Lue runoarvioita!
Lue peruskirjojen arvioita!
Lue eläinromaaneiden arvioita!
Lue fantasia- ja tieteisromaaneiden arvioita!
Lue hevoskirjojen arvioita!
Lue helppolukuisten kirjojen arvioita! Lue huumori- ja vitsikirjojen arvioita! Lue intiaani- ja lännenromaaneiden arvioita! Lue jännitys- ja salapoliisiromaaneiden arvioita! Lue kummitus- ja kauhukirjojen arvioita!
Lue nuorten aikuisten romaaneiden arvioita! Lue satukirjojen arvioita! Lue kuvakirjojen arvioita! Lue sarjakuvien arvioita! Lue tietokirjojen arvioita!


Takaisin kirjoittamaan arviota
Kirjoita oma kirja-arvio

 

J. Jokisen eväiden etusivulle
J. Jokisen eväät


 
Helena Meripaasi: Viittä vaille voittajaluokkaa

Kirjan hauskin tapahtuma kun Dara Ullan koira sai toisen sertinsä ja ensimmäisen ROP-arvon. Kirjan ikävin tapahtuma kun Kisse muuttaa Kemiin äitinsä luo. Kirja kertoo Ullan elämästä koiransa Daran kanssa. Kirja sopii kaikille koulu iässä oleville jotka pitävät koiristä. Kirja oli mielestäni loistava kun se oli niin todenmukainen. Arvosana 10.

Arvosana: MAHTAVA, HUIPPUMAUKAS
Arvion kirjoittaja: Laura Mutalankoulu 5Lk
 
Thomas Brezina: Valaita ja valheita

Kirjan hauskin tapahtuma kun Penny saa ottaa koiransa mukaan Havaijille. Kirjan ikävin tapahtuma kun Gretchen on spyykkisesti sairas. Kirja kertoo siitä kun Pennyn perhe lähtee lomalle Havaijille. Kirj sopii 4 luokkalaisista ylöspäin. Kirja oli mielestäni mahtava kun siinä kerrotaan eri eläimistä. Arvosana 10.

Arvosana: MAHTAVA, HUIPPUMAUKAS
Arvion kirjoittaja: Laura Mutalankoulu 5Lk
 
Jorma Kurvinen: Susikoira Roi ja muukalaiset

Ihan hyvä koska tässä kirjassa on vähän "raaakojakin" kohtauksia. tämä ON hyvä kirja suosittelen!

Arvosana: MAHTAVA, HUIPPUMAUKAS
Arvion kirjoittaja: Ville Utran koulu 5C
 
Jorma Kurvinen: Susikoira Roi ja kioskimurto

Ihan hyvä kirja, koska oli jännitystä eikä koko ajan pelkkää puhumista!!!!!! Numero: 7!

Arvosana: Hyvää satoa!
Arvion kirjoittaja: Petri Kononen utran koulu 5c
 
Jorma Kurvinen: Susikoira Roi ja kahvilakeikka

AIVAN MAHTAVA SUOSITTELEN KAIKILLE.TODEN TUNTUINEN JA PÄÄHENKILÖ ROI ON SIKAHIKSU

Arvosana: MAHTAVA, HUIPPUMAUKAS
Arvion kirjoittaja: SEBASTIAN HOLM 5C UTRA
 
Jorma Kurvinen: Susikoira Roi vaarallisilla vesillä

Kirja oli ihan hyvä. Susikoira Roi, Tomi ja soikkeli lähtevät lautalla lomalle. Perillä he menevät mökkiin. Mökki oli hyvä. He tekivät kaikkea. Kannatti lukea.

Arvosana: Hyvää satoa!
Arvion kirjoittaja: Nikolas utrankoulu 5c
 
Jorma kurvinen: Susikoira Roi vaarallisilla vesillä

ihan hyvä kirja kannattaa lukea jos tykkäät koira kirjoista....

Arvosana: MAHTAVA, HUIPPUMAUKAS
Arvion kirjoittaja: Anni Mutalankoulu 6lk
 
martin chatterton: paha piski ja rajut jamit marsissa

aika jännä ja ihan hyvä, jännitäviä tapahtumia marsissa

Arvosana: Keskinkertainen
Arvion kirjoittaja: Jiri Heinävaara 2 lk
 
Thomas Brezina: Salaperäinen ihailija

Penny alkaa saada lahjoja ja on niistä hyvin mielissään. Lisäksi hänen on ratkaistava kolmen koiran ja yhden kissan kouristusten syy.Kaiken muun oheela hänen on autettava erään vanhan rouvan sokeea hevosta ja uutta ystäväänsä. Kirja oli hyvä koska siinä oli paljon jännitystä. Kirja sopii 3 luokkalaisista ylöspäin.

Arvosana: Hyvää satoa!
Arvion kirjoittaja: Laura N. Mutalan koulu 5lk
 
Virginia Vail: Koti täynnä eläimiä

henkilöt: Val, hänen eläinlääkäri-isänsä, sisaret:Erin, Teddy, rouva Racer ja Toby Val auttaa isäänsä eläinlääkärissä paljon, sillä hänen äiti on kuollut.Eläinlääkäriin saapuu Toby, jonka pupu repii karvoja turkista. Toby ja Val lyövät vetoa mikä pupulla on. Toby häviää vedon ja joutuu eläinlääkäriin kahdeksi viikoksi töihin. Val saa kuulla isältään, että eräs rikas perhe aikoo lopettaa hyvin menestyneen hevosen.Val ei voi annataa sen tapahtua. Kirja oli hyvä,sillä siinä oli jännittäviä kohtia. Välillä kirja ei taas oikein edennyt.

Arvosana: Hyvää satoa!
Arvion kirjoittaja: Noora V. Utran koulu 6B
 
Päivi Romppanen: Vilma ja maalarin muusat

Henkilöt:Vilma,Jonna, Laura, Rauha,Rane ja Victoria. Vilma, Jonna ja Laura osallistuvat nuorille jäjestettävään taidekouluun, jossa on mallina eläviä afkaaninvinttikoiria. Ryhmässä syntyy kohinaa, kun taidekoulun opettaja Rauhan jouluikoni varastetaan.Vilman salapoliisin vaistot heräävät ja he rupeavat tutkimaan asiaa. Kuka onkaan syllinen? Kirja oli hyvä, sillä se oli aika jännitävä. Se olisi voinut olla vähän pidempi.

Arvosana: Hyvää satoa!
Arvion kirjoittaja: Anni 6b Utran koulu
 
Jorma Kurvinen: Susikoira Roi

Oli se ihan hyvä koska siinä oli paljon jännitystä. Jengi löysi koiran joka oli puuhun sidottu. Ne rupesi kivittämään sitä koiraa. Yksi jengiläisistä meni koiran luokse ja kokeili ottaa koiraa pois siitä narusta, mutta se koira näykkäsi sitä jengiläistä. Sitten pojat päättivät lähteä hakemaan sen pojan isää. Tomi oli rakastunut siihen koiraan vaikka näki sen ensimmäistä kertaa. Kun Jengiläiset lähti hakemaan pojan isää, niin Tomi lähti hakemaan sen koiran. Koira ei näykkäisyt Tomia vaan se rupesi nuolemaan Tomia. Tomi päätti ottaa koiran itellensä koiran muuten yhden jengiläisen isä olisi ampunut koiran ihan säpäleiksi. Suosittelen lukemaan!!!

Arvosana: MAHTAVA, HUIPPUMAUKAS
Arvion kirjoittaja: Ismo Utrankoulu 5c
 
Jorma Kurvinen: susikoira Roi vaarallisilla vesillä

Kirja kertoo:Roin ja sen isäntien kesälomasta mökillä ja heidän pitää selvittä yks juttu.Kirja oli muuten ihan jees.

Arvosana: Keskinkertainen
Arvion kirjoittaja: niko mutalan koulu 5 luokka
 
Daniel Pennac: Suden Silmä

kirja oli yksinkertainen.

Arvosana: Hyvää satoa!
Arvion kirjoittaja: Niina, Hammaslahdenkoulun 5lk
 
Eva Dahlgren: Lasse & Urmas: Täti luun salaisuus

Kirjan pää henkilöt ovat: Lasse ja Urmas. (koiria) Täti Luu on Lassen täti joka on kadonnut ja Lasse ei tiedä sitä että tätinsä on kadonnut hän nimittäin sai kirjeen tädiltään ennen kuin hävisi...

Arvosana: MAHTAVA, HUIPPUMAUKAS
Arvion kirjoittaja: Anu Hammaslahden koulu 5lk
 
lucy daniels: possu piilossa

Ihan kiva kirja.hiukan jänni tystä.antaisin kirjalle 9+

Arvosana: Hyvää satoa!
Arvion kirjoittaja: Karri Heinävaaran koulu 3 L
 
Jorma Kurvinen: Susikoira Roi ja Kioskimurto

Pirkko on joutunut kioskillaan vihan kohteeksi.Titta ei pysty katsomaan tilannetta sivusta ja komentaa apuunsa Roin, Tomin ja Soikkelin. Tomi yrittää lukea kirjoituksiin, jotka olisivat keväällä. Kuvioihin liittyy lisäksi sliipattu huumediileri. Eräänä aamuna, kun Pirkko menee kioskille niin hän huomaa, että kioskiin on murtauduttu. Yhteisen urakan aikana he kutsuvat hätiin myös poliisit. Saa nähdä miten Tomin kirjoitusten käy.

Arvosana: Keskinkertainen
Arvion kirjoittaja: Terhi ja Heidi, Utran koulu, 5c
 
Jorma Kurvinen: Susikoira Roi ja pyromaani

Tomi ja Soikkeli ovat saaneet kesätöitä Pajusaaresta. Heidän piti kunnostaa se. Kesätyön piti olla unelma urakka saaressa, mutta he saavatkin leikkiä lapsenvahtia kymmenen vuotiaan kauhukakara-Peten kanssa. Tomi ja Soikkeli saavat kuulla tuhopoltosta ja he alkavat yhdessä poliisien kanssa tutkia polttoa. Poliisi aikoo saada pyromaanin kiinni Roin ja poikien avulla. Kirja oli ihan hyvä, mutta aika tylsä alussa, mutta lopussa kirja oli tosi jännä, kannattaa lukea!

Arvosana: Hyvää satoa!
Arvion kirjoittaja: Mira utran koulu 5c
 
Jorma Kurvinen: Susikoira Roi ja kioskimurto

Kioskissa työskentelevä Pirkko on joutunut vihan kohteeksi. Hänen ystävänsä Titta ei pysty seuraamaan tilannetta vierestä vaan pyytää apuunsa Roin, Soikkelin ja Tomin. Hänen mielestään ystävää on hädässä autettava. Kun Pirkko aamulla menee töihin, hän huomaa, että kioskiin on murtauduttu. Titta epäilee heti Sätkää, Ripeä ja Mökää, jotka ovat ennenkin kiusanneet Pirkkoa. Jengiin kuuluu myös Sakke niminen poika, jota Titta ei kuitenkaan epäile. Kuvioissa pyörii myös huumediileri, joka on antanut huumeita Sakelle ja muille. Titta pyytää asian pahentuessa apuun myös poliisit. Kioskimurron ovat tästä huolimatta tehneet jotkin muut, kuin Sakke, Sätkä, Ripe ja Mökä, eikä kukaan osaa epäillä oikeita syyllisiä. Kirja oli ihan mielenkiintoinen, tosin alussa aika tylsä. Muutenkin se toistaa vähän itseään, mutta kuitenkin se on ihan keskinkertaista satoa.

Arvosana: Keskinkertainen
Arvion kirjoittaja: Oona, Utran koulu, 5c
 
Anna Sewell: Uljas Musta

Siinä uljas Musta joutuu eroamaan jo 4vuotiaana äidistään ja saa uuden isännän. tallissa hän tutustuu Kipakkaan ja Ketterään siinä samassa kun hän on käynyt jo monen isännän luona ja kukaan ei oiken osannut kasitellä häntä hyvin esim. laittoivat liian pienen sätulan, joka on liian tiukka ja se selässä on epämukavat oltavat. Mustan-uljaan suku on kaukaa ja se on hyvin harvinainen. hänen isänsä voitti pokaalin newmarkerin kilpaillussa. Hän joutuu myös tuli paloon. Juoni oli aika hyvä ja suosittelen muille. Tässä kerrottiin paljon hevosista ja niiden tunteista ja hoidosta.

Arvosana: Keskinkertainen
Arvion kirjoittaja: Sonja utrankoulu 5c
 
Jorma kurvinen: Susikoira Roi

Tomi lähtee uimaan mutta kesken matkan hän näkee tornitalon pojat.He kivittivät koiraa kun hän oli juuttunut kiinni puuhun.Sitten yksi poika menee koiran lähelle.Koira hyppää hänen kädelle ja puree poikaa pojat lähtevät terveyskeskukseenja sanovat että ampuvat rakin.Tomi menee koiran lähelle että hän saisi hihnan puun ympäriltä sitten Tomi saa koira ei arastele Tomia. Sitten kuuluu tornitalon poikien ääni he tulevat tomi sanoo koiralle että lähdetään Tomi ja koira lähtevät sitten Tomille ja roille tapahtuu kaikellaista.

Arvosana: Hyvää satoa!
Arvion kirjoittaja: Niko utrankoulu 5c
 
Lucy Daniels: Lammaskoira Lumessa

KIRJA OLI MIELENKIINTOINEN.

Arvosana: MAHTAVA, HUIPPUMAUKAS
Arvion kirjoittaja: Niina, Hammaslahdenkoulun 5lk
 
Thomas Brezina: Täpäriä tilanteita (Seitsemän tassua ja Penny)

Penny haluaa malliksi koiranruokamainokseen.Loppusuoralla hänen kilpailijanaan on luokkatoveri Christina,joka ei ole ihan helppopäihitettävä.

Arvosana: Hyvää satoa!
Arvion kirjoittaja: Taru,Hammaslahden ala-aste,5.lk
 
Helena Meripaasi: Koiran kokoinen kesä

Ulla on 12 vuotias tyttö joka on jo pitkään haaveillut koirasta. Mutta hänen äitinsä ei pidä ajatuksesta kun se likaa joka paikan ja räksyttää kun joku pelikaani. Mutta Ullan unelma toteutuu hän saa koiran. Hänellä on kyllä pähkäilemistä kumman ottaa Daran vai Pontuksen... ENEMPÄÄ EN KERRO!!!!

Arvosana: MAHTAVA, HUIPPUMAUKAS
Arvion kirjoittaja: Miia, Hammaslahden koulu 5lk
 
Cressida Cowell: Näin koulutat lohikäärmeesi

Nuoret viikinkikokelaat ovat lähes mahdottoman tehtävän edessä: jokaisen on kesytettävä itselleen lohikäärme palvelijaksi. Entäs jos kohdalle sattuu omahyväinen ja nirso tapaus? Kaikki keinot sallittuja?! Tämän kirjan lohikäärmejännitys tärisyttää mielikuvituksen huimiin sfääreihin...ei heikkohermoisille!

Arvosana: MAHTAVA, HUIPPUMAUKAS
Arvion kirjoittaja: Taina, kirjaston lastenosasto...
 
Thomas Brezina: Yhtä apinasirkusta (Seitsemän tassua ja Penny)

Eläinlääkärin tyttärenä Penny on kokenut uskomattomia eläinseikkailuja. silti hän ei olisi voinut kuvitella, että hän tapaisi metsässä kolme simpanssia. ovatko apinat karanneetsirkuksesta vai ollaanko niitä viemässä koe-eläinlaboratioon? kun simpanssinaaras Rosie siepataan eläinlääkärin vastaanotolta, Penny epäilee eläinten salakuljetusta. mutta kuka on tuon häikäilemättömän, puolustuskyvyttömiä eläimiä hyvääkseen käyttävän toiminnan takana? Pennyn on löydettävä roisto, sillä Rosie on vakavasti sairas ja tarvitsee apua. kirja on Penny-sarjan 13. kirja

Arvosana: Hyvää satoa!
Arvion kirjoittaja: maiju, hammaslahden ala-aste, 5 lk.
 
Dick King-Smith: Babe: possu joka päätti päästä pitkälle

erittäin mahtava.Babe haluaa paimentaa lampaita kuten paimenkoira kiri.Babe alkaa paimenpossuks kirin mielestä ajatus oli uskomaton.

Arvosana: MAHTAVA, HUIPPUMAUKAS
Arvion kirjoittaja: Jaana , Mutalankoulu, 3lk
 
lucy daniels: kissoja keittiössä

eläinlääkärin tytär, mandy hope, löutää ystävänsä james huntterin kanssa kissan joka odottaa pentuja. walton synnyttää pennut äkäisen talonmiehen keittiöön, ja mandyllä ja jamesilla on vain viikko aikaa etsiä suloisille kissan pennuille kodit tai muuten eric tekisi kissoille jotain kamalaa.

Arvosana: MAHTAVA, HUIPPUMAUKAS
Arvion kirjoittaja: maiju, hammaslahden ala-aste, 5 lk
 
Lucy Daniels: Mäyrä mummilassa

Mandy Hope rakastaa eläimiä yli kaiken ja haluaa auttaa niitä aina. Eräänä päivänä Mandy menee ystävänsä Jamesin kanssa metsään katsomaan mäyrien pesää, ja kauhistuu. Mitä tämä tarkoittaa, kuka tätä tekee ja miksi. Sitten Mandy ja James kuulevat vikinää ja huomaavat pienen mäyrän poikasen. Mandy ottaa mäyrän ja vie sen eläinten arkkiin, jossa hänen isänsä on hyvin tarkka villieläinten suhteen. Niinpä Mandy päätti kysyä isovanhemmiltaan ottaisivatko he mäyrän. Samoihin aikoinhin tuodaan eläinten arkkiin koira, jonka omistaja sanoo ettei koiralla ole nimeä. Omistaja ei myöskään kerro mistä koiran vammat ovat tullee. Kuitenkin Mandyn isä ottaa koiran hoitoon, ja on yllättynyt mikä tai kuka on voinu tehdä haavat koiralle. Näyttäisi kuin joku villieläin olisi tehnyt ne. Mandyn isällä on omat epäilynsä. Samassa Mandyn isä kuulee tuttavaltaan kauhistuttavan asian joka vie heidät metsään...

Arvosana: Hyvää satoa!
Arvion kirjoittaja: Laura J. Mutalankoulu 5lk
 
Virpi Saarinen: Sudenkesyttäjä

Anna matkustaa äitinsä mukana kolkankosken kylään Heikin luo. Annalla on alku kesästä todella tylsää, koska hänellä ei ole ystäviä. Eikä pahemmin muutakaan leikki toveria. Mutta eräänä päivänä Anna tapaa Tatun joka on etsimässä iilimatoja. Samaan aikaan Tatun isosisko Victoria tulee etsimään veljeään ja huutaa Tatua nimeltä. Tatu vannottaa Annaa ettei hän paljastaisi häntä iilimatojen tonkimisesta, ha Anna lupaa. Sitten Tatu on jo menossa Anna lähtee perään ja tutustuu Tatun isosiskoon Victoriaan. Joka kertoo asuvanssa kartanossa kolmen koiran kanssa... Anna lähtee saattamaan Victoriaa ja he huomaavat Porkkanan josta Victoria on kertonut. Porkkana tervehtii Victoriaa Jenni nimellä. Anna ihmettelee. Sitten yhtäkkiä Victoria sanoo ettei Annan pitäisi tulla tästä eteenpäin. Anna kysyy miksi mutta Victoria olikin lähtenyt juoksemaan. Samassa Anna näkee jotain mustaa jota hän luulee sudeksi. Anna juoksee Heikin luo ja kertoo mitä oli tapahtunut. Sitten Heikki kertoi että se saattaa olla koira joka oli karannut omistajansa kuoltua. Siitä päivästä saakka Anna oli vienyt Suden omistajan pihalle ruokaa. Anna ruokkii sutta joka päivä ja pian heistä tulee ystävyksen... Anna karkaa kotoa koska hänen äitinsä ja heikki eivät pitäneet sudesta. Anna jätti lapun jossa lukee hän ei palaa ennen kuin he ovat hyväksyneet Suden. Mitenköhän käy sen saa selville vain lukemalla! Kirja oli mielestäni Mahtava koska siihen eläytyy hyvin antaisin arvosanaksi 10 koska pidin kirjasta ja henkilöistä, myös Susi oli mahtava.

Arvosana: MAHTAVA, HUIPPUMAUKAS
Arvion kirjoittaja: Laura J. Mutalankoulu 5lk
 
Helena Meripaasi: Viittä vaille voittajaluokkaa

henkilöt:Ulla,Dara,Kisse,Toma,Bogi,Varga,Furi,Rosi Ulla valmistautuu kevää kilpailuihin käymällä Kissen armottomilla lenkeillä ja harjoituksissa. Huolta aihuttaa kouluttamaton labbis, Molla joka omistajineen putkataa milloin mistäkin pahaa aavistamattoman omistajan kauhuksi.Toinen huolenaihe on Bogi, joka on lyöttäytynyt yhteen saksanpaimenkoiran omistaja Toman kanssa. Se ärsyttäää Kisseä suunattomasti ja hän lähteekin äitinsä luokse Rovaniemelle.Kisat lähestyvät ja Ullaa alkaa jännittää. Daran olisi saatava velä kasi serttiä että siitä tulisi valio...mielestäni kirja oli hyvä, mutta vähän liian lyhyt..kannataa lukea!

Arvosana: Hyvää satoa!
Arvion kirjoittaja: Anni 6b Utran koulu
 
Thomas Brezina: Ystävät hädässä (Seitsemän tassua ja Penny)

Pennyllä on ongelmia koulun suhteen. Kaiken kukkuraksi häntä vaivaa sairas vanhus, ja uusi ystävä Nora. Hänellä on myös muita ongelmia, mutta... Empä kerro muuta... :D

Arvosana: Hyvää satoa!
Arvion kirjoittaja: Emmi Markkanen Kasurilan ala-aste 3-4B lk
 
Jorma Kurvinen: Susikoira Roi ja ilmiantaja

En tykännyt kirjasta, koska kirjassa oli liikaa tylsää turhamaista kerrontaa. Juonessa on sokea poika nimeltänsä Teemu yrittää ajaa omalla ajokuplallaan, mutta Artsu, joka ei tykkää kenestäkään mahtailee ja yrittää estää Teemun aikeet, mutta kaikki pelastuu Roin ansiosta. ÄLKÄÄ LUKEKO TÄTÄ KIRJAA!!!!

Arvosana: Puiseva
Arvion kirjoittaja: Jussi Piirainen Utran koulu 5C
 
jorma kurvinen: susikoira roi

titta ja tomi ovat kitskalla ja sinne tulee kolme mootori pyörä poikaa hakemaan tupakkaa mutta myyjä ei myy heille sitten pojat rupeavat uhkailemaan hyvä kirja suosittelen kaikkille

Arvosana: MAHTAVA, HUIPPUMAUKAS
Arvion kirjoittaja: miika utrankoulu 5c
 
Thomas Brezina: Salaperäinen ihailija

Pennyllä on salainen ihailija:hän saa lahjoja viestejä sun muuta.Pennyä vaivaa myös yhden kissan ja kolmen koiran omituiset kouristus kohtaukset. kaiken muun lisäksi Pennyn on viellä yritettävä pelastaa erään vanhuksen hevonen ja autettava uutta ystävää!

Arvosana: MAHTAVA, HUIPPUMAUKAS
Arvion kirjoittaja: Elisa U. viekin koulu.5lk.
 
Thomas Brezina: Valaita ja valheita

Kuka on tuo kauhea eläin rääkkääjä? Pennyn mummo yllättää hän on menossa naimisiin havajilla ja on kutsunut sinne Pennyn perheineen. Penny on iloinen toivoen että pääsee eroon eläin rääkkääjästä. Hän ottaa mukaan erään ystävänsä. Havajilla Milli ja Robin kummiskin katoavat onko syyllinen G. Penny tapaa havajilla erään papukaijja miehen ja tutustuu yhteen valaasen jota uhkaillaan...

Arvosana: Hyvää satoa!
Arvion kirjoittaja: Elisa U.Viekinkoulu.5lk.
 
Thomas Brezina: Täpäriä Tilanteita

Penny löytää keskeltä peltoa pienen Falapellan, joka on kiinnitetty rautalangalla kaulastaan.Lukekaa itse mitä falapellalle ja Pennylle tapahtuu!!=)

Arvosana: Hyvää satoa!
Arvion kirjoittaja: Jenni,Ruosniemien ala-aste,6.C
 
Mary Hoffman: Tähtien Kaupunki

Hyvä Kirja jännittävä romaani Kiinnostava kirja hyvä teksti

Arvosana: MAHTAVA, HUIPPUMAUKAS
Arvion kirjoittaja: Riikka Heinävaarankoulu 3b
 
arto paasilinna: jäniksen vuosi

kirja sopii hyvin kaikille lukijoille. tässä kirjassa on jänis, vatanen piti huolta tästä pienestä jäniksestä jonka hän löysi kesällä... he joutuivat moniin seikkailuihin. esimerkiksi: sammuttamaan tulipalon ja suuren sellaisen kun luin tämän kirjan niin Arto paasilinnasta tuli minun yksi lempi kirjailijoista... erittäin mielen kiintoinen kannattaa lukea...

Arvosana: MAHTAVA, HUIPPUMAUKAS
Arvion kirjoittaja: Niina, Hammaslahdenkoulun 5lk
 
Thomas Brezina: koiranelämää

tämä kirja on hyvä!!koiria tippuu autosta ja jotkut jopa uhataan lopettamaan....mutta luepas kirja ja saat lisää tietoa!jännä kirjaq

Arvosana: MAHTAVA, HUIPPUMAUKAS
Arvion kirjoittaja: Laura pähkinärinteen koulu 6 lk
 
Helena Meripaasi: Viittä vaille voittajaluokkaa (ja muut koirahullunpäiväkirjat)

Siis ihan best x) !!!! Kirjahyllyssä komeilee kaikki 5 kirjaa ja kuudetta odotetaan innolla!!!! Kirjailijakin on best !!!! Tapasin kirjailijan ihan meillä kotona kun tämä teki koirastamme herosta juttua koiranvirkoja kirjaan!!! kirja on hyvä sekin. Ulla,anttu ja dara,kisse furi varga vinka rosi(faxe),toma killeri limppu,miia + maarit ja koirat, heidi ja luttu, jassu shake nuppu ja angel, eero xafir ja dankku,eeva (didi x( ) berit cavalierit ja muut koirat ja iida, nette C:,jne tekevät kirjasta ihanan ja kirjoittaja osaa kuvailla koiran omistajan elämän täydellisesti!! Kiitos kirjoittajalle Helenalle!! (jos sinä luet tämän niin kysymys kuuluu että muistatko minut olen se 11wee tyttö rautilasta heron omistajan tytär,,, jos miut muistat ja luet tämän niin pistä mailia: sirude@luukku.com Kiitos!!

Arvosana: MAHTAVA, HUIPPUMAUKAS
Arvion kirjoittaja: Emmi,,,,,, 5lk
 
Tuula-Liina Varis: Tessu, maailman viisain koira

kari rakasti lapsena koiria yli kaiken.hänellä oli monta koiraa.. ja varsinkin Jeku jota kari ei unohtanut koskaan Jekun jälkeen tuli Tessu josta loppujen lopuksi osasi vastata puhelimeen siivota roskia, ravistella mattoja, käydä ostoksillasoittaa pianoa ja laulaa. viisaasta tessusta tuli myös televisio-ja filmitähti...

Arvosana: MAHTAVA, HUIPPUMAUKAS
Arvion kirjoittaja: Niina, Hammaslahdenkoulun 5lk
 
Tuula Puranen: Oma kissani

kirjassa kerrottiin Sukka nimisestä kissasta. mutta siinä on myös paljon vinkkejä ja tietoa kissojen hoidosta ja kissojen käyttäytymisestä..

Arvosana: Keskinkertainen
Arvion kirjoittaja: Niina, Hammaslahdenkoulun 5lk
 
Thomas Brezina: Myrskytuuli vaarassa

Pennyllä ei todellakaan mene hyvin! Ensin häntä epäillään erään tallin polttamisesta ja sitten viellä ELÄINRÄÄKKÄYKSESTÄ!Sen takia tilan omistaja ei anna Pennyn tulla eenää sille tilalle ratsastamaan! Pennyn on myös estettävä kauhea kilpailu johon Myrskytuuli on ilmoitettu! Mutta miten se onnistuu?Suosittelen kirjaa kaiken ikäisille jotka osaavat lukea!

Arvosana: Hyvää satoa!
Arvion kirjoittaja: Elisa Viekinkoulu 5lk.
 
Pat Derby: Tyttö ja tiikeri

Kirja oli hyvä ja se kertoi Pat Derbyn ja Tedin elämästä eläinten kanssa. He ostivat eläimiä ja hoitivat niitä sekä olivat töissä monissa eläintarhoissa. Lopulta eläimiä alkoi kerääntyä niin paljon että heidän piti muuttaa isompaan asuntoon, mutta he saivat yleensä häädön, koska heillä oli villieläimiä ja niitä ei saanut pitää kotieläiminä useimmilla paikkakunnilla.

Arvosana: MAHTAVA, HUIPPUMAUKAS
Arvion kirjoittaja: Johanna, Utrankoulu, 6a
 
jorma kurvinen: susikoira roi ja muukalaiset

kirja on tosi hyvä ja seikkailullinen jotka tykkää vähän seikkailuistanii lukekaa

Arvosana: MAHTAVA, HUIPPUMAUKAS
Arvion kirjoittaja: riikka hirvonen, kirkonkylän ala-aste, 5a
 
Merja Jalo & Marvi Jalo: Jesse löytökoira

Kirja oli TOSI hyvä! Kirja sopii kaikille jotka pitävät koirista!Suosittelen luettavaksi!

Arvosana: MAHTAVA, HUIPPUMAUKAS
Arvion kirjoittaja: Outi, Mutalan koulu 5lk.
 
Helena Meripaasi: Enkelikoira

Ulla muuttaa äitinsä kanssa pois uuteen paikkaaan. Ullalla on koira nimeltä Dara. He käyvät yhdessä näyttelyissä ja harrastavat agilityä.ulla saa uuden kaverin, Heidin. Heidilläkin on oma koira nimeltä Luttu. Darasta ja Lutusta tulee hyvät ystävät, niinkuin Heidistä ja Ullastakin. He käyvät yhdessä koiranäyttelyissä ja harrastavat agilityä. Mutta kaikki muuttuu kun Ulla tapaa vanhan ystävänsä Kissen, joka on todella huonossa kunnossa...Lopulta Kissekin piristyy ja ottaa oman koiran.... Mutta tapahtuu kyllä kaikkea surullistakin...ota selvää !!!

Arvosana: MAHTAVA, HUIPPUMAUKAS
Arvion kirjoittaja: Jenna Utra 6B
 
Merja Jalo ja Marvi Jalo: Jesse löytökoira

Kirja kertoo Jennasta joka on aina halunnut koiran mutta Jennan äiti ei suostu ostamaan lemmikkiä. Pian Jenna ja Jennan kaveri Hannele löytävät rannalta kultaisennoutajan mutta Jennan äiti sanoo että koira täytyy viedä koirakotiin. Kun Jenna kuulee että lunastamattomat eläimet lopetetaan hän alkaa kerätä rahaa ostaakseen koiran itselleen. Naapuruston koiria ulkoiluttamalla voi ansaita jonkin verran mutta riittääkö se? Saako Jenna koiran itselleen? Sen saat tietää kun luet kirjan. Kirja oli todella hyvä. Kirja sopii kaikille jotka pitävät koirista.(ehkä enemmän tytöille mutta voivat pojatkin lukea jos haluavat) Kirjassa on suurta tekstiä. Kannattaa lukea!

Arvosana: MAHTAVA, HUIPPUMAUKAS
Arvion kirjoittaja: Outi Mutalan koulu 5lk.
 
Eva Dahlgren: Lasse & Urmas Täti luun salaisuus

Tylsä, ja Liian lyhyt kirja

Arvosana: Puiseva
Arvion kirjoittaja: Noora heinavaaran koulu 3lk
 
Thomas Brezina: seitsemän tassua ja penny: täpäriä tilanteita

hyvä. siinä sattuu ja tapahtuu kaikenlaista. tiedoksi vain se, että kannattaa lukea!!!

Arvosana: MAHTAVA, HUIPPUMAUKAS
Arvion kirjoittaja: Kukkamaria Nivan koulu 5.c.
 
Lucy Daniels: Kissoja keittiössä

Mandy Hope rakastaa eläimiä yli kaiken. Hän myös tietää eläimistä melko lailla, sillä hänen molemmat vanhempansa ovat eläinlääkäreitä ja heillä on kodin yhteydessä vastaanotto, Eläinten Arkki. Mandy ja hänen ystävänsä James löytävät hylätyn kissan, Waltonin, joka saa pennut. Mandyn ja Jamesin täytyy löytää kiireesti pennuille kodit. Muuten niille käy huonosti... Tosi kiintoisa kirja! Suosittelen eläinrakkaille!

Arvosana: MAHTAVA, HUIPPUMAUKAS
Arvion kirjoittaja: Julia, Hammaslahden koulu 5.lk
 
Lucy Daniels: Poni porstuassa

Mandy Hope rakastaa eläimiä yli kaiken. Hän myös tietää eläimistä melko lailla, sillä hänen molemmat vanhempansa ovat eläinlääkäreitä ja heillä on kodin yhteydessä vastaanotto, Eläinten Arkki. Mandyn luokalle tulee Lontoosta uusi oppilas, Susan, jolla on oma poni, Prinssi. Mutta Susan ei hoida Prinssiä hyvin, mutta Mandy ja James eivät jätä Prinssiä oman onnensa nojaan... Huippu kirja eläinrakkaille!!! Samaan sarjaan kuuluu kirja Kissoja keittiössä.

Arvosana: MAHTAVA, HUIPPUMAUKAS
Arvion kirjoittaja: Julia, Hammaslahden koulu 5.lk
 
Thomas Brezina: Seitsemän tassua ja Penny:Valaita ja valheita

Pennyn isoäiti yllättää.Hän on muuttanut Havaijille ja aikoo mennä siellä naimisiin.

Arvosana: MAHTAVA, HUIPPUMAUKAS
Arvion kirjoittaja: Taru,Hammaslahden koulu,5.lk
 
Lucy Daniels: Koiranpentuja komerossa

Mandy Hope rakastaa eläimiä yli kaiken. Hän myös tietää eläimistä melko lailla, sillä hänen molemmat vanhempansa ovat eläinlääkäreitä ja heillä on kodin yhteydessä vastaanotto, Eläinten Arkki. Lähelle Mandyn kotia tullaan kuvaamaan elokuvaa ja Mandy pääsee mukaan kuvauspaikalle, kun Mandyn äiti tutkii elokuvassa näyttelevät eläimet. Niiden oikea hoitaja ei ole tullut paikalle, ja Mandy ja hänen ystävänsä James saavat hoitaa eläimiä. Kuvaukset mutkistuvat, kun labradorinnoutaja Charlie karkaa ulos ukkosmyrskyyn. Mandyn ja Jamesin on löydettävä Charlie nopeasti, ennen kuin jotain kamalaa ehtii tapahtua! Mielenkiintoinen ja vauhdikas eläinkirja!

Arvosana: MAHTAVA, HUIPPUMAUKAS
Arvion kirjoittaja: Julia, Hammaslahden koulu 5.lk
 
Lucy Daniels: Vuohi vaarassa

Mandy Hope rakastaa eläimiä yli kaiken. Hän myös tietää eläimistä melko lailla, sillä hänen molemmat vanhempansa ovat eläinlääkäreitä ja heillä on kodin yhteydessä vastaanotto, Eläinten Arkki. Houdini on kaunis musta vuohi, johon Mandy ja hänen ystävänsä James ihastuvat. Mutta kaikki eivät pidä Houdinista, joka on mestarillinen karkaaja. Vuohitilan naapuri Sam Western ilmoittaa saaneensa tarpeeksensa puutarhansa tuhoojasta. Ikävä kyllä Houdinin omistajalla Lydia Fawcettilla ei ole varaa hankkia parempaa aitausta vuohilleen. Muutenkin koko Yläristin tilan tulevaisuus on vaakalaudalla. Mandy ja James päättävät auttaa Lydiaa ja hänen vuohiaan vaikeassa tilanteessa. Mutta pelastuuko Houdini vihamiehiensä juonilta?

Arvosana: MAHTAVA, HUIPPUMAUKAS
Arvion kirjoittaja: Julia, Hammaslahden koulu 5.lk
 
Thomas Brezina: Seitsemän tassua ja Penny:Kieroa peliä!

Pennyn kesäloma on lopuillaan,eikä levosta ole tietoakaan.Kun läheisen ponitilan ponit sairastuvat,Penny haluaa tietysti auttaa niitä parhaansa mukaan.

Arvosana: Hyvää satoa!
Arvion kirjoittaja: Taru,Hammaslahden koulu,5.lk
 
Helena Meripaasi: Koiran kokoinen kesä

todella hyvä kirja!jos on itsekin koira ihminen niin tämä kirja on juuri sinulle tarkoitettu.. kirja kertoo tytöstä nimeltään Ulla hänellä on marsu jonka nimi on Anttu ja kun hän luulee viettävänsä tylsän kesän niin hänen yllätyksekseen hänen elämäänsä tulee vielä toinenkin karvanaama... Kaikki eläinihmiset kannattaa lukee!!! Arvosana:9½

Arvosana: MAHTAVA, HUIPPUMAUKAS
Arvion kirjoittaja: Liisa Puiseva Viheri 4c
 
thomas brezina: yhtä apinasirkusta

Eläinlääkärin tyttärenä penny on kokenut uskomattomia eläinseikkailuja.Hän löytää kolme simpanssia metsästä.Ovatko ne karanneetsirkuksesta? Minusta yhtä apinasirkusta on toisiksi paras Brezinan kirjoista.

Arvosana: Hyvää satoa!
Arvion kirjoittaja: vilma savion 3a
 
Anu Ojala: Rautakavio (Eläinrakas Julia)

Kirja oli hyvä. Jos aikoo lukee kyseisen kirjan kannattaa lukea myös sarjan aikaisemmantkin kirjat . Kirjat ovat Unien hevonen ja Koira vailla kotia.

Arvosana: Hyvää satoa!
Arvion kirjoittaja: hepe linnajoki 7i
 
Morris Gleitzman: KONNAN RAIVOLLA

Kirja kertoo austraalialaisesta jättiläiskonna Nilkusta, joka tahtoo ottaa selville miksi ihmiset yrittävät tahallaan liiskata konnat ajamalla heidän päälleen. Niin Nilkku ja hänen serkkunsa Goljat lähtevät selvittämään asiaa rekan kyydissä kohti olympia stadionia. Matkalla on kuitenkin paljon vaaroja ja perillä on vielä vaikeampaa selittää jättiläiskonnia vihaaville ihmisille, että jättiläiskonnat ovat rakastettavia ja suloisia. Kirja oli hauska ja erikoinen. Kirja sopii mielestäni niin lapsille kuin aikuisillekkin. Sivuja kirjassa oli 169.

Arvosana: Hyvää satoa!
Arvion kirjoittaja: Anni, Mutalan koulu, 5 luokka
 
Thomas Brezina: Seitsemän tassua ja Penny Koiran elämää

Pennyn äiti lähtee pitkälle työmatkalle Afrikkaan eikä Penny tykkää yhtään siitä, että hän joutuu itse tekemään kotityöt. Kävelyllä ollessaan hän näkee kuinka joku heittää liikkuvasta autosta koiran.Penny pitää huolta elokuva koira Robinista, kun sen emäntä Susan loukkaantuu. Todella hyvä kirja, yksi parhaista kirjoista.

Arvosana: MAHTAVA, HUIPPUMAUKAS
Arvion kirjoittaja: Pauliina Laune 6a
 
Thomas Brezina: Seitsemän tassua ja Penny outoja sattumia

Penny on 14 vuotias eläinrakas tyttö jolla on kaksi koiraa Robin(berninpaimenkoira) ja Milli(Lhasa apso). Perheen talouden hoitaja Ivan teloo jalkansa ja joutuu sairaalaan.Penny alkaa etsiä uutta kotiapulaista ja lopulta löytää Paula nimisen tytön.Mutta miksi hän käyttäytyy oudosti? Yhtäkkiä potilaat alkavat voida huonosti.Onko Paulalla jotain tekemistä asian kanssa? Miksi Pennyn päiväkirja katoaa ja löytyy lopulta Elviksen,mukavan eläintenhoitajan huoneesta?Onko kaikki oikeasti sitä miltä näyttää?

Arvosana: MAHTAVA, HUIPPUMAUKAS
Arvion kirjoittaja: Paulina Laune 6a
 
Merja Jalo ja Marvi Jalo: Koiratytöt 1 Jesse löytökoira

Jenna on aina halunnut koiraa,mutta äiti ei.Kun Jenna löytää rannalta kultaisennoutajan,äidin vaatimukesta se täytyy viedä koirakotiin.Mutta Jenna ja Hannele eivät luovuta vaan aikovat lunastaa Jessen. Koiria ulkoiluttamalla voi saada jonkun verra,mutta riittääkö se? Äiti ei ehkä kuitenkaan suostu ja Jessestäkin paljastuu sankarillisiä piirteitä.

Arvosana: MAHTAVA, HUIPPUMAUKAS
Arvion kirjoittaja: Pauliina Laune 6a
 
Helena Meripaasi: Viittä vaille voittajaluokkaa

Ulla ajatteli että Darasta tulisi viellä valioyksilö.Hän treenaa ystävänsä Kissen kanssa.He menevät viikonloppuna koiralerille ja Ulla saa huomata että siellä ei ole läheskään niin rattoisaa mitä hän oli luullut,sillä siellä syntyy kauhea ihmissuhde sotku. Sitä paitsi hän saa huomata että kaikki eivät halua kouluttaa koiriaan ja siitä voi olla kohtalokkaat seuraukset. Minusta kirja oli hyvä.Se sopii hyvin 12 vuotiaista eteenpäin.

Arvosana: MAHTAVA, HUIPPUMAUKAS
Arvion kirjoittaja: Pauliina Laune 6a
 
Lucy Daniels: Siili saappaassa

Todella hyvä ja jännittävä kirja. Jamien isä löytää siilin poikasineen.Emo joutuu onnettomuuteen mutta poikaset saatiin kiinni.Mutta poikaset pääsivät karkuun ja naapurin tyttö ottaa ne kiinni.Mutta siinä hän tekee virheen sillä siilinpoikasia ei saa koskettaa ennen kuin emo vieroittaa ne.Nyt poikasilla on hengen lähtö lähellä.Pelastuvatko siilit?Tämän saat selville vain jos luet kirjan. Arvosana:10

Arvosana: MAHTAVA, HUIPPUMAUKAS
Arvion kirjoittaja: Pauliina Laune 6a
 
Thomas Brezina: Seitsemän tassua ja Penny Petolliset ystävät

Pennyn elämä on ihan sekaisin.Vanhemmat riitelevät ja koulussa on vaikeuksia.Mutta on sentään ilonaiheitakin:Penny on varma että hänellä on telepaattisia yhteyksiä koiriinsa.Häntä ja koiria tullaan kuvaamaan televisio ohjelmaa varten,mutta meneekö kaikki oikein? Penny löytää uuden ystävän jolle on helppo kertoa murheistaan.Hyvä ystävä onkin tarpeen,kun vanhat pitävät häntä pikkanaan. Mutta mitä tehdä ja kehen luottaa,kun eräänä päivänä Pennyä aletaan kiristää?! Erinomainen kirja,todella loistava. Arvosana:10

Arvosana: MAHTAVA, HUIPPUMAUKAS
Arvion kirjoittaja: Pauliina Laune 6a
 
Merja Jalo ja Marvi Jalo: Koiratytöt 3 Jesse ja kohtalokas kurssi

Regina on ilmoittanut Jennan ja Hannelen agility kurssille.Kauhukseen tytöt saa tietää että sitä pitää Tytti Lehtinen.Hän aikoi lopettaa koiran sen takia,koska se oli purrut tätä syksynä,kun Jesse vietiin koirakotiin. Kun Tytti näki Jessen kurssilla,hän esitti kovan uhkauksen:jos Jesse ärisisi kerrankin niin se lentäisi ulos. Ja ihan kuin tilauksesta,niin hedän uusi naapurin tyttö ja hänen koiransa Fibula tulevat mukaan ja Fibula loukkaantuu vakavasti.Ja siitä tietysti syytetään Jesseä.Jenna kuitenkin on varma sen syyttömyydestä,mutta todisteet sanovat muuta.Mitä hän voisi tehdä? Todella fantastinen kirja niin kuin kaikki muutkin Koiratytöt sarjan kirjat.En tiedä edes mikä niistä on paras. Arvosana:10

Arvosana: MAHTAVA, HUIPPUMAUKAS
Arvion kirjoittaja: Pauliina Laune 7c
 
Thomas Brezina: Seitsemän tassua ja Penny Salaperäinen ihailija

Penny saa ihania lahjoja joitten lähettäjäksi on merkitty Martinus Ribaldus Sahlberg.Mistä hän tuntee Pennyn ja kuka hän on? Kaiken lisäksi Penny saa uuden ystävän Reniä. Hän yrittää auttaa vanhan rouvan sokeaa hevosta,mutta miksi kaikki menee ihan pieleen? Tosi hyvä kirja. Arvosana:10

Arvosana: MAHTAVA, HUIPPUMAUKAS
Arvion kirjoittaja: Pauliina Laune 7c
 
Thomas Brezina: Hyytävä seikkailu (seitsemän tassua ja Penny-sarja)

Penny matkustaa Itävaltaan viettämään isoisänsä syntymäpäiviä ja ottaa tietysti mukaansa uskolliset ystävänsä, Robin ja Milli-koirat. Perillä Pennylle löytyy heti hommia: Penny ja hänen isoisänsä löytävät laatikosta pienen hylkeenpoikasen, jonka joku on hylännyt. Roniksi ristitty kuutti ei kuitenkaan selviydy hengissä, jos sille ei lyödy hoitajaa. Penny haluaa myös estää raakaa hylkeenpyyntiä ja pian hän on keskellä seikkailua... Kirja oli tosi hyvä!

Arvosana: MAHTAVA, HUIPPUMAUKAS
Arvion kirjoittaja: Nella Juhanalankoulu 7b
 
Thomas Brezina: Seitsemän tassua ja Penny Yhtä apina sirkusta

Mihin maailma on mennyt?Penny löytää veljensä kanssa metsästä kolme simpanssia.Miksi ne ovat siellä?Onko ne karannut sirkuksesta vai onko lähistöllä joku eläimiä sieppaava raakalainen? Kun simpanssinaaras Rosie varastetaan eläinlääkärin vastaanotolta, Penny on aivan varma eläinten salakuljetuksesta. Mutta ei siinä vielä kaikki:On vielä joku joka varastaa marsuja niitten kotoa.Kuka voisi olla tuo roista?Onko se sama joka varasti Rosien?Nämä kaikki saat tietää vain jos luet tämän fantastisen kirjan. Arvosana:10

Arvosana: MAHTAVA, HUIPPUMAUKAS
Arvion kirjoittaja: Pauliina Laune 7c
 
Helena Meripaasi: Koiran kokoinen kesä

Nyt on tapahtunut ihme:Super tylsän kesän kynnyksellä Ulla saa oman koiran!Hän ihastuu belgianpaimenkoira Daraan.Se on ihana musta muriaani,sillä on isot tassut,hauska naama ja muutenkin on ihana. Mutta äiti ei ole yhtä innoissaan,sillä koira on muutakin kuin pieni viaton karvapallo,joka vaan syö,nukkuu ja leikkii.Dara on tosi säikky joka pelästyy tosi herkästi.Ullan pitäisi keksiä jotain sillä äiti ei olisi toivonut Daraa taloon vaan uhkaa viedä sen takaisin!Voi ei!Mitä Ulla voisi tehdä? Tooooooooooosi hyvä kirja! Arvosana:10+++

Arvosana: MAHTAVA, HUIPPUMAUKAS
Arvion kirjoittaja: Pauliina Laune 7c
 
Helena Meripaasi: Pentukuumetta

Ullan haaveesta tulee totta:Dara saa pentuja!Mutta tietysti silloin kuin on näyttely kausi meneillään.Kun pennut syntyvät ne eivät olekaan niin hirveän ihania,koska kun ne osaa kävellä,ne tekee pahojaan sen minkä kerkiää!Ja äiti on vihainen.Ja kun on pentujen luovutus,niistä ei meinata päästä eroon. Tosi loisteva kirja,täydellinen! Arvosana:10

Arvosana: MAHTAVA, HUIPPUMAUKAS
Arvion kirjoittaja: Pauliina Laune 7c
 
helena meripaasi: koirahullun päiväkirja

kirjoissa seikkailee ulla ja hänen belggarinsa dara ja ehtii tapahtua kaikenlaista.. mielestäni pari ekaa kirjaa olivat ihan hyviä, mutta sitten meni vähän tyhmäksi ja löytyi "pieniä epäkohtia"... ja muutenkin aihe välillä vähän luisuu koirista ja on ärsyttävä, mutta kai sitä on pakko kiusaksi lukea...

Arvosana: Keskinkertainen
Arvion kirjoittaja: jasmin, steinerkoulu, 9lk
 
Merja ja Marvi Jalo: Jesse löytökoira

Musta kirja oli tosi hyvä. Kirja sopii kaikille koirahulluille...

Arvosana: MAHTAVA, HUIPPUMAUKAS
Arvion kirjoittaja: Siiri,Inkeroisten yhteiskoulu 4lk.
 
Virpi Saarinen: Sudenkesyttäjä

Anna niminen tyttö menee äitinsä kanssa Kolkankoskelle äidin poikaystävän luo. Anna tutustuu Victoriaan joka kertoo autiosta talosta jossa kummittelee. Sitten Anna kuulee autiosta talosta rapinaa, ja näkee mustan hahmon. Mikä se oli? Kuka se oli? Onko kummitus musta? Se selviää jos luet kirjan, niin tiedät mitä tapahtuu. Kirja oli tosi hyvä! Koska siinä oli jännitystä.

Arvosana: MAHTAVA, HUIPPUMAUKAS
Arvion kirjoittaja: Marita Noljakan koulu 4b
 
Thomas Brezina: Seitsemän tassua ja Penny : Uusi ihastus

Penny ja Elvis riitelevät ja Penny lähtee konserttiin piristyäkseen. Hänellä on passi, jolla pääsee tauolla tapaamaan esiintyjiä. Penny törmää siellä laulajaan, johon ihastuu heti! Kotiin palatessaan Penny löytää tieltä lehmän, jota on haavoista päätellen hätistelty sähköpiiskalla! Kuka on niin julma, että vahingoittaisi eläintä? Eräänä päivänä lehmä katoaa. Etsiessään sitä Penny törmää outoon kuljetusyritykseen. Liittyykö lehmän katoaminen siihen? Leikkiikö Pennyn konsertissa tapaama laulaja vain Pennyn tunteilla? Entä saako Penny sovittua riitansa Elviksen kanssa? Kannattaa lukea uusin kirja Penny-sarjasta!

Arvosana: MAHTAVA, HUIPPUMAUKAS
Arvion kirjoittaja: Sara, Urpolan koulu, 4a
 
Helena meripaasi: Pentukuumetta

Ihan kiva, hieman tylsempi kuin edelliset! Jäi vaivaamaan kirjan loppu että jääkö möykky Ullalle vai mihin se joutuu! Mut hyvä silti!

Arvosana: Hyvää satoa!
Arvion kirjoittaja: L.K HP 6lk
 
Gavriil Trojepolski: Bim Mustakorva

Todella hyvä mutta vähän surullinen

Arvosana: MAHTAVA, HUIPPUMAUKAS
Arvion kirjoittaja: Annika ruotsinkylän koulu 5lk
 
Helena Meripaasi: Koirahullun päiväkirja Pentukuumetta

Sain kirjan joululahjaksi ja luin sen 3 tunnissa. Odotin hartaasti uutta koirahullun päiväkirjaa ja vihdoin se ilmestyi. Olen lukenut osat 1-4 kolme kertaa ja 5 osan yhden kerran. Kirja on mielenkiintoinen kun Ulla saa kuulla että koiransa Dara odottaa pentuja. Kissellä on uusi näyttelyinnostus huippukoiransa Rosin myötä. Kirja oli tosi mahtava, mutta loppui ehkä vähän liian nopeasti. Kirjassa ei tällä kertaa ollut paljoakaan eri "tapahtumia" vaan koko juttu keskittyi oikeastaan Daraan ja pentuihin. Mutta silti suosittelen kirjaa koiraharrastajille. Arvosana: 10- Voisin alkaa mailailemaan/mesettämään jonkun muun koirahullun päiväkirjoja lukevien tyttöjen kanssa. Olisi kivaa keskustella kirjasta ja koirista ja muutenkin. Osoitteeni: jentza_@hotmail.com

Arvosana: MAHTAVA, HUIPPUMAUKAS
Arvion kirjoittaja: Jenni, Vehkalahden koulu 7.e
 
thomas brezina: uusi ihastus (seitsemän tassua ja penny)

Todella mahtava kirja! Pennyn pihaan saapuu lehmä. Se osaa laskea ja tykkää popmusiikista! Romeo ihastuu siihen ikihyviksi! Pennylllä sen sijaan on huolia. Elvis haluaa pitää taukoa seurustelusta. Pian penny tapaa Randyn, mutta pitääkö poika Pennyä vain ajankuluna?

Arvosana: MAHTAVA, HUIPPUMAUKAS
Arvion kirjoittaja: Janika, Havisevan koulu, 4.lk
 
Jorma Kurvinen: Rekku löytää kodin.

Tosi hyvä kirja, kannattaa lukea! <3

Arvosana: MAHTAVA, HUIPPUMAUKAS
Arvion kirjoittaja: Miiu, Lauritsalan Ala-aste 6 lk
 
Merja Jalo ja Marvi Jalo: Koiratytöt 4 Jesse sankarikoira

Jenna ja Hannele ovat innoissaan:he pääsevät Reginan ja Karl Holmin mukaan Lappiin laskettelemaan!oikeastaan heidän pitäisi olla siellä koiravahteina,koska Regina ei suostu lähtemään minnekkään ilman Ciciä. Mutta mökkinaapureista on vain riesaa koska Cici tuntuu vainoavan metrien päähän että he vihaavat koiria. Sitten tapahtuu kauheita:Reginalta karkaa vahingossa koiravaljakko jossa istuu sydänvikainen mies joka ei tiedä koirista mitään! Todella loistava kirja,mahtava. Arvosana:10

Arvosana: MAHTAVA, HUIPPUMAUKAS
Arvion kirjoittaja: Pauliina Laune 7c
 
Thomas Brezina: (Seitsemän tassua ja Penny -sarja) Uusi ihastus

Penny löytää eräänä päivänä pihaltaan lehmän loka osaa laskea.Penny ei kuitenkaan ajattele yhtä suopuisasti Elvistä,joka haluaisi pitää taukoa seurustelusta.Piristyäkseen hän menee ystäviensä kanssa konserttiin,jossa tapaa Randyn,bändin laulajan ja ihastuu tähän oiko päätä.Mutta leikkiikö poika vain hänen tunteillaan ja kaiken lisäksi eräänä päivänä laskeva lehmä katoaa!Mitä Penny voisi tehdä?Hän epäilee eläinkuljetusta,mutta onko kaikki jo liian myöhäistä!? Todella loistava kirja. Arvosana:10

Arvosana: MAHTAVA, HUIPPUMAUKAS
Arvion kirjoittaja: Pauliina Laune7c
 
thomas Brezina: (seitsemän tassua ja penny -sarja) hyytävä seikkailu

seitsemän tassua ja penny on jännittävä kirja Tai SE ON IHAN HUIPPU!!1

Arvosana: MAHTAVA, HUIPPUMAUKAS
Arvion kirjoittaja: ELina Mannelin
 
Thomas Brezina: kamppailu vapaudesta (seitsemän tassua ja Penny)

Pennyn äiti saa puhelun entiseltä poikaystävältään. Tämän asia koskee Flipper II-delfiiniä, eläintä, joka on tuomittu kiertämään kehää Safarimaan pienessä betonialtaassa. Penny tahtoo auttaa delfiiniä, mutta kuinka? Lisää päänvaivaa Pennylle tuottaa pieni, veikeä apina, jonka isä tuo vastaanotolle. Pikkuinen apina ei syö ja se saa välillä kouristuskohtauksia. Mikä pientä apinaa vaivaa? Myös toinen Pennyn omista koirista, Milli, ei syö. Iloa Pennyn elämään tuo salaperäinen eläintenhoitaja, Elvis. Mutta onko Elvis täysin vilpitön? Penny tahtoo ottaa asioista selvää, mutta kuinka hän onnistuu. Kirjassa Penny joutuu suurin seikkailuihin. Kirjan käänteet ovat yllättäviä. Kannattaa ehdottomasti lukea!

Arvosana: MAHTAVA, HUIPPUMAUKAS
Arvion kirjoittaja: Asta, koivuluodonkoulu, kummatin toimipiste, 5 lk.
 
Merja ja Marvi jalo: Jesse löytökoira ja Jesse ongelmakoira

loistava!!suorastaan mestariteos!

Arvosana: Hyvää satoa!
Arvion kirjoittaja: Ronja saukonojan koulu 3.lk
 
Merja ja Marvi jalo: jesse ongelmakoira

Mahtava!suorastaan mahtava!voittaisi varmasti ;maailman paras koirakirja;kilpailun.Sopii tosi hyvin koira ihmisille.

Arvosana: MAHTAVA, HUIPPUMAUKAS
Arvion kirjoittaja: Ronja saukonojan koulu 3.lk
 
Thomas Brezina: Seitsemän tassua ja Penny, Varokaa pyydyksiä

Todella hyvä kirja!!! Kertoo siitä, kun Maresi-tytön kissa on kadonnut. Metsästä löytyy myös kiellettyjä pyydyksiä.....

Arvosana: MAHTAVA, HUIPPUMAUKAS
Arvion kirjoittaja: Jenna Kivimaan A-A 4a
 
Merja ja Marvi Jalo: Koiratytöt 2, Jesse ongelmakoira

Jenna on juuri saanut Jessen omakseen ja hän kuvittelee koiranomistajan elämän taivaalliseksi! Mutta siinä hän erehtyi....: Nimittäin Jennan äiti on uhannut jo antaa Jessen takaisin koirakotiin! Jesse haukkuu ja ulisee kaiket päivät ja naapurin Meeri alkaa jo ehdottelemaan Jennalle kissaa.....Ja kun Jesse saatiin rauhoittumaan niin joku yrittää vielä myrkyttää Jessen...Todella jännittävä kirja!!! Kannattaa lukea!!!

Arvosana: MAHTAVA, HUIPPUMAUKAS
Arvion kirjoittaja: Jenna Kivimaan koulu 4a
 
Merja ja Marvi jalo: Jesse löytökoira

Jenna on aina halunnut koiraa. Mutta äiti ei halua koiraa, hän ei pidä niistä. eräänä päivänä Jenna menee Hannelen (Jennan kaverin)kanssa Samppalinnan puistoon. he löytävät sieltä Jessen(koiran). Jenna vie Jessen kotiinsa, mutta Äiti kehottaa Jennaa viemään Jessen Koirakotiin. mitä Jesselle tapahtuu? Saako Jenna Jessen? nämä jutut selviävät vain lukemalla kirja.

Arvosana: MAHTAVA, HUIPPUMAUKAS
Arvion kirjoittaja: Ronja kuismanen saukonojan koulu 3.lk
 
Thomas Brezina: Salaperäinen ihailija ( Seitsemän tassua ja Penny)

Kirja oli tosi hyvä niinkuin aikaisemmatkin ovat olleet... Tämä on kirjan takakannesta: PENNYLLÄ ON IHAILIJA! Hän saa lahjoja ja viestejä, joiden lähettäjäksi on merkitty Martinus Ridaldus Sahlberg....

Arvosana: MAHTAVA, HUIPPUMAUKAS
Arvion kirjoittaja: Arvaa kuka, Joku koulu 4. luokka
 
Helena Meripaasi: Koirista parhain

Ulla on innoissan, koska häneen on iskenyt näyttelyhulluus ja hän pääsee Daran kanssa näyttelyyn.Mutta ilo muuttuu huoleksi, kun Kissen koira Faxe sairastuu. Mikä sillä on ? Selviääkö se? Entäs miten käy Ullalle, kun hän saa esittää näyttelyssä Reetun, ihanan terrierin? Lopulta he saavat tietää, että Faxe ei ehkä sittenkään selviä... Minusta kirja oli toooooooooooosi hyvä,mutta vähän surullinen. Arvosana:10

Arvosana: MAHTAVA, HUIPPUMAUKAS
Arvion kirjoittaja: Pauliina Laune 7c
 
Helena Meripaasi: Enkelikoira

Ulla muuttaa Helsinkiin perheensä kanssa. Hän saa uuden ystävän Heidin, jonka koira aiotaan viedä häneltä. Mutta ilonaiheitakin sentään on:Ulla saa hoitaa Anun kanssa Beritin koiria sillä aikaa, kun tämä on maailmannäyttelyssä Hollannissa. Mutta Ulla on hyvin huolestunut Kissestä, joka ei ole vieläkään päässyt yli Faxen kuolemasta, vaan lähtee viikoiksi pois eikä anna kuulua itsestään. Lopulta chatissä näkyy tuttu nimimerkki... Arvosana: 10

Arvosana: MAHTAVA, HUIPPUMAUKAS
Arvion kirjoittaja: Pauliina Laune 7c
 
Helena Meripaasi: Tottelemattomuuskoe

Ulla joutuu uuden luokan häirikön silmätikuksi.Samalla Ulla yrittää keskittyä tottisharjoituksiin ja onnistuukin siinä. Mutta sitten hän saa tietää, että Kissen Furi-koira haluttaisiin takaisin sen edellisen isännän luo. Mutta Kisse ei aio luopua koirastaan ilman taistelua...

Arvosana: MAHTAVA, HUIPPUMAUKAS
Arvion kirjoittaja: Pauliina laune 7c
 
thomas brezina: valaita ja valheita

Kirja oli tosi hyvä!!!!

Arvosana: MAHTAVA, HUIPPUMAUKAS
Arvion kirjoittaja: Oona ja Emmi siekkilänkoulu 5A
 
Thomas Brezina: Kamppailu vapaudesta

Tosi Mega hyvä kirja! Juoni on ok. Kiva aihepiiri! Kirja on vain vähän liian lyhyt.

Arvosana: MAHTAVA, HUIPPUMAUKAS
Arvion kirjoittaja: Kati, Urheiupuiston koulu, 7d
 
Thomas Brezina: Susimetsän salaisuus

Pennyllä alkaa kesäloma ja hän jo haaveilee omasta moposta. Mutta hänen perheellään ei ole ylimääräistä rahaa ja Pennyn pitää ostaa mopo omilla rahoillaan. Hän päättääkin mennä töihin vanhaan kartanoon lapsenvahdiksi. Mutta paikka on kauheampi, kuin Penny osasi kuvitellakaan. Viisi poikaa, talon kauhukakarat, tekevät koko ajan kepposia Pennylle. Ja mitä perheen isä oikein puuhailee? Entä onko metsässä todellakin susia? Arvosana:10

Arvosana: MAHTAVA, HUIPPUMAUKAS
Arvion kirjoittaja: Pauliina Laune7c
 
Thomash Brezina: Valaita ja valheita

Todella MAHTAVA kirja!!! Kirjassa oli jänniä,romanttisia ja hauskoja kohtauksia :) Suosittelen iloisesti kaikille!!! Eli tämä oli siis Thomash Bretzinan kirjoittama kirja:Seitsemän tassua ja Penny (Valaita ja valheita)

Arvosana: MAHTAVA, HUIPPUMAUKAS
Arvion kirjoittaja: Satu,keravan koulu,4lk
 
Lucy Daniels: Lammaskoira lumessa

Mandy ja James aikovat järjestää lemmikeille ja niitten omistajille joulujuhlat. Mutta sitten kesken järjestelyjen he löytävät nälkiintyneen lammaskoiran. Mandy aikoo etsiä koiralle uuden omistajan, mutta juuri kun hän on löytänyt sellaisen, hän saa kuulla, että jonkun lammas on pelästynyt kuoliaaksi. Jonkin ajan kuluttua, Mandy kuulee taas, että lammas on kuollut. Epäilykset kohdistuvat koiraan, jonka Mandy pelasti. Ja miten käy juhlien, kun Mandyn isä katoaa lumimyrskyssä? Arvosana10-

Arvosana: MAHTAVA, HUIPPUMAUKAS
Arvion kirjoittaja: Pauliina Laune 7c
 
Chatterton, Martin: Paha piski ja pressan polven kirous

Kirja on todella hyvä. En ollut lukenut yhtäkään kirjaa kun sain yhden syntymä päivä lahjaksi. Luin sen ja sitten luin kaikki pahat piski kirjat. Toivotta vasti niitä tulee lisää. Paha piski on mailman paras kirja

Arvosana: MAHTAVA, HUIPPUMAUKAS
Arvion kirjoittaja: Juho 4 c
 
Jack London: Susikoira

Valkohammas on puoliksi koira ja puoliksi susi. Se on vahvempi, viisaampi ja nopeampi kuin yksikään susi tai koira. Siitä tehdään vetokoira ja tappelukoira, eikä se lopulta tiedä kuka haluaa sille pahaa ja kuka hyvää. Mutta lopulta se löytää ihmisen joka ymmärtää sitä. Arvosana:10

Arvosana: MAHTAVA, HUIPPUMAUKAS
Arvion kirjoittaja: Pauliina Laune 7c
 
Thomas Bredina: KAIKKI seitsemän tassua ja penny - sarjan kirjat

KAIKKI Seitsemän tassua ja Penny - sarjan kirjat ovat loistavia! Niissä on ripaus romantiikkaa, paljon jännitystä ja kaikkea muuta... Olen lukenut ne kaikki ja ne on TODELLA ihania ja hyviä!<3:)

Arvosana: MAHTAVA, HUIPPUMAUKAS
Arvion kirjoittaja: Elina 5.a
 
Merja ja Marvi Jalo: Jesse löytökoira kirjat

Tää on ihana kirja!En oo ikinä lukenut näin hyvää kirjaa!Kun luin ensimmäisenä sen ekan kirjan niin minun oli pakko lukea se ainakin kymmenen kertaa!Mutta nyt minulla on kaikki ne kirjat luettuna tuhat kertaa!Odotan jo seuraavaa kirjaa.kerran sadepäivänä minulla ei ollut mitään tekemistä ja minun teki mieli lukea Jesse kirjoja,joten rupesin lukemaan.Kun olin lukenut kaikki kirjani niin rupesin itse kirjoittamaan Jesse kirjaa,mutta siitä tuli aivan kauhea!Minulla olisi vain yksi pyyntö...olisi kivaa jos Jesse kirjat olisivat vähän pidempiä.No kuitenkin annan tälle kirjalle arvosanaksi 10+ eli niin paljon että siinä ei olisi mitään parannettavaa=D

Arvosana: MAHTAVA, HUIPPUMAUKAS
Arvion kirjoittaja: Suvi Häihälä 5b
 
Merja Jalo: Jesse löytökoira

kirja on hyvä. Olen lukenut muutkin kirtjat sarjassa olleet.Kirjassa on eläimiä ja erittäin jännittäviä kohtia juuri sille joka rakastaa jännitystä ja eläimiä suosittelen!

Arvosana: Hyvää satoa!
Arvion kirjoittaja: Tiia soidinvaara 3
 
Thomas Brezina: Valaita ja valheita

Tosi UPEA kirja ! Kaikki on niin todentuntuista että oikein haluttaa lukea se uudelleen ja uudelleen .

Arvosana: MAHTAVA, HUIPPUMAUKAS
Arvion kirjoittaja: Jonna Alakotila Rahkola 6 lk
 
Merja Jalo: Jesse vahtikoira

Jenna ja Hannele palkataan auttamaan raisiolaista tallinpitäjää. Valeraskauksista kärsivä Masse, langanlaiha faaraokoira Aatu ja monet muut koirat saavat tyttöjen sydämen heltymään. He joutuvat ottamaan hoiviinsa myös ylipainoisen, rakkovikaisen ja hemmotellun Murun, joka aiheuttaa paljon harmia. Mutta sitten eräänä aamuna Muru on kadonnut. Epäilykset kohdistuu Henriikkaan, muta onko kaikki oikesti sitä miltä näyttää? Arvosana:10

Arvosana: MAHTAVA, HUIPPUMAUKAS
Arvion kirjoittaja: Pauliina Laune 8c
 
Thomas Brezina: Susimetsän salaisuus (Seitsemän tassua ja Penny)

Pennyn koulu loppuu. Penny on pahalla tuulella.Penny haaveilee omasta moposta. Penny näkee lehdessä ilmoituksen jossa etsitään hyvää lastenhoitajaa. Penny päättää hankkia moporahat itse. Hoidettavat lapset ovat varsinaisia kauhukakaroita. Talossa tapahtuu kummia asioita...

Arvosana: MAHTAVA, HUIPPUMAUKAS
Arvion kirjoittaja: Jonna, Tiistenjoen koulu 4.lk
 
Thomas Brezina: Yhtä apinasirkusta

Penny löytää kolme simpanssia. ( Aika yllättävällä tavalla. ) Yksi niistä siepataan. Eläin lääkäri Moosburger toteaa siepatulla simpanssilla taudin joka pitää parantaa mahdollisimman nopeasti. Kirja on todella hyvä! Lukekaa ihmeessä!

Arvosana: Hyvää satoa!
Arvion kirjoittaja: Maija Kökkölän idioottimainen ala-aste 4.lk
 
Thomas Brezina: Valaita ja valheita

seitsemän tassua ja penny on kiva kirjasarja. Eläin rääkkääjä käy vahingoittamassa pennyn koiraa Robinia. Ja paria muuta eläintä, jotka tohtori Mootsburger kuitenkin hoitaa terveeksi. Eräänä päivänä rouva Mootsburgerin äiti soittaa ja kertoo menevänsä uudelleen naimisiin, entisen aviomiehensä kuoltua ja häät pidettäisiin Havajilla. Mutta kuka on eläinrääkkäjä? Onko se johnny eli joonatan vai joku muu? sen saa seville Thoma Brezinan kirjasta: VALAITA JA VALHEITA

Arvosana: MAHTAVA, HUIPPUMAUKAS
Arvion kirjoittaja: Mira-Bella kämmenniemenkoulu 6.lk
 
Thomas Brezina: Heikomman puolella (Seitsemän tassua ja Penny)

Penny haluaa koulunsa lehden päätoimittajaksi. Mutta niin haluaakin Amelie, joka on hyvin suosittu. Voittaakseen hänet, Pennyn on näytettävä taitonsa ja kirjoitettava kaikkien aikojen jymyjuttu. Kuin tilauksesta Pennyn äiti muistaa erään naisen, joka kasvattaa gorillaa. Mutta kaikki ei ole kohdallaan gorillatarhassa. Mitä gorillanaaras oikein pelkää? Arvosana:10

Arvosana: MAHTAVA, HUIPPUMAUKAS
Arvion kirjoittaja: Pauliina Laune 8c
 
Helena Meripaasi: Pentukuumetta

Tooooooosi hyvä kirja, niin kuin kaikki muutkin sarjan kirjat! Ulla on innoissaan! Dara saa pennut! Mutta onko kaikki sittenkään niin helppoa? Se selviää lukemalla. Ootan innolla uusinta kirjaa, psst... sen nimi on Kisse: Elämäni Frettinä. :))

Arvosana: MAHTAVA, HUIPPUMAUKAS
Arvion kirjoittaja: Mä vaan
 
Lucy Daniels: Kissoja keittiössä

Mandy on läytänyt kulkukissan, joka odottaa pentuja. Se synnyttää pennut vihaisen talonmiehen pyykkikoriin! Kaiken lisäksi hän ei pidä kissoista, vaan antaa Mandylle ja Jamessille viikon aikaa löytää hyvät kodit kissoille. Arvosana:10

Arvosana: MAHTAVA, HUIPPUMAUKAS
Arvion kirjoittaja: Pauliina Laune 8c
 
Thomas Brezina: Susimetsän salaisuus (Seitsemän tassua ja Penny)

Tosi hyvä seikkailuntäyteinen kirja, vaikka oli välillä vähän surullinen. Mulla on se omana, joten luen sitä melkein aina! =) Oon lukenu kaikki Pennyt, paitsi Katalaa kemiaa on vielä lukematta! KAIKKI Pennyt varsinkin Susimetsän salaisuus on ihan SAIRAAN HYVII KIRJOI!!!!!!!

Arvosana: MAHTAVA, HUIPPUMAUKAS
Arvion kirjoittaja: Ella, Kivistön koulu 5-6a
 
Helena Meripaasi: Elämäni frettinä

Kisse palaa Hollannista ja pitäisi keskittyä ylioppilaskokeisiin. Mutta se ei ole helppoa, kun päässä pyörii vain koirat ja yksi sinisilmäinen mieshenkilö, johon Kisse ihastuu heti. Ja kaiken lisäksi yksi tuttu tulee vielä kuvioihin mukaan... Arvosana:10

Arvosana: MAHTAVA, HUIPPUMAUKAS
Arvion kirjoittaja: Pauliina Laune 8c
 
Lucy Daniels: Kissoja keittiössä

Mandy Hope, löytää eräänä aamuna koulunsa portailta, muovipussiin tungettuna kissan, ja kaiken kukkuraksi kissa odottaa pentuja! Ja pian neljä suloista karvakerää putkahtavat maailmaan, vihaisen talonmiehen pyykkikoriin! Ja kaiken talonmies inhoaa kissoja! Mandyn täytyisi etsiä viikossa pennuille kodit tai muuten 'talonmies hoitelee ne' Ehtiikö Mandy etsiä ystävänsä kannssa kissoille kodit?

Arvosana: Hyvää satoa!
Arvion kirjoittaja: Veera Keskuskoulu 4a
 
Thomas Brezina: Seitsemän tassua ja penny: kieroa peliä

Penny kirjat ovat ihan mahtavii. Mä tykkään ainakin siksi niistä kirjoista koska tykkäisin että minulla olisi samanlaista elämää. kirja kertoo Pennystä ja hänen poikaystävästään Elviksestä. kirjassa hevostilalla alkaa tapahtua kummia, koska hevoset sairastuvat pahasti myös Elvis ja Penny törmää miehiin jotka lyövät hevosia. Myös Elvis loukkaa pahasti ja joutuu sairaalaan. Myös Pennyn ihanat koirat Robin(berninpaimenkoira) ja Milli(ihasa apso) ovat mukana seikkailussa. kannattaa lukea koko sarja. mahtava sarja.

Arvosana: MAHTAVA, HUIPPUMAUKAS
Arvion kirjoittaja: Viivi Honkilahden koulu 4.lk
 
Lucy Daniels: Pöllö pulassa

Erittäin hauska kirja !!!

Arvosana: Hyvää satoa!
Arvion kirjoittaja: Aino, Alhaisten koulu 4 B
 
Brezina Thomas: Seitsemän tassua ja Penny

Se on ihana kirjasarja oikeastaan juoni on yksinkertainen.Penny on tavallinen tyttö joka asuu Salzaburgissa Saksassa hän ensimmäisessä kirjassa saa kaksi koiraa Robibin ja Millin.Robin on elokuvakoira joka pelkää vettä ja kun sen piti elokuvassa uida niin se ei suostunut Robinin kouluttaja Susan hyppäsi veteen mutta koska oli matalaa hän osui kiveen ja sai tällin Penny auttoi Robiniä ja pelasti samalla sen.Milli taas oli joutunut kamaliin käsiin se heitettiin autosta joka meni täyttä vauhtia jasiltä murtui jalka.Pennyn isä on eläinlääkäri ja hän pelasti Millin.

Arvosana: MAHTAVA, HUIPPUMAUKAS
Arvion kirjoittaja: Olga Noljakankoulu 4.a
 
Thomas Brezina: varokaa pyydyksiä

Penny on taas vauhdissa. joku koulussa kiusaa hänen koiriaan Robinia ja Milliä. Pennyn ensimmäinen epäilty on Adrian. Pennyn pitää myös auttaa surustasairastaunutta tyttöä.tytön kissä on jäänyt laittomaanpyydykseen. Ja kaiken lisäksi Robin on tehnyt yllätyksiä

Arvosana: Hyvää satoa!
Arvion kirjoittaja: Krista, Neironkoulu, 5 luokka
 
Thomas Brezina: Seitsemän tassua ja Penny- petolliset ystävät

Pennyn elämässä on kaikki aivan sekaisin.Vanhemmat riitelevät jatkuvasti ja koulussa on todellisia ongelmia. Vaikka ilonaiheitakin sentään on: Penny on nimittäin vakuuttunut siitä, että hän saa koiriinsa telepaattisen yhteyden. Niimpä Pennyä ja Koiria tullaan kuvaamaan tv- ohjelmaa varten. Penny löytää uuden ystävän, Noran; jolle on Helppo kertoa murheistaan. Luotettava ystävä onkin tarpeen, kun vanhat ystävät tuntuvat pitävän Pennyä aivan pilkkanaan. Mutta kehen pitäisi luottaa, kun Pennyä eräänä päivänä aletaan kiristää?

Arvosana: MAHTAVA, HUIPPUMAUKAS
Arvion kirjoittaja: Krista Luopa, Neiron Koulu 5luokka
 
Thomas Brezina: Valaita ja valheita

Valaita ja valheita oli ensimmäinen kirja minkä luin Penny sarjoista. Sen jälkeen kun sain sen syntymäpäivä lahjaksi niin rupesin lukemaan niitä se on niiiiin paras sarja.

Arvosana: Hyvää satoa!
Arvion kirjoittaja: Siiri 1-3mo
 
tomas brezina: heikomman puolella

kirja oli ihan hyvä tämä oli ensimmäinen lukemani Tomas Brenziinan kirja.Siinä kerrottiin hyvin pennyn arkielämästä eläinten kanssa.

Arvosana: Keskinkertainen
Arvion kirjoittaja: maria vester vasaramäki 5b
 
Thomas Brezina: Uusi ihastus

Elvikselle ja Pennylle syntyy riitaa jälleen kerran ja heidän suhteelleen käy vähän köpelösti... Penny tutustuu erään bändin poikaan, joka ei olekkaan aivan sellainen kuin ulkoapäin voisi kuvitella ja..Lehmä on eläimistä pääosassa tässä kirjassa.. Kanattaa lukee Penny ja seitsemän tassua -sarjaa! ( Siihen jää koukkuun)

Arvosana: MAHTAVA, HUIPPUMAUKAS
Arvion kirjoittaja: Sari Salainen 6z ;)
 
Thomas Brezina: Penny ja seitsemän tassua: Koiranelämää

Tää on ensimmäinen Penny kirja ja mää luin tän vähän aika sitten. Vaikka en lukenukaan tätä ekana niin tässä oli kiva tietää miten koirat tulivat Moosburgereiden taloon asumaan. Kirjassa toinen koirista jätetään heitteille ja toinen liittyy elokuvan kuvauksiin jossa sattuu onnettomuus.. Onnettomuus kelle? Sen saat tietää kun luet tämän aivan loistavan kirjan! 10 :)

Arvosana: Hyvää satoa!
Arvion kirjoittaja: Joku jokunen 6lk
 
thomas brezina: katalaa kemiaa

fantastinen,aivan ihana kirja. eikä ollut yhtään tylsä,päin vastoin!mielen kiintoinen ja sopii hyvin eläin rakkaille ihmisille! suosittelen.

Arvosana: MAHTAVA, HUIPPUMAUKAS
Arvion kirjoittaja: Suvi Laukkanen 5.lk Timoniemenkoulu
 
Thomas Brezina: Outoja sattumia ( seitsemän tassua ja penny )

TOSI HYVÄ kirja kannattaa lukea! Pennyn talouden hoitaja Ivan putoaa tikapuilta ja teloo jalkansa. Hän joutuu sairaalaan. Sitten penny alkaa etsiä uutta talouden hoitajaa ja löytää paula nimisen tytön. Mutta paula käyttäytyy kummallisesti. Kun sitten pennyn päiväkirja varastetaan ja se löytyy elviksen (Moosburgereitten eläinten hoitajan) makuuhuoneesta, ei asiat voisi enää pahemmin olla. Mutta onko asit sitä miltä ne näyttää ja miksi paula käyttäytyy omituisesti.......

Arvosana: MAHTAVA, HUIPPUMAUKAS
Arvion kirjoittaja: Sini, keskustan koulu, 4b
 
Thomas Brezina: Seitsemän tassua ja Penny Sikamainen juttu

Penny, Elvis ja Ivan varastavat sian ja vievät sen Ivanin isoisän Alfonssin luo.He eivät suostu paljostamaan sian piilopakkaa joten Ivan saa potkut, Elvis joutuu vanhempiensa luokse joiden kanssa ei tule toimeen ja Penny joutuu sisäoppilaitokseen. Sianelämää koiranelämästä. Oiko kaikki sen arvoista. Mutta Penny ei luovuta ennen kuin on selvittänyt käsittämättömän salaisuuden!

Arvosana: MAHTAVA, HUIPPUMAUKAS
Arvion kirjoittaja: Johanna Viertolan koulu 4a
 
Thomas Brezina: Sikamainen juttu

Penny, Elvis ja Ivan varastavat sian ja vievät sen piloon Ivanin isoisän Alfonssin luokse. Koska he eivät suostu paljastamaan sian olin paikkaa Ivan saa potkut, Elvis joutuu vanhempiensa luokse joiden kanssa ei tule toimeen ja mikä pahinta Penny joutuu sisäoppilaitokseen.... Sianelämää koiranelämästä. Oliko kaikki sen arvoita. Mutta Penny ei luovuta ennen kuin on selvittänyt käsittämättömän salaisuuden.

Arvosana: MAHTAVA, HUIPPUMAUKAS
Arvion kirjoittaja: Johanna Viertolan koulu 4A
 
Thomas Brezina: seitsemän tassua ja penny, kieroa peliä

Huippu hyvä kirja!!! Suosittelen kaikille! Kannattaa lukea, sillä se on tosi hyvä kirja. Niinkuin muutkin seitsemän tassua ja penny, kirjat!!! Varsinkin kaikki eläinten ystävät ja eläin rakkaat, lukekaa kirja!

Arvosana: MAHTAVA, HUIPPUMAUKAS
Arvion kirjoittaja: Tiia, Utrankoulu, 5lk
 
Jenny Oldfield: Kultainennoutaja kuoleman kielissä

Beech Hillin eläinlääkäri asemalle tuodaan vertavuotava kultainennoutaja. Carlyn isä ei ole varma selviääkö koira, mutta yrittää ainakin. Carly aikoo ottaa selvää kuka on tehnyt koiralle pahaa, mutta siitä tulee vaikeaa, kun koiran tuonut poika katoaa. Ja koiran pannassa olevassa osoitteessa ei taida asua kukaan. Miten Carly voi saada selville koiran omistajat ja pahoinpitelijät? Ja selviääkö koira? Arvosana:10

Arvosana: MAHTAVA, HUIPPUMAUKAS
Arvion kirjoittaja: Pauliina Laune 8c
 
Merja ja Marvi Jalo: Koiratytöt -kirjasarja

Mun lempi kirjoja.Kannattaa lukee.Oon lukenu kaikki koiratytöt kirjat paitsi koiratytöt 5 kirjaa. Luen sitä kyllä joka päivä.Oon jo puolivälissä. Mut tosi mainio kirja. JEE!!! KOIRATYTÖT JYRÄÄ!!!!!!!! LISÄÄ KOIRATYTÖTKIRJOJA!!!!

Arvosana: MAHTAVA, HUIPPUMAUKAS
Arvion kirjoittaja: Pilvi Hämäläinen 5a kirkonkulmankoulu
 
Lucy Daniels: Eläinten arkki (=kirjasarja)

Mandy ja James löytävät metsästä pöllönpoikasen. Mandy vie sen Eläinten arkkiin. Sieltä he vievät sen sitten Bettyn eläinsuojelutalolle. Mutta Bettyllä ei ole rahaa maksaa vuokraa ja joutuu lopettamaan eläintalon. Mandy aikoo auttaa, mutta miten? Arvosana:10-

Arvosana: MAHTAVA, HUIPPUMAUKAS
Arvion kirjoittaja: Pauliina Laune 8c
 
Helena Meripaasi: Pentukuumetta

Aivan ihana kirja koira hulluille!!Ullan belgianpaimenkoiralle teetetään pennut!

Arvosana: MAHTAVA, HUIPPUMAUKAS
Arvion kirjoittaja: Heidi myllyhaks 4b
 
Lucy Daniels: Eläinten arkki: Karitsa kiipelissä

Mandy ja James lupautuvat Spillereille avustajiksi karitsoimisaikaan, koska isännällä on kiireitä ja emännällä on vauva. Mutta yksi lammas hylkääkin karitsansa ja Mandy ja James alkavat hoitaa sitä. He alkavat etsiä sille hoitopaikkaa. Mutta juuri kun Mandy on löytänyt hoitopaikan, karitsa häviää. Arvosana:10

Arvosana: MAHTAVA, HUIPPUMAUKAS
Arvion kirjoittaja: Pauliina Laune 8c
 
Walt Morey: Ystäväni Ben

Markin ainoa ystävä on Alaskan karhu Ben. Se on myynissä ja Mark saa vanhempansa ostamaan sen.

Arvosana: MAHTAVA, HUIPPUMAUKAS
Arvion kirjoittaja: Veronica . Järvelän koulu 5lk
 
Thomas Brezina: Penny: Pikkuiset pulassa

Tosi hyvä ja todenmukainen, mutta kirjassa on myös paljon jännitystä.

Arvosana: Hyvää satoa!
Arvion kirjoittaja: Noora keskuskoulu 6b
 
Thomas Brezina: Kamppailu vapaudesta

Tämä oli ensimmäinen Penny kirja jonka luin. Kirja oli todella hyvä. Rakastuin tähän kirjasarjaan, enää on viisi kirjaa luettavana. Penny aikoo pelastaa Flipper 2. Penny kouluttaa koiransa Robinin etsimään myrkkyä. Lukekaa loput itse. SUOSITTElEN LUETTAVAKSI!!

Arvosana: MAHTAVA, HUIPPUMAUKAS
Arvion kirjoittaja: Minttu,Ukko-Paavo, 4A
 
Merja ja Marvi Jalo: Jesse ongelmakoira

Koiratytöt-sarjan ensimmäisestä osasta tutut tytöt Jenna ja Hannele jatkavat seikkailuja nelijalkaisten karvaturrien parissa,ja meno on yhtä hulvatonta kuin ennenkin. Mukana temmeltää kultainennoutaja Jesse, josta aiheutuu nyt yllättävää harmia hauvelin joutuessa olemaan päivät yksin kotona. Kerrostaloasuntoon ei haukkuva ja koheltava koira sovi,joten Jenna joutuu pohtimaan keinoja Jessen rauhoittamiseksi, sillä muuten sitä odottaa taas koirakoti...!

Arvosana: Hyvää satoa!
Arvion kirjoittaja: Kaisa Nuutinen,Muonion koulu ja 5.lk
 
Thomas Brezina: Vaarallinen kevät

Vaarallinen kevät on jännittävä ja huippumaukas kirja *Lukee sitä silmät pyöreinä* Ei muuta

Arvosana: MAHTAVA, HUIPPUMAUKAS
Arvion kirjoittaja: Miks kértoisin
 
Thomas Brezina: Susimetsän salaisuus

Todella jännittävä vaikka vähän surullinen, mutta se on yksi mun suosikki ja olen lukenu tän kirjan varmaa kymmenen kertaa. Tää sarja on melkein aina ollu mun suosikki ja olen lukenut kaikki Penny kirjat ainakin kahteen kertaan!!!!! Ne on tosi hyvii KANNATTAA LUKEA!!!

Arvosana: MAHTAVA, HUIPPUMAUKAS
Arvion kirjoittaja: Emilia 7F
 
Kirsti Manninen: Suden arvoitus

Suden arvoitus kertoo Lapissa asuvasta 12-vuotiaasta Sallasta, joka näkee tunturissa susia. Kylän salametsästäjat saavat vihiä asiasta, ja Salla joutuu pyytämään apua hänen luokkatoveriltaan, Matiakselta pelastaakseen sudet. Kirja kuvailee hyvin Lapin tuntureita ja maisemia, ja kirjasta äskettäin tehty elokuva näyttää kauniita kuvia Lapin luonnosta. Kirjassa ärsyttää kuitenkin todella paljon Sallan hokema lause: "Ei niitä saa tappaa!"

Arvosana: Keskinkertainen
Arvion kirjoittaja: Väinö 5lk.
 
Cristine Pullein-Thompson: Tule kotiin Jessie

Mats ja hänen äitinsä lähtevät kauppaan ja ottavat Jessien mukaan. Mutta heidän ollessaan kenkäkaupassa, heidän auto varastetaan -jessie mukanaan! Mats on kauhuissaan ja tekee kaikkensa löytääkseen Jessien. Mutta näkeekö hän enää koskaan koiraansa? Arvosana:10

Arvosana: MAHTAVA, HUIPPUMAUKAS
Arvion kirjoittaja: Pauliina Laune 8c
 
Merja ja Marvi Jalo: Jesse löytökoira

Todella jännittävä ja hauska kirja!

Arvosana: MAHTAVA, HUIPPUMAUKAS
Arvion kirjoittaja: Zina55
 
Merja ja Marvi Jalo: jesse vahtikoira

Tosi hyvä kirja!

Arvosana: MAHTAVA, HUIPPUMAUKAS
Arvion kirjoittaja: moi 3.lk
 
Merja Jalo ja Marvi Jalo: Koiratytöt 6: Jesse laivakoira

Jenna ja Hannele ovat innoissaan päästessään Reginan häiden morsiuisneidoiksi. Häät pidetään saarella eikä kukaan saa tietää hääpaikkaa ennen hääpäivää. Mutta pihalla on joku hiippari, joka tuntuu vainoavan Kalskeen makkarapokaalia. Voiko tuo hiippari pilata häät? Arvosana:10

Arvosana: MAHTAVA, HUIPPUMAUKAS
Arvion kirjoittaja: Pauliina laune 8c
 
Richard Bach: Lokki Joonatan

Hyvä kirja!

Arvosana: Hyvää satoa!
Arvion kirjoittaja: Joonatan Marjalan koulu 3.lk
 
Richard Bach: Lokki Joonnatan

Hyvä kirja!Siinä kirjassa oli kivaa se kun siinä oli minun nimeni.Kirjassa oli sopivaa tekstiä.Siinä oli pelkkiä lokkeja.Siinä oltiin rannalla ja meren päällä.Siinä oli hienoja kuvia lokeista.Kirja kertoi lokeista ja lentämisestä.

Arvosana: Hyvää satoa!
Arvion kirjoittaja: Joonatan Marjalan koulu 3.lk
 
Thomas Brezina: Vaaralinen kevät

Vihdoinkin kevät! Mutta kevään ensimmäiset aurinkoiset päivät ovat penylle kuin painajaisunta... Kirja on iha na ja tosi jännittävä! Mä luen kaikkia Penny kirjoja, koska ne on niiin kivoja. Enkä liioittele! Vaarallinen kevät kertoo seikkailusta ja tapahtumista jotka osuvat tietenkin eläinlääkärin tyttären Pennyn kohdalle. Suosittelen kaikille eläin hulluille!!!

Arvosana: MAHTAVA, HUIPPUMAUKAS
Arvion kirjoittaja: Amalia, Metsolan koulu, 5A
 
Mauri kunnas: joulu

mahtava kirja kuka lie tehnyt. Ja siinä oli kammottava kohta.

Arvosana: MAHTAVA, HUIPPUMAUKAS
Arvion kirjoittaja: Marjalan koulu 2luokka
 
Thomas Brezina: Salaperäinen ihailija

Thomas Brezinan kirjat on ihan huippuja! Kirjan karsein tapahtuma on se että Reni käyttää Doping-aineita. Kirja on todella hyvä, suosittelen kaikille Seitsemän tassua ja Penny-sarjaa.

Arvosana: MAHTAVA, HUIPPUMAUKAS
Arvion kirjoittaja: Iiris Koskelan koulu 3C
 
merja ja marvi jalo: jesse sankarikoira

kirja oli ihan hyvä tai oikeestaan mahtava mulla on yks jesse kirja omana

Arvosana: MAHTAVA, HUIPPUMAUKAS
Arvion kirjoittaja: heli 3lk
 
Ambjorsen, Ingvar: Rin tin tei sedän perintö

Juoni on loistavasti toteutettu ja kuvat ovat vähän sekalaisia. Tässä pikkuisen juonta:Samson koira on saanut perinnöksi Hotellin. Hän ja Roberto lähtevät etsimään sitä. Matkalla tapahtuu yhtä sun toista. Kun he pääsevät perille, sinne kätkeytyy salaisuus! Jos aiot lukea niin kannattaa varautua yllätyksiin! Arvioni on kijallisesti: LOISTAVA! SATA PISTETTÄ 100%!

Arvosana: MAHTAVA, HUIPPUMAUKAS
Arvion kirjoittaja: ''Suklaa susi'' Niinivaarankoulu 4B
 
Brezina, Thomas: Seitsemän tassua ja Penny Kamppailu vapaudesta

Alusta vaikutti vähän tylsältä, mutta loppu oli kuitenkin hyvä. Eikä kirja ole liian pitkä, eikä liian lyhyt. Kirja on hyvä. Juoni on keksitty hyvin:Eläintarhassa on delfiini, joka on vähän onneton, koska se haluaa vapauteen. Mutta Penny haluaa kuitenkin auttaa.

Arvosana: Hyvää satoa!
Arvion kirjoittaja:
 
Thomas Brezina: Seitsemän tassua ja Penny: Helliä tunteita

Penny on innoissaan. Läheisellä hevostilalla on syntymässä peräti kahdeksan varsaa! Ja Penny saa hoitaa niitä! Hevostilalla on myös häikäisevän komea Lorenzo, joka aiheuttaa tunteita. Mutta pojassa on jotain outoa. Kaiken lisäksi hevostilan kahdeksan raskaana olevaa tammaa varastetaan! Liittyykö Lorenzo jotenkin asiaan? Arvosana:10

Arvosana: MAHTAVA, HUIPPUMAUKAS
Arvion kirjoittaja: Pauliina Laune 8c
 
Merja ja Marvi Jalo: Jesse sankarikoira

Hannele ja Jenna pääsevät TV kokki Reginan ja varatuomari Karl Holmin kanssa Saariselälle Lappiin koiravahdeiksi! Myös heidän ystävänsä Pinja on Saariselällä. Tyttöjen mökkikaverit eivät siedä koiria, joten kaikkea jännää tapahtuu! Mutta mitäs sitten, kun Reginalta karkaa koiravaljakko, jossa istuu sydänvikainen mies (Karl Holm), joka ei ymmärrä koirista hölkäsen pöläystä?

Arvosana: MAHTAVA, HUIPPUMAUKAS
Arvion kirjoittaja: Minttu, Ukko-Paavonkoulu, 5A
 
Merja Jalo, Marvi Jalo: Koiratytöt 7: Jesse hoivakoira

Jenna ja Hannele ostavat kultaisennoutajan pennun puoli ilmaiseksi äidin vastusteluista huolimatta.Mutta kun he käyttävät sen eläinlääkärillä, he saavat tietää, että Manneksi ristittyä pentua on purtu pahasti. Miksi Saku ei puhunut mitään? Kaiken lisäksi Cici joutuu tappeluun ja karkaa. Mitä Hannelen pitää kertoa Reginalle, kun tämä palaa häämatkaltaan? Arvosana:10

Arvosana: MAHTAVA, HUIPPUMAUKAS
Arvion kirjoittaja: Pauliina Laune 8c
 
Lucy Daniels: Eläinten arkki: Possu piilossa

Mandyn koulukaveri Brandon Gill tulee hakemaan apua Eläinten Arkista. Pauline-emakko on porsinut, mutta pahnueen pienin on muita heikompi. Brandon on päättänyt pelastaa Ruusaksi nimetyn porsaan muiden kiusaamiselta ja isänsä uhkauksilta.Mandy, James ja Brandon käynnistävät Operaatio Porsaan tavoitteena pelastaa Ruusa. Mutta muitakin ongelmia kasaantuu Harmaakallion sikatilan ylle, eikä uhattuna ole enää ainoastaan Ruusa, vaan koko lauma. Pystyvätkö nuoret pelastamaan siat? Arvosana:10

Arvosana: MAHTAVA, HUIPPUMAUKAS
Arvion kirjoittaja: Pauliina Laune 8c
 
Jenny Oldfield: Kissanpennut kiipelissä

Carly ja Steve ovat liikenneruuhkassa. Heidän mukanaan oleva opaskoira kuulee jotain ja Carly menee katsomaan. Hän löytää laatikosta kissan poikasineen. He vievät ne Beech Hillin eläinlääkäriasemalle. Selviävätkö kissat? Entäs löytävätkö he Vinny-koiralle sopivan kodin, ennen kuin on liian myöhäistä? Arvosana:10

Arvosana: MAHTAVA, HUIPPUMAUKAS
Arvion kirjoittaja: Pauliina Laune 9c
 
Thomas Brezina: Seitsemän tassua ja Penny

Uusi kouluvuosi alkaa kaikkea muuta kuin lupaavasti. Penny pitäsi keskittyä biologiakokeisiin, mutta hänen ajatuksensa vaeltavat jossain ihan muualla. Voiko Penny auttaa Flipper II-delfiiniä, joka on tuomittu kiertämään loputonta kehää Safarimaan pienessä altaassa? Onnistuuko hänen isänsä pelastamaan pienen apinan hengen? Ja miksi toinen Pennyn koirista ei syö? Kaiken lisäksi Penny ei saa mielestään erästä, Elvistä, erästä mukavaa nuorta eläitenhoitajaa.

Arvosana: MAHTAVA, HUIPPUMAUKAS
Arvion kirjoittaja: Johanna Viertolan koulu 5A
 
Helena Meripaasi: Pöllöhilloa

Kisse ei päässyt eläinlääkikseen ja ei tiedä mitä elämällään tekisi. Hän potee masennusta, ei syö paljon mitään eikä jaksa käydä koirien kanssa treeneissä. Kaiken lisäksi häneltä pääsee karkuun hevonen ja hän luulee että hevosen omistaja on hänelle raivoissaan. Lopulta hän löytää lehdestä mielenkiintoisen työpaikka hakemuksen... Arvosana:10

Arvosana: MAHTAVA, HUIPPUMAUKAS
Arvion kirjoittaja: Pauliina Laune 9c
 
Helena Meripaasi: Koirahullunpäiväkirja: Pentukuumetta

Kirja oli hyvä, koska se oli todentuntuinen ja arkinen. Tykkäsin tosi paljon. Kannattaa lukea!

Arvosana: MAHTAVA, HUIPPUMAUKAS
Arvion kirjoittaja: Sara, Mutalankoulu 6 lk.
 
Anu Ojala: Koira vailla kotia

Ei ole kestänyt kauaakaan Odysseian ja Julian erosta, kun tämä taas joutuu tekemisiin ongelmien kanssa. Hän yrittää opettaa Remu-koiraa, jota on kohdeltu huonosti. Lopulta hän onnistuu siinä, mutta entä sitten kun täytyy löytää sille uusi koti? Kiintyykö Julia siihen liikaa? Sitten hän saa tietoja Odysseiasta... Arvosana:10

Arvosana: MAHTAVA, HUIPPUMAUKAS
Arvion kirjoittaja: Pauliina Laune 9c
 
merja jalo: Kamppailu hevosesta romaanit

IHANA, IHANA, I-H-A-N-A!!!Mahtava kirja!

Arvosana: MAHTAVA, HUIPPUMAUKAS
Arvion kirjoittaja: A. Mustalahti Lintumetsän koulu 8.F
 
Allen Jensen, Virginia: Matonnakertaja

älyttömän tylsä.ei kovin hauska.

Arvosana: Puiseva
Arvion kirjoittaja: tuukka noljakan koulu 3b
 
Sharon Siamon: Merihevonen Caspar

Ihana kirja, kertoo Kelsiestä, Jennystä, Andysta ja Casparista jne.. lue itse niin tiedät.

Arvosana: Hyvää satoa!
Arvion kirjoittaja: Linda, Kanavuoren koulu 4 lk.
 
Bonnie Bryant: Unohtumaton joulu

Tallijengi-sarjaa. Ihan hyvä kirja, jossa C-tyttö saa h-sen! En kerro mitä C*****-tyttö saa <:

Arvosana: Hyvää satoa!
Arvion kirjoittaja: Linda, Kanavuoren koulu 4 lk.
 
Thomas Brezina: Seitsemän tassua ja Penny: Kissapedot karkuteillä

Pennyllä on ihailija. Rikas Patrik joka kehuu Pennyä. Tämä ei tiedä mitä tehdä ja lopulta Penny ja Patrik alkavat seurustella. Mutta kesäjuhlissa tapahtuu uskomaton käänne. Eräänä yönä Moosburgereiden oven eteen tuodaan kolme tiikerinpentua. Kenen nuo pennut ovat ja miksi ne tuotiin heille? Arvosana:10

Arvosana: MAHTAVA, HUIPPUMAUKAS
Arvion kirjoittaja: Pauliina Laune 9c
 
Katherine Allrey: Delfiinikesä

Se on ihana kirja

Arvosana: MAHTAVA, HUIPPUMAUKAS
Arvion kirjoittaja: Emma, Rehulan ala-aste, 5lk
 
Thomas Brezina: seitsemäntassua ja Penny (sarja!)

Pennyllä on kaksi koiraa ja hänen vanhempnsa ovat eläinlääkäreitä! He asuvat vanhassa sepän talossa jossa on kolme kerrosta. ensimmäisessä kerroksessa on vastaanotto ja ylimmässä on lasten huoneet. Pennyllä on iso ja pikkuveli. Se on toso,osi,tosi hyvä sarja!!!!! ja kirjoja on paljon;)

Arvosana: MAHTAVA, HUIPPUMAUKAS
Arvion kirjoittaja: anni, herukka
 
John Grogan: Marley ja minä

John ja Jenny olivat nuoria ja rakastuneita.He päättivät ostaa koiran. He valitsivat labradorinnoutajan jonka nimi oli Marley. Heidän elämänsä ei koskaan palannut ennalleen. Marleystä kasvoi 45-kiloinen aikuinen jota ei pidätellyt häkit, ovet eikä seinät. Se teki selvää kaikesta. Se oli villi pentu vielä yhdeksänvanhanakin. Mutta Marley jos kuka osasi nauttia elämästä. Se riemuitsi pariskunnan ensiraskaudesta ja suri keskenmenosta. Ainoa ongelma oli, ettei se elänyt ikuisesti. Arvosana:10

Arvosana: MAHTAVA, HUIPPUMAUKAS
Arvion kirjoittaja: Pauliina Laune 9c
 
Merja Jalo ja Marvi Jalo: Koiratytöt 8: Jesse lintukoira

Jenna, Jesse ja Hannele pääsevät Oivan ja Elsan mukaan saarelle. Lintujen bongaamiseen juuri hurahtanut Elsa uskoo löytäneensä harvinaisen Amerikantukkasotkan. Saarelle ryntää lintubongareita päivittelemään ihmettä. Yhtäkkiä puhkeaa myrsky ja yksi ihmisistä saa sairauskohtauksen ja katoaa. Miten käy miehen ja löytävätkö tytöt hänet ajoissa? Arvosana:10

Arvosana: MAHTAVA, HUIPPUMAUKAS
Arvion kirjoittaja: Pauliina Laune 9c
 
Thomas Brezina: Hyytävä seikkailu

Kirja oli aivan ihana! Pennyn ja koirien lisäksi kirjassa seikkailee myös pieni kuutti♥ Kirjassa on jännitystä,epätoivoa,murheita,seikkailua,väärinkäsityksiä,juonittelu,arvoituksia ja tietenkin myös iloa☺ Suosittelen!

Arvosana: MAHTAVA, HUIPPUMAUKAS
Arvion kirjoittaja: Elisa Suitiala Pukinmäen ala-aste 5a
 
Thomas Brezina: Valaita ja valheita

Kirja oli mahtava! Kirjassa oli paljon iloa ja sopivasti jännitystä, jota lisäsi vielä se, että Penny ei ole kirjassa tutussa ja turvallisessa kotimaaassa vaan isovanhempiensa luona havajilla.Kirjassa seikkailee Pennyn ja hänen koiriensa lisäksi myös monia muita eläinystäviä ♥

Arvosana: MAHTAVA, HUIPPUMAUKAS
Arvion kirjoittaja: Elisa 5a Pukinmäen ala-aste
 
Thomas Brezina: Petolliset ystävät

Pennyn kotona asiat ovat mullinmallin. Penny on varma, että on saanut koiriinsa telepaattisen yhteyden, mutta voiko se olla mahdollista? Hänen vanhenpansa riitelevätjatkuvasti ja hänen matikan taitonsa ovat pahasti ruosteessa. Penny on täynnä epätoivoivoa, kunnes eräänä päivänä hän tapaa uuden ystävän nimeltä Nora. Norasta onkin paljon apua kun entisiin ystäviin ei voi enää luottaa. Pidin kirjasta, koska siinä oli jännitystä ja iloa. Suosittelen.

Arvosana: MAHTAVA, HUIPPUMAUKAS
Arvion kirjoittaja: Elisa 5a Pukinmäen ala-aste
 
merja jalo, marvi jalo: jesse hoivakoira

Jenna ja Hannele eivät vastusta kiusausta ostaa pientä kultaisen noutajan pentua äidin kielloista huolimatta . tytöt kumminkin ostavat pennun . huolta aiheuttaa sekin että he huomaavat että pentua on purrut joku pahasti !!! samoin se että hannelen hoidokki Cici ( maltankoira ) katoaa liikkuuko seudulla koira varkaita ? jos haluat tietää lopun niin lue kirja !!!

Arvosana: MAHTAVA, HUIPPUMAUKAS
Arvion kirjoittaja: suvi tuononen , länsikadun koulu 4c
 
Thomas Brezina: Seitsemän tassua ja Penny: Hulluttelevat pingviinit

Pennyä aletaan kiusaamaan koulussa ilman syytä. Hän ei voi ymmärtää miksi kaikki kääntyvät yhtäkkiä häntä vastaan. Mutta ilonaiheitakin sentään on: vastaperustettu tyttöbändi pyytää häntä mukaan. Eläintarhassa tapahtuu kuitenkin kummia. Ensin pingviinit käyttäytyvät oudosti ja sitten ne katoavat. Missä ne voivat olla ja löydetäänkö niitä enää koskaan? Arvosana:10

Arvosana: MAHTAVA, HUIPPUMAUKAS
Arvion kirjoittaja: Pauliina Laune 9c
 
Thomas Brezina: Seitsemän tassua ja Penny:Koiran elämää

Pennyn äiti lähtee pitkälle työmatkalle Afrikkaan eikä kodinhoito tahdo luonnistua muilta perheenjäseniltä. Lenkillä ollessaan Penny näkee kuinka liikkuvasta autosta heitetään ulos pieni koiran. Saako hän pelastettua sen? Penny auttaa myös kuvauksissa olevaa berninpaimenkoiraa jonka laskelmoiva filmin tuottaja aikoo antaa kuolla. Kaiken lisäksi Pennyn isää aletaan kiristää! Arvosana:10

Arvosana: MAHTAVA, HUIPPUMAUKAS
Arvion kirjoittaja: Pauliina Laune 9c
 
Thomas Brezina: Seitsemän tassua ja Penny: Myrskytuuli vaarassa

Pennyn äiti on pitkällä työmatkalla Afrikassa eikä kodinhoito luonnistu muilta perheenjäseniltä. Lopulta isä päättää kutsua ankaran Dagmar-tädin taloutta pyörittämään. Penny saa tarpeekseen tädin määräilevästä asenteesta ja alkaa etsiä uutta kotiapulaista. Hän käy myös katsomassa upeaa hannoverhevosta Myrskytuulta aina silloin kuin suinkin ehtii. Mutta pian tulee ilmi ettei kaikki ole kohdallaan. Myrskytuuli on ilmoitettu maailman vaarallisempaan laukkakilpailuun. Miten Penny voisi pelastaa rakkaan hevosensa? Arvosana:10

Arvosana: MAHTAVA, HUIPPUMAUKAS
Arvion kirjoittaja: Pauliina Laune 9c
 
Thomas Brezina: Seitsemän tassua ja Penny: Kamppailu vapaudesta

Pennyn kouluvuosi alkaa kaikkea muuta kuin lupaavasti. Hänen päässään pyörii vain Flipper ll delffiini joka on määrätty kiertämään loputonta kehää Safarimaan pienessä altaassa. Miten hän voisi auttaa sitä joutumatta itse liemeen? Siinä hommassa hän tutustuu mukavaan poikaan Elvikseen johon ihastuu... Arvosana:10

Arvosana: MAHTAVA, HUIPPUMAUKAS
Arvion kirjoittaja: Pauliina Laune 9c
 
Thomas Brezina: Seitsemän tassua ja Penny: Väärinkäsityksiä

Kotona kaiki tuntuu menevän pieleen, koska Elvis tuntuu olevan ihastunut toiseen tyttöön. Kun Alois-setä sitten kutsuu Pennyn ja tämän veljet kylään, Penny hyppää junaan jo samana päivänä. Mutta Alois-sedän luona odottaa toisenlaiset ongelmat: lähiseudulla liikkuu karhu josta asukkaat haluavat päästä eroon. Penny yrittää estää heitä ja riitaantuu siinä rötäkässä tätinsä kanssa. Arvosana:10

Arvosana: MAHTAVA, HUIPPUMAUKAS
Arvion kirjoittaja: Pauliina Laune 9c
 
Thomas Brezina: Seitsemän tassua ja Penny: Kieroa peliä

Läheisellä ponitilalla alkaa tapahtua kummia, kun kaikki ponit sairastuvat samanaikaisesti. Penny haluaa tietysti auttaa niitä parhaansa mukaan, mutta se ei auta. Kaiken lisäksi Moosburgereitten rauhaa rikkoo puhumaton pikkupoika, viisi koiranpentua ja raivostuttava sukulaisperhe. Arvosana:10

Arvosana: MAHTAVA, HUIPPUMAUKAS
Arvion kirjoittaja: Pauliina Laune 9c
 
Thomas Brezina: Seitsemän tassua ja Penny: Katalaa kemiaa

Pennyn elämässä alkaa tapahtua kun lähiseudun koirat katoavat yksi toisensa jälkeen. Huhu laittomasta eläinkoelaboratoriosta saa Pennyyn vipinää. Hän aikoo pysäyttä sen, mutta miten? Kaiken lisäksi kotona kaikki ei ole kunnossa. Isä käyttäytyy oudosti ja antaa lopputilin Elvikselle ja sitten Ivanille. Mikä isää oikein vaivaa? Ja miten hän liittyy eläinkokeisiin? Arvosana:10

Arvosana: MAHTAVA, HUIPPUMAUKAS
Arvion kirjoittaja: Pauliina Laun 9c
 
Thomas Brezina: Seitsemän tassua ja Penny: Hyytävä seikkailu

Penny lähtee Norjaan tapaamaan isovanhempiaan. Siellä hän koirineen kohtaa erikoisen pulman: jos isoisä ei "adoptoi" pientä hylkeenpoikasta, nääntyy se nälkään. Jos se viedään luontoon, häikäilemättömät hylkeenpyytäjät tappavat sen. Penny päättää ettei sille saa tapahtua mitään pahaa. Mutta hylkeenpyytäjät eivät pelkää mitään eivätkä ketään. Ja sen saa karvaasti huomata myös Penny. Arvosana:10

Arvosana: MAHTAVA, HUIPPUMAUKAS
Arvion kirjoittaja: Pauliina Laune 9c
 
Kirsti Manninen: Suden arvoitus

Salla on 12-vuotia tyttö, joka rakastaa eläimiä ja viihtyy luonnossa. Nähtyään tunturissa kaksi sutta mainitsee hän vahingossa asiasta salametsästäjille, jotka aikovat tappaa sudet. Salla ei voi sallia sitä. Hän päättää pelastaa sudet ja pyytää apua luokkatoveriltaan Matiakselta. Kirajssa on toinenkin juoni: Sallan biologinen äiti saapuu napurustoon ja Sallan on valittava joko adoptioäiti Kirsti tai biologinen äiti: Laila annan kirjalle numeroksi: 10++

Arvosana: MAHTAVA, HUIPPUMAUKAS
Arvion kirjoittaja: Vilma, Tesoma 8lk
 
Thomas Brezina: Petolliset ystävät

Kirja on todella hyvä! Siinä Pennyllä on vaukeuksia luotettavien ystävien kanssa

Arvosana: MAHTAVA, HUIPPUMAUKAS
Arvion kirjoittaja: Natalie Muonion koulu LK:kolmosella
 
Thomas Brezina: Seitsemän tassua ja Penny Täpäriä tilanteita

Penny(oikealta nimeltään Penelope) on pelastanut falabella hevosen. Penny yllättyy kylläkin todella paljon kun tulee kotiinsa eräänä päivänä. Tässä kirjassa Penny huolehtii paljon falbella hevosesta ja Robin ja Milli jäävät vähän syrjään. Penny on eläinrakas tyttö ja hän rakastaa eläimiä.

Arvosana: MAHTAVA, HUIPPUMAUKAS
Arvion kirjoittaja: Marja-Leena Sörhemmon Joensuun yläaste 9b
 
Thomas Brezina: Seitsemän tassua ja Penny - Helliä tunteita

Ihana ja JÄNNITTÄVÄ kirja! Todellisesti: helliä tunteita, salaisuuksia ja itsemurhayrityksiä. :)

Arvosana: MAHTAVA, HUIPPUMAUKAS
Arvion kirjoittaja: Linda, Kanavuori 5 lk
 
Merja Jalo Marvi Jalo: Koiratytöt 9: Jesse turvakoira

Jenna ja Hannele ovat kävelyttämässä koiria uudella ulkoilureitillä ja päätyvät alkoholistien yömajaan. Tyttöjen yllätykseksi Jesse alkaa käyttäytyä vihamielisesti. Sitten tytöt törmäävät ajokoira Tippaan, jota hakataan. Se on juopon miehen, Sörsselssönin koira. Tytöt haluaisivat auttaa koiraa, mutta miten? Arvosana:10

Arvosana: MAHTAVA, HUIPPUMAUKAS
Arvion kirjoittaja: Pauliina Laune 9c
 
Thomas Brezina: Seitsemän tassua ja Penny: Viidakon lait

Penny on raivoissaan, koska läheisessä eläinpuistossa tapetaan eläimiä heti kun niitä ei enää tarvita. Hän aikoo ottaa asiasta selvää, mutta siitä ei tule niin helppoa... Samaan aikaan Romeo on innostunut mutakylvyistä, Penny riitelee äitinsä kanssa ja saa outoja sähköpostiviestejä. Mutta tärkeintä on kunnon ystävyys, jonka Penny saa huomata. Arvosana:10

Arvosana: MAHTAVA, HUIPPUMAUKAS
Arvion kirjoittaja: Pauliina Laune 9c
 
Thomas Brezina: seitsemän tassua ja penny, viidakon lait

Penny saa tietää, että läheisessä safaripuistossa tapetaan kaikki eläimien pennut, kun ne eivät ole enää söpöjä. Penny saa outoa sähköpostia, ja häntä alkaa epäilyttämään se. Miksi Pennyn pikkuveli Romeo alkaa yhtäkkiä innostua mutakylvyistä? Saat tietää jos luet kirjan.

Arvosana: MAHTAVA, HUIPPUMAUKAS
Arvion kirjoittaja: Viivi, 4c
 
jorma kurvinen: rekku löytää kodin

kirja oli hyvä mutta aika jänniittävä joten mahani oli kierossa

Arvosana: MAHTAVA, HUIPPUMAUKAS
Arvion kirjoittaja: -
 
Helena Meripaasi: Koppakuoriaiskevät

Kissen elämä soljuu mukavasti: hän paiskii töitä Kennelliitossa ja treenaa koirensa kanssa. Yhtäkkiä hänen elämäänsä ryntää uhmakas ongelmanuori Emma puolivilleine koirineen ja muuan Janne, joka saa Kissen aivan tolaltaan. Entisten katastrofaalisten seurusteluyritysten jälkeen Kissestä on tullut vannoutunut romantiikan vastustaja. Mutta mitä tehdä leppoisasti hymyilevälle opiskelijapojalle, joka ei tunnut kaihtavan sen enempää Kissen eläintarhaa kun hänen mökötyskausiaankaan? Arvosana:10

Arvosana: MAHTAVA, HUIPPUMAUKAS
Arvion kirjoittaja: Pauliina Salpaus
 
Margaret Davidson: Viisi unohtumatonta koiraa

Viisi unohtumatonta koiraa kirja sisältää viisi erilaista, erirotuista sankari-koira tarinoita.

Arvosana: Keskinkertainen
Arvion kirjoittaja: Iina Noljakan koulu 5c
 
St. John Lauren: Valkoinen kirahvi -

Martinen 11. vuotis syntymäpäivä yönä heidän talonsa syttyi tuleen ja hänen vanhempansa kuoli tulipalosa. Martine jotui muuttamaan Etelä-Afrikkaan luonnosuojelu alueelle isoäitnsä luokse, jota hän ei edes ollut koskaan nähnyt. Kun Martine saapui Afrikkaan, hän tunsi olonsa epämukavaksi ja häneltä salattiin asiota...

Arvosana: Hyvää satoa!
Arvion kirjoittaja: Iida Kohonen, Noljakankoulu 5.b
 
Margaret Davinson: yhdeksän unohtumatonta delfiiniä

ihan ok kirja en nyt oikein osaa sanoa. Ei mikään kovin hyvä.

Arvosana: Keskinkertainen
Arvion kirjoittaja: janika noljakan koulu 5b
 
Merja Jalo ja Marvi Jalo: Koiratytöt 10: Jesse käräjäkoira

Jenna ja Hannele saavat tietää kauhean totuuden: pahasti alkoholisoitunut Mats Söderlund on Jessen ensimmäinen omistaja. Ensin Jenna ei neinaa uskoa sitä, mutta sitten hänen on pakko pakko uskoa. Tytöt yrittävät pitää asian salassa epäilevältä mieheltä, mutta tämä lopulta tunnistaa koiransa. Jennan painajainen alkaa. Hän ei halua menettää koiraansa, mutta mitä tehdä, kun Mats haastaa hänet käräjille? Näkeekö hän enää koskaan Jesseä? Arvosana:10

Arvosana: MAHTAVA, HUIPPUMAUKAS
Arvion kirjoittaja: Pauliina Salpaus
 
Päivi Romppainen: Vilma ja kadonneet koirat

Vilma tapaa koirankasvattaja Taika Viljasen, joka kasvattaa rhodesiankoiria. Nainen tarjoaa jopa töitä Vilman koiraklubille. Pian tytöille selviää Taikan menestyksen hinta: uhkauksia, herjauksia, kateutta. Ja kaikkein pahinta, Taikan bullterrieri Turo varastetaan. Liittyykö varkaus jotenkin muihin lähistöltä kadonneisiin koiriin? Arvosana:10

Arvosana: MAHTAVA, HUIPPUMAUKAS
Arvion kirjoittaja: Pauliina Salpaus
 
Margaret Davidson: Viisi unohtumatonta koiraa

No ei kovin hyvä kirja, mutta kylla se passaa=) Wolf oli koira joka ei ollut kovin ystävällinen.Hän suojeli muita koiria. Hän piti isännästään ja emännästään, mutta muista ihmisistä se ei piitannut.

Arvosana: Puiseva
Arvion kirjoittaja: Linnea Lehtimäki Noljakan koulu 5B
 
Helena Meripaasi: Kuonot kohti pohjoista

Kymmenvuotias Iri on kasvanut koiralauman keskellä. Hän on asunut koko ikänsä äidin kotimaassa Irlannissa. Nyt koko perhe on muuttamassa Suomeen. Isä ja Iri lähtevät edeltä mukanaan osa koirista. Iri ikävöi äitiä ja ikiomaa mastiffiaan Gravitya. Mutta eipä aikaakaan, kun hän saa ensimmäisen suomalaisen ystävänsä ja pääsee koiraleirille. Ja kun äiti vihdoin saapuu perille, hänellä on mukanaan koko joukko yllätyksiä... Arvosana:9

Arvosana: MAHTAVA, HUIPPUMAUKAS
Arvion kirjoittaja: Pauliina Salpaus
 
Marvi ja Merja Jalo: Jesse hoivakoira

Jenna ja Hannele ovat innoissaan kun Eetun allerginen kaveri, Saku, tarjoaa heille puoli-ilmaista koiraa. Lopulta Sakusta selviää jotain uskomatonta!

Arvosana: MAHTAVA, HUIPPUMAUKAS
Arvion kirjoittaja: Jenna 4c
 
Merja Jalo ja Marvi Jalo: Koiratytöt 11: Jesse karkukoira

Jenna ja Hannele ovat kauhuissaan, kun Jesse häviää teille tietämättömille. Miten se pääsi pois, kun tytöt sulkivat kerhohuoneen oven niin huolellisesti? Hannele alkaa epäillä, että Jesse on varastettu. Onko se totta ja jos on, niin kuka on sen takana? Onko Jessen varastanut sen entinen omistaja Mats Söderlund? Onko Jesse taas joutunut rääkkääjänsä käsiin? Arvosana:10

Arvosana: MAHTAVA, HUIPPUMAUKAS
Arvion kirjoittaja: Pauliina Salpaus
 
Thomas Brezina: Seitsemän tassua ja Penny: Mikä mieletön perhe!

Penny yrittää parhaansa mukaan pelastaa eläinrääkkäyksen uhreja ja saada selville julman kiusaajan henkilöllisyyden. Häntä pelottaa. Hänen kännykkäänsä tulee järkyttäviä tekstiviestejä ja eräs menneisyyden hahmo näyttäytyy. Samaan aikaan koko Moosburgerien perhe tuntuu seonneen. Minkälaisen kuvan englantilainen vaihto-oppilas saa isäntäperheestään? Arvosana:10

Arvosana: MAHTAVA, HUIPPUMAUKAS
Arvion kirjoittaja: Pauliina Salpaus
 
Helena Meripaasi: Helena Meripaasin teokset

Helena Meripaaden kirjat ovat mukaansatempaavia. Itse pidän eniten Kisse-sarjasta. Koirahullun päiväkirjoissa ja Kisseissä kerrotaan nuorten koiranomistajien/koiraharrastajien elämästä. Kirjat pistävät myös ajattelemaan. Niihin jää riippuvaisiksi (mielettömän helposti) ja niitä oppii kertakaikkiaan rakastamaan. Niistä tulee osa omaa elämää.

Arvosana: MAHTAVA, HUIPPUMAUKAS
Arvion kirjoittaja: Belvarg
 
Eppu Nuotio: Kingi karkuteillä

KINGI KARKUTEILLE ON IHAN HUIPPU KIRJA! Kantsii lukee siin on 82 sivuu! eli lukemaan HUIPPUU kirjaa

Arvosana: MAHTAVA, HUIPPUMAUKAS
Arvion kirjoittaja: E.K. 5.lk
 
Eva Dahlgren: Lasse & Urmas: puudelitähdet

Siinä tehtiin raketti ja lennettiin sillä kuuhun.

Arvosana: Hyvää satoa!
Arvion kirjoittaja: Otto, Mattisenlahden koulu 3lk
 
Kari Levola: Kissan koti

Hauska, mielenkiintoinen kirja, kissoista pitäville.

Arvosana: MAHTAVA, HUIPPUMAUKAS
Arvion kirjoittaja: Ida-Kaisa, Mattisenlahden koulu, 3 lk
 
Thomas Brezina: Seitsemän tassua ja Penny: Norsut koulunpenkillä

Penny, Elvis ja koirat matkustavat Los Angelesiin lomalle Susanin luo. Mutta ilo matkasta kuivuu kokoon, kun Penny saa tietää, että Susan on onneton. Eläintenkouluttaminen on kovaa hommaa, jossa eläimet ovat vain pelinappuloita. Muut eläintenkouluttajat ovat kateellisiä Susanille. Häntä uhkaillaan, mutta kuka? Ja miksi Pennyäkin aletaan uhkailla? Miksi joku haluaa päästä hänestä eroon? Arvosana:10

Arvosana: MAHTAVA, HUIPPUMAUKAS
Arvion kirjoittaja: Pauliina Salpaus
 
Anne Seppälä: Topi löytöretkellä

hauska ja sopii kaikenikäisille

Arvosana: Hyvää satoa!
Arvion kirjoittaja: Laura, Mustankiven ala-aste 3b
 
Thomas Brezina: Seitsemän tassua ja Penny: Norsut koulunpenkillä

Penny, Elvis ja koirat matkustavat Los Angelesiin lomalle Susanin luo. Mutta ilo matkasta kuivuu kokoon, kun Penny saa tietää, että Susan on onneton. Eläintenkouluttaminen on kovaa hommaa, joss eläimet ovat vain pelinappuloita. Muut eläintenkouluttajat ovat kateellisia Susanille. Häntä uhkaillaan, mutta kuka? Ja miksi Pennyäkin aletaan uhkailla? Miksi joku haluaa niin kovasti hänestä eroon? Arvosana:10

Arvosana: MAHTAVA, HUIPPUMAUKAS
Arvion kirjoittaja: Pauliina Salpaus
 
Merja Jalo ja Marvi Jalo: Koiratytöt 12: Jesse pentukoira

Jenna on vihdoin saanut rakkaan Jessensä virallisesti omakseen. Hän haaveilee saavansa käsiinsä Jessen pentukuvia. Munkkirinteen Elsan luona myös tapahtuu. Hänen vieraakseen saapuu lady Ashford, jonka Elsa on tavannut kansainvälisessä koiranäyttelyssä. Yllättäen aatelisrouva tunteekin Jessen isän ja Jessen menneisyydestä alkaa paljastua yllättäviä asioita... Arvosana:10

Arvosana: MAHTAVA, HUIPPUMAUKAS
Arvion kirjoittaja: Pauliina Salpaus
 
Kirsti Luova ja Mikko Mononen: Metka kissa Melleri

Hyvä ja kiva.

Arvosana: Hyvää satoa!
Arvion kirjoittaja: Sanni mattisenlahden koulu 3lk
 
Helena Meripaasi: Salaperäiset tassunjäljet

Iri on hyvin sopeutunut Suomeen ja saanut hyviä kavereita. Aika menee siivillä, kun harrastetaan koirien kanssa ja yhdelle koiralle syntyy pentuja! Isäkin rakentaa lisärakennusta kenneliin, mutta se ei suju oikein suunnitelmien mukaan... Arvosana:9-

Arvosana: MAHTAVA, HUIPPUMAUKAS
Arvion kirjoittaja: Pauliina Salpaus