Lue runoarvioita!
Lue peruskirjojen arvioita!
Lue eläinromaaneiden arvioita!
Lue fantasia- ja tieteisromaaneiden arvioita!
Lue hevoskirjojen arvioita!
Lue helppolukuisten kirjojen arvioita! Lue huumori- ja vitsikirjojen arvioita! Lue intiaani- ja lännenromaaneiden arvioita! Lue jännitys- ja salapoliisiromaaneiden arvioita! Lue kummitus- ja kauhukirjojen arvioita!
Lue nuorten aikuisten romaaneiden arvioita! Lue satukirjojen arvioita! Lue kuvakirjojen arvioita! Lue sarjakuvien arvioita! Lue tietokirjojen arvioita!


Takaisin kirjoittamaan arviota
Kirjoita oma kirja-arvio

 

J. Jokisen eväiden etusivulle
J. Jokisen eväät


 
Leevi Karsikas: Ikimetsän hakolintu

kirja kertoo Leevi Karsikkaan metsästys retkistä lapin kairoissa

Arvosana: MAHTAVA, HUIPPUMAUKAS
Arvion kirjoittaja: santeri,mutalan koulu 5,lk
 
Veikko Huovinen: Koirankynnen leikkaaja

Kirjassa eräs Mertsi oli halunnut aina koiraa.Hän oli haavoittunt vakavasti sodan viimeisenä päivänä.Hän lähti talvella leikaamaan erään työkaverin koiran kannuksia ,mutta hänelle tulee matkan varrella ongelmia eikä leikkaukaan suju hyvin......... Minusta kirja oli hyvä ,koska se oli jännittävä ja siinä oli mielenkiintoisia paikkoja. Siitä on tehty elokuva. Arvosanani:10

Arvosana: MAHTAVA, HUIPPUMAUKAS
Arvion kirjoittaja: Mikko Kettunen. Utran koulu 6b
 
Måns Gahrton: Eva ja Adam

Hyvä Koska siinä oli jännitystä Ja Erin omainen Tarina Kivat Kuvat Ja Hauska Teksti Hyvät Hahmot Hyvä Kirja Ja erin omainen Jännä Hauska Jos kus jopa pelottava

Arvosana: MAHTAVA, HUIPPUMAUKAS
Arvion kirjoittaja: Riikka Heinävaara 3
 
Anni swan: Ollin oppivuodet

Kerran eräs poika tiputtaa aidalta toisen pojan ja lahtee pakoon metsään.Hän tapaa siellä serkkunsa ja hänen serkku alkaa juonittelemaan häntä vastaan kaikella tavalla. Hän vie pojan suutarin luokse Tukholmaan ja poika pääsee pakoon, mutta hänet saadaan kiinnii uudelleen ja hänet viedään sieltä kasvatus kotiin. Lopulta poika pääsee sieltäkin karkaamaan ja turvallisesti kotiinsa.Kotona häntä odotta suuri uutinen, hän saa perinnön. Hänen serkkunsa joutuu vankilaan ja myöskin suutari joutuu vankilaan.

Arvosana: Keskinkertainen
Arvion kirjoittaja: Joni H Utrankoulu 5C
 
Lisa Banim: Yksityisetsivä Mcguire

Koulun oppilaiden kaappeihin, kirjoihin ja laukkuihin alkaa ilmestyä lappuja joista oppilaat eivät todellakaan ole innoisaan. Kummallista on se että allekirjoittaja on Lizzie. Kuka häiriköi ihmisiä hänen nimissään? Kirja oli hyvä ja siinä oli hauskoja kohtia. Joskus Lizzie teki hieman hätiköityjä johtopäätöksiä. Kirja sopii 8 ikävuodesta ylöspäin.

Arvosana: Hyvää satoa!
Arvion kirjoittaja: Laura N. Mutalan Koulu 5lk
 
Moni Nilsson-Brännström: Tsatsiki ja tytöt

Kirja oli erittäin hauska ja mukava. Ensin oli aika sekavaa mutta selveni kyllä. Tsatsiki meni neljännelle luokalle. Kirjan lopussa Tsatsikilla oli monta "tyttöystävää"! Suosittelisin kirjaa 2-4 luokkalaisille.

Arvosana: MAHTAVA, HUIPPUMAUKAS
Arvion kirjoittaja: Helena. Mutalan koulun 3a
 
Daniel Defoe: robinson crusoe

Robinson Crusoe oli jännä koska siinä tehtiin ruumiita se oli ihan paras suosittelen kirjaa +8 vuotiaille

Arvosana: MAHTAVA, HUIPPUMAUKAS
Arvion kirjoittaja: sampo mutalan koulu 3.lk
 
Tittamari Marttinen: Viivi Pusu ja tuhkimon tennari

Ihan hyvä kirja..!! Sopii enemmän tytöille.

Arvosana: Hyvää satoa!
Arvion kirjoittaja: Joanna Mutalan koulu 5-6lk.
 
Markku Karpio: Puh pah pelistä pois

Hyvä kirja! Suosittelen luettavaksi. Helppolukuista tekstiä

Arvosana: Hyvää satoa!
Arvion kirjoittaja: Enni, Mutalan koulu 5-6lk.
 
Måns Gahrton: Eva ja Adam: Rakkaat viholliset

Kirja kertoo Evasta ja Adamista jonka kouluun tulee uusi oppilas. Kirja on hauska ja hyvä kannattaa lukea.

Arvosana: Hyvää satoa!
Arvion kirjoittaja: Niko K, Mutalan koulu, 5 luokka
 
Kirsten Larsen: Villiä menoa (Lizzie Mcguire)

Kirja oli ihan hyvä mutta pidän enemmän jännityskirjoista mutta tykkään myös lukea tähän sarjaan kuuluvia kirjoja.Kirjassa Lizzie kokeilee olla paha ja onnistuuhan se ja hauskaakin on.Vielä kun perhe ja ystävät voisivat olla samaa mieltä.

Arvosana: Keskinkertainen
Arvion kirjoittaja: Hanna-Kaisa Mutalankoulu lk:5-6
 
Louis Sachar: Takapulpetin poika

Viidesluokkalainen Brabley Chalkers inhoaa kaikkia ja kaikki häntä. Ja se sopiikin hänelle. Kaikki sujuu paremmin, kun hänellä ei ole ystäviä. Silloin kukaan ei ainakaan voi satuttaa häntä. Mutta sitten kouluun saapuu nuori ja rento kuraattori nimeltä Carla. Carlan mielestä Brabley, koko koulun kauhu, tuntuu oikein kivalta pojalta- ei lainkaan hirviöltä. Kirja oli erityisen kivaa luettavaa! Siinä oli todella hyvä teksi.

Arvosana: MAHTAVA, HUIPPUMAUKAS
Arvion kirjoittaja: Heidi, Mutalankoulu, 3-4 lk
 
Gudrun Mebs: Sunnuntailapsi

Tässä kirjassa kerrotaan tytöstä joka asuu lastenkodissa. Kaikilla muilla on sunnuntaikummi paitsi hänellä. Eräänä päivänä hän saa sunnuntaikummin. Aluksi tyttö ajattelee, että hänen kanssaan ei voi tehdä mitään, mutta sunnuntaikummin kanssa voi tehdä vaikka mitä. Kirjassa oli kivoja henkilöitä ja tapahtumia.

Arvosana: Hyvää satoa!
Arvion kirjoittaja: Mira rantakylänkoulu 4b
 
Rose Lagercrantz: Huomenna nähdään, Anna

Anna on ollut vuoden erossa ystävästään, kun hän muutti eri paikkakunnalle äitinsä luokse. Ja nyt Pete on tulossa käymään isänsä luokse lomalle saarelle. Anna odottaa Peteä innokkaana, mutta Annalle selviää, että Pete jääkin vain viikoksi. Annalle käykin paljon kommelluksia ja Peteä ei enää kiinnosta kuunnellla Annaa. Anna on 12 vuotias tyttö, joka asuu saarella vanhempiensa ja sisarustensa kanssa.Kirjassa Annalla on menossa kesäloma ja pitkältähän se tuntuikin... Kirjan henkilöitä ovat: Anna, Pete, Peten isä, Irmeli, Mara, Maritta ja muita sivuhenkilöitä. Kirjassa kerrottiin 12-vuotiaan elämästä ja tunteista ja muusta mitä 12-vuotiaan tytön päässä liikkuu. Kirja oli todella mielenkiintoinen, mutta kirja saattoi välillä pitkästyttää, kun sama asia mainittiin siinä kokoajan. Kirjassa kerrotaan paljon tunteista ja rakkaudesta

Arvosana: Hyvää satoa!
Arvion kirjoittaja: Jenna, Utra 6B
 
Måns Gahrton: EVA & ADAM: ollako vai eikö olla- yhdessä

Kirja kertoo 7-luokkalaisesta tytöstä ja pojasta, jotka seurustelevat. Kuitenkin mustasukkaisuus alkaa hiertää, kun Eva aloittaa uuden harrastuksen ja tutustuu uuteen mukavan tuntuiseen poikaan. Adan haluaa kostaa Evalle menemällä elokuviin Evan hyvän ystävän kanssa. Syntyy aikamoinen sotku, kun Evan parhaan ystavan vanhemmatkin eroavat. kaikki tuntuu menevän aivan huonosti, mutta meneekö oikeasti? Ollakko vai eikö olla- yhdessä on Eva ja Adam-sarjan toinen kirja. Kirja oli hyvä, koska asiat jotka kirjassa tapahtuivat oli todellisen tuntuisia. Kirja olisi voinut olla vähän pidempi, koska siinä on iso teksti.

Arvosana: Hyvää satoa!
Arvion kirjoittaja: Anni, utran koulu 6B
 
Ann M. Martin: Onni kääntyy, Anne (baby-sitters club 17)

Kirja kertoo Annesta ja hänen ystävistään joilla on oma lastenvahtikerho. Kerholaiset saavat kirjeen, jonka lähettäjää he eivät tiedä. Kirjeen lähettäjä uhkailee huonolla onnella, jos tytöt eivät tee niinkuin kirjeessä lukee. Kerholaiset epäilevät, että kirjeen on lähettänyt heidän koulunsa ilkeät tytöt, jotka ovat kateellisia heille. Kirja oli ihan hyvä, koska se oli vähän jännittävä, mutta välillä se oli pitkästyttävä. Samassa kirjasarjassa on ollut parempiakin kirjoja.

Arvosana: Keskinkertainen
Arvion kirjoittaja: Satu, Utran koulu 6B
 
Tittamari marttinen: Viivi pusu ja tuhkimon tennari

Noo... Tää oli Ihan HUIPPU kirja,kannattaa lukee! Mutta ennen tätä kannattaa lukea viivi pusu ja toffee sydän eli ensimmäinen versio muuten ei pääse pakolla juonesta kiinni. molemmissa kirjoissa on hyvä juoni.

Arvosana: MAHTAVA, HUIPPUMAUKAS
Arvion kirjoittaja: Emmiina mutalan koulu 6lk
 
Moni Nilsson-Brännström: Tsatsiki ja kaverit

Tsatsiki on menossa kolmannelle luokalle. Hän ja hänen ystävänsä Per Hammar rupeavat salapoliiseiksi ja joutuvat pulaan sen kautta. Tsatsiki halusi rueta pelaamaan jalkapalloa, mutta hänen valmentajansa kiusaa häntä. Hän lopettaa ja rupeaa harrastamaan tanssia. Tanssitunnilla hän tapaa Saran ja ihastuu häneen. kun tanssitunnit loppuvat Rasmus-Elvis ja Tsatsiki järjestävät bileet, sinne he kutsuvat heidän lisäksi Saran ja Lissun. Ja kun kesäloma alkaa niin Tsatsiki lähtee Kreikkaan tapaamaan mustekalapyytäjä faijaansa Janista.

Arvosana: Keskinkertainen
Arvion kirjoittaja: Terhi, Utran koulu, 5c
 
Moni Nilsson-Brännströn: Tsatsiki ja kaverit

Tsatsiki on menossa kolmannelle luokalle. Hän ja hänen kaverinsa Per Hammar rupeavat salapoliiseiksi ja joutuvat pulaan sen takia. Tsatsiki halusi ruveta pelaamaan jalkapalloa, mutta hänen valmentajansa kiusaa häntä.Hän lopettaa ja rupeaa harrastamaan tanssia. Tanssitunnilla hän tapaa Saran ja ihastuu häneen. Kun tanssitunnit loppuvat niin Rasmus-Elvis ja Tsatsiki järjestävät bileet, sinne he kutsuvat heidän lisäksi Saran ja Lissun.Ja kun kesäloma alkaa niin Tsatsiki lähtee Kreikkaan tapaamaan mustakalapyytäjä faijaansa Janista.

Arvosana: Keskinkertainen
Arvion kirjoittaja: Heidi Utran koulu 5C
 
Moni Nilsson-Brännström: Tsatsiki ja tytöt

Kirjan päähenkilö Tsatsiki on menossa neljännelle luokalle, mutta sitä ennen lonmailee Kreikassa isänsä luona. Krikassa on yllä suuri suru, sillä Tsatsikin isoisä kuolee. Tsatsiki unohtaa jopa välillä olla surullinen, sillä Tsatsiki ja hänen Elena-serkku keksivät loman ajaksi paljon hauskuutusta ja välillä tempaukset ovat vähän liiankin hulluja. Kun Tsatsiki palaa kotiin, niin Tsatsiki ja hänen paras kaveri, Per Hammer ryhtyvät veriveljiksi. Tsatiki on koulussa tyttöjen suosikki. Sarakin rakastaa häntä ja lähettelee ihania rakkauskirjeitä. Tsatsikin äidin vatsa pyöristyy ja he odottelevat innokkaina vauvan tuloa. Kirja oli todella hyvä ja hauska. Suosittelen luettavakisi muillekin.

Arvosana: MAHTAVA, HUIPPUMAUKAS
Arvion kirjoittaja: Mira, Utran koulu 5C
 
Daniel defoe: Robinson Crusoe

Robinson lähtee miehistönsä kanssa purjehtimaan mutta kesken matkan tulee myrsky ja laiva uppoaa Robinson ajautuu saarelle ja hän ei näe yhtään miehistönsä jäsentä. Robinson näkee että laiva on niin matalalla hän päättää mennä hakemaan laivasta ruokaa Robinson menee laivalle. Ja ihmeen kaupalla ruuat olivat kuivia. Robinson tekee laivan tarvikkeista ja lauan pätkistä itsellensä talon. Vuosien kuluessa Robinson oppii metsästämään veneestä saaduilla aseilla.Robinson oppii myös savesta tekemään astioita itselleen. Robinson saa myös saarella yhden puhe kaverin papukaijjan se oppii sanomaan esim Robinson Crusoe missä olet. Robinson keksii myös että toisella puolella kasvaa tupakkaa. Sitten Robinson keksii miten hän pääsisi saarelta pois.

Arvosana: MAHTAVA, HUIPPUMAUKAS
Arvion kirjoittaja: Niko Utran koulu 5c
 
Tittamari Marttinen: Viivi pusu ja toffeesydän

Se kertoo tytöstä Joka on rakastunut heidän luokan poikaan Tuomakseen... Viiville tulee salaperäinen ystävänpäivä kortti ja kortissa Poika pyytää viiviä treffeille. Mutta En enempää paljasta xD Hyvä Kirja tää on.. ;) Kannattaa lukea tää ja viivi pusun toinenkin versio.

Arvosana: MAHTAVA, HUIPPUMAUKAS
Arvion kirjoittaja: Emppu Mutalankoulu 6lk
 
Lisa Banim: Yksityisetsivä Mcguire

Kirja oli helppolukuinen sekä hieman arvoituksellinen verrattuna muihin sarjan kirjoihin.Kirjassa koulun oppilaiden kaappeihin,kirjoihin ja laukkuihin alkaa ilmestyä lappuja.Yhteistä kaikille lapuille on se että kaikki on allekirjoittanut Lizzie.Lizzie ei kuitenkaan tiedä asiasta mitään.Pidin kirjasta.

Arvosana: Hyvää satoa!
Arvion kirjoittaja: Hanna-Kaisa Mutalankoulu lk:5-6
 
Daniel Defoe: Robinson Crusoe

Robinson karkaa merille kaverinsa houkuttelemana. Seikkailua riittää monenlaista alusta alkaen ja varsinkin haaksirikon jälkeen. Robinsonin aika kuluu saarella nopeasti kaikenlaisessa puuhassa. On eläintenhoitoa, ruoan keruuta, majan rakennusta. Loppuajalla seurana on Perjantai jonka Robinson pelasti ihmissyöjien hampaista ja josta on apua myös saarelta pois pääsemisessä. Jännitystä ja vauhtia riittää loppuun asti.

Arvosana: Hyvää satoa!
Arvion kirjoittaja: Joni H. Utran koulu 5C
 
Daniel Defoe: Robinson Crusoe

Juoni oli todella hyvä.Kirja kertoi Robinson Crusoesta joka halusi kovasti merelle.Isänsä kielsi häntä menemästä mutta hän karkasi.Hän joutuu kaikesta huolimatta myrskyn keskelle ja samalla haaksirikkoutuu.Robinson joutuu autiolle saarelle jossa hänen pitää selviytyä monta vuotta luonnon varoin. Kannattaa lukea.

Arvosana: MAHTAVA, HUIPPUMAUKAS
Arvion kirjoittaja: Jyri Mutalankoulu 5.lk
 
Maijaliisa Dieckmann: Pakene luostariin

"Naantalin luostarin portilta löytyy resuinen tyttö, nälästä ja väsymyksestä puolikuollut. Kuka hän on? Mitä hänelle on tapahtunut?" Tyttö on Anna Sofia, puhumaton ja mykkä. Annasta tulee luostarin apulainen ja sairaan Margareetan kuuliainen kuuntelija. Abbedissaa alkaa Askarruttamaan Annan salaisuus. Joka kerta,kun luostarin ovelle kolkutetaan, Annassa herää toivo............. Kirja oli hyvä, koska siinä oli jännitystä ja romantiikkaa. Kirjaa lukiessa avautui myös mielikuva luostarista. Suosittelen kirjaa kaikille, mutta ehkä tytöt pitävät sitä mielenkiintoisempana.Kannattaa lukea!!!

Arvosana: MAHTAVA, HUIPPUMAUKAS
Arvion kirjoittaja: Anni, Mutalan koulu, 5 luokka.
 
L. M. Montgomery: Annan unelmavuodet

Anna Shirley on puhelias ja runollinen nuori nainen, joka tässä kirjassa lähtee jatko-opistoon muutaman ystävänsä kanssa. Kertoo 1800-luvun loppupuolen Prinssi Edwardin saareen sijoittuvista tapahtumista. Suosittelen, yksi maailman parhaista kirjoista mielestäni!

Arvosana: MAHTAVA, HUIPPUMAUKAS
Arvion kirjoittaja: Annika, Joensuun normaalikoulu, 6C
 
L. M. Montgomery: Pieni Runotyttö

Pieni Runotyttö eli Emilia Byrd Starr on orvoksi jäänyt tyttö, joka muuttaa Elisabet-tädin, Laura-tädin ja Jimmy-serkun luo Uuteen kuuhun Blair Wateriin. Tapahtumapaikka eli Prinssi Edwardin saari on todella lumoava paikka. Pojat eivät ehkä kiinnostu tästä kirjasta.

Arvosana: MAHTAVA, HUIPPUMAUKAS
Arvion kirjoittaja: Annika, Joensuun Normaalikoulu, 6C
 
L. M. Montgomery: Kotikunnaan Rilla

Ihanan Anna-sarjan viimeisessä kirjassa Annan tyttö Bertha Marilla Blythe - näin meidän kesken Rilla - elää elämänsä mielenkiintosinta muttei ehkä parasta aikaa veljien lähtiessä sotaan ja aikuistuessaan. Aivan mahtava kirja!

Arvosana: MAHTAVA, HUIPPUMAUKAS
Arvion kirjoittaja: Annika, Joensuun Normaalikoulu, 6C
 
L. M. Montgomery: Annan nuoruusvuodet

Orpotyttö Anna saapuu pojan sijasta Vihervaaraan Avonleaan Marilla ja Matthew Cuthbertin luo. Pian hän alkaa vaikuttaa Cuthbertien ja muiden arkeen...

Arvosana: MAHTAVA, HUIPPUMAUKAS
Arvion kirjoittaja: Annika Joensuun Normaalikoulu 6C
 
Måns Gahrton: Eva ja Adam: tanssin tahdissa

Kirja kertoo Evan ja Adamin suhteesta. Adam haluaisi olla parhaan kaverinsa Alexanderin kanssa.Hän haluaisi olla Evankin kanssa, mutta kummallekkaan ei oikeen voi sano ei.Koulun diskossa Sofia jättää Tomasin ja sen jälkeen Eva yrittää saada Annikan ja Tomasin yhteen.

Arvosana: Keskinkertainen
Arvion kirjoittaja: Tuure,Mutalan koulu 5lk
 
Tittamari Marttinen: Saran ja Pyryn leirikoulu

Sara ja Pyry lähtevät leirikouluun Tukholmaan ja heille tapahtuu siellä kaikenlaista.. Kirja oli hauska ja tosi hyvä..

Arvosana: Hyvää satoa!
Arvion kirjoittaja: Enni, Mutalan koulu 5-6lk.
 
Richart Bach: Lokki Joonatan

Lokki Joonatanissa, Lokki nimeltään Joonatan oli pieni ja oppi lentämään itse. Kukaan muu laumasta ei halunnut muuta kuin syödä. He pitivät Joonatanta tyhmänä ja huonona, koska hän lensi koko ajan päivin ja illoin. Niin he karkoittivat Joonattanin laumasta ja Joonatan lähti pois laumasta. Se löysi erään rannan, joka oli tyhjä ja asettui sinne asumaan. Joonatan oppi lentämään vielä paremmin kuin ennen. Yhtenä iltana se tapasi taivaalla entisen laumalaisen ja entinen kaveri osasi lentää yhtä hyvin kuin Joonatan. Entinen laumalainen pyysi Joonatanin omaan laumaansa ja Joonatan lähti vähän epäröivänä uuteen laumaan.

Arvosana: Hyvää satoa!
Arvion kirjoittaja: Joona Utran koulu 5C
 
Aapeli: Pikku Pietarin piha

Pietari asuu isänsä kanssa tiilisessä pihavarastossa yhdessä huoneessa. Pietarin äiti on kuollut struumaan. Pietari tykkää istua katolla piipun vieressä ja tarkkaillla ihmisiä. Pietari juttelee usein myös jumalan kanssa, kyselee äidistä ja lähettää terveisiä. Kerran Pietari pelaa poikien kanssa jalkapalloa ja särkee vahingossa kelloseppämestarin ikkunan. Pojat pitävät yleensä hautajaisia rotille ja esittävät näytelmiä johtaja palkeisen asunnossa. Sitten isä vie Pietarin baariin ja kertoo siellä että Pietari saa äitipuolen. Suosittelen kaikille ja kaiken ikäisille.

Arvosana: Hyvää satoa!
Arvion kirjoittaja: Joni H Utrankoulu 5c
 
Kirsten Larsen: Ota iisisti, Kate! (Lizzie McGuire)

Kate on aina kiusannut Lizzietä ja Lizzie on aina yrittänyt pysyä pois Katen tieltä.. Kun Kate loukkaa itsensä cheerlaeder harjoituksissa, hänet potkitaan ulos koko huutosakista. Kohta hän ei olekkaan enää suosittu ja Lizzie rupeaa auttamaan häntä. Kirja oli tosi hyvä!!

Arvosana: Hyvää satoa!
Arvion kirjoittaja: Enni, Mutalan koulu 5-6lk.
 
Katariina Romppainen: Salainen sähkökitara

Kirja kertoo Vilhelmistä ja hänen pikkusiskostaan Kastehelmestä. Vilhelmi haluaa soittaa sähkökitaraa ja hänen isänsä haluaa että Vilhelmi pelaisi jääkiekkoa. Ja Kastehelmi löytää kirpputorilta Joonatanin ystäväkirjan ja haluaa palauttaa sen hänelle. Kirjan lopussa molemmat ongelmat selviävät, mutta enpä kerro miten!

Arvosana: Hyvää satoa!
Arvion kirjoittaja: Miiro Paananen, Kokonvaaran koulu, 2 lk
 
Tuija Lehtinen: futiskesä

Kirja kertoo jalkapallojoukkueesta joka menee kahteen turnaukseen,Ahvenanmaan turnaus ja Hesa cup.Suosittelen kirjaa tytöille sekä pojille.

Arvosana: MAHTAVA, HUIPPUMAUKAS
Arvion kirjoittaja: Joni,Mutalan koulu 3lk
 
Tittamari Marttinen: Viivi Pusu ja toffeesydän

Ystävänpäivänä Viivi saa ystävänpäiväkortin hänen luokkalaiseltaan Tuomakselta. Tuomas pyytää kortissa Viiviä treffeille. Viivi on ihastunut Tuomakseen ja hän rupeaa valmistautumaan treffeille...

Arvosana: Hyvää satoa!
Arvion kirjoittaja: Enni, Mutalan koulu 5-6lk.
 
L. M. Montgomery: Annan nuoruusvuodet

10-vuotias punatukkainen orpo Anna-tyttö tulee orpokodista Marillan ja Matthewin luokse. Marilla ja Matthew olivat toivoneet poikaa joka voisi auttaa heitä viljelyssä yms. Marilla ajatteli lähettää tytön takaisin, mutta Matthew suostutteli, Marilla antaisi hänen jäädä Vihervaaraan. Annalla on runsansas mielikuvitus. Hänelle sattuu paljon kommelluksia joita on hauska seurata. Anna saa kuitenkin "tuekseen" Diana Barryn ja heistä tulee hyvät ystävät. Kun Anna menee kouluun hän saa kilpakumppanikseen Gilbert Blythen. Anna on päättänyt lujasti opiskella ja yrittää pyrkiä jatko-opistoon, mutta pääseekö hän? Todella hyvä kirja! Alussa ei(tai en ainakaan minä)oikein pysy mukana, mutta sitten kun on vähän lukenut, alkaa päästä perille. Hyvin elävästi kuvattu kirja. Kirja on tyttökirja, mutta sopii yhtähyvin pojillekkin!

Arvosana: MAHTAVA, HUIPPUMAUKAS
Arvion kirjoittaja: Sofia, Rantakylän koulu, 4B
 
Katariina Romppainen: Salainen sähkökitara

Kirjassa puhuttiin Vilhelmi Kososesta joka halusi tulla sähkökitaran soittajaksi mutta hänen isänsä halusi hänet mielummin urheiliaksi.Lue niin tiedät lisää.suosittelen tätä tyttöille sekä pojille.

Arvosana: Hyvää satoa!
Arvion kirjoittaja: Joni ,Mutalan koulu,3luokka
 
Kirsi- Marja Niskanen: Lätkäjätkiä

Karhut joukkueen tavoitteena on päästä ylialuesarjaan.Kirja kertoo jääkiekkoilijoiden arjesta. Kirjassa ei ollut selvää juonta. Huumoria oli sopivasti.

Arvosana: Hyvää satoa!
Arvion kirjoittaja: Juha Mutalan koulu 5-6 lk
 
Kingsley, Johanna: Kasvot

Kasvot kertoo tytöstä, Eugeniasta, joka joutuu lähtemään kotimaastaan Venäjältä Amerikkaan suojattinaan isänsä liikekumppani. Eugenian ainut haave on tulla plastiikkakirurgiksi, tämä johtuu hänen isänsä kasvoista, jotka natsit tuhosivat jäädyttämällä hänen kasvojensa iho ja repimällä sen pois. Kuitenkin Eugenia kohtaa vaikeuksia täysin uudessa ympäristössä. Kirja oli omasta mielestäni loistava, mutta en usko monen olevan samaa mieltä. Suosittelen kirjaa n. 6. luokkalaisita vanhemmille, sillä se on hieman liian pitkäveteistä luettavaa esim. 3. luokkalaisille.

Arvosana: MAHTAVA, HUIPPUMAUKAS
Arvion kirjoittaja: Katja, Pyörön koulu
 
Lisa Banim: yksityisetsivä mcguire

kirja alkaa niin että uusi äikän opettaja,antaa tehtäväksi kirjoittaa tari mysteeristä joka on tapahtunut omassa elämässä.sitten lizzi kertoo Katen nallesta joka oli kadoksissa ja se löytyi hiakka- laatikosta.oppiladen tava roihin alkaa ilmestyä lappuja uhkaus tekstejä esm: kannessa,tiedän mitä teit viime viikolla...!!!!!! kuka kirjoittaa lizzin nimmellä näitä lappuja...????????? toivon että:luet tämän kirjan. ps:lue muutkin kirjat.

Arvosana: MAHTAVA, HUIPPUMAUKAS
Arvion kirjoittaja: laura,helldan roihuvuoren ala- aste 6lk
 
Mertsi-Ilmari Laurikainen: Jääkiekkosolisti

Kirja oli h u i p p u. Se kertoo miehen alusta, joka sooloilee jääkiekko otteluissa. Miehen alun nimi on Urho Turunen. Hän pelaa joukkueessa nimeltä Sateliitti.

Arvosana: Hyvää satoa!
Arvion kirjoittaja: Mikael Paananen, Kokonvaaran koulu Oku, 4.lk
 
Mons Gåhrton: Eva ja Adam ollakko vai eikö olla yhdessä

Ihan OK.Mutta ei alle 9 v.

Arvosana: Keskinkertainen
Arvion kirjoittaja: Anni ja johanna 3lk Käsämä
 
Måns Gahrton: Eva ja Adam

Eva ja Adam ovat aikoneet vihdoinkin olla yhdessä ja kukaan ei voi heitä estää siinä. He kohtaavat paljon ongelmia ja myös nuorta rakkautta. Mutta suhteessa tulee kyllä myös ongelmia....ollakko vai eikö olla yhdessä...kirja oli hyvin mukava ja tunteikas,kertoo kahden nuoren tytön ja pojan elämästä. se on hyväksi lukea, siinä selviää monia elämän vinkkejä ja opetuksia....

Arvosana: Hyvää satoa!
Arvion kirjoittaja: Jenna,Utran koulu, 6 B
 
Måns Gahrton: Eva & Adam! Kertomus koulusta,kavereista ja rakkaudesta...

kirja oli hyvä... se on ensimmäinen osa Eva & Adam kirjoista. kirja kertoo nuorista!Evan luokalle tulee uusi oppilas Aadam.Kirjassa seurataan lähinnä luokkalaisten elämää, mutta pääosassa kirja keskittyy Evaan & Aadamiin. Kun luokka lähtee luokkaretkelle, niin siellä sattuu ja tapahtuu...varsinkin kun rakkautta on ilmassa!!!! suosittelisin lukemaan,siinä pysyy hyvin mukana ja kiinnostus ei lopu kesken kun kouluelämää seurataan kirjan muodossa...

Arvosana: Hyvää satoa!
Arvion kirjoittaja: Laura, Utran kolu 6B
 
Tuula Kallioniemi: Ihmemies Topi

Kirja alkaa, kun Topi muuttaa Karjalasta Hensinkiin. Hän saa kaverin nimeltä Markus. Häntä kiusaa jengin pomo Tino, mutta Tino ei tiedä, että Topi harrastaa karatea. Topi on rauhallinen heppu. Sitten Topi löytää sekarotuisen koiran Mossen, jota Tino oli kiusannut mutta Tino varastaa sen ja polttaa veneen, mutta mitä sitten tapahtuu, sitä en kerro .... Minusta kirja oli hyvä, koska se oli jännä. Numeroni on:10

Arvosana: MAHTAVA, HUIPPUMAUKAS
Arvion kirjoittaja: Mikko Kettunen 6B Utrankoulu
 
Arja Puikkonen: Haloo, kuuleeko kaupunki

päähenkilöt:Anna,Niko,Iida,Irma,Pentti juoni:Anna joutuu maalle serukkujen luo, koska hänen äiti ja isä ovat työ matkalla. Anna ei haluaisi ollenkaan olla maalla serkkujensa luona, mutta onneksi hän tapaa kaksi poikaa Iso ja Pikku Lampisen. Anna käy heidän luonaan monesti, mutta Nikoa hän ei saa ottaa mukaan. Eräänä päivänä Niko yrittää ärsyttää Annaa, mutta Irma suuttuu siltä ja Niko lähtee metsään yksin. Mutta Nikoa ei näy koko päivänä, ja Anna lähtee etsimään häntä.Pian kuitenkin alkaa sataa vettä. Anna näkee Nikon ja menee hänen luokseen, mutta Niko ei suostu palamaan kotiin. Anna lähtee yksin, koska hänellä on todella märät vaatteet. Saavuttuaan serkkujen kotiin Irma ei voi uskoa, että Niko ei suostu palaamaan kotiin. Annaa vaihtaa nopesti vaatteet ja lähtee Nikon luo takaisin metsään. Nikoa ei näy, muttä äkkiä Annaa kuulee Nikon huutavan. Lampisen pojat ovat jahtaamassa Nikoa, mutta yhtääkkiä ketään pojista ei. He kaikki olivat hävinneet jyrkänteeltä.Missä he ovat? arvostelu:Minusta kirja oli hyvä, koska siinä oli jänniä kohtia ja välillä se oli hauska.Kirjassa oli myös sopivasti sivuja.Kirja eteni hyvin.

Arvosana: MAHTAVA, HUIPPUMAUKAS
Arvion kirjoittaja: Noora,Utran koulu 6b
 
Tuija Lehtinen: Futiskesä

Kirja kertoo jalkapallojoukkueesta. Joka menee ensin Ahvenanmaalle pelaamaan Ahvenanmaanturnausta ja sen jälkeen Helsinkiin Hesa-Cup-turnaukseen. Mutta kaikki ottelut eivät mene sujuvasti.

Arvosana: MAHTAVA, HUIPPUMAUKAS
Arvion kirjoittaja: Miiro Paananen Kokonvaaran koulu lk2
 
Gunnar Nordström: Tilanne jäissä

Ihan hyvä kirja. Kirja kertoo Adamista joka torjui laukaksia.

Arvosana: Hyvää satoa!
Arvion kirjoittaja: Tero 5lk Heinävaaran koulu
 
Jean Webster: ST. Ursula- koulun tytöt

Patty,Conny ja Priscilla ovat sisäopilaitoksessa koulussa.Kun he panevat toimeksi, ei yllätyksillä ole loppua.

Arvosana: Keskinkertainen
Arvion kirjoittaja: Heidi , Mutalan koulu , 5-6 lk
 
moni nillson-brännström: tsatsiki ja kaverit

Kirja oli erittäin hyvä ja hauska. Kirjassa Tsatsiki ja kaverit, tsatsiki seikkailee ja on tyttöjen perässä. Tsatsiki ottaa yhteen koulun kovisten kanssa ja hankkii koulun entisen koviksen Mårtenin heidän perään. Tsatsiki ja Per hammer perustivat bändin johon koko koulu on hulluna esityksen jälkeen. Tsatsiki menee tanssikouluun ja hän huomaa että on ainoa poika tai siis tanssimassa pitäisi olla toinenkin poika mutta toinen poika tulee vasta toisella kerralla ja pistääkin tanssi koulun uusiksi ja rupeaa rokkaamaan oikein kunnolla. Juoni on hyvä ja kannattaa lukea tosi hauska kirja.

Arvosana: MAHTAVA, HUIPPUMAUKAS
Arvion kirjoittaja: Joona Utran koulu 5c
 
Moni Nilsson-Brännström: Tsatsiki ja tytöt

Tsatsiki on lomalla kreikassa ja isoisä on kuollut ps: tylsä

Arvosana: Puiseva
Arvion kirjoittaja: Sebastian Holm utra 5c
 
Moni Nilsson-Brännström: tsatsiki ja retzina

Tsatsiki on melkein 11 vuotta vanha. Hänen luokseen muuttaa Mårten niminen poika. Ja ongelmana on vielä pikusisko retzina. Tsatsikista tuntuu, että mutsi ei edes välitä hänestä enää. Kolmas ongelma on, että tsatsikin paras kaveri, Per Hammar lopettaa olemasta Tsatsikin kanssa, eikä kukaan tyttökän hänestä enää pidä. Sitten he menevät laskettelureissulle, jossa tapahtuu Mårtenille tapahtuu tapaturma. Kaikki kyllä onnistuu lopulta. Tämä On keskitason kirjaolkaa Retzinoita Hei Hei Ja Hui Hui!

Arvosana: Hyvää satoa!
Arvion kirjoittaja: Ville, Utran koulu 5C
 
Moni Nilsson-Brännström: Tsatsiki ja tytöt

Kirja oli ihan hyvä. siinä alussa Tsatsikin Faija kuoli. Hän antoi Elenalle koko olivi lehdon. Elenalla oli poika ystävä, mutta heille tuli riita. Elena päätti kostaa Tsatsikin kanssa. He menivät yöllä Jorgosin pihaan. He puhkaisivat mopon renkaat. Kirjan lopussa mutsille syntyi vauva. Ei kannata lukea!!!!!!!!!!!!!!!!!

Arvosana: Keskinkertainen
Arvion kirjoittaja: Aleksi Kinnunen Utran koulu 5c
 
Måns Gahrton Johan Unenge: Eva ja Adam : kertomus koulusta, kavereista ja rakkaudesta

Tämä kirja on Eva ja Adam kirjoista ensimmäinen.Adam niminen poika muuttaa uuteen kaupunkiin jossa hän ihastuu Eva nimiseen tyttöön joka puolestaan ihastuu Adamiin. He kokevat yhdessä lukuisia seikkailuja.

Arvosana: Hyvää satoa!
Arvion kirjoittaja: Anne.L. Mutalankoulu 3.l.k.
 
Taina Teeriaho: Puukaupungin Pirita, nenä rusetilla

Piritan naapuriin muuttaa Ville Kemppainen. Pirita näyttää Villelle paikkoja, koska Ville ei tiedä mitään kaupungista tai mistään muustakaan. Villellä on koira josta Pirita tykkää ja leikkii sen kanssa. Piritalla on syntymäpäivät ja Piritalla on hauskaa.

Arvosana: MAHTAVA, HUIPPUMAUKAS
Arvion kirjoittaja: Elina Hol.Mutala 2.luokka
 
L.M Montgomery: Annan perhe

Aivan ihana kirja!!!!Kannattaa lukea!!!!!!!!

Arvosana: MAHTAVA, HUIPPUMAUKAS
Arvion kirjoittaja: Ellen, kirkonkylänkoulu, 5.lk
 
thorpe, kiki: nolot treffit (Lizzie McGuire)

lizzie McGuire kuulee, että joku on ihastunut häneen - Larry Tudgeman, maan pahin nörtti! kun larry pyytää häntä treffeille lizzie kieltäytyy mutta harkitsee kuitenkin joshän menee hänestä tulee myös koulun pahin nörtti mutta jos ei niin hän saattaa jää paitsi jostain todella mukavasta

Arvosana: MAHTAVA, HUIPPUMAUKAS
Arvion kirjoittaja: Neea kurenalan koulu 6B
 
Kirsten Larsen: Villiä menoa (Lizzie McGuire)

Ihan kiva kirja ja siinä on kaks osioo joten en kehtaa kertoo sitä juont. mut jos luet kirjan niin saat tietää mitä siinä tapahtuu...

Arvosana: Hyvää satoa!
Arvion kirjoittaja: Heidi, Mutalankoulu, 3-4
 
moni nilsson-brännström: tsatsiki ja faija

tsatsiki menee tapaan isää kreikkaan enenpää en paljasta.kannattaa lukea

Arvosana: MAHTAVA, HUIPPUMAUKAS
Arvion kirjoittaja: inka räsänen kettulankoulu 9a
 
L.M. Montgomery: Annan nuoruusvuodet

TOSI hyvä kirja. Annan vahingot ovat hupaisia.

Arvosana: MAHTAVA, HUIPPUMAUKAS
Arvion kirjoittaja: Päivi Laaksonen, Miemalan koulu, 5lk
 
Måns Gahrton: Eva ja Adan - tanssin tahdissa

Kirja olisi saanut olla hieman enemmän sivuja. mutta muuten kirja oli kiva sopii 3-5 luokkalaisille

Arvosana: Hyvää satoa!
Arvion kirjoittaja: Emmiina, mutalankoulu 3lk
 
kirsten larsen: ota iisiti, kate!

kate on cheelerder joukossa mutta kun he tekevät temppuja kete kaatuu ja satuttaa itsensä pahasti ekä saa enää johtaa cheelerdeitä lizzi on kiltti ja auttaa mitäköhän siitäkin seuraa?

Arvosana: Hyvää satoa!
Arvion kirjoittaja: pinja mutala3l.k
 
Arja puikkola: Haloo, kuuleeko kaupunki

anna tyttö joutuu serkkulaan kokonaiseksi 3kuukaudeksi siellä on hirveää varsinkin niko serkku on päästänsä sekaisin

Arvosana: Hyvää satoa!
Arvion kirjoittaja: pinja mutala3l.k
 
Prudence Andrew: Pakomatka

David on orpokodin asukas, 10 vuotias Englantilaipoika. joulun lähestyessä hän odottaa hartaasti joulukorttia. Koskaan aikaisemmin hän ei ole keneltäkään saanut korttia. Mutta nyt tapahtuu yllätys: hän todella saa joulu kortin, joka lähettäjä on Alice- täti kaukaa Liverpoolista. Mitään muuta david ei ei tiedä- Mutta sitä huolimatta hän lähtee rohkeasti matkaan, tuntematon tätiuö etsimää. hänelle tapahtuu monenlaisia onnettomuuksia mut niitä mie en taija kertoo =) että lukeke vaa ite. ite pidin kirjasta se oli hauska ja vähän jännittävä =)(=

Arvosana: Keskinkertainen
Arvion kirjoittaja: Matias Utra 6b
 
Måns Gahrton: Eva&Adam, hanget korkeat nietokset

Kirja kertoo Evasta ja Adamista jotka ovat seiska luokalla. He ovat olleet jo kauan yhdessä. Joulu on jo lähellä, ja he tietävät, että joutuvat pian eroon toisistaan. Kun molemmat lähtevät perheittensä kanssa reissuun. Eva alkaa jo laskea päiviä jouluun, kun häntä pelottaa joutua eroon adamista. Kaikki tuntuu epäonnistuvan.. Lopulta molemmat saavat hyvän joulun. Kirja oli ihan ookoo, mutta parempiakin olen lukenut.

Arvosana: Hyvää satoa!
Arvion kirjoittaja: Anni, utra 6b
 
Moni Nilsson-Brännström: Tsatsiki ja Faija

Tsakki on 2 luokkalainan poika.Mutsi ja Tsatsiki lähtevät Kreikkaan tapamaan Mustekalapyytäjäfaijaa.Kreikassa hän tapaa serkkujaan,isovanhempiaan ja mustekalapyytäjäfaijaa.Elenan eli hänen serkkunsa ,häntä tulee vastaan monen laisia seikkaluiluja.Kotana Tucholmassa tapahtuu kaikenlaista ennen koulun alkua.Kira oli ihan hyvä,mutta kirja ei ollut yhtään jännä.

Arvosana: Keskinkertainen
Arvion kirjoittaja: Tiina, Utran Koulu 6b
 
Måns Gahrton ja Johan Unenge: Eva ja Adam: Prinssi vai tavallinen sammakko?

Eva ja Adam ovat jo pitkään olleet yhdessä ja Evaa alkaa ärsyttää muiden arvostelut heidän suhteestaan... Eräs heidän kaverinsa järjestää naamiaiset, joissa sattuu ja tapahtuu kaikenlaista, ja Evan ja Adamin suhde saa aivan uuden käänteen... Myös Annikan ja Tomasin suhde alkaa ja rakoilla ja päättyy loppujen lopuksi huonosti... Kirja ei ollut parhaimpia Eva ja Adam-kirjoja, mutta suosittelen silti tämän kirjan lukemista kaikille jotka tykkäsivät muista tämän sarjan kirjoista, ja niillekkin jotka jaksavat lukea nuorten kommelluksia ja rakkaussotkuja..:)

Arvosana: Keskinkertainen
Arvion kirjoittaja: Roosa, 6b Utran koulu
 
Daniel Defoe: Robinson Crusoe

Kirja oli tosi hyvä, koska tykkään tällaisista kirjoista. Kirjassa on tarpeeksi jännitystä kun robinson kohtaa ihmissyöjäheimon ja sairastuu tosi kovaan kuumeeseen, mutta jos tykkää pelkästään jännäreistä niin EI KANNATA LUKEA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Tai oikeastaan voi jos haluaa. Kuten jo mainitsin kirja oli hyvä ja kiinnostava. Eli kannattaa lukea.

Arvosana: Hyvää satoa!
Arvion kirjoittaja:
 
Pirkko Talvio: Maali puhtaana,Janne

Jannesta tulee molari ja sitten kun Janne pääsi molariksi hän tuntee kavereiden syytökset niskoissaan valmentaja yrittää selvittää ettei maalivahti mahda mitään jos kentällä ei yhteispeli toimi.Mutta mitä tapahtuu.

Arvosana: Keskinkertainen
Arvion kirjoittaja: Miika 3lkMutalan koulu
 
LISA BANIM: yksityisetsivä McGuire

oppilaitten kaapeihin ja laukkuihin ilmestyyoutoja lappuija joissa lukee esim.tiedän mitä teit eilen t lizzie kukaan ei usko että lizzie ei ole kirjoittanut niitä

Arvosana: Hyvää satoa!
Arvion kirjoittaja: pinja mutala3l.k
 
lisa banim: vatteet vaihtoon

lizziellä on ongelma koulussa on kuvauspäivä lizzie löysi juuri sopivat vaateet kunnes hänen inhottava pikkuveöjensä matt huutaa vanhemmillen että lizzie aikoo pukeutua kun britney spears vanhemmat marssivat suoraa päätä ylös ja pakottavat lizzien panemaan ylleen yksisarvis paidan kääk miten lizzien käy?

Arvosana: MAHTAVA, HUIPPUMAUKAS
Arvion kirjoittaja: pinja mutala3l.k
 
Laura Voipio-Virpi Pekkala: Karoliinan joulujuhla

KAROLIINA HALUSI JOULUSTA HIENON

Arvosana: Puiseva
Arvion kirjoittaja: Jenni, Pataluoto 1a
 
Måns Gahrton ja johan unenge: Eva ja Adam:Rakkaat viholliset

Eva ja Annika ovat olleet jo tosi pitkään ystäviä,sitten heidän väliin tulee Jeremy... kirja oli mukava (siinä on huumoria)

Arvosana: MAHTAVA, HUIPPUMAUKAS
Arvion kirjoittaja: Lilian Mutalan kuolu 3.lk
 
Måns Gahrtron: Mahtava veto!

Ihan hyvä, paitsi muutamaa kohtaa lukuun ottamatta.

Arvosana: Hyvää satoa!
Arvion kirjoittaja: VILLE.Hammaslahdenala-aste,5.lk
 
Måns Gahrton: Eva ja Adam:Rakkaat viholliset

Eva ja Annika ovat olleet jo tosi pitkään kavereita,sitten heidän väliin tulee Jeremy... Kirja oli hyvä,hauskat kuvat.

Arvosana: MAHTAVA, HUIPPUMAUKAS
Arvion kirjoittaja: Lilian Mutalan koulu 3.lk
 
kirsten larsen: villiä menoa

lizzie joutuu jälki-istuntoon samaan aikaan angelinan kanssa joka tunnetaan hankaluuksien kautta mutta lizzie ymmärtää että hän on poikein mukava!

Arvosana: Hyvää satoa!
Arvion kirjoittaja: pinja mutala3l.k
 
Jacqueline Wilson: Tähhdeksi syntynyt

Orpo Tracy pyörittää omaa juttuaan orpokodissa kunnes kirjailija Cam saapuu. Tracy alkaa elätellä toivetta sijaisäidistä. Mielestäni kirja oli huippuhauska! Kannattaa lukea!!!

Arvosana: MAHTAVA, HUIPPUMAUKAS
Arvion kirjoittaja: Laura N. Mutalan koulu 5lk
 
Jacqueline Wilson: Yllytysleikki

Vaikka Tracy onkin sijaiskodissa ei se häntä estä yllytysleikkiä leikkimästä. Hän tapaa kovis Jalitsun ja ujon Alexsanderin. Yllytysleikki vie mukanaan! Kirja oli niin hauska, että nauroin vedet silmissä!

Arvosana: MAHTAVA, HUIPPUMAUKAS
Arvion kirjoittaja: Laura N. Mutalan koulu 5lk
 
Arja Puikkonen: Haloo, kuuleeko Kaupunki

Anna joutuu serkun luo 3kuukaudeksi.Annan kauhuksi siellä on Niko niminen poika he joutuvast yhdessä moniin ongelmiin.Anna tapaa 2 poikaa pojat pyytävät Annaa käymään Anna käy heidän luona mutta onkohan siellä mitenkään kivaa?

Arvosana: MAHTAVA, HUIPPUMAUKAS
Arvion kirjoittaja: Nanne Mutalan koulu 3lk
 
Måns Gahrton: Eva ja Adam Viimeiset pyjamabileet

Adam on muuttamassa Tukholmaan Eva ja Adam ovat todella surullisia siitä. Tämä kirja sopii hyvin 3-4 luokkalaisille pientä teksitiä.

Arvosana: MAHTAVA, HUIPPUMAUKAS
Arvion kirjoittaja: Emmiina Mutalankoulu 3lk
 
Anna Gavalda: 35 kiloa toivoa

Gregoire vihaa koulua. Hän vihaa koulua niin paljon että on jäänyt luokalleen kaksi kertaa. Onneksi leon ukin vajassa riittää touhua.Mutta kun Gregoire erotetaan koulusta on Leon ukinkin pinna täysi. Kirja oli koskettava nuoren pojan ongelmista kertova romaani.

Arvosana: Hyvää satoa!
Arvion kirjoittaja: Laura N. Mutalan koulu 5lk
 
jacqueline wilson: kahden kodin väliä

Kirja oli khyllä aika tylsä, koska siinä oli kokoajan samaa ja siinä ei ollut juonta. Mutta se kertoo 10 vuotiaasta tytöstä jonka vanhemmat eroo.. ;) ei muuta.. :D xD <3<3

Arvosana: Keskinkertainen
Arvion kirjoittaja: Rosamunda karsikon koulu 6 a lk.? :D
 
Alexandre Dumas: Kolme muskettisoturia

Kirja oli hyvä, se kertoi historiasta. Siinä on kolme osaa ja se on kirjoitettu hyvin.

Arvosana: MAHTAVA, HUIPPUMAUKAS
Arvion kirjoittaja: venla 1a
 
L.M Montgomery: Annan nuoruusvuodet

Mukava kirja. Riippuu aivan täysin lukijasta, mitä tykkää kirjasta. Tämä oli tällainen mukava nuoren tytön nuoruudesta kertova romaani, pullollaan rimpsuhameita, huvittavan epäonnisia sattumuksia ja kauniita hetkiä. Anna muistuttaa jonkin verran itseäni, mutten itse ole ihan NIIN kauneudenhaluinen ja olen hieman sitkeämpi. Henkilöt ovat mukavia, etenkin Anna mutta myös Annan rakkaat sijaisvanhemmat Matthew ja Marilla Cuthbert. Varsinkin Matthew vaikuttaa todella mukavalta. Anna on runollinen ja puhelias tyttö, jolle liika puheliaisuus usein koituu ongelmiksikin. Rouva Rachel Lynden kanssa tulee otettua yhteen muutaman kerran ja kaikkea surkuhupaisaa tapahtuu, mutta tarina kantaa hienosti juonensa loppuun saakka. L.M. Montgomery on mahtava, erinomainen kirjoittaja. Onneksi hänenlaisiaan on olemassa! Kirja on kirjoitettu kauniilla kielellä ja sen juoni ja ajatus pysyy mukana loppuun asti, kuten jo sanottu. Voi vain toivoa, että itsekin olisin edes puoliksi yhtä hyvä kirjoittaja kuin Montgomery.

Arvosana: MAHTAVA, HUIPPUMAUKAS
Arvion kirjoittaja: Anna, Klaukkalan ala-aste 6a
 
L.M.Montgomery: Pieni runotyttö

Ihana kirja!Nuori Emilia-tyttönen joutuu vihaisennapakan Elisabet-tädin kasvatiksi.Reippaita yhteenottojakin tulee... Pirteä,vauhdikas ja tyttömäinen kirja. Ei välttämättä poikien unelmakirja.

Arvosana: MAHTAVA, HUIPPUMAUKAS
Arvion kirjoittaja: Anni, Kilon Koulu.
 
Jukka Parkkinen: Mustasilmäinen blondi

Hyvä kirja mökille mukaan otettavaksi. Kirja ei ole oikastaan jännittävä, mutta muuten hyvää draama-kirjallisuutta. Mutta jos on tottunut jännitys kirjoihin, valitsisn toisen kirjan.

Arvosana: Keskinkertainen
Arvion kirjoittaja: sanna, viitasaaren yläaste, 8.c
 
Johanna Spyri: Pikku Heidi

Ihana kirja. Kannattaa lukea! Siinä pieni tyttö joutuu Alpeille asumaan eristyneen ukkinsa luo. Oli tosi hyvä! (tosin sehän on vain minun mielipide..)

Arvosana: Hyvää satoa!
Arvion kirjoittaja: Ella, Oulunkylän ala-aste 6lk
 
Anni Polva: Taitaa olla rakkautta, Tiina

Tiinan luokan pitäisi lähteä luokkaretkelle, mutta Tiina ei ol varma haluaako lähteä, koska Juha jäisi kaupunkiin. Romanttinen ja mukava kirja.

Arvosana: MAHTAVA, HUIPPUMAUKAS
Arvion kirjoittaja: Enni, Mäyryn koulu 6lk
 
Måns Gahrton: Eva ja Adam se ainoa oikea?

Se on sopiva 3-5luokkalaisille..Se on mun mielest hyvä!!

Arvosana: MAHTAVA, HUIPPUMAUKAS
Arvion kirjoittaja: Emmi Simonen Keskustan koulu 3B
 
Bjarne Reuter: Busterin maailma

Olen lukemassa kirjaa.Se on tosi hauska. Mutta en ole vielä lukenut edes puoliväliin.Aijon kuitenkin kesälomaan mennessä lukea sen kirjan. Kirjassa kuitenkin kiroillaan mutta vain vähän.

Arvosana: MAHTAVA, HUIPPUMAUKAS
Arvion kirjoittaja: piia,syrjälän koulu 4b
 
Bjarne Reuter: Busterin maailma

En ole lukenut kirjaa hirveästi. Mutta se vaikuttaa hauskalta siinä kiroillaan ja puhutaan rumia. Mutta se ei ole kovin haittavaa.

Arvosana: MAHTAVA, HUIPPUMAUKAS
Arvion kirjoittaja: Jaana Syrjälänkoulu 4b
 
Bjarne Reuter: Busterin maailma

Aloitin juuri lukemaan Busterin maailmaa ja se vaikuttaa hauskalta. Se on myös elokuvana ja aion katsoa sen elokuvan.

Arvosana: MAHTAVA, HUIPPUMAUKAS
Arvion kirjoittaja: Emilia Syrjälänkoulu 4b
 
Bjarne Reuter: Busterin maailma

Hyvä kirja, siinä on paljon huumoria lapsille. Jos sitä lukee niin aika menee nopeasti.Paras hahmo on Buster, hän osaa taikoa paljon josta on apua. Jos luet kirjan niin saat sen selville!!!

Arvosana: MAHTAVA, HUIPPUMAUKAS
Arvion kirjoittaja: Jerry, Syrjälän koulu ja 4b
 
bjarnereuter: busterin maailma

Busterin maailma on hyvä kirja jota lukiessa aika kuluu nopeasti.´siinä on paljon huumoria.´Buster on taikuri jolla on erityisiä kykyjä.kannattaa lukea!

Arvosana: Hyvää satoa!
Arvion kirjoittaja: Antti, syrjälän koulu ja 4b
 
Bjarne Reuter: Busterin maailma

Buster on taikuri kukaan muu ei ole häntä parempi paitsi hänen isä.Ilkeät ihmiset kutsuvat häntä työttömäksi. Kirjassa kiroillaan vähän. kirja on hyvin hauska. busterilla on pikku sisko. hänen nimensä on Ingebor.

Arvosana: Hyvää satoa!
Arvion kirjoittaja: Elina Syrjälän koulu 4b
 
Jacqueline Wilson: Ystäväni Vicky

Kirjassa on kaksi tyttöä Jade ja Vicky. Vicky on kaikkien supersuosikki. Jade taas on vähemmän hohdokas tyttö joka kokee kovan järkytyksen kun hänen ystävänsä Vicky jonka kanssa hän on kuin paita ja peppu kuolee.Mutta Vicky ei luovuta ihan helposti vaan hän jää liihottelemaan enkelinä taivaalle. Kirja sopii 5-7luokkalaisille.

Arvosana: MAHTAVA, HUIPPUMAUKAS
Arvion kirjoittaja: Henna Irjalankoulu 6lk
 
Ann M. Martin: Violet ja kauhukolmikko

Kirjassa Kalifornialaistyttö Violet on juuri muuttanut pieneen Stonebrookiin. Moni asia on muuttunut. Kaliforniaan jäi paras ystävä Sunny, isä, ainainen lämpö ja terveysruoka. Mutta onneksi Violet löysi koulusta parhaan ystävän Annen. Annen myötä hänet hyväksytään jäseneksi The Baby-sitter clubiin. Se on hänen henki ja elämä. Mutta entä kun kerhon puheenjohtaja Lisa ei tunnu hyväksyvän Violetia? Todistaakseen olevansa hyvä lastenvahti, hän ottaa ison keikan, mutta ottohetkellä ei vielä tiedä, mitä otti. Lasten äiti on todellinen huithapeli, lapsilla on suruja, asunto on siivoton, ja mitä tapahtuu, kun esikoispoika Bud katoaa?

Arvosana: MAHTAVA, HUIPPUMAUKAS
Arvion kirjoittaja: Nanna, Pohjoinen koulu, 5
 
Ann M. Martin: Poikahullu Susan

Anne ja Susan saavat huippukeikan, kun kahdeksan- lapsinen Piken perhe haluaa kaksi lastenvahtia kahden viikon rantalomalle Merikylään. Anne ja Susan näkevät siinä myös oivan tilaisuuden tutustua toisiinsa. Alku onkin lupaavaa, ja jatkokin Susanin kannalta, mutta Annea ärsyttää se, ettei Susan tee osaansa töistä. Vastuu lapsista jää kokonaan Annen harteille. Syypää siihen on komea hengenpelastaja, jonka tornin luona parveilee kymmenittäin tyttöjä. Silti Susanista tuntuu, että poika tykkää hänestä. Pojalta lahjaksi saatu pillikin todistaa siitä. Mutta vapaailtana sattuu kömmähdys Susanin ja pojan välille. Ja kuka on se lastenvahtipoika, joka on ilmeisen kiinnostunut Annesta?

Arvosana: MAHTAVA, HUIPPUMAUKAS
Arvion kirjoittaja: Nanna, Pohjoinen koulu, 5lk.
 
Ann M. Martin: Susanin salaisuus

Lastenvahtikerho The Baby-Sitters club ajautuu kriisiin, kun kuudesluokkalaiset ja vanhemmat perustavat omansa. Kerhon vakioasiakkaat tilaavat keikkoja myös tältä kerholta, joka kuitenkin aiheuttaa outoja tilanteita. Minkä takia pieni Jamie Newton leikkii yksin autotiellä ilman ulkovaatteita? Entä mikä on syynä Charlotte Johanssenin vihaisuuteen. Tytöt pääsevät tästä kuitenkin jälijille, ja sota on valmis alkamaan. He yrittävät värvätä kerhoonsa jäseniä keinolla millä hyvänsä. Tästä kuitenkin aiheutuu ongelmia vain kerholle itselleen...

Arvosana: MAHTAVA, HUIPPUMAUKAS
Arvion kirjoittaja: Nanna, Pohjoinen koulu, 5lk.
 
Ann M. Martin: Bruno tykkää Annesta!

Lastenvahtikerho päättää mainostaa toimintaansa vanhempainillassa, mutta pian Valerie, jonka puhelimeen asiakkaat soittavat, on hermoromahduksen partaalla. Asiakkaita tulee ja tulee... Kouluun tulee uusi poika, joka iskee silmänsä Anneen, eikä Annen puheestakaan tule mitään, kun poika on lähellä. Lopulta Bruno paljastaa vahtineensa entisessä kodissaan paljon lapsia ja voisi aloittaa lastenvahtikerhossa. Mutta mitä tapahtuu, kun lastenvahtikerho ei voi jutella enää leppoisasti rintaliiveistä ja pojista, koska Bruno on läsnä. Lopulta kuitenkin päädytään ratkaisuun, joka miellyttää kaikkia...

Arvosana: MAHTAVA, HUIPPUMAUKAS
Arvion kirjoittaja: Nanna, Pohjoinen koulu, 5lk.
 
Carrol, Jacqueline: Vain meidän kesken

Tämä kirja kertoo kahdesta tytöstä.Riley seurustelee Alex nimisen pojan kanssa jonka vanha tyttö ystävä ilmestyy joka yrittää Alexsia takaisin Rileytä ärsyttää ja Alexkaan ei tiedä sitä! Rilleyn sisko taas takkuaa muuta pojista.Kaikki sarjan kirjat ovat hyviä.Kirja perustuu Ashley ja Mary-Kate Olseniin.Löydät kirjastosta nimellä So little time kysy kirjaston tädiltä Saat selville kaikkea muutakin kuin luet tämä tosi hyvän kirjan.Muita hyviä saman sarjan kirjoja on Salainen ihastus Deittailun alkeet ja monta muuta Kirja on suunnattu enemmikseen tytöille.

Arvosana: MAHTAVA, HUIPPUMAUKAS
Arvion kirjoittaja: Zaida Nummen koulu 5a
 
Erich Kästner: Lisen ja Lotten salaisuus

Kirja kertoo identtisistä kaksosista, joiden vanhemmat eroavat heidän ollessa vauvoja ja ottavat kummatkin mukaansa toisen kaksosen. Vanhemmat lähettävät tytöt 11-vuotiaina samalle leirille, vaikkeivat tiedä sitä. Täällä tytöt ystävystyvät ja huomatessaan olevansa kaksoset, he päättävät vaihtaa osia...

Arvosana: MAHTAVA, HUIPPUMAUKAS
Arvion kirjoittaja: OIivia, Keravanjoenkoulu 4B
 
Lisa Banim: Operaatio ihastus

Kirja oli todella hyvä! Pidän enemmän näistä "ratkaisee"-kirjoista, kuin tavallisista. Kerron hieman juonta: Lizzie ja Miranda ilmoittavat Ethanin mr. Teinikomistus -kilpailuun. Mutta joku aikoo turmella Ethanin mahdollisuudet. Nyt tarvitaan Lizzien apua! Hän aikoo selvittää kuka pilaa Ethanin mahdollisuudet kilpailussa...

Arvosana: MAHTAVA, HUIPPUMAUKAS
Arvion kirjoittaja: Henna 5B
 
Lisa Banim: Suuri koirajahti (sarjan nimi on Lizzie McGUiRe)

Lizzie päättää perustaa koirahoitolan kevät loman ajaksi. Hän kerää rahaa eläinsuojeluyhdistykselle. Mutta koulun suosituin tyttö Kate kuulee lizzien aikeista ja yrittää perustaa oman koira hoitolan! Lizzie ja hänen paras kaverinsa Miranda ihmettelevät kun koiria alkaa lähteä niin äkki pois! Ja Miranda sekä Lizzie lähtevät seuraamaan minne ne koiria vievät ja saapuvat Katen talolle! Kun he tulevat lizzien kotiin Gordo on syömässä suklaa keksejä vaikka tämän olisi pitänyt vahtia koiria. Kun lizzie ja miranda menevät pihalle koirat on päästetty vapaaksi portista ja lizzien rehtorin koira nimeltä Baxter (suosittu näyttely koira) On myös karanut ja lizzie hätääntyy hirveästi! Ja tästä se seikkailu alkaa!

Arvosana: MAHTAVA, HUIPPUMAUKAS
Arvion kirjoittaja: Lisa Banim, Ei käy koulua ei siis ole millään luokallakaan!
 
Ann M. Martin: Mallory ja kurittomat kaksoset

11 vuotias Mallory Pike hoitaa kaksostyttöjä... 6 lasta pitää lastenvahtikerhoa!! Suosittelen pienistä lapsista pitäville nuorille!! Suosittelen myös muille!

Arvosana: MAHTAVA, HUIPPUMAUKAS
Arvion kirjoittaja: Merita, Hyrsylänkoulu 6lk.
 
Annika Thor: saari meren keskellä

se on tosi hyvää lukekaa ihmeessä samalla opitte jotain!!

Arvosana: MAHTAVA, HUIPPUMAUKAS
Arvion kirjoittaja: Homa,tesomajärven koulu ,6a
 
Annika Thor: saari meren keskellä

hyvä

Arvosana: Hyvää satoa!
Arvion kirjoittaja: minä vain salpakankaan koulu 6a
 
Annika Thor: Saari meren keskellä

tosi hyvä::: voisi olla vähemmän jaarittetua

Arvosana: MAHTAVA, HUIPPUMAUKAS
Arvion kirjoittaja: teea,mukkula ,6a
 
Moni Nilsson Brännstöm: Tsatsiki ja tytöt

Tosi hyvä!!! Siinä kuolee yksi henkilö ja mutsi saa lapsen. En kerro enempää mmutta se on ihan sika hyvä kirja! P.S. Ne jotka sen kirjan on lukenu tietää kuinka hyvä se on!

Arvosana: MAHTAVA, HUIPPUMAUKAS
Arvion kirjoittaja: Kamilla, Alhaistenkoulu 4 B
 
F.H.Burnett: Salainen puutarha

Eräs pikkutyttö on varsin äkäinen ja hyljätty.. Hänet lähetetään setänsä luokse asumaan, vaikkei itse setä tunnu hänestä juuri välittävänkään. Onneksi esiin työntyy eräskin salaisuus, joka alkaa merkittävästi kutkuttaa tytön mieltä... Juoni on kerrassaan herttainen, eikä aina järin yllättävä, mutta saa silti lukijansa puolelleen.

Arvosana: Hyvää satoa!
Arvion kirjoittaja: Sanna Perälä , Tietäväisen ala-aste, 8B
 
måns gahrton ja johan unenge: Eva ja Adam, hanget korkeat nietokset!

eva ja adam menevät samalle lomalle ja he suutelevat!!! niin loppuu kirja!

Arvosana: Hyvää satoa!
Arvion kirjoittaja: ellli patoila 6.LK hurttala
 
Måns Gahrton ja Johan Unenge: Mahtava veto!

Kirjassa seikkaileen Maija ja Melker. Maija haluaa lopettaa jalkapallon Åsedä BK:ssä ja aloittaa Mållösä Unitedissa mutta kuinka käy?!

Arvosana: MAHTAVA, HUIPPUMAUKAS
Arvion kirjoittaja: Lili 5lk
 
marja-leena tiainen: pullopoika

Ihan kiva ja vähän jännittävä. Kirjaa luki mielellään eikä se tuntunut tylsältä.

Arvosana: Hyvää satoa!
Arvion kirjoittaja: Markus, pataluodon alakoulu 3a
 
Philip Ridley: Riitojen kirja

Kirja kertoo Vernasta ja Vilistä, joiden vanhemmat riitelevät koko ajan. Eräänä päivänä Verna ja Vili tapaavat erään mummelin, joka antaa heille salaperäisen meteoriittikauhan. Sen johdattamana Verna ja Vili joutuvat saarelle, jossa he tapaavat kaksi hyvin erikoista henkilöä, sillä he ovat samanlaisia kuin Vernan ja Vilin vanhemmat nuorena! Kirja on erinomainen, SUOSITTELEN!!

Arvosana: MAHTAVA, HUIPPUMAUKAS
Arvion kirjoittaja: Väinö
 
Silja Kiehelä: Sofia ja karhunkynsi

Ihan hyvä kirja. Mut silti en ymmärtäny mitä siinä tarkotettiin karhunkynnellä. Silti suosittelen.

Arvosana: Hyvää satoa!
Arvion kirjoittaja: Jessica Nykänen Noljakan Koulu 3c
 
Lisa Banim: Lizzie McGuire: Operaatio Ihastus

Tosi hyvä kirja varsinkin tytöille. Saattaa sopia myös pojille... Kannattaa lukea tytöt että pojat!!!!!!!

Arvosana: Hyvää satoa!
Arvion kirjoittaja: Sandra, Utran koulu, 5B
 
Katherine Allfrey: Delfiinikesä

Hyvä, kun Ándrua lähtee viemään vuohta niitylle ja huomaa silloin järvessä delfiinin jonka kanssa he lähtevät seikkailemaan

Arvosana: Keskinkertainen
Arvion kirjoittaja: Elisa Hassinen, Utran koulu ja 5b
 
Jasmine Jones: Lizzie McGuire: Vaatteet vaihtoon

Koulukuvaus.Voi ei! Lizzien vanhemmat käskevät hänet pukeutua kauheaan mummin neulomaan villapaitaan, jossa on edessä yksisarvinen. Mutta koulukuvasta tulee aivan erillainen, kuin Lizzie oli suunnitellut...

Arvosana: MAHTAVA, HUIPPUMAUKAS
Arvion kirjoittaja: Terhi, Utran koulu, 5B
 
Marja- Leena Tiainen: Adiós Arttu.K.

kirja on tosi hyvä. esim. kun kävin kesällä lomalla bulgariassa, ja kun luin sitä kirjaa, tuntui kun olisi itse käynyt sen matkan uudestaan. Loistava kirja! Lukekaa ihmeessa.

Arvosana: Hyvää satoa!
Arvion kirjoittaja: jenna kka 6c
 
Sinikka ja Tiina Nopola: Risto räppääjä ja Pakastaja Elvi

Rauha täti nyrjäyttää nilkkansa eikä voi laittaa Ristolle ruokaa. Sitten Rauha soittaa Elvi serkulleen ja pyytää tätä hoitamaan Ristoa Ja siitä vasta soppa syn tyy!!

Arvosana: Hyvää satoa!
Arvion kirjoittaja: Eevi Marjalankoulu 3 luokka
 
Roald Dahl: Jali ja lasihissi

Kirja kertoo, miten Jali, hänen vanhempansa, hänen isovanhempansa ja Villi Vonkka joutuvat lasihissin mukana avaruuteen. siellä he muunmuassa kohtaavat matosoturit ja tutustuvat avaruushotelli USA:an.Hyvä ja helppolukuinen kirja. Mielestäni avaruusseikkauilu olisi voinut olla pitempi, koska se oli kirjan pääidea. Villi Vonkan hahmo oli huvittava. Välillä kirja oli jännittävä, mutta sinä oli myös pitkäveteisiä kohtia.

Arvosana: Hyvää satoa!
Arvion kirjoittaja: JolkkonenJohannes
 
Aapeli: Vinski ja Vinsetti

Kirja on ihan hyvä. Aika pitkä kirja.Kirjassa on paljon sivuja. Juoni on salaperäinen. Juoni on pitkä.

Arvosana: Keskinkertainen
Arvion kirjoittaja:
 
Aapeli: Vinski ja Vinsetti

Hyvä kirja, mutta liian pitkäveteinen lukea. Kirjassa on paljon tekstiä ja sivuja. Muuten minusta se on ihan hyvä kirja. Juoni on salainen. Kirjassa on aika pientä tekstiä.

Arvosana: Keskinkertainen
Arvion kirjoittaja: "Moottoripyöräsankari"Niinivaaran ala.asteen koulu 4B
 
Aapeli: Vinski ja Vinsentti

Vinski ja Vinsentti oli minun mielestäni hyvä kirja, koska siinä oli sopivasti jännitystä ja mukavia yksityiskohtia. Minua mielytti varsinkin se kohta, kun Vinsenttiä yritettiin ampua kiväärillä. Lisää saat tietää, kun luet kirjan. Kirja oli todellakin hyvä ja suosittelen sitä muillekin.

Arvosana: Hyvää satoa!
Arvion kirjoittaja:
 
Kontio, Tomi: Keväällä isä sai siivet

Kaksoset Tomi ja Timo Kokko asuvat rauhallisessa Rastasharjussa. Yhtenä toukokuisena aamuna heidän koko elämänsä mullistuu. Maa alkaa järistä ja taivas muuttuu punaiseksi, heidän isälleen kasvaa valtavat siivet ja hän loikkaa maakuoppaan avautuneeseen taivaaseen. Muutapa en kerrokkaan, etten kerro liikaa juonta. Suosittelen muillekin! Tätä kirjaa suosittelen 3-6 luokkalaisille nopealukisille, sillä kirjassa on 261 sivua. ;)

Arvosana: Hyvää satoa!
Arvion kirjoittaja:
 
Jansson, Tove: Taikatalvi

Kirjassa muumipeikko heräsi kesken talviunien ja lähti seikkailemaan ulos. En paljasta enempää, lukekaa itse niin tiedätte. Kirja on ihan ok, mutta omasta mielestäni se oli vähän tylsä. Kannattaa silti lukea.

Arvosana: Keskinkertainen
Arvion kirjoittaja:
 
Mauri Kunnas: seitsemän tätiä ja aarre

kirja oli kiva,ihmeellinen ja myös tosi kiva

Arvosana: MAHTAVA, HUIPPUMAUKAS
Arvion kirjoittaja: Miska Marjalan koulu 2 luokka
 
Jorma Ranivaara: Skeittaajan paluu

TYLSÄ KIRJA! KERROTAAN ALKUJAAN TURKULAISESTA POJASTA, JOKA ON MYÖHEMMIN MUUTTANUT KUOPIOON. pOJAT HALUAVAT SKEITTI RAMPIN KUOPIOON, MUTTA MUMMOT OVAT ERI MIELTÄ. LUE, JOS HALUAT TYLSISTYÄ KUOLIAAKSI!

Arvosana: Puiseva
Arvion kirjoittaja: Elisa,Utran koulu,5b
 
meg cabot: prinsessa treenit

hyvä kirja! superexrta hyvä!!!

Arvosana: MAHTAVA, HUIPPUMAUKAS
Arvion kirjoittaja: mie vaan mikkelist
 
Roald Dahl: Matilda

Matilda kirja on mun mielestä ihana ja myös hauska.Matilda on tosi älykäs jo ehkä ihmelapsi.Kaikki jotka on lukenu Matildan on pitäny siitä ihan hirveesti.:)

Arvosana: MAHTAVA, HUIPPUMAUKAS
Arvion kirjoittaja: Iina
 
Tittamari Marttinen: Viivi Pusu ja lumottu luokkasormus

Viivin luokka valitsee luokkasormuksen ja yksi poika vaivaa viiviä. suosittelen kirjaa 9-13 vuotiaillle tytöille

Arvosana: MAHTAVA, HUIPPUMAUKAS
Arvion kirjoittaja: jeeeeeeeeeeee
 
Ann M. Martin: Näytön paikka, Anne!

Anne on ujo, ja on tottunut olemaan muiden suostuteltavissa. Lastenvahtikerhossa puhkeaa riita, ja Anne päättää näyttää, ettei ole mikään nyhverö, jota voi komennella mielensä mukaan. Jenny Prezziosolle nousee Annen keikalla korkea kuume ja uusi ystävä Violet saapuu auttamaan. Anne myös tuntee itsensä lapselliseksi ja haluaisi pukeatua muodikkaammin, mutta miten suostutella tiukka isä tyylinvaihtoon?

Arvosana: MAHTAVA, HUIPPUMAUKAS
Arvion kirjoittaja: Emma
 
Lisa Banin: <> Lizzie McGuire ratkaisee <> Operaatio ihastus <>

Lizzie aikoo perustaa teinikomistuskilpailun. Sillä joku yrittää sabotoida tämän voitto mahdollisuuksia! Saadaakseen syyllisen selville, Lizzie esiintyy Ethanin fanina...Lue niin tiedät lisää!

Arvosana: Hyvää satoa!
Arvion kirjoittaja: Essi 7G
 
Timo Parvela: Pikkuveljet ja taika-avain

Ihan hyvä kirja, kannattaa lukea.

Arvosana: Keskinkertainen
Arvion kirjoittaja: Linda, Kanavuorenkoulu 4lk
 
Liisi Hiatanen: pehmis

tosi hyvä kirja siinä oli hyvä ja hausKA

Arvosana: MAHTAVA, HUIPPUMAUKAS
Arvion kirjoittaja: ville.joensuukoululuokka4
 
valitettavasti en muista: Sisters Club-kirjat

Kaikki ihan parhaita!Lue ehdottomasti!

Arvosana: MAHTAVA, HUIPPUMAUKAS
Arvion kirjoittaja: KoiraFani95
 
Ann.M.Martin: Valerine ja ilkeä Janine (The BabySitters-Club)

Hyvä kirja,jos on lukenut muita sarjan kirjoja.Nimi antaa väärään kuvan,mutta kannattaa lukea!

Arvosana: Hyvää satoa!
Arvion kirjoittaja: Liisa Ala-aste 5lk
 
marvi jalo (kai): jesse löytökoira 1 84.

huippu kirja kantsii lukee!

Arvosana: MAHTAVA, HUIPPUMAUKAS
Arvion kirjoittaja: shanis alamäkelän koulu 4lk.
 
lisa banim: lizzie mcguire operaatio ihastus

siis aivan sairaan hyvä!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! kannattaa lukee sillä se on todellakiinnostava ja hauska!!! lue lue lue!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Arvosana: MAHTAVA, HUIPPUMAUKAS
Arvion kirjoittaja: shanis alamäkelän koulu 4lk.
 
N.B, Grace / Disney: High School Musical

Oikein mahtavan jännittävä kirja. Jään innolla odottamaan lisää high schooleja, itku tulee silmään kun ei enää saa seurata high schoolin nuorten elämää.

Arvosana: MAHTAVA, HUIPPUMAUKAS
Arvion kirjoittaja: Linda, Kanavuori 5 lk
 
Måns Gahrton: Eva ja Adam Auringonpaistetta ja hapannaamoja

Se oli ihan mahtava kirja. Paitsi että Eva ja Adam eroo sit niitten vanhemmat suunnitelee yhteistä matkaa ku ne ei tiiä et Eva ja Adam on eronnu. Mitä matkalla tapahtuu? Pystyvätkö Eva ja Adam edes lähtemään matkalle pelkkinä kavereina????

Arvosana: MAHTAVA, HUIPPUMAUKAS
Arvion kirjoittaja: Pihla Rajamäen koulu 6B
 
heikki marjanen: hessu ja keke ja amazonin arvoitus 7

ihan ok

Arvosana: Keskinkertainen
Arvion kirjoittaja: pekka alamäki, jurmokoulu, 8c
 
Nimimerkki: Lisa Banim/ Suomentanut Jani Bohm: Lizzie McGuire ratkaisee: Tiedeleirin tapaus

Kijan juoni oli hyvä. Lizzie lähetettiin Loistavan Bunselampun tiedeleirille, jonne Lizzie ei olisi halunnut mennä. Leirillä tapahtui jotan mihin tarvittiin Lizzien etsivätaitoja. Melkein neljän porkkanan arvoinen kirja.

Arvosana: Hyvää satoa!
Arvion kirjoittaja: Venla, Noljakan koulu 5a
 
Tittamari Marttinen: Viivi Pusu ja kaverikaruselli

Kirja oli todella hyvä ja se oli helppolukuinen. Kirjassa Viivin luokan Linda-Liisa ja Juulia riitelevät ja näin ollen luokan kaverikuvio menne ihan sekaisin. Sen lisäksi luokanvalvoja päättää, että Viivi ja Tuomas saavat edustaa Ruusuvuoren koulua Älynystyröiden olympialaisissa. Mitä siitä seuraakaan, saatte lukea itse!

Arvosana: MAHTAVA, HUIPPUMAUKAS
Arvion kirjoittaja: Viivi Noljakan koulu 5c
 
Dorothy Haas: Pähkinä ja Pipari kummitustalokutsut

Kirja oli hyvää luettavaa mutta ei niin jännittävä kuin hain.

Arvosana: Keskinkertainen
Arvion kirjoittaja: Anu, Noljakan koulu, 5B
 
Tittamari marttinen: viivi pusu ja lumottu luokkasormus

no.. kirja oli tarkotettu just miun ikäsille ja siinä oli paljon juttuja jotka kiinnostaa just mun ikäsii tyttöjä ja se kirjaa oli tooosii hyvä<3<3

Arvosana: MAHTAVA, HUIPPUMAUKAS
Arvion kirjoittaja: Netta Mikkonen Noljakan koulu 5c
 
Jasmine Jones: Lizzie Mcguire: Vaatteet vaihtoon

Ensimmäisessä osassa Lizzien koulussa on koulukuvauspäivä ja hänen vanhempansa pakottavat hänet laittamaan päälleen mummin antaman villapaidan, jossa on yksisarvisenkuva.Lizzie ei todellakaan halua pukea sitä mutta lopulta hän juotuu menemään kouluun - villapaita päällänsä. Hänen täytyy saada uudet vaatteet, mutta mistä? Toisessa osassa Lizzie paras ystävä Miranda pidätetään myymälävarkaudesta ja Lizzie onnistuu rikkomaan heidän välinsä ja menettämään Mirandan luottamuksen.

Arvosana: MAHTAVA, HUIPPUMAUKAS
Arvion kirjoittaja: Tiia, Noljakan Koulu 5c
 
Frances Hodgson Burnett: Salainen puutarha

Minun mielestäni kirja on alussa hieman kummallinen, mutta alkaa tasottua lukemisen myötä. Kirjan päähenkilö Mary on aika yksilöllinen ja yksinäinen henkilö, ken muuttaa setänsä luo asumaan, ja löytää avaimen salaiseen puutarhaan...

Arvosana: Hyvää satoa!
Arvion kirjoittaja: Oona Noljakan koulu 5.A
 
Lisa Banim: Lizzie McGuire ratkaisee Yksityisetsivä McGuire

Joku kirjoittelee violetilla kynällä keltaisiin tarralappuihin viestejä ja liimaa niitä oppilaiden tavaroihin. Viestit saavat oppilaat kiukkuisiksi. Ja kaiken huipuksi viestit on allekirjoitettu Lizzien nimellä! Lizzie ei ole kirjoittanut yhtäkään lappusta, mutta kaikki syyttävät häntä. Lizzie päättää ratkaista arvoituksen, vaikka se ei ole helppoa...

Arvosana: MAHTAVA, HUIPPUMAUKAS
Arvion kirjoittaja: Meri Noljakan koulu 5c
 
Tittamari Marttinen: Viivi Pusu ja pyörryttävät pyjamabileet

Mielestäni kirja oli hyvä ja mukaan tempaiseva. Tässä vähän siitä: Viivin äiti ja hänen miesystävänsä Mikko menevät naimisiin. Kaiken hössötyksen keskellä Viivin poikaystävä Tuomas muuttaa puoleksi vuodeksi Ranskaan. Viivi tapaa yllättäen mukavan seiska- luokkalaisen pojan, ja hän saa rehtorilta pyynnön aloittaa elokuvakerhon pito. Mitä käy Viiville, kun hän sairastuu pahasti, ja koululle tuleva Varjot- yhtye ja Appelsiinien keikka jää väliin? Lue itse!

Arvosana: MAHTAVA, HUIPPUMAUKAS
Arvion kirjoittaja: Ella, Noljakan koulu, 5c
 
jukka parkkinen: karhu kirjeitä kaukomailta

ihan hyvä kirja

Arvosana: Keskinkertainen
Arvion kirjoittaja: ilari noljakan koulu 5c
 
Tittamari Marttinen: Viivi Pusu ja pyörryttävät pyjamabileet.

Kirjassa oli hieman jännitystä.ihastuksia ja toimintaa. Kirjan päähenkilönä oli Viivi Pusu ja sivuhenkilöinä oli Pinja Viivin paraskaveri. Aluksi Viivin äiti on menossa Mikko nimisen miehen kanssa naimisiin ja Viivi on toiminut ahkerasti äitinsä hää valmisteluissa. Samalla kun Viivi kiertelee kakkukaupoissa ja menee Pinjan kanssa kahvilaan Viivi törmää Daniin joka ostaa Viiville lopulta uuden pirtelön. Viiville ja hänen poikaystävälleen tulee ongelmia koska Tuomas on lähtemässä eri maahan puoleksi vuodeksi. Viiville sattuu mitä jännenpiä kommelluksia ja Viivi järjestää iki muistoiset pyjamabileet.

Arvosana: Hyvää satoa!
Arvion kirjoittaja: Veera Noljakan koulu 5a
 
Tittamari Marttinen: Viivi Pusu ja luokkasormus

viivi pusun luokalle tulee uusi oppilas joka on tyttö ja viivi ja pinja ,hänen paras ystävänsä tiirailevat tätä koko ajan. hyvä kirja.

Arvosana: Hyvää satoa!
Arvion kirjoittaja: Jaana ,noljakan koulu 5.a
 
Tittamari Marttinen: Viivi Pusu ja pyörryttävät byjamabileet ------------------------

Kirjan päähenkilö on Viivi pusu ja hänellä on paljon ystäviä.Viivi on kaupungilla ja ostaa äitinsä häihin kakkuja ja muuta häihin liittyvää.Yhtä äkkiä Viivi kuulee parhaan ystävänsä huutavan hänen nimeään ja he päättivät mennä kahvilaan pirtelöille.Noustessaan portaita ylös Viivi törmää poikaan johon hän lopulta ihastuu ja heistä tulee Tuomaksen lähdettyä parhaat kaverit. Kirjan lopussa Tuomas palaa ja Viivi pitää mega bileet. Viivi on perustanut bändin ystäviensä kanssa ja he esiintyvät Viivin äidin häissä. (kannattaa lukea) (suosittelen mieluiten tytöille)

Arvosana: Hyvää satoa!
Arvion kirjoittaja: Veera Noljakan koulun ala-aste 5a
 
Karo Heikkinen: Sirpale

Kirja oli hyvä. Kirja kertoo 5-luokkalaisesta Emmistä joka muuttaa perheensä kanssa uuteen kaupunkiin. Uudessa kaupungissa kaikki on erilaista, eikä hän olisi halunnut muuttaa pois. Koulussa hän saa ystäviä jotka vaativat häneltä sellaisia asioita joita hän ei olisi ikinä kuvitellut tekevänsä.

Arvosana: Hyvää satoa!
Arvion kirjoittaja: ansku noljakan koulu 5b
 
Katariina Romppainen: Rokkisokki

Kirja oli hyvä ja hauska. Se oli mukavan pitkä ja jännittävä. Kirjan päähenkilö on Vilhelmi ja hän soittaa kitaraa rokkibändissä. Vilhelmille sattuu kirjassa kaikenlaista ja lopulta he pääsevät isolle keikalle Helsinkiin.

Arvosana: Hyvää satoa!
Arvion kirjoittaja: Aleksi Majoinen Noljakan koulu 5B
 
Elisabet Aho: Salibandypantterit

Pantterien salibandyjoukkue lähtee odotetulle kevätturnausmatkalle Tampereelle. Pojat saavat yöpyä hotellissa ja käydä Särkänniemessä, mutta ennen kaikkea heillä on mahdollisuus pelata muutamia tosi hyviä, haastavia, hikisiä, jännittäviä ja vauhdikkaita salibandymatseja.

Arvosana: MAHTAVA, HUIPPUMAUKAS
Arvion kirjoittaja: Joonatan Noljakan koulu 5b
 
Päivi Romppainen: Ruuti-täti ja Ukko

Kirjasta kerrottiin tädistä, joka asui Ukon kanssa. Ukko pieni poika. Kirjassa Ukko pelleili tädin kanssa. Kirjassa oli hauskoja, hassuja ja tylsiä kohtia.

Arvosana: Keskinkertainen
Arvion kirjoittaja: Miika, Mattisenlahden koulu, 4 lk
 
Tuula Kallioniemi: Pää kylmänä, Papriikka

Kannattaa lukea. Ihana tarina 12v. tytöstä. Kirjassa riittää vauhtia. Pippuri pajatsoon ja peli käyntiin.

Arvosana: MAHTAVA, HUIPPUMAUKAS
Arvion kirjoittaja: Lotta, Niittylahden koulu 4.lk
 
Sinikka ja Tiina Nopola: Risto Räppääjä ja kuuluisa Kamilla

Kannattaa lukea,koska tässä kirjassa on jännitystä ja hauskuutta.

Arvosana: MAHTAVA, HUIPPUMAUKAS
Arvion kirjoittaja: Emmi , Niittylahden koulu 4.lk
 
Lizzie Mcguire: KERRO,KERRO,KUVASTIN

Kiva kirja.:=))

Arvosana: MAHTAVA, HUIPPUMAUKAS
Arvion kirjoittaja: iida sormunen mattisenlahden koulu 3lk
 
Johanna ja Päivi Unense.: Bestikset Johanna ja Ulla

Hyvä ja kiva ja suosittelen lukemaan.

Arvosana: MAHTAVA, HUIPPUMAUKAS
Arvion kirjoittaja: Sanni Jaakkola mattisenladen koulu 3lk
 
Johanna ja Päivi unense: Mailman kilteimmät Johanna ja Ulla

hyvä kiva ja suosittelen lukemaan.

Arvosana: MAHTAVA, HUIPPUMAUKAS
Arvion kirjoittaja: Sanni Jaakkola mattisenlahden koulu 3lk