihmetteli miten hän saa tipan kulhon pohjalta ei auttanut muu kuin työntää pää keittokulhoon ja niin hän tekikin hän työnsi päänsä kulhoon. Saatuaan tipan hän ei saanutkaan päätänsä pois kulhosta .Hänen äitinsä pelästyi ja sanoi ,että nyt lähdetään Marjonlahteen ja sitten he lähtivät.Marjonlahdessa Eemeli tervehti lääkäriä vaikka ei nähnytkään mitään...siinä samassa hän löi päänsä pöytään ja keittokulho hajosi kahdeksi kappaleeksi lääkäri sanoi ,että hän ei ota rahaa ,koska Eemeli hoiti itse ongelmansa .Eemelin isä antoi Eemelille 50 pennisen.Kotimatkalla Eemeli laittoi rahan suuhunsa ja nielaisi sen vahingossa silloi Eemelinäidin oli saatava Eemeli lääkäriin sitten he menivät taas Marjonlahteen ja siellä Lääkäri sanoi ,että tämä tulee varmasti ulosteena parin päivän päästä.Eemeli on tehnyt muitakin metkuja ,mutta tässä oli yksi niistä monista. oma arvio: kirja oli tosi hyvä ,koska siinä oli monia metkuja.

Arvosana: Hyvää satoa!
Arvion kirjoittaja: Reetta Hassinen utran koulu 6B
 
tove jansson: muumipapan urotyöt

huippu kirja.helppo lukea ja tarpeeksi lyhyt.kertoo muumipapan nuoruudesta.kun hän pienenä muumina karkaa kotoa ja lähtee seikkailemaan

Arvosana: MAHTAVA, HUIPPUMAUKAS
Arvion kirjoittaja: roope,mutalan koulu,6lk
 
Tove Jansson: Muumipapan urotyöt

Kirja kertoo Muumipapan hurjasta nuoruudesta huumorilla veistettynä. Tove Jansson on saanut aikaan kirjan, joka avautuu eri-ikäisille ihmisille eri tavoin. Loistava kokonaisuus,huippu hyvä.

Arvosana: MAHTAVA, HUIPPUMAUKAS
Arvion kirjoittaja: Jorma , Mutalankoulu , 6lk
 
Tove Jansson: Näkymätön Lapsi

Kirja oli hyvä, vaikka siinä olikin monta tarinaa. Tove Jansson on osannut kirjoittaa lyhyen tarinan, johon on sisältynyt monta asiaa, eikä juoni tunnu siltikään yhtään liian nopeasti etenevältä.Hyvä kirja!

Arvosana: Hyvää satoa!
Arvion kirjoittaja: Jorma , Mutalankoulu , 6lk
 
Petri Hannini: Franz ja kapteeni Nemon sukellusvene

Kirja oli hauska. Koska siinä oli monta erilaista paikkaa. Kaikki melkein oli elävää. Suosittelen kirjaa 5 tai 8 vuotiaille

Arvosana: Hyvää satoa!
Arvion kirjoittaja: Mutalan koulu 3lk sampo
 
Sinikka Nopola jaTiina Nopola: Heinähattu, Vilttitossu ja Tanssiva konstaapeli

Tässä kirjassa seikkailivat Kattilakosken perhe,Alibullenin neidit,Isonapa,Rillirousku ja Ramses. Heinähattu ja Vilttitossu tahtovat välttämättä morsiusneidoiksi ja alkavat kirjoitella rakkauskirjeitä. Kirja oli hyvä kun siinä oli juonta.

Arvosana: MAHTAVA, HUIPPUMAUKAS
Arvion kirjoittaja: Saana,Rantakylän koulu,4b
 
Sinikka Nopola ja Tiina Nopola: Heinähattu, Vilttitossu ja iso Elsa

Vilttitossu alkaa yllättäen lintsata koulusta ja mennä koulun sijasta ulkoiluttamaan Elsaa. Elsa on suuri koira. Suosittelen kirjaa ehdottomasti KAIKILLE! Kirjassa oli jonkun verran kuvia ja helppolukuista tekstiä.

Arvosana: Hyvää satoa!
Arvion kirjoittaja: Jutta Mutalan koulu 5-6 lk F.B.I.Lukutoukka
 
Sinikka Nopola ja Tiina Nopola: Heinähattu ja Vilttitossu

Heinähattu ja Vilttitossu lähtevät isolle tielle. ja sanovat Hannalle ja Matille että he eivät asu enää kotona. Suosittelen kahdeksan -yhdeksän vuotiaille.

Arvosana: Keskinkertainen
Arvion kirjoittaja: Elina mutalankoulu 2lk
 
Antoine De Saint-Exupery: Pikku Prinssi

Hauska ja omaperäinen fantasia kirja. Jossa Pikku Prinssi asuu suurin piirtein talon kokoisessa tähdessä ja puhuu kukkien ja eläinten kanssa. Pikku Prinssin mielestä toisilla tähdillä asuvat aikuiset ihmiset eivät arvosta eikä ymmärrä maailman kulkua vaan ajattelevat vain itseään. Pikku Prinssillä on ikioma ruusu joka on huikean kaunis,mutta ärsyttävä. Pikku Prinssi lähtee matkalle koska ei jaksa kuunnella ruusua.Pikku Prinssi putoaa maahan, kun oli saanut vihiä että siellä on todella paljon erillaisia ihmisiä. Mielestäni kirja oli mielenkiintoinen, mutta vähän tylsä ja surullinen. Kirjoitukset oliva hyvin jaellut.

Arvosana: Keskinkertainen
Arvion kirjoittaja: Sonja Utran koulu 5c
 
ToveJansson: muumipeikko ja pyrstötähti

Muumipeikko ja pyrstötähti on ihan hyvä kirja vaikka ehkä parempi pienille lukijoille. Aika helppo lukea ja ihan kiinnostava ja välillä vähän jännittävä. Henkilöitä on aika paljon. Kirjassa Muumipeikko ja Nipsu lähtevät muumilaaksosta etsimään tähti tornia ja joutunat välillä aika pahoihinkin paikkoihin. Matkalla he löytävät Nuuska muikkusen ja hän lähtee Muumipeikkon ja nipsun mukaan ja he näkevät matkalla hemulin joka keräilee perhosia ja siitä alkaa seikailu Niiskuneidin ja hänen veljensä kanssa. Kirjan kokonaisuus oli hyvä, mutta parempikin olisi voinut olla. Suosittelen muillekkin varsinkin piemnille lukijoille ja ihan hyvä vähän vanhemmillekkin lapsille varsinkin ykkös kakkos luokkalaisille.

Arvosana: Keskinkertainen
Arvion kirjoittaja: Joona Utran koulu 5c
 
P.L.Travers: Maija Poppanen avaa oven

Maija Poppanen on järjestänyt Banksin perheen lapsille monta ikimuistoista hetkeä.Taas hän ilmestyy sisarusten elämään, kiitäen alas taivaalta, tuttu papukaijapäinen sateenvarjo kainalossaan ja suuri mattokangaskassi kädessään. Maija Poppasen seurassa ei tule koskaan ikävä! Hän lennättää lapset ilmojen halki piparminttuhevosten selässä ja vie heidät juhliin meren pohjalle.Kirja oli fantasian ja sadun sekoitus. Siinä oli myös todellisuutta ja arkea. Kirja oli hyvä ja sopii kaiken ikäisille.

Arvosana: Hyvää satoa!
Arvion kirjoittaja: Anni, Mutalan koulu, 5 luokka
 
Tove Jansson: Muumipeikko ja pyrstötähti

Kirja oli aivan mahtava, ja tarina myös.

Arvosana: MAHTAVA, HUIPPUMAUKAS
Arvion kirjoittaja: Jorma , Mutalankoulu , 6lk
 
Sinikka Nopola ja Tiina Nopola: Heinähattu, Vilttitossu ja tanssiva konstaapeli

Tässä kirjassa seikkailivat Kattilakosken perheen lisäksi Alibullenin neidit,Isonapa,Rillirousku ja Ramses. Heinähattu ja Vilttitossu tahtovat välttämättä morsiusneidoksi ja alkavat kirjoitella rakkauskirjeitä. Kirja oli hyvä kun siinä oli hyvä juoni.

Arvosana: MAHTAVA, HUIPPUMAUKAS
Arvion kirjoittaja: Saana,Rantakylän koulu,4b
 
Sinikka nopola ja Tiina nopola: Heinähattu, Vilttitossu ja Tanssiva Konstaapeli

tämä kirja oli hauska! Heinähattu ja Vilttitossu haluavat morsius neidoiksi. he haluavat heitellä karkkeja ja pukeutua kauneihin morsius neito pukuihin. Niin kyllä Heinähttu ja Vilttitosuu pääsevät häihin mutta kenenkä? se selviää tässä kirjassa..... suosittelen tätä kirjaa 1-3 luokkalaisille isoa tekstiä helppo lukea!

Arvosana: MAHTAVA, HUIPPUMAUKAS
Arvion kirjoittaja: Emmiina 3lk Mutalan koulu
 
Hannele Huovi: Urpo ja Turpo

Hyvä kirja! päähenkilöinä Urpo ja Turpo. Urpo ja Turpo olivat judossa.

Arvosana: MAHTAVA, HUIPPUMAUKAS
Arvion kirjoittaja: Konsta, Mutala 2.lk
 
Sinikka ja Tiina Nopola: Heinähattu ,Vilttitossu ja Iso Elsa

Kirjassa oli hyvin paljon jännitystä. Kaikki alkaa kun Vilttitossu pinnaa koulusta ja väittää että heillä on hyppytunteja.

Arvosana: MAHTAVA, HUIPPUMAUKAS
Arvion kirjoittaja: Peppi 4.b rantakylän koulu
 
Aili Somersalo: PÄIVIKIN SATU

Satu alkaa näin:oli kerran pieni tyttö...... päivikki oli löytö lapsi eräs kasvatus isä löysi päivikin"Tien varrelta." hänen puoli siskon nimi oli Pirkko.päivikki joutu harjaamaan siskonsa pirkon hiukset,ja ennen kuin päivikki pääsi nukkumaan hänen piti tehdä päivän työ.päivikki raatoi aamusta iltaan niska limassa.Suosittelen ööö................... 7-13 vuotiaille

Arvosana: MAHTAVA, HUIPPUMAUKAS
Arvion kirjoittaja: Eve,pataluodon koulu,1a
 
Tuula kallioniemi: Tule takaisin pikku nalle

Kirja kertoo pienestä nallesta, jonka Roope löytää ojasta. Pikku nalle eli Pikkis joutuu erilaisiin seikkailuihin. Kiva kirja mutta lukutaito pitää olla hyvä koska tekstiä on paljon. Sopii 2-4 luokkalaisille.

Arvosana: Hyvää satoa!
Arvion kirjoittaja: Julia E, Mutalan koulu 3 luokka
 
mirjam novero: noita röppänä

kirja oli aika hauska,aika lapsellinen. se kertoi noidasta.

Arvosana: Keskinkertainen
Arvion kirjoittaja: roope,mutalan koulu,6lk
 
tove jansson: vaarallinen juhannus

Kirja oli ihan hyvä,eikä sen lukeminen käynyt liian tylsäksi.

Arvosana: Hyvää satoa!
Arvion kirjoittaja: Teemu Mutalan Koulu 6B
 
Gerald Durrell: Ihmeellinen lentoretki maapallon ympäri

Kirjassa seikkaillaan kuumailmapallolla tapaen monia eläimiä. Kirjan päähenkilöt ovat isoeno Lancelot, Emma, pikkuveljet Ivarin ja Conrad.

Arvosana: MAHTAVA, HUIPPUMAUKAS
Arvion kirjoittaja: Manu, Mutalan koulu 2. luokka
 
Sinikka Nopola ja Tiina Nopola: Heinähattu ja Vilttitossu

Heinähattu ja Vilttitossu sarjassa on 9 erilaista kirjaa. Mutta nyt kerromme vain yhdestä sellaisesta. Kotona on niin tylsää (ei edes televisiota) että he lähtevät seikkailulle. 6-9v.

Arvosana: Hyvää satoa!
Arvion kirjoittaja: Elvira Mutalan koulu 2lk
 
Tove Jansson: Muumipeikko ja pyrstötähti

Ihan kiva kirja.Helppo lukea.

Arvosana: Keskinkertainen
Arvion kirjoittaja: Max mutala 6lk
 
Tove Jansson: Muumilaakson marraskuu

Ihan Hyvää kirja. Mutta Välillä hieman tylsä... Siinä ei kerrota muumeista paljoakaan. Hemuli,Mymmeli Ja tuhto ovat pää henkilöitä kirjassa, Hemuli tulee käymään tapaamaan muumipappaa. mutta muumit ovat lähteneet. en kerro enempää lue ite ;)

Arvosana: Keskinkertainen
Arvion kirjoittaja: Emmiina, mutalankoulu 6lk
 
Michael Bond: Paddington Puutarhakadulla

Kirja kertoi karhu herrasta nimeltä Paddington. Mielestäni kirja oli helppo lukuinen ja juoni oli hauska. Karhu herran seikkailuja lukee mielellään ja se on jopa hauskempaa kirjassa kuin televisiossa.

Arvosana: Hyvää satoa!
Arvion kirjoittaja: Pyry Mutalan koulu 5-6lk.
 
Antoine de Saint-Exupery: Pikku Prinssi

Kirjan kertoja minä joutui tekemään pakkolaskun lentokoneellan Afrikan aavikolle. Paikka on 1000 kilometrin päässä asutuksesta. kun hän nukkuu niin joku sanoo piirrä minulle lammas. mutta hän sanoo ettei osaa piirtää koska vanhemmat eivät antaneet hänen piirtää. Hän piirtää silti prinsille lampaan. hän ystävystyy prinssin kanssa samalla kun korjaa moottoria. Prinssi kertoo tarinansa miten on päätynyt maahan. Ensin prinssi tapaa kuninkaan. Sitten hän saapuu turhamaisen tähdelle. juopon jälkeen prinssi tunsi itsensä vähän alakuloiseksi. Seuraava oli liikemies. Hän sanoi omistavansa kaikki tähdet. Lyhdyn sytyttäjälle prinssi antoi hyvän neuvon mutta lyhdynsytyttäjä halusi vain levätä. Seuraava oli maantieteilijä. Hän antoi prinssille töitä ja niin prinssi tuli maahan. Maassa prinssi kesyttää ketun ja puhuu ruusuille. Myöhemmin prinssi sitten tapasi minän. Prinssi etsi minän kanssa kaivon ja seuraavana yönä prinssi palasi tähdelleen ja minä kotiinsa koska sai moottorin kuntoon. kirja oli ihan hyvä mutta välillä tylsä.

Arvosana: Hyvää satoa!
Arvion kirjoittaja: Miira, Utran koulu, 5c
 
Astrid Lindgren: Peppi aikoo merille

Kertoo Peppi Pitkätossusta. Kiva, ihan jännä, ja mukava.

Arvosana: Hyvää satoa!
Arvion kirjoittaja: Kaisa Salokylä 3. luokka
 
Astrid Lindgren: Vaahteramäen Eemeli

No Eemeli on semmoinen vintiö ja iha musta mukava, vähä jännä ja kiva. Pikku Iidakin on iha kiva Eemelin seurana!

Arvosana: Keskinkertainen
Arvion kirjoittaja: Kaisa Salokylä 3. luokka
 
AILI SOMERSALO: MESTARITONTUN SEIKKAILUT

Jos on kuullut kirjasta Harry Potter,ja eikä ole lukenut sitä,ja haluaisi,kannattaa etsiä käsiinsä ensin tämä kirja:Mestaritontun seikkailut.Se on paljon parempi kuin Harry Potter.Juoni lyhyesti: "Tuuva taata tuuva too,peikot hirnuu hohhohhoo,luuta ratsuni nopsa lennä,kiire kyöpeliin meil on mennä."Sanoo noita nimeltä Sammaleinen,joka on nähnyt Satumaasta karanneen Mestaritontun.Pian molemmat matkaavat suosaarelle.Aluksi he ovat ylimpiä ystäviä,kunnes kuusi,joka onkin kuningas,viittaa Mestaritonttua menemään Sammaleisen mökille.Pian Mestaritonttu lähettää taikaviestin,ja Suosaarelle saapuu,prinssi Yönsilmä pelastamaan impeä kiven sisältä."Itkevä immyt kivessä on,velhojen vankina onneton.Kyyneleet helminä hiekkaan putoo,haltian hääviittaa immyt kutoo.Velhot majassa kyyröttää,miettivät pohtivat harmaapäät.Milloin joutuva impyen häät."Sanoo kuusi. Pian immyt on vapautettu,kuusi muutettu kuninkaaksi,ja vapautettu "palvelijat",mutta seikkailu ei ole vielä ohi...

Arvosana: MAHTAVA, HUIPPUMAUKAS
Arvion kirjoittaja: Miia Ruonalanala-aste 5a
 
Tove Jansson: Muumilaakson marraskuu

Hyvä kirja.Kirja kertoo muista Muumilaakson asukkaista,kuin Muumeista,mutta silti se vetää vertojaan muille Muumikirjoille.

Arvosana: Hyvää satoa!
Arvion kirjoittaja: Jorma , Mutalankoulu , 6lk
 
tove jansson: muumipeikko 2

paras!toven sarjat on maaaaailman huippuluokkaa!!suosittelen erityisesti MUUMI-höperöille!neljä on liian vähän tälle klassikolle.

Arvosana: MAHTAVA, HUIPPUMAUKAS
Arvion kirjoittaja: sakri ,lehmo,3 lk
 
Anni Swan: Jänis vemmelsäären ja Kettu repolaisen seikkailuja.

Ihan tyhmä kirja

Arvosana: Puiseva
Arvion kirjoittaja: Atte, Heinävaaran koulu, 2A
 
Oiva Paloheimo: Tirlittan

Kirjassa päähenkilön Tirlittanin kotiin iskee salama ja hänen kotinsa hajoaa maa tasalle. Myös kaikki sisarukset,isä ja äiti lensivät kauas pois. Itse Tirlittan lensi kanavaan.Ihme oli että hän hengitti. Vähän aikaa hän ihmetteli että mitä oli tapahtinut. Sitten hän meni talonsa luo (joka oli ihan maan tasalla.)Hän löysi isänsä okariinon ja soitteli sillä. Hän suuntasi kaupunkiin.Hänella oli vain öy-puku päällään.Joka oli nurin päin. Siinä luki: nattilriT, koska se oli nurin päin. Kun hän saapui kaupunkiin, niin hän päätti, että: ettei nyt niin iso rikos ole , jos varastaa ison punaisen tomaatin.Sitten hän jäi kiinni ja hänet vietiin vankilaan .Enempää en paljasta.Kannattaa lukea kirja jos haluaa tietää mitä Tirlittanille tapahtuu.Kirja oli hyvä. Suosittelen muillekkin luettavaksi.( erityisesti tytöille.)

Arvosana: Hyvää satoa!
Arvion kirjoittaja: Heidi, Utran koulu, 5c
 
Astrid Lindgren: lasten päivä melukylässä

Hyvä kirja

Arvosana: MAHTAVA, HUIPPUMAUKAS
Arvion kirjoittaja: Annika, Pataluoto 1a
 
gösta knutsson: Pekka Töpöhäntä käy koulua

jännittävä kirja

Arvosana: MAHTAVA, HUIPPUMAUKAS
Arvion kirjoittaja: Jenni pataluodon koulu 1a
 
Teemu Saarinen: Naurettava kirja

Kirjassa on yhteensä kuusi pientä tarinaa. Tarinat: Aivan tavallinen aamu, Etelä-Suoen edustaja, Hirveä tarina, Kevyt kertomus, Ritari Eetvartin vaikea päivä sekä Salapoliisin päiväkirja, eivät mielestäni olleet oikein hauskoja, vaikka kirjan nimestä voisi päätellä. Suosittelen kirjaa noin 1-2 luokkalaisille ja vähän nuoremmillekin.

Arvosana: Puiseva
Arvion kirjoittaja: Roosa Utran koulu 5c
 
Hannu Mäkelä: Miuku ja Mouku

Mouku muuttaa Miukun luo noin vain ja Miuku ei saa unta, kun Mouku rapisee. Se tekee oman huoneen ja sitten Moukulla ei ole seinää. Moukun huone on Miukun marjojen ja kukkapenkin päällä. Mouku ei välitä siitä. Miuku sanoo, että kukat tuoksuvat hyvälle ja marjoja voi syödä.

Arvosana: MAHTAVA, HUIPPUMAUKAS
Arvion kirjoittaja: Samuli, Mutala, 2 lk
 
A. A. Milne: Nalle puh ja Tikru

Nalle puh herää keskellä yötä outoon ääneen, joka kuuluu ulko oven takaa. Nalle puh avaa oven, jonka takana on tiikeri. Nalle puh kutsuu vieraan sisään nukkumaan. Aamulla he syövät aamiaista Muiden ystävien kanssa. Tikru kokee seikkailuja Puolen- Hehtaarin metsän asukkaisen kanssa. Kani ei pidä Tikrusta vaan aikoo eksyttää tämän metsään... Kirjassa tapahtui monia kivoja juttuja, siksi se oli super hyvä ja Kaikkihan pitävät Nalle puhista =)

Arvosana: MAHTAVA, HUIPPUMAUKAS
Arvion kirjoittaja: Söndi Utrankoulusta!
 
Jonh Himmelman: Vuoroin vieraissa

Maatilan eläimet käyvät ihmisten talossa

Arvosana: Hyvää satoa!
Arvion kirjoittaja: Niilo Kontkanen HAMMASLAHDEN ALA-ASTE
 
Wald Disney: Kolme pientä kissanpoikaa

Kissat seikkailee talossa

Arvosana: Hyvää satoa!
Arvion kirjoittaja: Niilo Kontkanen HAMMASLAHDEN ALA-ASTE 5lk
 
Robert Van de Weyer: Paimen poika

Poika menee katsomaan Jeesus lasta

Arvosana: Hyvää satoa!
Arvion kirjoittaja: Niilo Kontkanen HAMMASLAHDEN ALA-ASTE
 
Jaimari Finne: Kiljusen perhe pyyntiretkellä

Kiljuset käyvät kalassa ja metsällä

Arvosana: Hyvää satoa!
Arvion kirjoittaja: Niilo Kontkanen HAMMASLAHDEN ALA-ASTE 5lk
 
Tove Jansson: Muumipeikko ja pyrstötähti

Ihan ok...Oma arvosanani 9+

Arvosana: Hyvää satoa!
Arvion kirjoittaja: Tara Varpaisjärven peruskoulu 6 luokka
 
Sinikka ja Tiina Nopola: Heinähattu ,Vilttitossu ja rubenssin veljekset

kattilakosken perhe lähtee lomalle, todella pieneen punaiseen taloon. Isonapa ja Rillirousku lähtevät myös. He päätyvät naapureiksi. Isonapa ja Rillirousku naamioituivat taiteilioiksi... Kirja sopii kaikille luku taitoisille.

Arvosana: MAHTAVA, HUIPPUMAUKAS
Arvion kirjoittaja: Lilian Mutalan koulu 3.lk
 
Tove Jansson: Taikurin hattu

Kevään ensimmäisenä päivänä Muumipeikko ja Nuuskamuikkunen päättävät tehdä jotain erikoista. He herättävät Nipsun ja yhdessä he löytävät Taikurin hatun. Hattu tuodaan Muumilaaksoon ja siitä alkaa outojen tapahtumien sarja. Muumiperhe päättää ystävineen lähteä retkelle, löytämällään veneellä, jolloin hattu unohtuu kokonaan...Teoksen loppu on oletettavissa. Tove Jansson on luonut kirjaan hilpeän, yllätyksellisen tunnelman. Kannattaa lukea!

Arvosana: Hyvää satoa!
Arvion kirjoittaja: Eetu... 5b
 
Sinikka Nopola-Tiina Nopola: Heinähattu ja Vilttitossu loman tarpeessa

Kirjassa Matti on saanut päähänsä että koko perheen pitää tehdä pelastus harjotuksia. Mutta Hanna,Heinähattu,Viltitossu ja Poika Haluu italiaan. Kirja sopii:2-5luokalaisille.

Arvosana: Keskinkertainen
Arvion kirjoittaja: Emmi mutalankoulu 3lk
 
tiiina nopola /sinikka nopola: heinähattu ja vilttitossu

heinähattu ja vilttitossu karkaavat kotoa ja vilttitossulletulee koti ikävä ne näkevät myös elvis staran. he menevät bariin jossa nainen antaa heinähatulle kahvia joka on mennyt pilalle sitten he nukkuvat ulkona penkillä kun yhtääkkiä heidän eteen tulee poliisi auto rillirousku kysyy olllankos sitä karatta kotoa sittenpoliisit ottaa tytöt kyytiin sitten he menevät kotiin ja elää elämänsä onnellisesti loppuun asti

Arvosana: Hyvää satoa!
Arvion kirjoittaja: elisa /karsikon koulu/3b
 
Ei tietoa: Pohjoismaisia satuja: Murtovaras ja kuningas

Arvostelu sadusta Murtovaras ja kuningas Juonessa kininkaalta ryöstetään ja hän päättää ottaa ryövärin kiinni. Hän virittää ansan. en kerro enempää, saat itse lukea.Sadussa ei ole muita henkilöitä kuin otsikossa, joka on hyvä, sillä henkilöt tuntee heti tekstistä. Kuningas on nokkela ja murtovaras kiltti. Omasta mielestäni satu oli hyvä, omasta kritiikistäni huolimatta. siinä oli hyvä juoni, eikä se loppunut liian nopeasti Olisin kuitenkin kaivannut kuvausta tapahtumapaikasta

Arvosana: Keskinkertainen
Arvion kirjoittaja: Viola, Länsikadun koulu, 5a
 
: Pohjoismaisia satuja

Sadussa esiintyy kuningas ja varas. Kuninkaalla on kassakappi, jossaa on paljon arvokkaita juttuja. Joskus aina kassakaapista häviää pari sormusta tai jotain, mutta vähän. kuningas päättää pukeutua varkaaksi. Yöllä varas saapuu ja kuningas on nurkassa ja kummatkin huomaa toisensa...

Arvosana: Keskinkertainen
Arvion kirjoittaja: Karita Hirvonen 5a Länsikadunkoulu
 
Kansan-satu: Ei ole kirja, mutta on satu Murtovaras ja kuningas.

Murtovaras ja kuningas Minusta satua on vaikea arvioda, mutta voi sen kuitenkin arvioda. Juoni oli aika heiveröinen, mutta tämä oli niin lyhyt, että lukeminen oli nopeaa. Ja juoni menee näin: kuningas huomaa, että kassakaapista on hävinnyt rahaa ja koruja, mutta onha kunikaalla suunnitelma rosvoa vastaan, mutta muuta en voi kertoa. Entisestääkin lyhyttä satua on pilattu pitkällä vuoropuhelulla. En ole muuten lukenut surkeampaa satua, koska niin kuin aikasemmin sanoin juoni on truossa mitä kerroin. Ja mitä henkilöihin tulee niin kuningas ja rosvo ovat tyhmiä, koska he rupeavat eräässä kohdassa tappelemaan jota ei ei ikinä saisi harrastaa.

Arvosana: Puiseva
Arvion kirjoittaja: Eräs poika
 
: Pohjoismaisia satuja

Arvostelu sadusta Mutovaras ja kuningas Kuninkaalta on kadonnut kassakaapista arvoesineitä, jo pitkän aikaa. Kuka varas on? Kunigas haluaa saada varkaan kiinni. Saako kuningas varkaan kiinni? Onko varas joku linnan asukki? Kuningas tekee itselleen valeasun, meneekö varas lankaan? Mielipiteeni kirjasta Hyvä tarina, tehty lapsille. Olisin halunnut tietää enemmän ympäristöstä ja henkilöiden näöstä. Tarinassa ei ollut muita henkilöitä joka oli ihan hyvä, koska jotkut voivat mennä sekaisin siitä.

Arvosana: Keskinkertainen
Arvion kirjoittaja: Maria, Länsikadun koulu, 5a
 
: Pohjoismaisen satuja

Asuipa kerran kuningas. Hän huomasi että haneltä oli varastettu arvoikkaita tarvaraa. Kuningas halusi saada varkaan kiinni itseteosta ja pukeutui varkaaksi. Kun oikea varas tuli kuningas pyysi että varas näyttäisi miten luukku avataan. varas näytti ja kuningas otti säkiillisen kaikkea arvokasta. varas sano iettä jätä kuninkaalle ees vähän tavaraa...

Arvosana: Hyvää satoa!
Arvion kirjoittaja: Ksenia Joensuun Normaalikoulu 5a
 
: Pohjoismaisia satuja

Kuninkaalla on huoli,joku varastelee hänen kassakaapistaan tavaroita. Kuningas päättää ottaa varkaan kiinni, mutta mitä tapahtuu kun he kohtaavat? Kuningas on hyvin tärkeä ja kiltti ja tahtoo pitää huolta kansastaan. Varas varastaa kuninkaan tavaroita vähitellen,mutta ei tahdovarastaa kaikkea,koska ei halua,että kuningas on epätoivoinen. Omasta mielestäni kirja oli ihan hyvä,koska siinä oli ongelma ja sitä ratkaistiin. Satua voisi vähän parannella sivujen määrää tarina jäi kesken. Oliko varas pitänyt lupauksen,että oliko hän uskollinen??

Arvosana: Keskinkertainen
Arvion kirjoittaja: Anna Länsikadun koulu 5A
 
: POHJOSMAINEN SATU

JUONI ON:Kuningas aavistaa että joku pöllii hänen kallis arvoisiaan tavaroita kassakaapista. arvosana on: kova satu annan 2puol tähtee. Koska siinä ei otettu varasta kiinni.

Arvosana: Keskinkertainen
Arvion kirjoittaja: Sami
 
Tuntematon: Pohjoismainen kansansatu

Erästä maata hallitsi kuningas joka huomasi että hänen kassakaapista katoili kalleuksia. Eräänä päivänä kuningas päätti otaa selvää kuka varastelee ja hän pukeutui rosvoksi ja menee pimeään nurkaan ja kuulee rapinaa savupiipusta... Minusta sadussa oli juonen kannalta puutteita mutta idea oli hyvä.

Arvosana: Keskinkertainen
Arvion kirjoittaja: pekka
 
Tuntematon: Pohjoismainen kansansatu

Minun mielestäni sadussa juoni oli hyvä, koska kuningaan viekkaus oli hyvin keksitty. Varas oli tyypillisen tympeitä. Minusta satu oli mielenkiintoinen, koska satu oli ytimäkäs ja hauska. se oli kiinnostavasti kirjoitettu ja oli jännittävä.

Arvosana: Hyvää satoa!
Arvion kirjoittaja: Jukka
 
tuntematon: pohjoismaisia satuja

Arvio sadusta Murtovaras ja kuningas Hyvän ja rikaan kunikaan holvista alkoi katoilla rahoja ja muita kalleuksia. Kuningas aikoi otaa ilkeän ja ovelan varkaan kiinni itseteosta. Saako kuningas varkaan kiinni? Tykkäsin tarinasta koska siinä oli hauskoja juonenkäänteitä, mutta sen olisi pitänyt olla jännitävämpi.

Arvosana: Keskinkertainen
Arvion kirjoittaja: Petri Havukainen Länsikadun koulu 5.A
 
Tuntematon: Pohjoismaisia satuja.

Satu kertoo Kuninkaasta ja Murtovarkaasta. Kuningas huomaa että hänen kassakaapista katoilee kallisarvoisia esineitä; joskus kaulakoruja, toisinaan kultaketju ja jopa kultarahoja. Kuningasta suututtaa että varas on pesiytynyt varas ja niinpä hän päättää ottaa varkaan itse kiinni. Kertomus on lastensatu ja mukava juoni, mutta sadussa huono puoli on se kun siinä ei ole muita henkilöitä kun Kuningas ja Murtovaras vaikka siinä mainitaankin kenraalit jaministerit

Arvosana: Keskinkertainen
Arvion kirjoittaja: Marina, Länsikadun koulu, 5a
 
tuntematon: pohjoismaisia satuja

Kuningas huomaa että hänen kassakaapista katoaa kalliita esineitä. Hän tekee ansan ja saa rosvon kiinni. Satu oli liian lyhyt ja tylsä.Henkilöitä oli liian vähän. Sadussa oisi voinut tapahtua murha.

Arvosana: Puiseva
Arvion kirjoittaja: Nina, Länsikadun koulu, 5A
 
: pohjoismaisia satuja

Arvostelu sadusta murtovaras ja kuningas. Sadussa kerrotaan pohjimmiltaan hyväsydämmisestä Murtovarkaasta ja onnellisesta Kuningaasta. Satu oli ihan kiva, mutta se saisi olla pidempi.Rosvon luonne oli vähän outo koska hän ajatteli kuninkaalle hyvää, mutta varasti häneltä.

Arvosana: Hyvää satoa!
Arvion kirjoittaja: karoliina normaali koulu 5a
 
: Pohjoismaisia satuja

Arvostelu sadusta Murtovaras ja kuningas Tarinassa Kuningas huomaa,että aarreaitta tyhjenee.Kuningas päättää ottaa asiasta selvää... Omasta mielestäni tarina oli ihan hauska ja ehkä hieman jännittävä.Sopii iltasaduksi. Perustelen vastaustani seuraavasti:Tarina on todella hyvä iltasatu. Erittäin viihdyttävä pienille lapsille. Minusta sadussa oli pari huonoakin puolta:Lopussa hieman epäselviä kohtia,aika lapsellinen mutta ymmärrettävä loppu.

Arvosana: Keskinkertainen
Arvion kirjoittaja: Janne, länsikadunkoulu 5A
 
Tuntematon: Pohjoismaisia satuja

Arvostelu: Kuningas ja murtovaras Kuningasta alkaa epäillyttää,kun häneltä häviää tavaroita kassakaapista. Eräänä yönä hän vartioi omaa kassakaappiaan ja sitten hän näkee jonkun. Mitähän sitten tapahtuu? Erittäin mukava satu joka oli vähän erillainen. Mukavaa oli sadussa sen lyhyeisyys (mikä on tavallista) ja se on kaikille hyvää luettavaa.

Arvosana: Hyvää satoa!
Arvion kirjoittaja: Ilari Joensuun Normaalikoulu 5a
 
tuntematon: pohjoismaisia satuja

Juoni: Viisaskuningas huomaa, että hänen kassakaapin sisältö on alkanut pienetä. Sieltä on kadonnut koruja, timantteja, kultarahoja ja muuta arvokasta. Hän päättää ottaa varkaan kiinni. Kuningas pukeutuu valeasuun ja jää odottamaan varasta kassakaapin viereen... Arvostelu:Sadusta puuttui jännitys. Henkilöille ei tapahtunut mitään erikoista. Ja varas oli liian kilti. Hyviä asioita oli se ,että juonta oli vaikea arvata etukäteen. Ja se ,että kuningas muutti pahan hyväksi.

Arvosana: Puiseva
Arvion kirjoittaja: Kerkko . länsikadunkoulu . 5A
 
Tuntematon: Pohjoismaisia satuja

Olipa kerran viisas kuningas ja hän huomaa että häneltä varastetaan ja yksi yö hän jäi odottamaan varasta.Mitä sitten kävi??? arvostelu:ihan hyvä mutta vähän tylsä arvostelinnäin:8- +sopii kaiken ikäisille ja hyvä loppu.

Arvosana: Hyvää satoa!
Arvion kirjoittaja: Olli Joensuun Normaalikoulu 5a
 
tuntematon: pohjoismaisia satuja

Sadussa on kuningas ja murtovaras. Satu oli ihan hyvä,pidin erityisesti nykyaikaisista saduista. Juoni on OK,mutta,kumma kyllä,en ole oikein satujen ystävä.

Arvosana: Hyvää satoa!
Arvion kirjoittaja: Juho, Länsikadun koulu, 5A
 
Uspenski: Fedja-setä menee kouluun

Fedja-setä täyttä seitsemän vuotta. Äiti sanoo että hänen on mentävä kouluun. Posteljoonikin menee kouluun, koska hän oli huonosti koulu aikoinaan. Parin päivän päästä professori Sjomin järjestää internet kerhon.Jossa opetellaan internetin käyttöä. Posteljooni halusi sinne ulkomaalaisen tytön. Hän löysi Aamutähden joka etsi sielunveljiä maailmalta. Posteljooni kutsui hänet tänne kylään. Seuraavana päivänä Aamutähti tulee lentokoneella lentoasemalle. Posteljooni ja kumppanit olivat hakemassa Aamutähteä. Sitten kun he olivat kylässä niin Aamutähti kysyy missä hänen huoneensa jonka ikkunasta avautuu kaunis vuoristo. Posteljooni sanoo että hänen on nukuttava saunassa.Hänellä oli tosi kummia tapoja,Esim. jos hänet jättää puoleksi tunniksi yksin hän rupeaa itkemään. Aamutähti ei viihtynyt siellä... mielipide: minun mielestä tämä on hyvä ja hauska kirja,koska kuvia on sopivasti ja aamutähti oli ihan erinlainen kuin muut.

Arvosana: Hyvää satoa!
Arvion kirjoittaja: Kari Noljakan koulu 4b
 
Astrid Lindgren: Vaahteranmäen Eemeli

hyvä kirja!!kannattaa lukea!!!Eemeli tekee tässä kirjassa hauskoja kepposia!!!!

Arvosana: MAHTAVA, HUIPPUMAUKAS
Arvion kirjoittaja: Milla Kempas Liperinkoulu 3lk
 
Sinikka ja Tiina Nopola: Heinähattu, Vilttitossu ja kielletty kampela

kiva hassun kurinen kirja jossa kivoja nimiä.Siinä tytöt joutui erakko saarelle vaikka heidän piti kalastaa järvestä kampelä.

Arvosana: Hyvää satoa!
Arvion kirjoittaja: tuuli halkian koulu 3a
 
Takuttaja: kolme pientä porsasta

9+ se on tosi hyvä satu!

Arvosana: MAHTAVA, HUIPPUMAUKAS
Arvion kirjoittaja: Ninni sairilan koulun 1a
 
Sinikka Nopola: Heinähattu, Vilttitossu ja kielletty kampela

mahtava kantsii lukee! JÄNNITYSTÄ ON!

Arvosana: Hyvää satoa!
Arvion kirjoittaja: Roosa nuoliala 3c
 
Aili Somersalo: Mestaritontun seikkailut

Tämä 1998 vuonna julkaistu wsoy:n kirja,jonka Onni Mansnerus on kuvittanut, on hyvä ja vanha satukirja, jossa Satumaan kuninkaan linnan vahtitonttu näkee veden valtakuntaan joutuneen Päivikin, kuninkaan kadonneen tyttären. Tonttu huutelee Päivikille, jolloin hän katoaa pinnan alle. Kuningas suuttuu ja rähjää tontulle. Mestaritonttu suuttu ja lähtee Satumaasta. Tonttu tapaa noidan nimeltä Sammaleinen. Mestaritonttu lähtee Sammaleisen mukaan tämän saaressa sijaitsevaan kotiin. Tonttu rakentaa itselleen majan ja muuttaa sinne. Lopulta saaren salaisuus alkaa selvitä, ja tapahtuu... Kaikkea jännää! Muutamia otteita kirjasta: >>Älä pelkää, Mestaritonttu, ei Mustanokka tee pahaa, kun se näkee sinun olevan minun seurassani... >>ei Yönsilmä voi todellakaan tietää mitään lippaasta... >>Ei, ei hän voi päästä täältä pois, mutta hän saattaisi kyllä lähettää täältä sanan. Sillä tietäkää, että tuolla viidakossa on satulähde!<< >>Aukene portti musta!<< Luuta-Lempi huusi. Heti kuului mahtava pamahdus, kiviä sinkoili rotkosta, josta nousi sininen savu... Sammaleinen ystävineen yrittää keskivaiheilla leikata Mestaritontun parran, mutta tällä on oiva keino estää se! Jos tämä 143 sivuinen kirja osuu silmiinne, lukekaa se! Upea kuvitus tekee kirjasta hienon teoksen.

Arvosana: MAHTAVA, HUIPPUMAUKAS
Arvion kirjoittaja: Miia Toronen Karhuvuoren koulu luokka 7b
 
Antony lishak. ian newsham: pikkukarhu palaa kotiin vaan satukirja

minä tykkään lukea kirjoja aika paljon minä tykkään hevoskirjoista. muuta asia ei ole nyt. tv.Henna vähätiitto.

Arvosana: Hyvää satoa!
Arvion kirjoittaja: Henna vähätiitto. Haapaveden ammattiopisto/ nora. vaku-luokka.
 
lea pennanen: piilomaan pikku aasi

ihan hyvä

Arvosana: Hyvää satoa!
Arvion kirjoittaja: henna meriläinen keskustan koulu 3lk
 
Tove Jansson: Näkymätön lapsi

Kirjassa on monta kertomusta joista "Kuusi" on sellainen että se kannattaisi lukea juuri joulunalusaikaan. Paljon hyviä oivalluksia! Nimikertomus näkymättömästä lapsesta on "must" pienten lasten vanhmmille!Hyvä kokoelma sekä aikuisille että lapsille.

Arvosana: Hyvää satoa!
Arvion kirjoittaja: Tuula, aikuinen
 
Sinikka Nopola ja Tiina Nopola: Risto Räppääjä ja pakastaja- Elvi

Riston täti Rauha satuttaa jalkansa. Hänellä nyrjähtää se. Risto miettii miten saisi ruokaa ja sai ajatelleeksi , että Rauha voisi soittaa jollekkin kuka osaa tehdä sitä. Rauha soittaa Elville ja Elvi tulee saman tien. Riston mielestä Elvi on hyvin outo, eikä hän halua että Elvi asuu siellä. Elvi nukkuu keittiössä. Riston kaveri Nelli on niillä yötä. He ovat menossa tutkimaan Elvin laukku. Ja sitten tämä kirja loppuu siihen että Elvi esitti esitelmän Huppupäät. Risto antaa hänelle lahjan......

Arvosana: Hyvää satoa!
Arvion kirjoittaja: Tiina Hietava Kalaholmankoulu 5a
 
Pija Lindenbaum: Henna ja harmaat sudet

kun henna hukkaaa päiväkotinsa hän löytää harmaat sudet. Henna on hauskin leikkitoveri mitä harmailla susilla on ollut. Kukaan ei leiki niin hauskoja leikkejä eikä kukaan laula niin surullisia lauluja kuin Henna. lukekaa.

Arvosana: MAHTAVA, HUIPPUMAUKAS
Arvion kirjoittaja: JASMIN JYSKÄN KOULU 3A
 
Marja Kurkela: Pikkumuija

Ihan hyvä ja hauska kirja. Varsinkin Goolagongin, pikkumuijan ja Simon kohelukset. ()()()()

Arvosana: MAHTAVA, HUIPPUMAUKAS
Arvion kirjoittaja: Henri,Noljakan koulu, 5C
 
Jukka Parkkinen: Karhukirjeitä Kaamoksesta

Todella hauska kirja. Harmi vain se oli liian lyhyt. Paras kirja mitä olen lukenut. Erittäin hauska.

Arvosana: MAHTAVA, HUIPPUMAUKAS
Arvion kirjoittaja: Arto Rouhiainen Noljakan koulu 5a
 
Jukka Parkkinen: Karhukirjeitä Karvoselle

Ihan hyvä... Siinä oli kirjeitä Karvoselle Otsolta kun se oli Amalia tädin luona hoidossa.

Arvosana: Keskinkertainen
Arvion kirjoittaja: Juulia Noljakan koulu 5 b
 
Jukka Parkkinen: Karhukirjeitä kesäleiriltä

Otson vanhemmat ovat taas ties missä, joten Otso saa harjoitella maailman kylmään ja nälkään sopeutumista Amalia-tädin kanssa kanssa upk:n lastenleirillä. Amalian tunnuslause on "Antaa palaa!", joten sitä toteutetaan leirillä.

Arvosana: Keskinkertainen
Arvion kirjoittaja: Konsta Noljakan koulu 5b
 
Astrid Lindgren: Astrid Lindgrenin rakkaimmat sadut II

tässä kirjassa on neljä satua! ensiksi on Marikki, sitten on Pikkuveli ja Katto-Kassinen, Saariston lapset, Veljeni Leijonamieli. Kantsii lukee. Oon itte lukenut sen ja se on aivan HUIPPU! Siin on yhteensä sivui 324.

Arvosana: Hyvää satoa!
Arvion kirjoittaja: Anniina, Rekivaaran koulu, 4.lk
 
Tove Jansson: Muumit ja suuri tuhotulva

Ihan hyvä vois olla enemmän jännitystä.

Arvosana: Hyvää satoa!
Arvion kirjoittaja: Aati, Mattisenlahden koulu 4lk
 
Sari Peltoniemi: Kukka Kaalinen koulutiellä

Tämä kirja on jännittävä yksityiskohtineen kaikkineen. Kukka aloittaa koulun, mutta ei uskalla mennä yksin niin heillä asuva eläkevoro menee hänen kanssaan kouluun. Koulussa hän kirjaa asioita muistiin vihkoon. Hänen puhuva rikkinäinen helistin on halukas bändiin, joten Kukka ja helistin soittavat rokkarille, mutta jätän arvoituksen sinulle, että pääseekö helistin rock-bändiin? Muuten hei heillä on koira

Arvosana: Hyvää satoa!
Arvion kirjoittaja: Anni Alm, Niittylahdenkoulu 4.lk
 
Kirsten Larsen: salaperäinen siemen

Kiva kirja.:=))

Arvosana: MAHTAVA, HUIPPUMAUKAS
Arvion kirjoittaja: iida sormunen mattisenlahden koulu 3lk
 
Gail Herman: Täydenkuun aika

Kiva kirja.:**=))

Arvosana: MAHTAVA, HUIPPUMAUKAS
Arvion kirjoittaja: iida sormunen mattisenlahden koulu 3lk
 
Kitty Richards: Viaton valhe

Kiva kirja.:=))

Arvosana: MAHTAVA, HUIPPUMAUKAS
Arvion kirjoittaja: iida sormunen mattisenlahden koulu 3lk
 
Kimbwrly Morris: Okariinan salaisuus

Kiva kirja.:=))

Arvosana: MAHTAVA, HUIPPUMAUKAS
Arvion kirjoittaja: iida sormunen mattisenlahden koulu 3lk