Lue runoarvioita!
Lue peruskirjojen arvioita!
Lue eläinromaaneiden arvioita!
Lue fantasia- ja tieteisromaaneiden arvioita!
Lue hevoskirjojen arvioita!
Lue helppolukuisten kirjojen arvioita! Lue huumori- ja vitsikirjojen arvioita! Lue intiaani- ja lännenromaaneiden arvioita! Lue jännitys- ja salapoliisiromaaneiden arvioita! Lue kummitus- ja kauhukirjojen arvioita!
Lue nuorten aikuisten romaaneiden arvioita! Lue satukirjojen arvioita! Lue kuvakirjojen arvioita! Lue sarjakuvien arvioita! Lue tietokirjojen arvioita!


Takaisin kirjoittamaan arviota
Kirjoita oma kirja-arvio

 

J. Jokisen eväiden etusivulle
J. Jokisen eväät


 
Merja Jalo: Hopeaori (Nummelan ponitalli)

Husaarin täysveli Ben Hur on varastettu ja vain Kikka voi auttaa Kirja oli loistava,suosittelen!

Arvosana: MAHTAVA, HUIPPUMAUKAS
Arvion kirjoittaja: Laura N. Mutalan koulu 5lk
 
Merja Jalo: Tunturiratsastus (Nummelan ponitalli)

Kirjan hauskin tapahtuma kun Päivi Kiiski selvisi "Ihmissuden" hampaista. Kirjan ikävin tapahtuma kun "ihmissusi" söi ja raateli Päivin poron. Kirja kertoo siitä kun Nummelan ponitallilaiset lähtevät hiihtolomalle Lapin tuntureille. Tämä kirja sopii luettavaksi noin 4-8 luokkalaisille. Kirja oli loistava koska siinä oli paljon jännitystä. Arvosana: 10.

Arvosana: MAHTAVA, HUIPPUMAUKAS
Arvion kirjoittaja: Laura 5 Lk Mutalankoulu
 
Merja Jalo: Kultajoen kummitus (Nummelan ponitalli)

Koko nommelan konkkaronkka aikoo mennä taas Lappiin. Riitoja, kateutta, yllätyksiä ja rakkautta luvussa. Nummelan ponitalli sarjassa on ilmestynyt monta kirjaa, kaikki ovat hauskoja ja jännittäviä, siksipä niitä kannattakin lukea. Kirja sopii 3-6 luokkalaisille

Arvosana: MAHTAVA, HUIPPUMAUKAS
Arvion kirjoittaja: Laura N. Mutalan koulu 5lk
 
pamela kavanagh: kavionjäljet rantahiekassa (Pollux)

Ceri on mennyt viettämään kesälomaa sisarensa luokse Falcondaleen. Kylällä Ceri kuulee tarinoita Taladinista, aavehevosesta.

Arvosana: Hyvää satoa!
Arvion kirjoittaja: heidi mutalan koulu 5-6
 
Merja Jalo: Ponivarkaat (Nummelan ponitalli)

Kirja oli tosi hyvä.Siinä oli jännittäviä kohtia ja se oli nopea lukuinen.Kirjassa Kikka lähtee ravitallille kouluttamaan raviponi Oliviaa.Ratsuihmisenä hän on ensin hieman epäluuloinen ravureita kohtaan.Mutta mitä enemmän Kikka niille juttelee sitä enemmän niistä huomaa pitävänsä.Kikka saa tallilla uusia ystäviä Pinjan ja Jasminin.Sitten Olivia ja Jasminin poni Hlifax katoavat.Kirja oli hyvä siinä missä muutkin Merjan kirjat.

Arvosana: Hyvää satoa!
Arvion kirjoittaja: Hanna-Kaisa Mutalankoulu lk:5-6
 
Merja Jalo: Kartanon kummitus (Nummelan ponitalli)

Kirja oli mielestäni hyvä, koska siinä ei ollut sitä pitkää ja tylsää alku hömpötys juttua. Kirjassa nummelan ponitallilaiset lähtevät leirille, jonka päämäärä kuitenkin muuttuu; Tallinomistala Pentti Nummela saa perinnökseen hienon kartanon Jossa leiri järjretetään. Kartanolla on kuitenkin menneisyytensä. Kartanossa nimittäin kummittelee! Pönitallilaiset päättävät ratkaista arvoituksen. Kirja sopii kaiken ikäisille hevoshulluille.

Arvosana: Hyvää satoa!
Arvion kirjoittaja: Jutta Mutalan koulu 5-6 lk F.B.I.Lukutoukka
 
Merja Jalo: Kenttäkilpailut (Nummelan ponitalli)

Kirja sopii kaiken ikäisille hevoshulluille! Juonta: Päivi Kiiski saa syntymäpäivälahjaksi suomen hevostamma Pipsan, sillä edellytyksellä, että hän kilpailisi sillä kenttäkilpailuissa. Päivi saa hyvän valventajan. Kilpailuissa joku yrittää kuitenkin Estää Päiviä varmalta voitolta. Mutta onko voitto niin varma, kun Päivi ihastuu pahimpaan kilpailijaansa Stevaniin, entä kun joku yrittää huumata Päivin hevosen yöllä, mutta huumaakin itse Päivin! Päivin on päästävä pois kellarista ja osallistuttava viimeiseen lajiin; Esteisiin!

Arvosana: Hyvää satoa!
Arvion kirjoittaja: Jutta Mutalan koulu 5-6 lk F.B.I.Lukutoukka
 
Merja Jalo: Tähtitornin salaisuus (Nummelan ponitalli)

Kirja kertoo kun Nummelan ponitallin omistaja Pena voittaa arvonnassa matkan Vartiovuorelle vanhaan observatorio rakennukseen ja tallin henkilökunta pääsee mukaan.

Arvosana: Hyvää satoa!
Arvion kirjoittaja: Aino Mutalan koulu 4 luokka
 
Anna Sewell: Uljas musta

Kirja on onnellinen ja myös surullinen.Kirjassa Uljas mustalla on monta eri omistajaa ja yhdellä omistajalla on ihana tamma ja Uljas musta ihastuu tammaan jonka nimi on Kipaka.Uljas mustan onni ei kestä kauan kun Kipaka kuolee ruoskan sivalluksiin.Uljas musta kuitenkin pääsee äitinsä luo vaikka onkin käynyt monen omistajan hevosena. Kirja oli ihan hyvä, mutta en tiedä löytääkö kirjaa mistään, mutta jos jostain löydät kirjan niin kannattaa lukea.

Arvosana: Hyvää satoa!
Arvion kirjoittaja: Neea 4.b Rantakylänkoulu
 
Merja Jalo: Hopeaori (Nummelan ponitalli)

Kikka Lahti lähtee purjehdusleirin kautta Susiluoto-nimiseen saareen hoitamaan varastettua oria, Ben Huria, joka on Kikan kuolleen hevosen, Husaarin täysveli. Törnvallit, jotka ovat varastaneet orin ovat vaarallista ja rikasta väkeä ja Kikka onkin kuullut saaren vartijoiden kantavan aseita mukanaan. Kikan poikaystävä Kristian, joka tahtoikin Kikan menevän pelastamaan oriin, tulee tapaamaan läheisestä saaresta Kikkaa, jos hän lähettää sinne valomerkkejä. Törnvallit yrittävät hakkaamalla ja piiskaamalla saada hurjaluontoisen Ben Hurin "Kesyyntymään", mutta Kikka tietää, että hänen rakkaudellaan hevonen kyllä saadaan kesyyntymään ja pois saarelta. Kikka alkaa todellakin rakastaa hevosta käytyään tapaamassa sitä salaa ja se muistaakin niin hurjan paljon rakasta Husaaria, että hänen on pakko saada pelastettua se! Kikalle tulee kuitenkin monia ongelmia vastaan, esimerkiksi Aksel Törnvall, joka lähentelee Kikkaa niin innokkaasti. Kikka saa tietää myöskin mullistavia sioita... Mielestäni kirja oli oikein hyvä ja jännittävä. Se oli myöskin juuri sopivan pituinen. Teksti oli nopeaa luettavaa.

Arvosana: Hyvää satoa!
Arvion kirjoittaja: Elisa, Utrankoulu 6b
 
Merja Jalo: Tunturiratsastus (Nummelan ponitalli)

Nummelan ponitallilaiset lähtevät leirille lappiin. Paikan päällä kuitenkin selviää, että laskettelu rinteillä oli nähty ihmissusi. Nyt ponitallilaiset päättävät selvittää arvoituksen, vierailemalla vanhan erakon luona. Matka on kuitenkin pelottava, sillä erakon kerrotaan muuttuneen joka yö ihmissudeksi. Onko taustalla jokin yliluonnollinen olento, joka pelottelee ihmisiä. Suosittelen kirjaa kaikille, jotka pitävät hevsista edes vähän ja pitävät myös jännityksestä. En kuitenkaan suosittele kirjaa ihan pienille, sillä se oli kuitenkin sen verran pelottava. Suosittelen etenkin tytöille!

Arvosana: MAHTAVA, HUIPPUMAUKAS
Arvion kirjoittaja: Jutta Mutalan koulu 5-6 lk F.B.I.Lukutoukka
 
Merja Jalo: Hopearannan aarre (Nummelan ponitalli)

Nummelan ponitallilaiset ovat päättäneet pitää ratsastusleirin Hopearannankartanolla. Mutta tuskin ponitallilaiset ovat päässeet perille, kun alkaa tapahtua outoja asioita. Lisäksi Päivin sedän vaimo suhtautuu nuorten tarjoamaan apuun torjuvan vihamielisesti ja Timo Söderman, leirin johtaja työntää nenänsä asioihin, jotka eivet kuulu hänelle millään tavalla...

Arvosana: Keskinkertainen
Arvion kirjoittaja: Jutta Mutalan koulu 5-6 lk F.B.I.Lukutoukka
 
Merja Jalo: Pako ratsukalliolta (Nummelan ponitalli)

Nummelan ponitallilaiset eivät ole ennen kokeneet sellaista, että tienoon kaikki kaorat alkavat oudosti katoilla ja veiläpä samoihin aikoihin. Heidän mittansa täyttyy, kun Kikan koira Rita ja Päivin koira Fifin. Rohkeat huimapäät päättävät kertakaikkiaan ratkaista kadonneiden koirien arvoituksen! Suosittelen kirjaa kaikille hevosista pitäville tytöille!

Arvosana: Hyvää satoa!
Arvion kirjoittaja: Jutta Mutalan koulu 5-6 lk F.B.I.Lukutoukka
 
Jenny Hughes: Kultaisen ratsun mysteeri (Pollux)

Kelly on juuri muuttanut ja ystävystynyt talla olevien poikien Luken ja Tomin kanssa. Kesässtä näyttää tulevan vauhdikas, mutta tilan päärakennulsessa sijaitseva pieni, kultainen ja arvokas hevospatsas on varastettu. Kaikki syytteen osuvat Lukeen ja erityisesti Tomiin. Lähiseudulla on murtauduttu myös muihin taloihin. Salaavatko pojat kenties Kellylltaä jotain?Poliisi ei suhtaudu asiaan kovinkaan vakavasti, joten Kelly päättä ratkaista arvoituksen itse! Kirja oli kyllä muuten todella hyvä, mutta jännitystä olisi voinut olla enemmänkin.

Arvosana: Hyvää satoa!
Arvion kirjoittaja: Jutta Mutalan koulu 5-6 lk F.B.I.Lukutoukka
 
Anna Sewell: Uljas Musta

Kirjan kertojaminä on uljas, jalorotuinen hevonen, joka on lapsuudessaan tottunut ystävällisyyteen ja hellyyteen. Menetettyään hyvän isäntänsä se joutuu ajattelemattomien, kovasydämisten ihmisten haltuun, ja joutuu humalaisen ratsastamana laukkaamaan kenkä irronneena terävien kivien päältä. Se myydään hevosmarkkinoilla Jerry nimisen miehen luo. Jerry on huolehtiva ja tosi ystävällinen ja on töissä ajurina. Musta ja hänen ystävänsä Kapteeni pitävät ajurin työstä koska Jerry antaa heidän levätäkin välillä. Kun Jerry sairastuu ja muuttaa sen takia pois niin joutuu hän myös myymään Mustan pois. Sitten hän joutuu paikkaan jossa se joutuu vetämään liian raskaita kuormia ja joutuu olemaan pimeässä tallissa joka on haitallista silmille. Sieltä hänet myydään ystävälliselle tilan omistajalle. Musta asuu siellä vuoden ja sitten Tilan omistaja antaa sen ystävilleen. Uudet omistajat ovat tosi mukavia ja aikovat jättää Mustan heille loppu iäkseen. Musta on kodissaan onnellinen ja haluaakin jäädä sinne asumaan. Mielestäni kirja oli tosi hyvä koska tämä voi oikeastikin tapahtua ja seikkailut oli jänniä. Kirja oli myös hyvä siksi koska hevonen oli ystävällinen ja totteleva eikä ärtyisä. oli tietysti myös hyvä että sivuhenkilöt eivät oleet myöskään koko aikaa aivan täydellisiä vaan sattui myös monia kommelluksia. oli myös hyvä että kaikki omistajat olivat vähän erilaisia.

Arvosana: MAHTAVA, HUIPPUMAUKAS
Arvion kirjoittaja: Miira, Utran koulu, 5c
 
Joanna Campel: Sierra yllättää (Pollux)

Sierra on villi ori joka ei tahdo uskoa mitään Kun Sierran on määrä osallistua sekaestelaukkaan sen ratsastaja murtaa kätensä. Kuka nyt osallistuu Sierralla ja miten heidän käy? Kirja oli aika jännittävä mutta takakansi paljasti aika paljon.

Arvosana: Keskinkertainen
Arvion kirjoittaja: Laura N. Mutalan Koulu 5lk
 
Merja Jalo: Myrsky (Nummelan ponitalli)

Nummelanponitalli pääsee vihdoinkin ansaitulle kesäleirille, Kikka taitaa olla mustasukkainen Repelle joka näyttää olevan Marikan kimpussa.Mutta kukaan ei arvaakkaan,että vuosisadan pahin myrsky on tulossa.

Arvosana: Hyvää satoa!
Arvion kirjoittaja: Veera Palosaarenkoulu 6LK
 
Bonnie Bryant: Joukkuepeliä (Tallijengi)

Jännittävä!

Arvosana: Keskinkertainen
Arvion kirjoittaja: Mira, Hammaslahden koulu, 5lk
 
Eleanor Jones: Blue Time (Pollux)

tämä kirja oli tosi huippu. Sopivan pitkä ja jännittävä ja ennen kaikkea mielenkiintoinen.

Arvosana: MAHTAVA, HUIPPUMAUKAS
Arvion kirjoittaja: Niina, Hammaslahdenkoulun 5lk
 
Anna Sewell: Uljas Musta

Suosittelen heille jotka pitävat hevosista!!Kerran Musta oli emonsa Herttuattaren kanssa heidän tallin läheisellä mäen nyppylän päällä aitauksessa. Yhtäkkiä metsästä tuli jänis hirveätä vauhtia juosten pakoon koiralaumaa. Koiralauman perässä tuli ihmiset hevosineen. Jänis ajoi koirat, ihmiset ja hevoset joen rantaan ja teki sellaisen käännöksen, että kaksi hevosta ja miestä kaatui maahan. Toinen hevonen ja toinen ihminen selvisivät hengissä sellaisesta kaatumisesta ja toinen hevonen joutui veden varaan ja hukkui. Toinen miehistä sai surmansa. Kun Musta katsoi emoaan, emo näytti todella murheelliselta. Herttuatar kertoi, että hukkunut hevonen oli Mustan veli. Kun Mustan isäntä joutui myymään Mustan kartanon omistajalle Gordonille. Musta sai Gordonin kartanosta uusia ystäviä Ketterän, Kipakan ja Sir Oliverin ja muita ystäviä. Kerran Ketterä kertoi Kipakasta kun Musta oli vienyt hänen Kipakan paikan tallista. Kipakka oli muutenkin ärhäkkä hevonen. Kerran Kipakka oli Mustan kanssa omenapuun alla ja kertoi miten hän oli kohdeltu kun hän oli varsa.

Arvosana: Hyvää satoa!
Arvion kirjoittaja: Essi, Utran koulu, 5c
 
Lauren Brooke: Hevoshoitolan sisarukset: Riitapukarit (Pollux)

Heartlandin hevoshoitolassa kaltoin kohdellut hevoset saavat viimeisen tilasuutensa toipua. Hevoshoitolan väki,Amy,hänen siskonsa Lou,isoisä ja Ty uskovat hevosten kuuntelun ja kunnioittamisen tekevän ihmeitä kovia kokeneille eläimille.

Arvosana: Hyvää satoa!
Arvion kirjoittaja: Taru, Hammaslahden ala-aste, 5 l.
 
Merja Jalo: Hopeaori

Hopeaori on PARAS kirja minkä olen ikinä lukenut!!!!

Arvosana: MAHTAVA, HUIPPUMAUKAS
Arvion kirjoittaja: Lissu 6lk
 
Merja Jalo: NEA Ponityttö ja onnettomuus

Nea on poni tyttö. Kun hän ratsastaa Goofylla niin hän joutuu sairaalaan. Siellä hän tapaa vanhan tuttavansa Astan. Ja kun he ovat samassa huoneessa niin kuuluu kauhea mekkala ja arvaa mitä tulee kun Nean pitää lähteä kotiin Astan tulee ikävä ja Asta joutuu taas olemaan yksin huoneessa vanhojen tätie ja setien kanssa.

Arvosana: MAHTAVA, HUIPPUMAUKAS
Arvion kirjoittaja: Marianne,Heinävaaran koulu,2A
 
Isolde Pullum: Näyttämönä vihreän hevosen majatalo

Päähenkilö on 15-vuotias Jenna, joka harrastaa ratsastusta. Jennan vahemmat omistavat Vihreän hevosen majatalon ja sen pihalla heillä on myös talli, jossa Jennan oma hevonen, Gold nimeltään, majailee. Jenna aikoo tulla esteratsastajaksi. Jouluksi Vihreän hevosen majataloon tulee noin 50 vierasta, joten Jennalla ja hänen vanhemmillaan pitää kiirettä. Tavallisten joulukorttien seasta Jenna löytää kortin, jossa lukee: "Jenna, vietä hyvä joulu, jos voit". Jennan selkäpiitä karmii, sillä tämän jälkeen hänelle alkaa tulla pelottavia soittoja, pihalla alkaa liikuskella mustakaapuinen hahmo ja eräänä aamuna tallista löytyy kuolleita liljoja. Kirja on jännittävä, eikä hetkeäkään liian tylsä. Juoni on tosi hyvä, vaikkakin kerrottaessa aika monimutkaisen kuuloinen. Tämä on ehkä enemmän tyttöjen kirja, varsinkin, jos pitää hevosista.

Arvosana: MAHTAVA, HUIPPUMAUKAS
Arvion kirjoittaja: Oona, Utran koulu, 5c
 
Anna Sewell: Uljas Musta

Kirjassa päähenkilönä on uljas, jalosukuinen hevonen, jota on varsasta asti hoidettu hyvin. Hevonen joutuu muuttamaan erilaisiin paikkoihin, tutustumaan erilaisiin ihmisiin ja tottumaan erilaisiin asiohin. Pidin kirjasta melko paljon, koska kirja oli hyvin tapahtumarikas. Jokseenkin kirjassa toistui samat asiat melko usein. Suosittelen kirjaa niille, jotka pitävät hevosista.

Arvosana: Hyvää satoa!
Arvion kirjoittaja: Roosa Utranala-aste 5c
 
Eleanor Jones: Blue Time

Alice on kinunnut omaa ponia niin kauan kuin muistaa -tuloksetta.Hän hämmästyy,kun isä yllättäen kertookin vievänsä hänet katsomaan poneja. Alice iskee silmänsä tuliseen papurikkoon nimeltä Blue Time,jonka suonissa virtaa arabiverta. Isän vastustelut eivät auta,sillä mikään muu poni ei kelpaa itsepäiselle tyttärelle. Eräänä päivänä ilkeä moottoripyöräjengi piirittää Alicen ja Blue Timen metsässä. Seuraa hurja takaa-ajo,jonka katkaisee urhean Blue Timen hyppy tuntemattomaan. Alice herää sairaalassa,mutta missä on Blue Time? Kirja oli ihan hyvä ja oli kiva jännittää löytyykö Blue Time lopulta...

Arvosana: Keskinkertainen
Arvion kirjoittaja: Satu, utran koulu 6B
 
K. M. Peyton: Yli esteitten

Kirjan päähenkilö, neljätoista-vuotias Ruth Hollis on kasvanut liian pitkäksi rakkaalle Tähdenlento-ponilleen ja tahtoisi ostaa suuremman ponin, mutta ensin täytyisi saada myytyä Tähdenlento ja perhe tuskin ostaisi hänele uutta ponia, sillä rahaa ei ollut paljoa. Hän lähtee huutokauppaan katselemaan erilaisia hevosia ja näkee siellä ponin, jonka luulee tuntevansa. Ponin nimi on Toad Hill Flax. Ruthin veli, Ted on huutokaupassa katselemassa moottoripyöriä, mutta Ruth tahtoo saada Toadin, vaikkei hänellä ole ollenkaan rahaa ja niinpä Ted joutuu ostamaan ponin ja siihen menee hänen kaikki säästönsä. Ruth aikoo maksaa Tedille takaisin heti, kun saa Tähdenlennon myynnistä saadut rahat. Ruthin täytyy saada Tähdenlento hyvään kotiin ja hänen on yritettävä kouluttaa vaikeaa Toadia. Ruth kokee monia muitakin hankaluuksia. Minun mielestäni kirja oli yksi parhaimmista mitä olen koskaan lukenut. Kirjaa suosittelisin niille, jotka pitävät hevoskirjoista ja hieman jännittävistä ja hauskoista kirjoista. Kirja oli juuri sopivan pituinen!

Arvosana: MAHTAVA, HUIPPUMAUKAS
Arvion kirjoittaja: Elisa, Utrankoulu 6b
 
Ruby Ferguson: Lauran poniretki

Laura lähtee poiretkelle Engannin maaseudulle,metsiin,nummile,merenantaan ja maalaistaloihin. Matkan järjestää rouva Folds. Kirja on Laura-sarjan yhdeksäs kirja

Arvosana: Hyvää satoa!
Arvion kirjoittaja: Heidi , Mutalan Koulu , 5-6
 
Merja Jalo: Paluu Ponisaarelle

Siru saa salaperaiselta ihailialta rakkauskirjeita ja lahjoja jotka kaikki eivat niin mielyta hanta. Siru luulee, etta hanen entinen poika ystava Repe olisi kaiken taman takana mutta....

Arvosana: Hyvää satoa!
Arvion kirjoittaja: Linda
 
Merja Jalo: Kenttäkilpailut

Minusta kirja oli hauska.Kirja kertoi Päkästä,joka seikkaili.

Arvosana: Hyvää satoa!
Arvion kirjoittaja: Piia Laukkanen Kokonvaaran koulu 2.lk
 
Katriina Viljamaa-Rissanen: Hanna ja pippuriponi

Ihan huono hevoskirja!!!! Aina kaikissa hevoskirjoissa sama juoni!!!!En tykkää hevoskirjoista!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Arvosana: Puiseva
Arvion kirjoittaja: Ellen, kirkonkylän koulu, 5.lk
 
Merja Jalo: ponityttö ja onnettomuus (Nea-sarja)

Nean huoneessa oli niin hiljaista että hän kuuli oman sydämen lyönnin.

Arvosana: MAHTAVA, HUIPPUMAUKAS
Arvion kirjoittaja: Marianne Heinävaarankoulu 2A
 
Leena Mäkijärvi: Saana ponikurssilla

Saana saa 10-vuotissyntymäpäivälahjakseen ponikurssin. Hän alkaa käydä ratsastamassa ja saa joskus ratsastaa ponilla nimeltä Tucker. Saana alkaa pitää Tuckerista tosi paljon. Mutta sitten kaikki asiat eivät enää olekaan ihan hyvin...

Arvosana: Hyvää satoa!
Arvion kirjoittaja: Julia, Hammaslahden koulu, 5.lk
 
Merja Jalo: epäilyttävä sulhasmies

ratsastuksenopettaja Jenni on alkanut seurustella ja keskittyy tallitöiden sijaan meikkaamiseen. kirja on hauska!!kannattaa lukea!

Arvosana: MAHTAVA, HUIPPUMAUKAS
Arvion kirjoittaja: Tytti jäppilän kirkon kylän koulu 4.lk
 
Merja Jalo: Kenttäkilpailut

Kirjassa Päivi saa oman hevosen synttäri lahjaksi. Päivi osallistuu kenttäkilpailuihin ja harjoittelee kovasti, jotta pärjäisi hyvin. Päkää opetti huippu ratsastaja nimeltä Kristian. Kisoissa Päkä voittaa. Kirjan tarina loppuu tosi tosi onnellisesti.

Arvosana: MAHTAVA, HUIPPUMAUKAS
Arvion kirjoittaja: Jenny, Mutalan koulu 2lk.
 
merja jalo: yllätysori

Kikka saa oman hevosen husaarin.Tallille tulee uusi tyttö.Ja sitte alkaa tapahtumat huristaa.Kikka ja muut tytöt joutuu hurjaa seikkailuun.........

Arvosana: Keskinkertainen
Arvion kirjoittaja: Oona Hietava Kalaholman koulu 2lk
 
Pamela Kavanagh: Kavionjäljet rantahiekassa

Kirja kertoo Ceristä joka on tullut viettämään kesälomaa sisarensan luokse Falcondalen hiljaiseen kalastajakylään.

Arvosana: Hyvää satoa!
Arvion kirjoittaja: Taru,Hammaslahden koulu,5.l.k
 
Bonnie Bryant: Tallijengi,Merihevonen

Voi ei! Lisa lähtee lomalle St.Marcolle!!Tallijengi joutuu olemaan erossa vuoden vaihteen!Carole kouluttaa joululahjaksi saamaansa ruunaa,Starlightia ja Stevie etsii pukua uudenvuoden tansseihin,huonolla menestyksellä... Starlightin kouluttaminen ei oikein suju,ja Carole on vaipua epä toivoon.St.marcolla Lisa putoaa hevosen selästä,eikä uskalla enää nousta uudelleen selkään.MIten Tallijengi pärjää??

Arvosana: MAHTAVA, HUIPPUMAUKAS
Arvion kirjoittaja: Ida Kauria,Keski-Espoon koulu,5B
 
judith m. berrisford: jutta ja poniretkeläiset

kun tallilla käy poonivarkaita

Arvosana: MAHTAVA, HUIPPUMAUKAS
Arvion kirjoittaja: Elina,mutalankoulu,3-4
 
Merja Jalo: Nummelan Ponitalli -sarja

Kaikki Kirjat ovat parhaita!!!! Itse pidän Kikasta. Han on mun suosikki!!!!!

Arvosana: MAHTAVA, HUIPPUMAUKAS
Arvion kirjoittaja: Rena Rauhala, Hermannin Koulu 7b
 
judith m. berrisford: jutta tallityttönä

jutta auttaa babsin kanssa 16-vuotiasta poikaa pitämään tallia mutta tallilla tapahtuu surullinen tapahtuma

Arvosana: MAHTAVA, HUIPPUMAUKAS
Arvion kirjoittaja: Elina,mutalankoulu,3-4 luokka
 
merja jalo: kenttäkilpailut

päkä pitää hevosista ja käy ratsastamassa tallilla isä ja mummi olivat ostaneet päkälle hevosen mutta päkän ei pitänyt oiken suomenhevosesta konka nimi oli pipsa päkän piti osallistua kenttä kilpailuihin mutta päkää jahtaa salaperäinen mies

Arvosana: MAHTAVA, HUIPPUMAUKAS
Arvion kirjoittaja: elina,mutalankoulu,3-4luokka
 
Merja Jalo: Kultajoen kummitus

Uskomattoman hyvä!=)

Arvosana: MAHTAVA, HUIPPUMAUKAS
Arvion kirjoittaja: Nina Vanhanen Pihlajiston A-A lk.4a
 
: peleng, upea arabiori (pollux)

peleng on komee arabialainentäysiverinen. pelengiä ei myytäs jos ei pitäis ...

Arvosana: MAHTAVA, HUIPPUMAUKAS
Arvion kirjoittaja: riikka hirvonen, kirkonkylän ala-aste, 5a
 
Gabi Adam: Diabolo-unelmien hevonen

Ricy rakastaa hevosia,mutta hänen sydämmensä särkyy kun ihanaa Diabolo ruunaa kohdellaan huonosti. Asioita pahentaa porttikielto tallille.

Arvosana: MAHTAVA, HUIPPUMAUKAS
Arvion kirjoittaja: Jari Jämsen Mäkelänmäen koulu
 
Anna Sewell: uljas musta

se oli hyvä elokuva surullinen kohta oli se kun uljas musta näki rakkaansa kuoleena kuormassa siis kipakan.kaunis kohta oli se kun uljas musta syntyi.he olivat niin hyviä ystäviä Kipakka,Uljas musta ja en muista sen valkoisen ponin nimeä.JOTKUT EIVÄT OSAA KÄSITELLÄ HEVOSIA !!!!!!!!!!!!!!!!minulta pääsi kyyneleitä elokuvan aikana.Olen katsonut joka ikisen hevoseelokuvan telkkarista.

Arvosana: MAHTAVA, HUIPPUMAUKAS
Arvion kirjoittaja: sanna tyypälä
 
Merja Jalo: Hopeaori

Tosi mahtava kirja! Todella uusi Nummelanponitalli kirja! Aivan fantastinen! Hyvä, kun Kikka tunnistaa Hevosen monien vuosien takaa!

Arvosana: MAHTAVA, HUIPPUMAUKAS
Arvion kirjoittaja: Nina, Pappilanpelon ala-aste 5.a
 
Merja Jalo: Nummelan ponitalli -sarja

Huippu !!! LOISTAVA SARJA!!!! Kannattaa lukea!!!! =) =D

Arvosana: MAHTAVA, HUIPPUMAUKAS
Arvion kirjoittaja: Janita, Viitaa 4.lk
 
Merja Jalo: Epäilyttävä sulhasmies!

WAU!!!! loistava kirja!!! ihan niin kuin muutki nummelanponitalli kirjat

Arvosana: MAHTAVA, HUIPPUMAUKAS
Arvion kirjoittaja: Janita,Viitaa 4.lk
 
merja jalo: ponivarkaat

kikka lähtee ravitallille ja sitten ponit halifax ja olivia katoaa... vaikka olisi kait kisat juuri tulossa... ;)

Arvosana: MAHTAVA, HUIPPUMAUKAS
Arvion kirjoittaja: rose leppänen 4lk
 
Anu Ojala: Unien Hevonen

Kirjassa seikkailee 15-vuotias Julia.Hänellä on koira nimeltä Pilvi.Julia vetää koirien naksutin koulutus ryhmää ystäviensä Leenin,Miikan ja Villen kanssa.Naksutin koulutus on paljon eläinystävällisempää.Julia on kävelyllä koiransa Pilven kanssa.On sateista,ja he ovat eksyneet.Pilvi ja Julia kävelevät joen vartta kaupunkiin päin,tai ainakin he uskovat niin.Kuitenkin Pilvi kuulee ihmisääniä niityltä ja Juliakin terästää kuuloaan.Yhdessä he ryömivät lähemmäs ääniä.Niityltä paljastuu kamala näky.Julian sydän hypähtää kurkkuun,kun näkee sen.Hän näkee upean orin aitaukseesa,jossa on kolme muutakin ihmistä.Julia salakuuntelee heidän puhettaan.Yksi mies on hevosen selässä ja kaksi naista roikkuu aidassa ja huutelevat neuvoja."LYÖ KUNNOLLA KYLKIIN,NIIN OPPII,KUKA MÄÄRÄÄ",vanhin nainen huutaa.Veret tirskahtaa hevosen suusta.Julia astelee näkyville ja joutuu tukalaakin tukalampaan tilanteeseen.

Arvosana: MAHTAVA, HUIPPUMAUKAS
Arvion kirjoittaja: Emilia Kaarakainen Keskustan-koulu 6a Iisalmi
 
Ann Wigley: Kartanontyttären haamu (pollux)

Anna joutuu muuttamaan ja jättämääm rakkaan poninsa Tessin ja ystävänsä, kun hänen äitinsä pääsee töihin vanhaan kartanoon. Kartanon tytär ärsyttää Annaa ja eräänä päivänä, kun hän lähtee kävelylle hän llöytää laihan ja riutuneen hevosen. Eräänä iltana Anna kuulee vanhasta tallista itkua ja haamujahti voi alkaa!

Arvosana: Hyvää satoa!
Arvion kirjoittaja: Niina, Sievin yläaste 7D
 
Angela Dorsey: Menneisyyden kaiku

13-vuotiasta Laurenia varjostetaan. Laurenin isä lähettää tyttärensä turvaan Misty Lakeen serkkujensa luo.Misty Lakessa Laurenia odottaa melkoinen seikkailu.Lauren joutuu ajassa taaksepäin, kun uskaltautuu ikivanhan ja rönsistyneen autiotalon pihaan.Laurenilla on menneisyydessä tärkeä tehtävä. Erittäin hyvä Pollux-kirja,joka on jännittävä ja arvaamaton.

Arvosana: MAHTAVA, HUIPPUMAUKAS
Arvion kirjoittaja: Sanni, Hammaslahden koulu 5lk
 
merja jalo: kultajoen kummitus

todella hyvä kirja kannattaa lukea. ponitallilaiset matkaavat lappiin. jossa alkaa tapahtua kummia...

Arvosana: MAHTAVA, HUIPPUMAUKAS
Arvion kirjoittaja: siiri ja minni kirkonkylänkoulu 4lk.
 
Jane Ayres: Täydellinen hevonen

Krista lupautuu hoitamaan naapurin Fabriellan Ribbon Dance-hevosta ja Blue-koiraa siksi aikaa ,kun Fabriella itse menisi kesäksi työmatkalle.Kristan isä kuitenkin yhtäkkiä ilmoittaa ottavansa Kristan mukaansa yhdysvaltoihin.Muutaman puhelun ansiosta Krista menee erikoisen serkkunsa Shannonin luo, ja ottaa Ribbonin ja Bluen mukaansa.Mutta mistä on peräisin rannalla laukkaava, täydellisen kaunis mutta villi kimo täysiverinen?Vaaralliset vuorovedet tempaava Kristan mukaansa vauhdikkaan seikkailun pyörteisiin.Huippu ja melko jännä Pollux-kirja.

Arvosana: MAHTAVA, HUIPPUMAUKAS
Arvion kirjoittaja: Sanni, Hammaslahden koulu 5lk
 
Emma Raven: Ratsumies rajan takaa

Eräänä päivänä Salman huoneeseen ilmestyy synkästä metsästä aave, ratsumies Marco.Aave väittää tulleensa hyvin aiken, valamaan naapurin hevostilan komeaan Ryaniin itseluottamusta elokuvaa varten.Marcon todelliset aikeet paljastuvat kuitenkin myöhemmin, kun kuvausryhmät saapuvat. Melko pelottava Pollux-kirja, varsinkin illalla lukiessa.

Arvosana: MAHTAVA, HUIPPUMAUKAS
Arvion kirjoittaja: Sanni, Hammaslahden koulu 5lk
 
Hanna kasurinen: ponityttö Iida tunturissa

Hongan ponitallin väki pääsee viikoksi lomalle lappiin.ja mikä parasta-naapurin poikakolmikko lähtee mukaan!tunturitallin omistaja on ystävällinen ja mukava inari.ratsastus retkistä lumisilla poluilla tulee ikimuistoisia elämyksiä,sillä inari on suunnitellut joka reitille jonkin yllätyksen!lopulta pojatkin uskaltautuvat vaihtamaan hiihtohissin hevosen satulaan.mutta juuri silloin arvaamaton sää puuttuu peliin vaarallisella tavalla.......

Arvosana: MAHTAVA, HUIPPUMAUKAS
Arvion kirjoittaja: Miia, hammaslahden koulu, 5lk
 
Jenny Hughes: Valheen värit

Stacey on juuri muuttanut vanhaan maalaiskartanoon ja isukki on ostanut hänelle ratsuksi sysimustan Diablon.Kaiken pitäisi olla parhain päin.Stacey ei kuitenkaan hallitse komeaa hevostaan:Diablo riistäytyy maastossa. Vaaratilanteen pelastaa salaperäinen Dean. Hän antaa Staceyn kuulla kunniansa. Kun entinen sirkuslainen, tummasilmäinen Kris törmää Staceyyn pimeällä tiellä, alkavat tapahtumat saada vauhtia. Loistava Pollux-kirja, jossa jännittävä huippukohta.

Arvosana: MAHTAVA, HUIPPUMAUKAS
Arvion kirjoittaja: Sanni, Hammaslahden koulu 5lk
 
Lauren Brooke: Uusi alku (Hevoshoitolan sisarukset nro. 11)

Virginian kukkuloiden katveessa sijaitseva Heartland ei ole mikä tahansa hevostila. Heartlandin siskokset Amy ja Lou auttavat kaltoin kohdeltuja ja käytöshäiriöistä kärsiviä hevosia. Heidän lisäkseen elämään kuuluvat isoisä Jack, tallipojat Ty ja Ben sekä Amylle läheinen Daniel. Amy suostuu auttamaan arkkivihollistaan Ashley Granttia hänen hevosensa Brigt Magicin koulutuksessa, nähdessään että sekä ratsastaja että hevonen kärsivät tilanteesta.Kun yhteistyö sitten lähtee rullaamaan, Amy havahtuu: asiat ja ihmiset eivät ole aina sitä, miltä näyttävät.Mielenkiintoinen Pollux-kirja joka on joskus surullinenkin.

Arvosana: MAHTAVA, HUIPPUMAUKAS
Arvion kirjoittaja: Sanni, Hammaslahden koulu 5lk
 
Merja Jalo: Keskiyön hevonen

Nummelan ponitallin väki matkustaa kesäleirille Hovikosken kartanoon. Upeissa puitteissa ei todellakaan olisi valittamista, ellei naapurustossa asuva Torsti Reko olisi vähintäänkin penseä hevosnaapureilleen. Leirille ilmestyy myös pitkän tauon jälkeen huonomaineinen Pakki. Kun Anittan uusi, upea Galaxy-hevonen katoaa sateisena yönä, Anitta ja hänen läheinen ystävansä Kati syyttävät Pakkia. Hyvä ja mielenkiintoinen kirja.

Arvosana: MAHTAVA, HUIPPUMAUKAS
Arvion kirjoittaja: Sanni, Hammaslahden koulu 5lk
 
Bonnie Bryant: Yksi, kaksi, pelaa!

Tallijengin yhteishenki joutuu koetukselle, kun Stevie innostuu uudesta lajista, haavipoolosta. Hän aikoo näyttää vastajoukkueessa pelaavalle poikaystävälleen Philille, miten hyvin hän osaa ratsastaa! Myös Carole ja Lisa haluaisivat osallistua, mutta rauhassa Stevien raivoisalta voitontahdolta. Sitä paitsi Carolen mielessä on tärkeämpiäkin asioita kuin voittaminen. Uusi ystävä Marie on loukkaantunut auto-onnettomuudessa, ja Carole uskoo, että hevoset palauttavat Marien elämänhalun. Stevien hurja kilailuvietti alkaa uhata tyttöjen ystävyyttä. Häntä ei pysäytä edes nyrjähtänyt nilkka. Tallijengiläisten on löydettävä toisensa uudelleen - mutta miten?

Arvosana: MAHTAVA, HUIPPUMAUKAS
Arvion kirjoittaja: Julia, Hammaslahden koulu 5.lk
 
Sharon Siamon: Ladinon paluu

Kaverukset Meg ja Becky ovat pakahtua innosta. Edessä on kaksi viikkoa Beckyn kotona, Mustang-vuoren hevostilalla. Tyttöjä kutkuttaa, sillä mukaan ovat lupautuneet Beckyn ja Megin ihastukset Sam ja Thomas. Beckyn harmiksi seurueeseen tuppautuu myös Alison. Näyttää siltä, että kaunis mutta kuriton serkkutyttö haluaa omia Splash-hevosensa lisäksi Samin. Alison aiheuttaa todellisia hankaluuksia lähettämällä Thomasin metsässä kohtaamansa mustangin jäljille. Samaan aikaan seudulla huhutaan häijyn Ladinon paluusta. Kertoman mukaan haamuhevonen vihaa miehiä. Porukan pojat ajautuvat hurjien vaarojen tielle, kun etsintäpartio seuraa Thomasin jälkiä hylätylle kaivosalueelle... Jännittävä Pollux-kirja Mustang-vuoren ratsut-sarjasta.

Arvosana: MAHTAVA, HUIPPUMAUKAS
Arvion kirjoittaja: Sanni, Hammaslahden koulu 5lk
 
Lauren Brooke: Sanojen tuolla puolen

Heartlandin hevoshoitolassa huolehditaan hevosista, joiden parantamiseksi muilla ei ole keinoja. Hevoshoitolan toiminnasta vastaavat siskokset Amy ja Lou, heidän isoisänsä Jack sekä tallipojat Ty ja Ben. Isä yllättää Amyn ja Loun ostamalla heille loisteliaan Storm-ruunan. Hevonen herättää Amyssa intohimoisia tunteita ja saa hänet unelmoimaan esteratsastajan urasta. Ty suhtautuu Amyn haaveisiin epäilevästi, sillä Heartlandissa on yllin kyllin tekemistä, josta Amyn on hoidettava oma osuutensa. Kuka on sitä paitsi salaperäinen Daniel, josta Amy yhä useammin puhuu? Lisäksi Amyn ja Tyn välejä kiristää Marionin kuoleman vuosipäivä, joka väijyy nuorten mielikuvissa kuin pelottava mörkö. Miten pohjattoman surun voi kohdata, miten sen yli voi päästä?

Arvosana: MAHTAVA, HUIPPUMAUKAS
Arvion kirjoittaja: Julia, Hammaslahden koulu 5.lk
 
Marvi Jalo: Rajut bileet ratsutyttö!

Katin yllätyksrksi Pirttijärven kesäjuhlista kehkeytyykin rajut bileet! Kirja oli todella hyvä! Se sopisi yli 9 vuotiaille.

Arvosana: Hyvää satoa!
Arvion kirjoittaja: Laura N. Mutalan koulu 5lk
 
Marvi Jalo: Jahti alkaa ,ratsutyttö

Hirvi jahti alkaa, muttei Katin osalta, sillä Katilla on mielessä entinen ihastus Leksa. Kirja oli ihan hyvä mutttei niin hyvä kuin muut ratsutyttö kirjat.

Arvosana: Keskinkertainen
Arvion kirjoittaja: Laura N. Mutalan koulu 5lk
 
Leena Mäkijärvi: Saana ja hoitoponi Tucker

Saana osallistuu hopeatarhan jatkokurssille ja pääsee rakkaan tukcer ponin ykköshoitajaksi.Ponin hoitaminen ja tallielämä on yhtä autuutta,muutamia vastoin käymisiä lukuun ottamatta Saana ajattelee.Luvassa on myös jännitystä,Saanan ensimmäinen maastoratsastus kilpailu tuckerin kanssa.Muista lukea ja katso miten käy.

Arvosana: MAHTAVA, HUIPPUMAUKAS
Arvion kirjoittaja: Juulia Salomies ,3 lk Mutalan koulu
 
Joanna Campbell: Mestarihyppääjä(pollux)

Susan putoaa ja murtaa ranteensa, mutta tämä onnettomuus oli erilainen. Hän tietää että hevoselle olisi voinut käydä pahasti. Tallille tulee uusi hevonen joka luottaa vain Susaniin. Se on mestarihyppääjä mutta onko Susan valmis? Kirja oli yksi parhaista Joanna Campbelin kirjoista mitä olen ikinä lukenut.

Arvosana: MAHTAVA, HUIPPUMAUKAS
Arvion kirjoittaja: Laura N. Mutalan koulu 5lk
 
Merja Jalo: Tunturiratsastus (nummelan ponitalli-sarja)

Kirja kertoo hevosten ja nuorten seikkailusta hiihtolomalla Suomessa lapin tuntureilla Kirjan päähenkilö on Kikka Lahti (oikea nimi: Kirsti Lahti). Kikalla on vaaleat hiukset. Hänen ystäviä ovat Repe, Titta, Siru, Päkä, Marjatta ja Essi. Kikka ja sen kaverit ratsastavat Nummelan ponitallilla. Sen tallin pitäjiä ovat Pena ja Jenni Nummela. Nummelan tallilaiset ovat menossa junalla lapin tuntureille hiihtolomaksi.Outo paikka ponitallille, ajattelevat Nummelan tallilaiset saapuessaan Lapin tuntureille, mutta ihastuvat heti loistavaan maastoon ja mahtaviin maisemiin. On hiihtoloman aika. Lappalaisten pyhä Seitavuori kohoaa lähistöllä ylväästi korkeuksiin. Siihen liittyy hurja huhu, jonka innoittamina tallilaiset vierailevat vuorella varoituksista huolimatta. Mutta pyhä Seitavuori ei siedä häiritsijöitä. Öisessä kuutamossa alkaa hiipiä pelottava hahmo. Paikan päällä kuitenkin selviää, että laskettelurinteillä oli nähty ihmissusi. Herääkö vanha taru sittenkin eloon? Ja kuinka Kikka, Repe, Essi ja kumppanit aikovat selvitä tästä arktisesta mysteeristä? Nyt ponitallilaiset päättävät selvittää arvoituksen, vierailemalla vanhan erakon luona. Matka on kuitenkin pelottava, sillä erakon kerrotaan muuttuneen joka yö ihmissudeksi. Onko taustalla jokin yliluonnollinen olento, joka pelottele ihmisiä? Kirja oli mukaan tempaiseva, koska siinä oli huumoria, jännitystä, henkilöt olivat suunilleen minun ikäisiä ja kirjassa kerrottiin myös hevosista. Jännitystä riittää kirjan loppuun saakka. Kska juoni selviää vasta lopussa niin se on pakko lukea. Ainut huono puoli oli se, että se loppui. Olisi saanut olla pitempi. Mutta onneksi Merja Jalo on kirjoittanut koko Nummelan ponitalli sarjan. Kirjasarjassa on tähän menneessä jopa 38 kirjaa. Nummelan ponitalli-kirjat koostuvat hevosista, rikoksista, seikkailuista, yliluonnollisista ilmiöistä, jotka selviävät luonnollisiksi

Arvosana: MAHTAVA, HUIPPUMAUKAS
Arvion kirjoittaja: Ansku 5
 
Merja Jalo: Nummelan Ponitalli Yllätys ori

Siis aivan mahtava kirja!Kikka&hänen ystävänsä jossa Kikan is ostaa puolivahingossa Husaarin joka osottaituu seinähulluksi.Mutta Kikan sitkeudellä Husaarista tulee melko hyvä ratsastettava ja pian edessä kisatkin... ja Repen uusi ystävä on hiukan "omituinen"

Arvosana: Hyvää satoa!
Arvion kirjoittaja: Enni Kananen Kärväskylänkoulu 4lk
 
Ann Wigley: KARTANONTYTTÄREN HAAMU

Paikka veti minua puoleensa,mutta selkäpiitäni kylmäsi. Tuntuo kuin minua olisi odotettu -kenties itse talo vartoi minua.Minut valtasi tunne ,että päällepäin kauniilta ja rauhalliselta näyttävä kartano sulki kätköihinsä jonkin traakisen salaisuuden. Anna joutuu muuttamaan ja jättämään rakkaan hevosensa Tessin ja ystävänsä Richin ja Vinnin, kun hänen ätinsä saa kartanosta talouden hoitajan paikan.Äidin on myös hoidettava Melissaa, isänän ilkeää ja hemmoteltua tytärtä, jonka Anna uskoo vain teeskentelevän astmaatikkoa.Kartanon isäntä on kalsea ja kylmäkiskoinen tutkia, joka ei välitä tyttärestää, ja koko kartano on sen vuoksi alakuloinen ja onneton. Anna näkee kartanon seinällä vuosisatoja vanhan muotokuvan, joka tuntuu katsovan takaisin.. -Hylätyltä niityltä löytyy salaperäinen kimo, ja kun autiosta tallista kuuluu katkraa itkua on edessä haamujahti...

Arvosana: MAHTAVA, HUIPPUMAUKAS
Arvion kirjoittaja: Heidi, Lannevesi, 4.lk
 
angela dorsey: menneisyyden kaiku

TÄmä kirja oil ihan hyvä siinä kerrotaan 13 vuotiaasta laurenista jota varjostetaan.Hänen isänsä lähettää hänet hänen serkuujen luokse misty lakeen jossa hän luulee ettei siellä ole mitään tekemistä mutta siellä laurenia odottaa yllätys, kysymyksiä ja vastauksia!

Arvosana: MAHTAVA, HUIPPUMAUKAS
Arvion kirjoittaja: liisa voi,alaaste8e
 
Merja Jalo: Epäilyttävä sulhasmies

Kirja oli tosi hyvä.=)Kirjasta löytyy huumoria. Suosittelen kaikille hevosista pitäville.

Arvosana: MAHTAVA, HUIPPUMAUKAS
Arvion kirjoittaja: hepe linnajoki 7
 
merja jalo: nummelan ponitalli

hyvä,kiva lukea,parhaita kirjoja,tein niistä esitelmänki ja huippuja

Arvosana: MAHTAVA, HUIPPUMAUKAS
Arvion kirjoittaja: anna rantsunkoulu rovaniemi
 
Eleanor Jones: Tapahtui Favershamin metsässä

Kirja on jossain kohti yksitoikkoista,mutta kuitenkin siinä sattuu hyviä käänteitä.

Arvosana: MAHTAVA, HUIPPUMAUKAS
Arvion kirjoittaja: Jenni Inkereen a-a 4lk
 
Marvi Jalo: Tuulitamma

kun anne innostuu ratsastuksesta ja Tuulitamma kaataa niinan maastossa ja niina ja kumppanit etsivät syyllistä löytävätkö niina ja kumppanit syyllisen???

Arvosana: MAHTAVA, HUIPPUMAUKAS
Arvion kirjoittaja: Elina,mutalan koulu,3-4 luokka
 
Merja Jalo: Miljoonaratsu (nummelanponitalli)

TODELLA hyvä!! Kun nummelanponitallille tuodaan Terracotta niminen miljoonan arvoinen hevonen, alkaa tapahtua.

Arvosana: MAHTAVA, HUIPPUMAUKAS
Arvion kirjoittaja: Tiina 4c Keskipalokan koulu
 
MERJA JALO: Epäilyttävä sulhasmies

Jenni meinaa mennä jonkun kummallisen miehen kanssa naimisiin. Kirja on ihan hyvä!

Arvosana: Hyvää satoa!
Arvion kirjoittaja: Ada ja Milla Rajalankoulu 6a Aurinkorinteenkoulu 5b
 
Merja Jalo: Naamiaisratsastus (Nummelan-Ponitalli)

Tämä kirja on varmasti yksi parhaista kirjoista!!! Nummelan-Ponitallilaiset valmistautuvat Päivi Kiisken naamiaisjuhliin!!!Pari päivää ennen naamiaisia alkaa kuitenkin tapahtua outoja.Päkää aletaan seurata!!!Naamiaisten palkintona on marmorihevonen.Kun Kikka voittaa palkinnon loppuu Päkän seuraaminen.Seuraavaksi on tähtäimessä Kikka!!!Kuka tai ketkä kätkeytyvät mustaan autoon?Ja mikä on marmorihevosen salaisuus?!

Arvosana: MAHTAVA, HUIPPUMAUKAS
Arvion kirjoittaja: Iina, Mukkulan ala-aste (Siirryn 5.luokalle!!)
 
Merja Jalo: Liinakkotien painajainen

Kikka jää yksin kotiin ja alkaa saada outoja häirikkösoittoja. Häntä häiritään jopa kirjastossa. Mara on suunnitellut matkaa vanhalle talolle, nimeltään Ystävyyden majatalo. Kikka häviää oudosti ko. paikassa, ja siitä alkaa jännitävä seikkailu!

Arvosana: MAHTAVA, HUIPPUMAUKAS
Arvion kirjoittaja: JS, Valkealan ala-aste
 
MERJA JALO: Nummelan Ponitalli - kirjat

kaikki NUmmelan kirjat ovat lyömättömiä!!! ja kaikista kirjoista yhtenään muodostuu kuin yksi kokonainen kirja ja tarina + jokaisen kirjan omat tarinat. erityisesti suosittelen kirjaa nimeltään: ponitalli ja varjojen linna! summelan kirjoja on ilmestynyt jo peräti reilut 50 kirjaa!!!!!!!!!!!!!! ja hevos harrastus on leviämässä nopeasti ja nummelan kirjoja lukee jo tuplasti se määrä mitä ennen luki!!!! ja ehkä vain sen takia että nummelan kirjoihin , voisi vai9kka sanoa että, niihin jää jopa melkein RIIPPUVAISEKSI!!!!!!!!!!

Arvosana: MAHTAVA, HUIPPUMAUKAS
Arvion kirjoittaja: kikka, keskuskoulu 5lk
 
Merja Jalo: Yllätysori

Yllätysori on ensimmäinen teos Nummelan ponitalli-sarjaa.Kaikki jotka pitävät Merjan kirjoista niin kannattaa lukea vaikka olisi lukennut muitakin kirjoja Nummelan ponitalli-sarjasta ekana kirjana on todella hyvä jokaisesta henkilöstä saa luonteenpiirteet selville kirja ei ole niin vauhdikas alussa mutta ei oo myöskään tylsää luettavaa vaikka olisi muitakin Merjan kirjoja lukennut.kannattaa lukea jos vasta alat tutustua Merja Jalon kirjoihin tai olisit lukennut:)

Arvosana: Hyvää satoa!
Arvion kirjoittaja: Viivi Lahti Eskolanmäenkoulu 5b
 
Merja Jalo: Ponitalli kesälomalla

Kirja on mielestäni sekä jännittävä, että myöskin surullinen.

Arvosana: MAHTAVA, HUIPPUMAUKAS
Arvion kirjoittaja: Miia Tainionmäenkoulu 5.lk
 
Angela Dorsey: Hevosenkeli sarja (pollux)

Sarja on todella hyvä! :) siitä kannattaa lukea ainaskin yksi kirja! Kanataa aloittaa ensimmäisestä jos se on mahdollista!!! :) Kirjassa tai kirja-sarjassa on tyttö nimeltä Angelica joka on miten sen nyt sanoisi hevosten enkeli. Hän ymmärtää hevosten kieltä ja yrittää auttaa hevosia mutta hän tarvitsee jonkun apua siinä joten kirjassa on aina joku uusi tyttö sivussa joka auttaa Angelicaa. Ja tyttö joka aina auttaa häntä tai siis angelicahan tässä se auttaja on mutta siis Otetaan ensimmäisestä kirjasta esim. nyt vaikka Lisa. Hänen isällään oli hevostila jossa he pitivät hevosia. Isä joutui kimminkin myymään tilan ja kaikki sen hevoset.Isä ei hyväksy Lisan uutta ystävyyttä kartanon uuden omistajan kanssa ja kieltää Lisaa menemästä kartanolle. Lisa kumminkin uhmaa isän käskyä ja tekee öisiä käyntejä kartanolla. Hän tapaa tytön joka väitää hevosten olevan vaarassa. Mitä tyttö eli angelica höpisee? Lisan on lopuksi uskottava koska kartanolla alkaa tapahtua outoja asioita. Kuinka hevosten, Lisan ja angelican käy? On vain yksi tapa selvittää se lukemalla kirja!!! Minä ainakin pidän tästä kirja-sarjasta!! Mutta harmiksi polluxkirjoja ei kamalasti saa muualta kuin polluxsista mutta jos kaverisi on poilluxkissa kannattaa kysellä tätä kirjaa heiltä!! Tyviä lukuhetkiä!!!!! :D

Arvosana: Hyvää satoa!
Arvion kirjoittaja: Laura Luonnetjärven koulu. 5a
 
merja jalo: Kunnialaukka

kirja on tosi hyvä siinä Kikka ja Essi lähtevät essin tädin luo huvisaareen ja ottavat mukaan napoleonin. saaressa he tapaavat kuuluisan kilpa ratsastajan pojan Kirja TOSI HYVÄ!!! kannattaa lukea

Arvosana: MAHTAVA, HUIPPUMAUKAS
Arvion kirjoittaja: Emilia hutsin koulu 6lk
 
Merja Jalo: NUMMELAN PONITALLI SARJA

KOKO sarja on aivan mahta!!! en pidä Kristianista joka änkeäää Kikan ja Repen juttuihin (niin kuin kultajoen kummitus kirjassa) jännitystä on joka kirjassa ja hauskoja lausahduksia kuuluu Repen suusta jatkuvasti. Repe ja Kikka ovat parhaita.

Arvosana: MAHTAVA, HUIPPUMAUKAS
Arvion kirjoittaja: Mina Turunen 5-6lk joensuu
 
merja jalo: kaikki nummelat

kaikki on hyviä aivan mahtavia!!!

Arvosana: MAHTAVA, HUIPPUMAUKAS
Arvion kirjoittaja: minna malessa kerimäki vekkula
 
Angela Dorsey: Kuiskaus kuutamossa

KUISKAUS KUUTAMOSSA kuuluu Angela Dorseyn melko suosittuun Hevosenkeli -sarjaan. Aivan mahtava kirja! :) Ali asuu äitinsä kanssa vanhalla maatilalla metsien ja niittyjen keskellä. Ali joutuu ikäväkseen huomaamaan, että joku tekee tilalla tihutöitä. Tyttö päättää selvittää tämän hiiviskelijän arvoituksen -mutta salaa äidiltä, jolla on huolia muutenkin kuin tarpeeksi. Kuka yrittää myrkyttää Daydreamin, Alin suloisen tamman? Entä kuka yrittää tappaa muutkin tilan hevoset, ja Alin ihanan koiran, Scruffyn?

Arvosana: MAHTAVA, HUIPPUMAUKAS
Arvion kirjoittaja: Amy, Tuppuralan koulu, 5 lk.
 
merja jalo: Voittolaukka

Eräs tyttö (en muista nimeä) osallistui hevosensa kanssa kenttäkisoihin. Mutta hänen pahinkilpailijansa lukitsi hänet kellariin, kun huomasi että hän oli paras kaikissa lajeissa, ennen viimeistä osuutta mutta tytön onnistui päästä sielätä pois ja....tai no voit itse lukea kirjan niin selvii loppu.

Arvosana: MAHTAVA, HUIPPUMAUKAS
Arvion kirjoittaja: Hanna, mäkelänmäki 6 luokka.
 
merja jalo: ratsukellarin salaisuus paras

se on aika jännä ja hauska kirja kun luet hetken niin on pakko lukea enemmän eli kehotan lukemaan

Arvosana: Hyvää satoa!
Arvion kirjoittaja: jenni suominen taimo 6b
 
merja jalo: kaikki nummelat!!!!!!!!!!!!!!<3

Kikka<3Repe Kristian on ihan skeida lurjus sotkeutumassa kikan ja repen SUHTEESEEN!!!! Merjan täytyy älytä että kikka ei kuulu kristianille vaan REPELLE!!!! olkoon kristian vaikka tepan kanssa niin tepalla ei vanha suola janota!!! ( tai repellä).!!! kristian sais lähtee kokonaa pois ja jäädä sinne englantiin tai jotan paljon pahempaaa XD repe on kyllä mailman paras vitsiniekka koko maailmassa!!! <3<3<3<3 jee. kikka ja repe rulaa he ovat aina yhdessä eikö vaan JOOOOOOOOOOOOO

Arvosana: MAHTAVA, HUIPPUMAUKAS
Arvion kirjoittaja: Enni Paju ja Kalle Luoti
 
Merja Jalo: keskiyön hevonen

Tämä kirja on aivan mahtava!!! Kati yllättää... mutta kenet? Tai mitä tapahtuu kun Titta saa kuulla... mutta mitä? Mutta mitä tapahtuu kun Pakki palaa... mutta minne? Entä kun Aleksi rakastuu... mutta kehen? Anitta on saanut... mutta minkä? Mukana on myös Torsti... mutta kuka hän on? Jonkun jalka katkeaa... mutta kenen?

Arvosana: MAHTAVA, HUIPPUMAUKAS
Arvion kirjoittaja: Mia Miettinen Lappeenranta 5a
 
merja jalo: keskiyön hevonen

se on todella hyvä kirja jossa pakki haluaa selvittää kuka lavasti hänet syylliseksi huolimattomuuteen ja varasteluihin kikan ja repen suhde on mitä kuumimmillaan

Arvosana: MAHTAVA, HUIPPUMAUKAS
Arvion kirjoittaja: Merja Miettinen Jyväskylä
 
Merja Jalo: Liinakkotienpainajainen

Kikka Lahden vanhemmat lähtevät mummolaan ja kikka jää kotiin.. Sinä yönä joku soittaa kikalle puheluja, Puhelimessa vaan surisee... Pentti Nummela pitää ponitallilaisille viikonloppuleirin ja Kikka on onnellinen.. Mutta sinä yönä Kikka katoaa... Kannattaa lukea ihmeessä!! Kirjaa 5-8 luokkalaisille! t. mie

Arvosana: MAHTAVA, HUIPPUMAUKAS
Arvion kirjoittaja: Milla Timolan ala-aste 5lk
 
Merja Jalo: Yllätysori

Kikka Lahti käy ratsastustunneilla Nummelan ponitallilla ja unelmoi kiihkeästi omasta ratsusta. Sitten isä Lahti ostaa hevoshuutokaupasta valkean, liekehtiväharjaisen Husaarin. Kikka pitää Husaarista ensisilmäyksellä, mutta Husaari onkin todella villi ja peloissaan. Sen entinen omistaja Annika varustaa sen ratsastukseen niin monin varustein kuin olla voi, ja nousee selkään turvakypärä päässään ja kannukset jalassaan sen selkään. Hän lentää tanteereeseen nopeasti, ja ei halua ratsastaa sillä enää koskaan. Lopulta Repe uskaltaa ratsastaa Husaarilla, mutta hänkin lentää satulasta alle kolmessa minuutissa. Sitten ainoastaan isä Lahti nousee sen selkään, ja niinpä niin, hänkin tippuu selästä, mutta jatkaa kuitenkin ratsastamista. Sitten hän tippuu uudestaan ja saa olkapäänsä sijoiltaan. Samaan aikaan ponitallilaiset ovat valmistautumassa esteratsastuskilpailuihin päihittääkseen Korkeamäkiläiset. Mutta sitten alkaa tapahtua outoja. Miksi tallin ovi on jätetty eräänä yönä auki? Miksi hevoset ovat alkaneet käyttäytyä oudosti?

Arvosana: MAHTAVA, HUIPPUMAUKAS
Arvion kirjoittaja: Annika, Rahkosen koulu, 6 lk.
 
Merja Jalo: Yllätysori

Tämä kirja on yksi Merja Jalon parhaimmista kirjoista,mutta on niitä muitakin ja kaiken lisäksi olen lukenut ne kaikki paitsi kunnialaukkaa vai mikä se nyt oli se uusimman kirjan nimi?

Arvosana: MAHTAVA, HUIPPUMAUKAS
Arvion kirjoittaja: Sanni,Kerimäen ylä-aste,7A
 
Merja Jalo: Hopeaorii (Nummelan ponitalli sarja)

Kikka lähtee purjehdus-kurssille, jossa tapaa Aksel Törnvallin. Kun Kikka pääsee saarelle, jossa on valkea orii, hänen epäilyksen heräävät. Orii muistuttaa Husaaria, hänen hevosta, jota luultiin kuolleen aivokasvaimeen. Kikka saa tietää, että hevonen on Ben hur, hevonen, joka myytiin hänelle peitenimellä Husaari. Ongelma on se, että miten saada hevonen pois saarelta.

Arvosana: MAHTAVA, HUIPPUMAUKAS
Arvion kirjoittaja: Miia Takriko 3lk.
 
Merja jalo: Yllätys orii (Nummelan poni talli)

Kikka(kirsti lahti) on lukemassa kirjaa, kun kuulee että hänen inhottava serkku on tulossa heille kylään. Mikä pahínta, Mika (kikan veli) On poissa eli kikan on "viihdytettävä" häntä. Serkun lähdettyä pois, Kikan unelma toteutuu. kikka saa hevosen nimeltä Husaari. Kikan unelmat murtuvat kun hän saa tietää Husaarin oikean luonteen. Husaari on vaikea ratsastettava ja Nummelan ponitallin paras ratsastajakaan ei pysy kauaa Husaarin selässä vaan lentää pusikkoon. Muita huolia tuo Repen uusi tyttöystävä, Tepa, Joka leikkii aloitteliaa.Tallissa on eräänä yönä ollut ovet auki ja on tulossa kilpailut.

Arvosana: Hyvää satoa!
Arvion kirjoittaja: MIIA TAKRIKO 3LK.
 
Merja Jalo: myrsky

kirja on hyvä,sillä se on jännittävä. tytöt ja poika joutuvat seikkailemaan ja se on jännää.

Arvosana: MAHTAVA, HUIPPUMAUKAS
Arvion kirjoittaja: Susanna S. uomarinne 6d
 
Merja Jalo: Ravirieha

kirja on todella hyvä, koska siinä kerrotaan nuorista ja hevosista. tykkäsin siitä koska mä tykkään ravureista ja myös ratsuista, ja siinä on kumpiakin mutta ehkä enemmän ravihevos faneille!! KANNATTAA LUKEE!!!

Arvosana: MAHTAVA, HUIPPUMAUKAS
Arvion kirjoittaja: JOHANNA 5lk
 
Merja Jalo: Hopeaori

Se on tosi hyvä kirja! Kannatan sitä kaikille jotka pitää hevosista!

Arvosana: MAHTAVA, HUIPPUMAUKAS
Arvion kirjoittaja: Anni,Aitomäenkoulu 5lk.
 
Merja Jalo: Kaikki Nummmelan-ponitalli kirjat

Tosi hyviä kaikki, mun mielestä kaikkein paras kirja-sarja

Arvosana: MAHTAVA, HUIPPUMAUKAS
Arvion kirjoittaja: Anni, Aitomäki 5lk.
 
Merja Jalo: Ponisaaren arvoitus

Hyvä kirja! Tosi hyvä:)

Arvosana: MAHTAVA, HUIPPUMAUKAS
Arvion kirjoittaja: Anni, aitomäen ala-aste 5lk.
 
Merja Jalo: Epäonnen leiri

tosi hyvä kirja kannattaa lukee

Arvosana: MAHTAVA, HUIPPUMAUKAS
Arvion kirjoittaja: Camilla Karttula lahden koulu 1.kl
 
Merja Jalo: NUMMELAN PONI TALLIN KAIKKI

Kaikki Merja Jalon kirjat ovat lempi kirjoja. niissä on kaikissa jännitystä, huumoria, hevosia ja ainakin ripaus romantiikkaa. erityisen hyvä on se, että mikään roisto ei ole taru-olento vaan todellinen. mäkää en pelkää lukee mitään niistä kirjoista vaikka olisikin liian jännittävä minun ikäiselle.

Arvosana: MAHTAVA, HUIPPUMAUKAS
Arvion kirjoittaja: Miia, takriko, 3.lk
 
Maria Kupias: Operaatio Sirkus

Kirja oli todella hyvä... Toisiksi uusin osa, kirja kertoo tällä kertaa kirsi nimisen tytön elämästä. Hänen hoitohevosen jalka haavoittuu ja joutuu täten lopettamaan ratsastuksen ja löytää lopulta sirkusken pienet ja pyöreät ponit. KANNATTAA LUKEA!

Arvosana: MAHTAVA, HUIPPUMAUKAS
Arvion kirjoittaja: Lotta, Kirkkoharjunkoulu 6a
 
Angela Dorsey: Kuiskaus kuutamossa

Ali ja hänen aitinsä asuvat vanhalla maatilalaa. Ali huomaa jonkun liikkuvan öisin tilalla tekemässä tihutöitä. Ali koettaa selvittää hiiviskelijän arvoituksen, mutta salaa äidiltään sen. Jku koettaa tehdä pahaa Alin vanhalle tammalle Daydreamille myrkyttämällä tämän kaurat. Omituinen tyttö auttaa Alia selvittämään hiiviskelijän salaisuuden. Daydreamin toinen varsa Rhythm viedään vaaralliselle rikkikentälle jolta Alin pitää pelastaa se ennen kun sille käy kalpaten...

Arvosana: MAHTAVA, HUIPPUMAUKAS
Arvion kirjoittaja: Salainen...
 
Merja Jalo: kunnialaukka

TOSI super hyvä kirja kannattaa lukea se on jännittävä ja hauska kirja!

Arvosana: MAHTAVA, HUIPPUMAUKAS
Arvion kirjoittaja: Monica ,syk ja 3b
 
Leena Mäkijärvi: Saana ponikurssilla

Kirjassa Saana saa lahjaksi kauan haaveilemansa ponikurssin, jonka mukana tulee paljon hyviä ja pahoja asioita.

Arvosana: Hyvää satoa!
Arvion kirjoittaja: Maria Kellon koulu 4a
 
Merja Jalo: Tihutöitä talleilla

Siis ihan käsittämättömän hyvä kirja!!!!! Kun Kikalla ei ole varaa lähteä muiden mukana Ruotsiin, Pena saa idean ja pyytää Kikkaa pitämään alkeiskurssin... Ja kukapa muukaan pitää jatkokurssia samassa tallissa kuin kaikkien rakastama Repe!!! Sirun reaktio on kutkuttava ja vielä kutkuttavampi se olisi, jos hän tietäisi, mitä kaikkea tuleman pitää..... <3 Monelle varmasti mieleen ja varsiknkin minun!!!! Tarpeeksi Kikkaa ja Repeä eikä ketään idioottia sotkemaan siihen keskelle!!! Paits no Tepa, mut siitki on lopult vaan hyötyy... Mut nyt yks galluppi kysymys: Mitä tulee käymään "rakkausrintamalla"?????? <3<3<3<3<3<3<3<3<3

Arvosana: MAHTAVA, HUIPPUMAUKAS
Arvion kirjoittaja: Emmi Hasu, Urheilupuisto 8F
 
Merja Jalo: Yllätysori

Kirja oli tosi hyvä!Kikka saa oman hevosen.Husaarin,joka on villi ja paha luonteinen ori.Valkoinen ori lumoaa kuitenkin Kikan.Tallille saapuu eräs tyttö,joka sanoo olevansa aloittelija vaikka hän ei ole kaikkien mielestä se!Essi vakoilee häntä ja saa selville asioita...Kisat ovat.Husaari on Nummelan ponitallin ainoa toivo!Miksi?Eikö komea Sierra Nevada-tamma tai Repen Kafka-ruuna voittanut?

Arvosana: MAHTAVA, HUIPPUMAUKAS
Arvion kirjoittaja: Minnamari laurinlahdenkoulu 4b
 
Merja jalo: Liinakkotien painajainen

kikka lahti jää yksin kotiin eika kestä kauaankaan kun kikalle alaka tulla epäilyttäviä puhelinsoittoja ja talossakin on käynyt joku kikkaa alkaa pelottaa..........

Arvosana: Hyvää satoa!
Arvion kirjoittaja: Veera, . 5b
 
Merja Jalo: kaikki nummelat

Kaikki nummelan ponitalli kirjat ovat aivan mahtavai ! eli mahtoja ;) Kristianista en pidä mutta muuten kaikki kirjat ovat mahtavia ! :D Repe on ihana ja mailman coolein vitsiniekka XD Kristian on vaa semmmonen nössö joka ei uskalla tehä mittää..8/ Mutta kai Merjan mielestä näissä kirjoissa pitää olla muutama nössöiliäkin ;) mutta pää asiaa on et kaikki kirjat paitsi "on hevosten aika" on parhaita XD :) :D :-D :-)

Arvosana: MAHTAVA, HUIPPUMAUKAS
Arvion kirjoittaja: Minea 6lk
 
C.S. Adler: Ranchin jukuripää

Laineyn isä on luvannut tyttärelleen 13-vuotis syntymäpäivä lahjaksi hevosen. Lainey ei saa hevosta, joten hän tyytyy käymään Dodgen ranchilla. Lainey saa tehtäväkseen kouluttaa kaupunkilaispoika Ryanista pesunkestävän lännenmiehen. Lainey kouluttaa myös komeaa, mutta kuritonta Whiskeytä, joka ei suostumenemän puolta kilometriä kauemmas tallipihalta. Jos Lainey saa koulutettua Whiskeyn, se myydään ja lainey saa puolet rahasta. Mutta kouluttaminen vie aikaa, ja Lainey haluaisi esittää Whiskeyn paraatissa, jotta se pääsisi hyvään kotiin. Mutta ehtiikö Lainey kouluttamaan Whiskeyn? Kirja on mahtava, ja se kannattaa lukea!

Arvosana: MAHTAVA, HUIPPUMAUKAS
Arvion kirjoittaja: Henna Hautasuo Lielahden koulu 5.B
 
Jane Ayres: Gemma Ja Musta Orivarsa

Tämä kirja oli todella hyvä. Onhan niitä parempiakin luettu, ja tässä olisi saanut olla hieman enemmän jännitystä. Tässä on rakkautta ja minä pidän nimenomaan "rakkaus- hevoskirjoista" koska olen "rakkaushöperö." Kaikille samanlaisille kuin minä, SUOSITTELEN!

Arvosana: Hyvää satoa!
Arvion kirjoittaja: Tiia Kekinen, Ylistaron Yläaste 7c
 
Merja Jalo: Maailman paras hevonen

Kun Kikka Palaa ponisaarelta leiriä viettämästä kotona häntä odottaa kaamea yllätys. Hänen ihana Husaarinsa on myyty!Kikka päättää ottaa selvää kuka on ostanut hänen Husaarinsa.Kun hän saa selville ja päättää ostaa Husaarin takaisin itselleen mutta sitten tapahtuu kaamea onnettomuus...

Arvosana: MAHTAVA, HUIPPUMAUKAS
Arvion kirjoittaja: Heta 3a
 
Mallory Stevens: Yksi ja ainoa

12-vuotiaalla Chrissiellä on vain yksi toive ja se hänellä on ollut jo monta vuotta:oma varsa.Chrissien äiti ja isä kasvattavat täysiverihevosia ja perheessä on ollut perinteenä antaa 13 vuotta täyttävälle oma hevonen hoidettavaksi.Crissielle on olemassa vain yksi ja ainoa vaihtoehto.Hänen lempihevosensa Excellence varsoo pian ja Chrissie uskoo selviävänsä varsan hoitamisesta kiintymättä kuitenkaan siihen liikaa.Sääntöihin nimittäin kuuluu,että varsa myydään vuoden kuluttua huutokaupalla ja Chrissie saa osan rahoista.Niillä hän aikoo ostaa esteratsastushevosen.Odotusta täynnä oleva Chrissie menee syntymäpäivänään varsan hakaan.Mutta siellä hän kohtaakin elämänsä järkytyksen. Kirjan on tosin hyvä melko lopussa kirjan on hetken surullinen.Kannattaa lukea

Arvosana: Hyvää satoa!
Arvion kirjoittaja: Jenni alastaron ylä aste 8b
 
Merja Jalo: Liinakkotien painajainen

Kirja on erittäin hyvää, jännittävää ja hupaisaa luettavaa.Itse en ole hevoshullu mutta suosittelen tätä kirjaa kaikille jotka pitävät jännittävistä kirjoista.

Arvosana: MAHTAVA, HUIPPUMAUKAS
Arvion kirjoittaja: Heli Kehus, Aseman koulu 4b
 
Merja Jalo: Myrsky

Suosittelen erityisesti tätä kirjaa romantikoille!!Kirja on seikkailumielinen ja siinä on ripaus rakkautta.... Itseasiassa en itse pidä hevosista...:( Ja nämä kirjat sopivat myös sellaisille henkilöille kuin minä itsekin eli kannattaa lukea vaikka et pitäisikään hevosista!!!!!!!

Arvosana: MAHTAVA, HUIPPUMAUKAS
Arvion kirjoittaja: Heli Aseman koulu 4b
 
Merja Jalo: Tihutöitä tallilla

KIRJA ON IHAN HYVÄ..

Arvosana: Hyvää satoa!
Arvion kirjoittaja: Ada Rajalan koulu 6A
 
Merja Jalo: Aavehevonen ( Nummelan ponitalli sarjaa )

Todella hieno kirja niinkuin kaikki nummelan ponitalli kirjat.Nummelan ponitallilaiset pääevät leille Harmoolahti nimiseen vanhaan kartanoon.mutta pian alkaa tapahtua kummia...

Arvosana: MAHTAVA, HUIPPUMAUKAS
Arvion kirjoittaja: Liisa 5a Kilonkoulu
 
Bonnie Bryant: Tallijengi Yliesteiden

Annan tästä arvosanan 10+ Stevie Carole ja Lisa ovat tallijengläisiä.Tytöt ovat innoissaan päästessään New Yorkiin seuraamaan kansallisia estekilpailuja ratsastuksenopettajansa Maxin kanssa.Maxin entinen oppilas hyppää kisoissa ruunikollaan Topsidella ja kolmikko pääsee tapaamaan häntä tallialueelle. Sykkivän Manhattanin sydämessä, Central Parkissa, Lisa ryntää kokemattoman ratsastajan avuksi kun tämän hevonen riehaantuu.Tallijengiä tarvitaan kipeästi, jotta elokuvatähdeksi paljastuva poika selviäisi pahasta pulasta.

Arvosana: MAHTAVA, HUIPPUMAUKAS
Arvion kirjoittaja: Tiia Kuusela Kirkonkylän ala-aste 5lk
 
Lauren Brooke: Hevoshoitolan sisarukset : Kotiinpaluu

AIVAN MAHTAVA KIRJA!Se on koskettava kertomus nuoresta tytöstä joka menettää äitinsä.Osaan kuvitella miltä Amysta tuntuu.Olen itsekkin menettänyt isäni mutta tämä on onnettomuus.Amy on nuori ja vahva tyttö.Hän kestää vaikka Lou ei ymmärrä häntä kunnolla.Amyn ainoat ystävät ovat hevosia tai luokkatovereita.Hänen surunsa on kolminkertaista kun eräs mukava rouvakin kuolee mutta en kerro enempää.:)

Arvosana: MAHTAVA, HUIPPUMAUKAS
Arvion kirjoittaja: Tiia Kirkonkylänkoulu 4lk
 
Merja Jalo: Kunnialaukka

Kirja on mahtava luen paljon nummelanponitalli kirjoja ja Kunnialaukka on kyllä ehdoton ykkönen kannattaa tosiaankin lukea!

Arvosana: MAHTAVA, HUIPPUMAUKAS
Arvion kirjoittaja: Monica , Helsingin suomalainen yhteiskoulu , 3
 
merja jalo: ratsastaja pimeäsä

hyvä kirja kiv alukea keskittyy hyvin ajattelee asiaa

Arvosana: MAHTAVA, HUIPPUMAUKAS
Arvion kirjoittaja: laura honkolan koulu 5lk
 
Terri Farley: Orien taisto

Upea Phantom on villi musta ori.Julma Linc on yrittänyt vangita Phantomia.Linc on käyttänyt tekosyynä että Phantom on houkutellut hänen ratsuttamansa hevoset hänen villihevos laumaan.Sam tietää paremmin,koska hän on nähnyt vieraan villiorin,joka on ehkä haastanut Phantomin taisteluun.Sam ja hänen uusi koulukaverinsa Jen joutuvat kovan haasteen eteen: heidän on pelastettava Phantom pahan Lincin kynsistä ja vääriltä syytöksiltä.Miten heille käy? Pystyvätkö he vaiko eivät? MIELIPIDE:Kirja oli minun mielestä aivan huippu! Koska se oli jännä ja hevos aiheinen.Suosittelen kirjaa kaikille hevosiin hurahtaneille ja sellaisille jotka tykkää lukea jänniä kirjoja.

Arvosana: MAHTAVA, HUIPPUMAUKAS
Arvion kirjoittaja: Jenni Louhelainen Noljakankoulu 4.b.
 
Merja Jalo: Tihutöitä tallilla (Nummelan ponitalli - sarja)

Nummelan ponitallilaiset pääsevät hevos-näyttelyyn ruotsiin, paitsi Kikka, jolla ei ole varaa. Pena keksii, että Kikka voisi pitää alkeis-leiriä samaan aikaan kun Repe, tallin paras ratsastaja, pitää jatko-leiriä. Kikka suostuu. pena on vuokrannut kolme ponia, Pekun, Dollyn ja Sanin. Alkeisleirille tulee viisi villiä vekaraa, jotka haluavat leirille mm: Leirikaste, nuotio ilta, hevosten kauneuskilpailu ja paljon muuta. Kuitenkin leiri menee melkeinpä pilalle Kikan mielestä, kun tepa ilmestyy kuvioihin. Tallilla alkaa tapahtua outoja, mutta siitä, että kuka on syyllinen, saat sinä itse ottaa selvän!

Arvosana: MAHTAVA, HUIPPUMAUKAS
Arvion kirjoittaja: Miia, tampereen kirstillinen koulu, 3lk.
 
Merja Jalo: Keskiyön hevonen

Kikka on matkalla kaverinsa kanssa kartanoon. Miten käy? Matkalla kirjassa on jännitystä.

Arvosana: Hyvää satoa!
Arvion kirjoittaja: Julia oulunnormaalikoulu 3b-luokka
 
Merja Jalo: tihutöitä tallilla

Kirja oli mahtava!!Kikka jää yksin tallille Repen kanssa kun muu porukka menee ruotsiin näyttelyihin Jenni Penan(Pentti Nummelan)sisar jää myös kotiin.Pena on jättänyt Kikan vastuulle alkeis leirin kun taas repe ohjaa jatko leiriä siru epäilee kikan taitoa,myös ystävämme Tepa ilmestyy leirille ja alkaa tapahtua kummia..portit avautuvat valjaksia sabotoidaan vuokra poni saa ähkyn joku haluaa selvästi nolostuttaa Kikan mutta kuka?Leiriläiset kokoontuvat ilta nuotiolle kunnes eräs poika kertoo vanhan tarun Nummelan Tallista johon liittyy kymmitus.. yö ratsastuksessa tuo kummitus näyttääntyy..Repen ja Kikan välillä on selvästi jotain..lue Kirja niin saat selvää..!!

Arvosana: MAHTAVA, HUIPPUMAUKAS
Arvion kirjoittaja: Jenna.R Näsin koulu 5 lk
 
Meja Jalo Nummelan ponitalli!!: siitä sarjas vaa

Sarja on paras!! itse pidän Repestä se on must niiiiii paras!!

Arvosana: MAHTAVA, HUIPPUMAUKAS
Arvion kirjoittaja: nummela Fani
 
Merja Jalo: Tihutöitä Tallilla

Minusta tämä kirja oli aivan loistava!<3<3<3 Tämä on yksi parhaimmista kirjoista mitä olen lukenut! Kaikki Nummelan Ponitalli kirjat ovat hyviä!!! Kannattaa lukea!

Arvosana: MAHTAVA, HUIPPUMAUKAS
Arvion kirjoittaja: Marianne, Peltoniemi 5.lk
 
Joan Weir: Yli esteiden

Ihan hyvä...

Arvosana: Hyvää satoa!
Arvion kirjoittaja: Annika Ruotsinkylän koulu 5lk
 
Merja Jalo: Maailman paras hevonen

Husaari on myyty! Hänen kaunis, valkoinen oriinsa on myyty! Koko elämä tuntui murenevan siihen paikkaan. Kesä oli auttamattomasti pilalla-sillä mikään ei koskaan korvaisi Husaaria. Se oli maailman paras hevonen, Kikan suuri rakkaus oikullisuudesta huolimatta. Hänen täytyi löytää Husaari, nähdä se vielä...

Arvosana: MAHTAVA, HUIPPUMAUKAS
Arvion kirjoittaja: Suvi Partanen 5 lk.
 
Merja Jalo: Nea ja musta havonen

huippu hyvä!!! 10p

Arvosana: Hyvää satoa!
Arvion kirjoittaja: Eveliina Jakanen
 
Anna Sllberg: VARO ESTEITÄ, SARA! (pollux)

huoppu, tai no ei niin huippu.

Arvosana: Hyvää satoa!
Arvion kirjoittaja: Eveliina Jakanen Utrankoulu 3B
 
Joanna Campbell: Totuuden etki,Cindy (pollux)

Tosi mielenkiintoinen!

Arvosana: Hyvää satoa!
Arvion kirjoittaja: Eveliina Jakanen Utrankoulu 3B
 
Merja Jalo: Liinakkotien painajainen

Kikka on jäänyt yksin kotiin ja hänelle tulee kummallisia häirikkö soittoja.... onneksi he lähtevät ratsastus retkelle jossa kikka luulee että hän on turvassa... mutta onko sittenkään????

Arvosana: MAHTAVA, HUIPPUMAUKAS
Arvion kirjoittaja: Katariina Erkkilänkoulu 5A
 
Nicholas Evans: Hevoskuiskaaja

Montanassa,keskilännen vuorilla missä villihevoset juoksevat,asuu cowboy ja eläinten luonnon parantaja Tom Brooke. Hänen puheilleen tulee idästä kaupunkilaisnainen Annie Graves pyytämään apua auto-onnettomuudesta hermonsa menettäneeseen,kallisarvoisen Pilgrim-ratsunkuntoutukseen... Miten käy? (Myös elokuvana!) Draakinen irja!!!!

Arvosana: MAHTAVA, HUIPPUMAUKAS
Arvion kirjoittaja: Laura Muistolankoulu 5B
 
Merja Jalo: Epäilyttävä sulhasmies

nummelan ponitallin toinen omistaja Jenni Nummela käyttäytyy oudosti: Hän on kiinnostunut selvästi salaperäisestä miehestä, ja nuo kaksi aikovat mennä naimisiin. Nummelan ponitallin tytöt ja Repe ovat kauhuissaan. He päättävät sabotoida häät -keinolla millä hyvänsä! Lue kirja, ja saat tietää, mitä Epäilyttävä sulhasmies ajaa takaa! JOO hyvä kirja.

Arvosana: MAHTAVA, HUIPPUMAUKAS
Arvion kirjoittaja: Ruut 5A
 
Merja Jalo: Tihutöitä tallilla

Luin tän tosi nopeesti koska tää oli niin hyvä!! Kikka saa tehtäväkseen järjestää alkeisleirin, ja ETTE ARVAAKAAN MITÄ KAIKKEA TAPAHTUU! Loppuratkaisu hyvä, mutta saatto jo etukäteen aavistella sitä...

Arvosana: MAHTAVA, HUIPPUMAUKAS
Arvion kirjoittaja: Ruut 5A
 
merja jalo: punainen hevosenkenkä

kikka ja husaari voittavat palkinnon estekisoissa, palkinto on punainen hevosenkenkä... mutta hevosenkenkä menee rikki ja sen sisältä paljastuu jotain arvokasta,pian kikka ystävieen on huimissa seikkailuissa hautuu maalla. suosittelen! itse luin kirjan kahteen kertaan. suosittelen mös muita merja jalon kirjoittamia kirjoja!!

Arvosana: MAHTAVA, HUIPPUMAUKAS
Arvion kirjoittaja: ida niemi harjoittelukoulu 6a
 
merja jalo: mustan hevosen salaisuus

kafka on kadonnut! kikka ystävineen lähtee etsimään tätä. kun he menevät kisoihin, huomaa repe hevosen joka on aivan kafkan näköinen kikka ja repe kiiruhtavat koppiin mihin hevonen vietiin...mutta se oli jo hävinnyt...minne hevonen vietiin? oliko se kafka? se selviää kunhan luet kirjan!! suosittelen ihmisille jotka haluavat jännitystä ja niille jotka edes vähän tykkää hevosista.

Arvosana: MAHTAVA, HUIPPUMAUKAS
Arvion kirjoittaja: minna rantavitikan koulu 5c
 
Merja Jalo: Tihutöitä tallilla

kirja oli ihana!! pena antaa kikan vastuulle alkeis leirin kun muut lähtevät ruotsiin hevosnäyttelyyn. repe kuitenkin jää kikan kanssa tallille. muistatte kai kirjan kultajoen kummmitus? repen ja kikan välit menivät, mutta alkaako romanssi uudelleen? en pidä kristianista! se on tosi tyhmä kun tulee aina pilaamaan kaiken!! näihin kirjoihin kuitenkin osaan eläytyä!

Arvosana: MAHTAVA, HUIPPUMAUKAS
Arvion kirjoittaja: peppi pitkätossu, järvenperänkoulu 8.-luokka
 
Merja Jalo: Miljoonaratsu

Päivi Kiisken sedän hevonen on miljoonaratsu ja hän osallistuu sillä kilpailuihin. Jotta hän saisi rauhan paparazeilta hän valitsee harjoittelupaikakseen Nummelan ponitallin. Eräs ikävä lehtitoimittaja on kuitenkin huomannut jutun ja kohta he komeilevat lehden etusivulla. Myös Repen ja Kikan suhde tiivistyy... Jännittävä, mukava ja romanttinen kirja. Voi lukea, vaikkei olisi heppahöperö.Kaikille, jotka haluavat hieman jännitystä ja romanttisuutta lukuhetkeensä.

Arvosana: MAHTAVA, HUIPPUMAUKAS
Arvion kirjoittaja: Enni, Mäyryn koulu 6lk
 
Eleanor Jones: Salaperäinen Tamma

Mä en aio paljastaa itseasias yhtään juonta koska tää kirja kannattaa EHDOTTOMASTI lukee! ;) Tän parempaa kirjaa mä en tuu varmaan ikinä lukemaan.

Arvosana: MAHTAVA, HUIPPUMAUKAS
Arvion kirjoittaja: Tiia, Ylistaron Yläaste, 7c
 
Merja Jalo: liinakkotien painajainen (nummelan ponitalli)

Kikalle alkaa tulla kamalia puheluita.. ja sitä myötä alkaa kikalla ja repellä hurjat seikkailut..!! kamalan hyvä suosittelen vähän kaikille..

Arvosana: MAHTAVA, HUIPPUMAUKAS
Arvion kirjoittaja: Annastiina,kuusaan koulu, 5 luokka
 
Merja Jalo: Kenttäkilpailut

Kirja on jännittävä ja siinä paljastuu maukkaita salaisuuksia.Se on hyvä!Suosittelen muillekin!Kaikki tallilsiset on taas vauhdissa.

Arvosana: MAHTAVA, HUIPPUMAUKAS
Arvion kirjoittaja: Pinja Merikanto, Keskuskoulu, 6.lk
 
katariina viljamaa-rissanen: hanna ja pippuriponi

kertoo vähä ku musta xD , ihan saman laist elämää, on TOSI hyvä kirja! kannatan lukemista! paras lukemani kirja!

Arvosana: MAHTAVA, HUIPPUMAUKAS
Arvion kirjoittaja: hanna 2 xD
 
merja jalo(nummelan ponitalli): yllätysori

tosi hyvä kirja!!!

Arvosana: MAHTAVA, HUIPPUMAUKAS
Arvion kirjoittaja: mare joku 6lk
 
Elanor Jones: Blue time

Kerrassaan upea kirja:) Kannattaa lukea!!!

Arvosana: MAHTAVA, HUIPPUMAUKAS
Arvion kirjoittaja: Sanna Komsinala-aste 4.lk
 
merja jalo: kaikki nummelan ponitalli kirjat

nää kirjat on ihan parhaita!!! HOPEAORI OLI YKS PARHAIMMISTA!Samoin liinakkotien painajainen. varsinkin uusimmissa on tietysti hevosten ja huumorin lisäks romantiikkaa. kannattaa lukee!!!! yleensä juonta ei arvaa paitsi kirjassa tihutöitä tallilla. lisäjännitystä on ns. repen ja kristianin kiista kikasta.

Arvosana: Hyvää satoa!
Arvion kirjoittaja: tyttö seiskalta
 
Merja Jalo: Tähtitornin salaisuus

Vertahyytävän jännittävä, samoin romantiikkaa oli. Tämä oli ensimmäinen Nummela, jonka luin, ja luin sen noin kolme vuotta sitten! Kun siinä oli niitä tarantelloja, en uskaltanut enää nousta sängystä edes vessaan, koska luin sitä yöllä.

Arvosana: Hyvää satoa!
Arvion kirjoittaja: Dumble, Kirkonkylän keskuskoulu, 7a
 
Angela Dorsey: Kullan lumo

Karlien isää ammutaan ja Frankin apulainen ampuu hänet!! ja Frankin kin!!! Tosi hyvä kirja!!!!

Arvosana: MAHTAVA, HUIPPUMAUKAS
Arvion kirjoittaja: Petra,Kauppilankoulu,3lk
 
Merja Jalo: Ponityttö ja pahanilmanlintu (Haavikko-sarja)

Salaperäinen metso hyökkäilee ratsastajien päälle. Kirja kannattaa lukea!

Arvosana: MAHTAVA, HUIPPUMAUKAS
Arvion kirjoittaja: Jonna Hakala Tiistenjoen ala-aste 3.luokka
 
merja jalo: säikytteliät

säikytteliät on todella hyvä kirja lukekaa ihmeessä..

Arvosana: MAHTAVA, HUIPPUMAUKAS
Arvion kirjoittaja: iiwis
 
merja jalo: tihutöitä tallilla

kun muut nummelan nuoret lähtevät hevosnäyttelyihin , kikka jätetään pitämään leiriä alkeiskurssilaisille.

Arvosana: MAHTAVA, HUIPPUMAUKAS
Arvion kirjoittaja: noora rauhalankoulu 4a
 
Merja Jalo: Nummelan ponitalli-sarja

Nummela-sarja on ihana! Ainoa päänsärky on Kristian!!!! Iha sika tyhmä jätkä! Pilaa vaa Kikan ja Repen jutut...:( Kikka<3Repe! Kirjat myrsky ja Tihutöitä tallilla ovat maailman parhaita!! Nummela kirjoihin jää koukkuun! Suosittelen kaikille, vaikka ei olisikaan hevoshullu. Näissä kirjoissa ei ole sellaista rasittavaa ponityttö pelleilyä! Pidän hevosista kuitenkin. Kauniita eläimiä.

Arvosana: MAHTAVA, HUIPPUMAUKAS
Arvion kirjoittaja: Nummela-fani, 8lk
 
Merja Jalo: Nummelan ponitalli- Keskiyönhevonen

Tämä kirja on tosi hyvä! Niin kuin kaikki muutkin Nummelat! Kristian on ihan homeinen jätkä!!! Se änkee aina jokapaikkaan! Kikka ja Repe=<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3 Mä en tykkää oikeen lukee niit kirjoi jossa on kristian... En oo lukenu Nummelan uusinta kirjaa, (Tsaarin satula), eli jos joku on lukenu sen, voisiko laittaa arvostelun tänne? Oliko hyvä?

Arvosana: MAHTAVA, HUIPPUMAUKAS
Arvion kirjoittaja: Nummela fani, forever! 8lk
 
Merja Jalo: Tihutöitä tallilla

Suosittelen kaikkien luottavaksi, kiva ja vähän jännä kirja kun Kikka joutuu jäämään tallille ja pitämään ponileirin alkeisryhmälle niin alkaa tapahtua, Sillä Terttu Saari Vihaa Kikkaa Ja aikoo pilata koko leirin.

Arvosana: MAHTAVA, HUIPPUMAUKAS
Arvion kirjoittaja: Riikka. K Siilinlahti 5a
 
Merja Jalo: Tihutöitä tallilla

Tämä on aivan ihana kirja!! Toivon että Kikan ja Repen suhde alkaa jälleen.. Odotan siis hartaasti seuraavaa nummelanponitalli kirjaa.

Arvosana: MAHTAVA, HUIPPUMAUKAS
Arvion kirjoittaja: Irmeli Rinkeli Kerimäen kirkonkylän koulu
 
Angela Dorsey: Kuiskaus kuutamossa

Tosi siis ihan hirveän hyvä kirja. Jos olet Pollux-hevoskerhossa sinulla taitaa olla tämä kirja. Kirja on todella jännittävä ja siinä voi luulla muuta mitä on eräässä asiassa. Sitä en paljasta missä asiassa. LUE!!

Arvosana: MAHTAVA, HUIPPUMAUKAS
Arvion kirjoittaja: Saara, Vahannan koulu, 4.lk
 
Merja Jalo: Nummelan ponitalli sarja

Merjan Kirjat Ovat kyl täysii 10!!! Meidän mielest Repe,Kikka ja Päkä ovat parhait!!! (tossa järjestykses..)Mut me ei INHOTAA Kristianii ku se on vaa semmonne...!!toivotaa et sil on siel englannis joku toine tyttö ;D..hih sit Repe ja Kikka saa taas keskittyy omaan romanssiin..niinkuin taas uusimassa kirjassa (tsaarin satula) Kikka ja Repe makoilevat kuivuneen ojan pohjassa se tapahtuu.. mikä?mutta siihen Kikka vastaa..Heillä on taas "pientä" ihastusta.Kaikki Merjan kirjat on hyvii ku niis on tavallisii nuorii ja hevosii..ja ROMANTIIKKAA<3<3<3<33

Arvosana: MAHTAVA, HUIPPUMAUKAS
Arvion kirjoittaja: Tiitus & Tintti Jyväskylä 8i
 
Merja Jalo: tihutöitä tallilla

Kikka pitää oman alkeis-leirin Nummelan ponitallilla toisten lähdettyä hevosnäyttelyyn.Leirillä alkaa sattua outoja, ja kaikki vieritetään Kikan syyksi. Onneksi Repe sentään uskoo häntä. Mutta miten heidän käy, lue itse! Suosittelen kaikille heppahulluille!

Arvosana: Hyvää satoa!
Arvion kirjoittaja: Susa Lesonen Jokivarrenkoulu 5a
 
Merja Jalo: Kaikki Nummelan ponitallikirjat!

Siis ne on aivan IHANIA!Joskus aattelee et ois kiva olla kikka,mutta ehkei kumminkaan... Ja sit niis on outoo se et kelle voi tapahtua niin paljon elämänsä aikana?! Mutta jännityksessähän sen suosio piilee... Näis uusimmis kirjois on se huono, et ne ei enää porukalla tee mitään muuta kun on ratsastus-tunnilla. Mutta kiitos Merja Jalolle keksimästään kirjasarjasta!Kirjota lisää kirjoja sarjaan, KIITOS!

Arvosana: MAHTAVA, HUIPPUMAUKAS
Arvion kirjoittaja: JA se REPE on IHANA!
 
Merja Jalo: Tihutöitä Tallilla

Tosi jännittävä ja hauska lukea. Kirjassa myös ripaus romantiikaa.

Arvosana: MAHTAVA, HUIPPUMAUKAS
Arvion kirjoittaja: Kata vaan =>
 
Raili Manninen: kyllä sä pärjäät sunny

Ihan paras sarja!!!! siihen kuuluu kakss muutaki kirjaa tässä kirjassa sunny=saara kertoo aika paljon menneisyydestään mistä ei paljo kerrota toisissa kirjoissa.....

Arvosana: MAHTAVA, HUIPPUMAUKAS
Arvion kirjoittaja: Katja 7A
 
Merja Jalo: Keskiyön hevonen

jännittävä ja hyvin tehty ja kaikin puolin hyvä kirja

Arvosana: MAHTAVA, HUIPPUMAUKAS
Arvion kirjoittaja: Henrika Havumäki,anianpellon koulu,2c
 
Bonnie Bryant: Yksi, kaksi pelaa!

Tämä kirja on todella hyvä ja mukavaa luettavaa illaksi.Tässä juoni: Tallijenkin yhetishenki joutuu koetukselle, kun Stevie innostuu uudesta lajista, haavipoolosta.Hän aikoo näyttää vastajoukkueessa pelaavalla poikaystävälleen Philille, miten hyvin hän osaa ratsastaa! Myös Carole ja Lisa haluaisivat osallistua, mutta rauhassa Stevien raivoisalta voitontahdolta.He pelkäävät, että valmentaja-Stevie osoittautuu hirviöksi.Sitä paitsi Carolen mielessä on tärkeämpiäkin asioita kuin voittaminen. Uusi ystävä Marie on loukkaantunut auto-onnettomuudessa, ja Carole uskoo, että hevoset palauttavat tytön elämänhalun. Mutta Stevietä ei pysäytä mikään, ei edes nyrjähtänyt nilkka. Hänen hurja kilpailuviettinsä alkaa uhata tyttöjen ystävyyttä.Tallijengiläisten on löydettävä toisensa uudelleen- mutta miten? HYVIÄ LUKUHETKIÄ TOIVOTELLEN: SANNA =)

Arvosana: MAHTAVA, HUIPPUMAUKAS
Arvion kirjoittaja: sanna, Metsolan koulu , 4 A
 
MERJA JALO: TSAARIN RATSU

Olen lukenut kaikki merja jalon nummelan ponitallisarjasta.Viimeisimmän minkä luin oli tsaarin ratsu.Merja Jalon kaikki kirjat on tosi hyviä, saa nauraa aina.KIITOS KIRJOJEN KIRJOITTAJALLE!!!

Arvosana: MAHTAVA, HUIPPUMAUKAS
Arvion kirjoittaja: nina
 
Merja Jalo: hopeaori

Husaarin täysveli, hopeaori Ben Hur, on varastettu ja vankina susi luodolla.

Arvosana: MAHTAVA, HUIPPUMAUKAS
Arvion kirjoittaja: viivi 3lk
 
Merja Jalo: Kikki nummelan kirjat

NUMMELAN PONITALLI ON NIIN PARAS MERJALLE SANOISIN ETTÄ ENEMMÄN RAKKAUTTA JA PUSUJA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Arvosana: MAHTAVA, HUIPPUMAUKAS
Arvion kirjoittaja: KIIRA KOIPI PÄIVÄNKEHRÄN KOULU 5A
 
Merja Jalo: Tsaarin satula

Kirja on loistava Kantsii lukea xD

Arvosana: MAHTAVA, HUIPPUMAUKAS
Arvion kirjoittaja: Emilia .K. Hutsin koulu(Kitee) 6lk
 
Merja Jalo: Tsaarin satula

Tallin omstaja Pentti Nummela joutuu lähtemään hermolomalle Keniaan. Tallia tulee hoitamaan Penan iso-äiti Ulrika. Tallilla tapahtuu kaiken näköistä, kun Ulrika penkoo Penan papereita hän huomaa tallin ajutuneen konkurssiin ja kun suomenhevos tamma pipsa yllättäen katoaa arvokas Tsaari satula selässään, alkaa vipinä... Kikalla ja Repellä taitaa olla jotain... <3 Kirja oli hyvä! Ainoa huono puoli oli se että kirja loppui liian nopeasti!:( Kristiania ei onneksi tässä kirjassa ollut! Ihan skeida tyyppi!! Suosittelen kaikille!!!! Hopeaori oli huono kirja... Se meni liian pitkälle! Ei husaari oo ees Kikalle sopivahevonen! Sellanen villiori sopis jonnekin hevos kasvattajalle! xD

Arvosana: MAHTAVA, HUIPPUMAUKAS
Arvion kirjoittaja: nummela-sarjan ikuinen fani! 8.-luokka
 
Merja Jalo: hopeaori

Tää kirja oli iha jostain!!! Iha tyhmä! Meni liian pitkälle! OIkeesti! Kristianki on sellane öklö nössö!!!! Oikeen yököttää! Eiks se Jalo tajuu et KIkka ja Repe kuuluu yhteen, ei mikään homeinen Kristian ja Kikka! Muut nummelat on huippuja tai vähemmän huippuja!

Arvosana: Puiseva
Arvion kirjoittaja: Helena 8.-luokka
 
lauren brooke: hevoshoitalon sisarukset muutosten aika

siinä on hyvä alku ja muutenkin se on mukava olen lukenut sen ja minusta se on paras varsinkin kolmas luku no minä tästä menen takaisin lukemaan t: janni

Arvosana: MAHTAVA, HUIPPUMAUKAS
Arvion kirjoittaja: janni lankilanharjunkoulu 2b
 
Merja Jalo: Tsaarin satula

Tää on tosi kiva kirja, mutta haluaisin tietää tekeekö Merja Jalo enää nummelanponitalli sarjaa??? vastatkaa!!! ikuinen nummela FANI!!!!

Arvosana: MAHTAVA, HUIPPUMAUKAS
Arvion kirjoittaja: Iina, Joupinkoulu, 5
 
Merja Jalo: kaikki nummela-kirjat!

Nummela-sarja sopii kaikenikäisille.Siihen mahtuu jänniä seikkailuja ja hieman romantiikkaa. Parhaat Nummela-kirjat "meidän" mielestä ovat:Tihutöitä tallilla,Kultajoen kummitus,Hopeaori,Yllätysori ja Aavehevonen. NONII MEES NYT JO LUKEE SITÄ NUMMELA-SARJAA HOPI HOPI!!!!!!!!!!!!!!

Arvosana: MAHTAVA, HUIPPUMAUKAS
Arvion kirjoittaja: Ade ja Sanna Kannelmäen ala-aste 3a
 
Merja Jalo: Heponiemen kätkö

Mukava lukea, selvää tekstiä. Juonta: Titta löytää talonsa vintiltä lehden, jossa kerrotaan hänen isoisänsä menneisyydestä. Titta ja muut lähtevät Heponiemelle viettämään lomaa. Titan lainaaman kirjan mukaan Heponiemellä on tunnettu rahalipas. Heponiemellä alkaa sattua outoja ponitallilaisten saapumisen jälkeen...

Arvosana: Hyvää satoa!
Arvion kirjoittaja: Anne
 
katriina viljamaa-rissanen: hanna ja napakäännös

on paras kirja, tosi hyvä!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Arvosana: MAHTAVA, HUIPPUMAUKAS
Arvion kirjoittaja: anna 5lk
 
merja jalo: keskiyön hevonen

tosi kiva ja jännä!:)

Arvosana: MAHTAVA, HUIPPUMAUKAS
Arvion kirjoittaja: jasmin kuohun koulu 2lk
 
merja jalo: nummela sarja

ihana sarja<3333333333

Arvosana: MAHTAVA, HUIPPUMAUKAS
Arvion kirjoittaja: riikka 8lk
 
Merja Jalo: Myrsky(Nummelan ponitalli)

musta tää kirja on aivan mahtava!!! mä oon lukenut sen monta kertaa eikä se kyllästytä mua ollenkaan. loppu on paras silloin kun se myrsky puhkeaa

Arvosana: MAHTAVA, HUIPPUMAUKAS
Arvion kirjoittaja: Emma Niemenkylänkoulu 5lk
 
Merja Jalo: Nummelan ponitalli-sarja

Nummelan ponitalli-sarja on iha paras!!! Ois ihanaa olla vaikka Kikka! Mut eihän kirjan henkilö voi olla... xD Mä ootan seuraavaa kirjaa iha hulluna! Mitä tapahtuukaan Kikalle ja Repelle??? Toivottavasti jotain kaunista! xD<3 Kristian sais painuu sinne missä pippuri kasvaa!! Susittelen nummela-sarjaa kaikille, vaikka ei olisikaan hevosihminen. Näissä kirjoissa ei ole pelkkiä polleja, vaan ne kertovat nuorten, vähän liiankin jännittävästä, elämästä. Minusta ne sais mennä vaik vaihteeks ponisaarelle tai jotain, niinku " vanhoina hyvinä aikoina"...xD

Arvosana: MAHTAVA, HUIPPUMAUKAS
Arvion kirjoittaja:
 
Merja Jalo: Kauhujen yön ritari

Tää kirja oli iha sika hyvä! Tosi jännä! xD Aina ku Kikkaa pelotti nii muaki pelotti! Heh! Eläydyin kai vähä liikaa! Kristian on tyhmä!

Arvosana: MAHTAVA, HUIPPUMAUKAS
Arvion kirjoittaja: Tytteli 8-luokka
 
Merja Jalo: Nummelan ponitalli-kirjat

Nummelan ponitallit on tosi hyviä! En käsitä miten Jalo voi kirjottaa noin hyvin? Miten se keksii kaiken?? Vaikka mä oon jo tän ikänen, jaksan edelleen lukee näitä! Se johtuu varmaan siitä kun näissä on niin hyvä juoni ja myös romantiikkaa<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3 En tykkää yhtään siitä Kristian Starkista!!! Se on ällö nössö! Ihanaa et se homehtuu siel enkus! Jääkööki sinne! hah!

Arvosana: MAHTAVA, HUIPPUMAUKAS
Arvion kirjoittaja: Jonna 9-luokka
 
Merja Jalo: Ponityttö ja menestyksen hinta (NEA)

Mun mielestä se oli tosi mahtava kirja vaikka Nea ei voittanutkaan.

Arvosana: MAHTAVA, HUIPPUMAUKAS
Arvion kirjoittaja: Hanna Merimaskunkoulu, 3
 
Merja Jalo: Nummelan ponitallit

MAHTAVIA kirjoja!!! Ise tykkään eniten Kikasta ja Repestä, mutta muutkin on hyviä! Kirjoissa on jännitystä, romantiikkaa, huumoria ja tietysti hevosia. En älyä miksi kukaan ei tykkää Kristianista, vai tykkääkö? Ei minunkaan mielestä Kristian ole parhainmasta päästä, mutta hän on silti palavasti rakastunut Kikkaan! Kikka ja Repe saisivat mielestäni mennä yhteen uudestaan ja vipinää näkyy jo viimeisissä kirjoissa(Tihutöitä tallilla ja Tsaarin satula)! Mahtavia kirjoja joka tapauksessa, olen lukenut kaikki sarjan kirjat jotka löytyvät kirjastosta ja monta kertaa uudelleen! Sopivat mielestäni muillekin kuin hevosrakkaille. Itse tosin tykkään hevosista, mutta minun yksi kaveri ei ja hän lukee niitä silti! Sopii nuorille.

Arvosana: MAHTAVA, HUIPPUMAUKAS
Arvion kirjoittaja: Eveliina 6lk
 
Merja Jalo: Yllätysori

Se kohta on paras kun se Repen pikkuveli Kari huutaa vahingossa ittelleen hevosen ja Repe saa raivarin :)

Arvosana: MAHTAVA, HUIPPUMAUKAS
Arvion kirjoittaja: Henna Liesjärven alaste 3lk
 
merja jalo: Nummelan ponitalli- ponilahdella tapahtuu

nummelan ponitallin porukka on taas leirillä. Päkä sairastuu yllättäen ja tolleen. Lukekaa itte jos haluutte tietää... xD Suosittelen kaikille!

Arvosana: MAHTAVA, HUIPPUMAUKAS
Arvion kirjoittaja: pölkky 8- luokka
 
Merja Jalo: Nea ja tulinen tamma

Ihana kirja! Lukekaa ihmeessä! Välillä jännä, ja välillä hupaisa! :) En tylsistynyt missään vaiheessa!! :) <3 ihana oli lukea. itse eläydyin täysin tähän kivjavaa!

Arvosana: MAHTAVA, HUIPPUMAUKAS
Arvion kirjoittaja: Enni Keskuskoulu 6.c
 
merja jalo: Paluu ponisaarelle

Siru saa rakkauskirjeen ja luulee että sen lähettäjä on hänen entinen poikaystävänsä Repe jussila... mutta sitten alkaa tapahtua kauheita... mitä sitten tapahtuu? Siitä saat ottaa selvän...

Arvosana: MAHTAVA, HUIPPUMAUKAS
Arvion kirjoittaja: Kukkatyttö 8-luokka
 
Merja Jalo: Ponitytön unelma (Nea sarja)

Nea Valmentautuu ensin mäsiin esteratsastuskilpailuihin.Ne on mailman onnelisin tyttö!Viimenkin hän on rohjennut hankkia uuden man hevosen rakkaan Isabellan kuoltua.Hän oli jo ehtinyt unohtaa ,kuinka paljon hevosen omistaminen asioita muuttaa:enään häntä ei pidetä kömpelönä ja osaamattomana aloitteliana,ja talliheirarkiassa hän sijottuu tavallisten ratsastajien yläpiolelle.Kun komea ja mukava Jere Harjanne,joka ei ennen kiinittnyt Neaan pienintäkään humiota,vielä tarjoutuu valmentamaan tyttöä tämän ensinmäisiin esteratsastuskilpailuihin,onni on täydellinen.Mutta muistuts elämän yllatykseenllisyydestä tulle arvaamaton,taholta...

Arvosana: MAHTAVA, HUIPPUMAUKAS
Arvion kirjoittaja: Henna,Kuohu,2 Luokka
 
merja jalo: nummela sarja

kyllähän merjan on pakko tehä ku siin on ratkaisematta niin paljon... nummela sarja on tosihyvä

Arvosana: MAHTAVA, HUIPPUMAUKAS
Arvion kirjoittaja: hevostyttö-91
 
Merja Jalo: Epäilyttävä sulhasmies

Tämä on varmasti paras kirja jonka olen lukenut! Kun ratsastuksenopettaja Jenni on alkanut seurustella, hän keskittyy tallitöiden sijaan vain meikkaamiseen. Ratsastustallin omistajalla, Penalla, on täysi työ huolehtia yksin sekä ratsastustunneista että aloittelijoiden koulutuksesta. Repeäkään ei näy tallilla, ja hän näyttää olevan hylänneen puolalaisen ruunansa Kafkan kokonaan. Nummelan ponitalli on tosiaan liemessä. Kaiken huipuksi Kikka saa selville että Jennin poikaystävä yrittää päästä käsiksi Nummelan ponitallin rahoihin! Jennin rakkaus mieheen on kuitenkin sokeaa. Kun nuoripari ilmoittaa menevänsä naimisiin, aikoo Kikka ystävineen sabotoida häät. Nuoret päättävät seurata pariskuntaa ravintolaan voidakseen todistaa Jennille luihun sulhasen aikeet. Koska ikäraja ravintolaan on 18, on heidän pukeuduttava naisiksi - myös Repen. Onnistuvatko he yrityksessään ja pelastuuko Jenni viimein epäilyttävän miehen kynsistä? Upea kirja. Mielestäni hauskin kohta oli, kun Siru läiskähti kennon päälle ja ampparit pistivät häntä. Kannattaa lukea!

Arvosana: MAHTAVA, HUIPPUMAUKAS
Arvion kirjoittaja: Sanna Hirvonen, hiekkamäenkoulu,3c
 
Angela Dorsey: Kuiskaus kuutamossa

Ihan älyttömän hyvä kirja kannattaa lukea.. surullinen loppu mutta muuten ihan tosi hyvä! pidin kirjasta..se kertoo hevosen ja ihmisen välisestä suhteesta..

Arvosana: MAHTAVA, HUIPPUMAUKAS
Arvion kirjoittaja: Martta, Laamilan koulu 7b
 
Angela Dorsey: Kullan lumo

Tämä kirja kuuluu Hevosenkeli-sarjaan,jossa on aiemminn ilmestynyt 5 kirjaa...Kirja on jännittävä jä välillä hieman pelottavakin... Suosittelen lukemaan!!! Takakansi: Karlien paras ystävä löytää itselleen ensimmäisen poikaystävän, minkä jälkeen Karlie on hänelle kuin ilmaa.Kun vanhemmat vielä saavat Karlien kiinni valheesta,on soppa valmis. Perhesovun ja luottamuksen särkymisesta huolimatta Karlie ja hänen poliisi-isänsä hevosineen jokavuotiselle telttaretkelle erämaahan.Matkan varrella he poikkeavat tervehtimaan vanhaa ystäväänsä Frankia.Mutta mihin vanha kullankaivaja on kadonnut? Metsämökki on autiona,ja Frankin suloisen palominon karsinassa odottaa yllätys...

Arvosana: MAHTAVA, HUIPPUMAUKAS
Arvion kirjoittaja: Riikka, Nilonkankaan koulu 5c
 
merja jalo: tsaarin satula

Todella huippu! Tää oli pakko ahmii heti kannesta kanteen. Suosittelen kaikille nummela faneille ja muillekin. lukekaa ihmeessä.

Arvosana: MAHTAVA, HUIPPUMAUKAS
Arvion kirjoittaja: Titta
 
merja jalo: kenttäkilpailut

Päivä (päkä) osallistuu syntymäpäivälahjaksi saamalla hevosellaan kenttäkilpailuihin. Miten Kikka suhtautuu, kun Kristian hyvästelee hänet Englantiin lähdettyään.

Arvosana: MAHTAVA, HUIPPUMAUKAS
Arvion kirjoittaja: Laura, Ojakkalan ala-aste 4 lk
 
Merja Jalo: Hopeaori

Tylsä.Jo ensi kerralla kyllästyin.

Arvosana: Puiseva
Arvion kirjoittaja: Paula,Rytkyn koulu 1lk
 
Marvi Jalo: Voikukkavarsa

Kirja on alut alkaen ihana!Se on niin ihana, että en voi sitä sanoin kuvata!!!

Arvosana: MAHTAVA, HUIPPUMAUKAS
Arvion kirjoittaja: Paula E,Rytkyn koulu 2 lk
 
Marvi Jalo: Voikukkavarsa

Kirja on iiiiiihana!Paras kohta on, kun Niina matkustaa äitinsä kanssa(tietenkin kirjan lopussa)espanjaan, ja niina tapaa Amoroson!

Arvosana: MAHTAVA, HUIPPUMAUKAS
Arvion kirjoittaja: Paula E,Rytkyn koulu 2 lk
 
Marvi Jalo: Voikukkavarsa

Niina menee yhdessä kohdassa kirjaa hevosen selkään!Kirja on muutenkin ihan huippu!

Arvosana: MAHTAVA, HUIPPUMAUKAS
Arvion kirjoittaja: Paula-Katriina Eerikinharju 8 lk
 
Marvi Jalo: Tuulitamma

Marvi jalo,tässä sulle 1 asia.KIRJASI OVAT HUIPPUJA!!!Tykkään niistä kauheena!

Arvosana: MAHTAVA, HUIPPUMAUKAS
Arvion kirjoittaja: Paula
 
C.S.Adler: Ranchin jukuripää

todella mukaansa tenpaava

Arvosana: MAHTAVA, HUIPPUMAUKAS
Arvion kirjoittaja: Klaus siekkilän koulu 5A
 
Merja Jalo: Hopeaori

Kirja on erittäin kiinnostava!Se kannattaa lukea jos on jo lukenut muita sarjan kirjoja. Kikka lähtee Susiluotoon pelastamaan edesmenneen hevosensa,Husaarin,täysiveljeä Ben Huria.Mutta jotakin salaperäöistä liittyy tuohon eläimeen.

Arvosana: MAHTAVA, HUIPPUMAUKAS
Arvion kirjoittaja: Sanna, Keskuskoulu, 6lk
 
Merja Jalo: Tihutöitä tallilla

Kikka jää pitämään alkeisleiriä nummelaan Repen kanssa kun muut matkustavat ruotsiin hevosnäyttelyyn. Tallilla alkaa tapahtua outoja, ja kikka pelkää että kaikki vieritetään hänen syykseen... Kannattaa lukea suosittelen...

Arvosana: MAHTAVA, HUIPPUMAUKAS
Arvion kirjoittaja: Riikka. K Siilinlahti 5a
 
Joanna Campbell: Mestarihyppääjä

Tallille tulee uusi hevonen onnettomuuden jälkeen voittaako tyttö pelkonsa hevosiin uusi hevonen tuntuu luottavan ainoastaan häneen

Arvosana: MAHTAVA, HUIPPUMAUKAS
Arvion kirjoittaja: Roosa Tuorilankoulu kutos luokka
 
Jenny Oldfield: Johnnyn kohtalo

Tilalla lomaileva irlantilaispoika palaa maastoretkeltään käsi murtuneena ja väittää ratsusta- yönmustan Johnny Mahawkin-pukittaneen hänet. Johnny joutuu ratsatuskieltoon. Pienellä perhetilalla ei ole varaa pitää yhtään hevosta tyhjänpanttina. johnny joudutaan ehkä myymään ja siihen Kirstie ei suosu. Jokin epäilyttää häntä pojan kertomuksessa. Onnistuuko Kirstie selvittämään, että poika valehtelee? Hyvä hevoskirja, jännitystä, jotenkin erillainen kuin muut.

Arvosana: Hyvää satoa!
Arvion kirjoittaja: Assi, Vieremänkirkon kylän ala-aste 5.-a
 
Merja jalo: ♥Ponitytön painajainen♥(NEA)

Nea,entinen läskilinssi oli melkein yhtä hoikka kuin muut tallitytöt.Hän oli tallin parhaimpien ratsastajien joukossa.Nealla oli jopa oma upea yksityinen,Fantacy!Fantacy oli tallin upein tamma,niin ainakin Katja Puro sanoo.Kohta alkaa kuitenki tapahtua outoja asioita Fantacylle!Fantacyn karsinasta löytyi kengitysnauloja.Fantacyhan olisi voinut loukkaantua pahasti!Kommeluksia alkaa sattua epäillyttävän paljon.Kenties Mari Laurila olisi ollut ilkitöissä taas.Tai sitten Katja Puro,joka on niin pitkään Fantacyn hoitaja,kun kaisa palaisi takaisin talille.Lue Ponitytön painajainen niin kaikki selviää!

Arvosana: MAHTAVA, HUIPPUMAUKAS
Arvion kirjoittaja: Krista Ahvenainen Kirkonkylän ala-aste 4.lk
 
Merja Jalo: Myrsky

Kun nummelan porukka pääsevät ihanalle hevos leirille meren rantaan.Monta päivää on ollut hellettä mutta luvassa on todella iso ja vaarallinen trompi.Kun kikka lähtee etsimään hevosia niin silloin kamala hirmu myrsky iskee ja kikka joutuu myrskyn uhriksi.

Arvosana: MAHTAVA, HUIPPUMAUKAS
Arvion kirjoittaja: Anna sarkolan koulu 4b
 
Merja Jalo: Hopearannan aarre

Tosi osketava kun Päivi Kiiskisen setä koli.Sousitelen jo 1 lokkalla oleville.

Arvosana: MAHTAVA, HUIPPUMAUKAS
Arvion kirjoittaja: Annuliina Huumarkangas Jokivarsi 1lokka
 
Merja Jalo: Pako Ratsukalliolta (Nummelan ponitalli)

Tämä kirja oli todella jännittävä! Juoni oli hyvä ja kaikinpuolin maukasta luottavaa. Kannattaa lukea, oikeasti!:)

Arvosana: MAHTAVA, HUIPPUMAUKAS
Arvion kirjoittaja: elina, Siilitien ala-aste 5.lk
 
Marvi Jalo: Lumiponi

Kirja oli todella hyvä. Niina aikoo koulun jälkeen pyrkiä opiskelemaan vaatesuunnitteliaksi, mutta lähituleivaisuudessa tavoitteita on kaksi. Hän aikoo voitaa neulelehden järjestämän nuorten suunnittelukilpailun ja etsiä itselleen poikaystävän. Niinan paras kaveri Miuku on hevoshullu,mutta Niinaa eivät kopukat kiinnosta, päinvastoin. Hevoset tuntuivat oudoilta ja pelottavilta. Pian Niina kuitenkin huomaa tuntevansa kummaa vetoa hevostallille. Syitä on monta:tallilta Niina lyötaa kauan kaipaamansa inspiraation neule kilpailuja varten ja Niina näkövammainen isosisko Anne kiinnostuu ratsastamisesta. Vähäisin syistä ei Mikael, tallinomistajan kutkuttavan ihana poika, joka tilaa Niinalta hevosaiheisen neuleen -tyttöystävälleen... Haluaisin tietää ovatko kaikki hevosromaaneja kirjoittavat naiset siskoksija Merja ja, Mervi Jalo ja Marvi Jalo, sukunimestä päätellen kyllä?

Arvosana: MAHTAVA, HUIPPUMAUKAS
Arvion kirjoittaja: Minna Latvala, Joupinkoulu 4lk
 
Angela Dorsey: Vanhan tallin vanki

Takakansi: Muutto eli maailmanloppu, ajattelee Jani. Hän joutuu jättämään rakkaan ratsastuskoulunsa ja parhaan kaverinsa, kun perhe lähtee peräkylään nimeltä Red River. Ainoa hyvä puoli on, että Janin pinto tamma Keeta saa maalla oman tallin. Mutta minkä tallin! Sen oviaukko on ammottava kita, joka on valmis nielaisemaan hevostytön syövereihinsä. Sen uumenista kajahtaa raivokas huuto. Sen pimeimmässä nurkassa on järkäle, joka näyttää hautakiveltä. Mitä rähjäiseen talliin onkin haudattu, se pyrkii nyt esiin - ja Jani on sitä vastassa! Kerron oman mielipiteeni ja vähän juonta: Tallin entinen omistaja oli löytänyt todella hienon tammavarsan, joka ei halunnut kiinni. Ne oli villejä hevosia. Mies (Tallin ex omistaja) halusi välttämättä tamman. Kun mies sai sen kiinni se ei antanut kouluttaa eikä ratsastaa. Niinpä mies jätti sen talliin (1 ja puolen vuoden ikäisenä) ja sitoi sille jalkahihnat kaikkiin jalkoihin eikä antanut ruokaa. Hevonen kuoli, Ja mies muutti pois. Mutta sitä ennen hän hautasi hevosen, kahleineen päivineen. Mies laittoi ison järkäleen haudan päälle. Nyt Jani on tutustunut tuohon tammavarsaan ( varsa on haamu) ja Jani yrittää pelastaa sen. Mutta mitä hanen pitää tehdä? Hän kaivaa luut esiin ja irrottaa hihnat. Se ei auta. Mitä sitten? LUE! Tämä on todella jännittävä kirja. Tulee Pollux-hevoskerhosta ja en tiedä onko muualla julkaistu.

Arvosana: MAHTAVA, HUIPPUMAUKAS
Arvion kirjoittaja: Susanna Knuuttilan Ala-aste 6 luokka
 
Merja Jalo: Nummelan ponitalli -sarja

Nummelat on parhaita!!!! Luen niitä vaikka en pidä hevosista. Lue sinäkin,ei haittaa jos et pidä hevosista.

Arvosana: MAHTAVA, HUIPPUMAUKAS
Arvion kirjoittaja: Suvi Nahkialankoulu 5lk
 
Merja jalo: Hopearannan aarre

ihan hyvä mutta muutamia arvoituksia jäi selvittämättä!

Arvosana: Hyvää satoa!
Arvion kirjoittaja: heli,pohjavaaran koulu 4lk.
 
Angela Dorsey: Kuiskaus kuutamossa

Todella ihana ja koskettava kirja hevosen ja ihminen välisestä "suhteesta". Ali ja hänen äitinsä asuvat vanhalla maatilalla niittyjen ja metsän keskellä.Elämä on huoletonta, kunnes Ali huomaa jonkun liikkuvan öisin tilalla tekemässä tihutöitä.Hän päättää selvittää oudon hiiviskeliän arvoituksen - mutta salaa äidiltä, jolla on muutenkin riittävästi huolia.Salapoliisileikki muuttu pian totiseksi, kun joku peukaloi Alin tamman, suloisen Daydreamin kauroja.Ali lähtee uhkarohkeasti jäljittämään katalaa myrkyttäjää.Siitä alkaa hänen elämänsä jännittävin seikkailu.

Arvosana: MAHTAVA, HUIPPUMAUKAS
Arvion kirjoittaja: Ida Savionkoulu 5A
 
Merja Jalo: Juhannusyön ratsastus

todella mahtava kirja! Se on kivoin kohta kun Nea ja Jere menevät Fantacyllä juhannus kokolle. lempi- henkilö on Nea ja hevosista Fantacy.

Arvosana: MAHTAVA, HUIPPUMAUKAS
Arvion kirjoittaja: Julia Tammela 3k2
 
Merja Jalo: Kultajoen kummitus

ihana kirja<3 Loppu on jännittävä, Kristian kyllä pilaa kaiken tulemalla mukaan kirjaan. Repe ja Kikka sopii paremmin yhteen! :)

Arvosana: MAHTAVA, HUIPPUMAUKAS
Arvion kirjoittaja: miina 7.a
 
Merja Jalo: Tähtiratsastaja

markus yrittää kaikkensa saadakseen mainetta ja kunniaa kouluratsastuksesta, mutta kaikella on oma hintansa. lisäksi hän joutuu paiskimaan töitä puku-saarelan mallina kuumassa studiossa. mutta kaikki opal-hevosen tallipaikan takia. kuinka markukselle käy? ihan hyv kirja, mutta nummelan ponitallit ovat edelleen parhaita!!!

Arvosana: Hyvää satoa!
Arvion kirjoittaja: Enni, 7lk, kuortaneen yhteiskoulu
 
Merja Jalo: Tsaarin satula

Ihanaaaaaaa kirja, lainasin sen kirjatosta, kantta katsoessa ajattelin että: "ompa tyhmä kirja, varmaan ihan tylsä" mutta ei se ollut, siinä pena ja jeni lähtee afrikkaan ja penan ISOÄITI tulee hoitamaan tallia. hän tuó mukanaan arvokkaan tsaarin satulan mutta joku yrittää varstyaasen, isoäiti huomaa että nummelan ponitalli on konkassa ja keksii ällistyttävän idean!! Lue kirja niin saat tietää minkä!!!! Tää on U.P.E.A.!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IHANA, UPEA, MAHTAVA....sanat eivät riitä kuvaamaan sitä!!!

Arvosana: MAHTAVA, HUIPPUMAUKAS
Arvion kirjoittaja: Maria, Pakilan a-a 5a
 
Jalo, Merja: Ravuri pohjoisesta (Nummelan ponitalli)

Todella kiva ja sopii kaikille nuorille ja hevosfaneille.

Arvosana: MAHTAVA, HUIPPUMAUKAS
Arvion kirjoittaja: Anna Shelby, Aijalan kotikoulu, 5.lk
 
Merja Jalo: Kaikki Nummelan ponitalli- kirjat

Nämä Nummelan ponitalli- kirjat on tosi hyviä! Juoni on hyvä j jännittävä ja se selviää vasta lopussa! Vaikka olenkin jo lukiossa, luen kuitenkin näitä kirjoja! Ne ovat todella hyviä!

Arvosana: MAHTAVA, HUIPPUMAUKAS
Arvion kirjoittaja: Niina, lukiolainen
 
Merja Jalo: Liinakkotien painajainen

Tarpeeksi jännitysä ei kyllästytä lukijaansa. Merja on käyttänyt taas hyvin mielikuvitustaan. Ei sovelllu ihan pienille on hieman raisuja kohtauksia!!

Arvosana: MAHTAVA, HUIPPUMAUKAS
Arvion kirjoittaja: Elli, Rekijoen Koulu 5lk
 
Merja Jalo: Tihutöitä tallilla (Nummelan ponitalli)

Kikka saa ohjattavakseen nummelan ponitallin alkeisleirin. Kikkää jännittää. Muut nummelalaiset lähtevät hevosnäyttelyyn Ruotsiin, mutta onneksi kokenut Repe jää tallille ja lupaa auttaa häntä parhaansa mukaan. Leirin vetäminen ei ole helppoa, sillä vuokratut ponit ja paikalle saapuvat leiriläiset ovat villejä. Mahtava kirja!

Arvosana: MAHTAVA, HUIPPUMAUKAS
Arvion kirjoittaja: Noora, Tiistenjoen koulu 3.lk
 
Anna Sellberg: Varo esteitä, Sara!

huippu!!oikeesti!! jos on kantsii lukee!!täs sara menee kesälomalle eglantiin sen ystävän luo mut en kerro enempää !! jos kiinnostaa niin lue ihmeessä!!suosittelen lomailioille,heppafaneille ja jännitystä kaipaaville:Dtarviit myös vähän mielekuvitusta!!!!

Arvosana: MAHTAVA, HUIPPUMAUKAS
Arvion kirjoittaja: roosa nuoliala 3c
 
Merja Jalo: Yllätysori

huippu kirja!!!siinä kikka toivoo omaa hevosta ja sitten nummelan ponitalli lähtee hevos markkinoille huutmaan hyviä hevosia..sitten tule vauhkon valkean orin vuoro.jonka sitten vahingossa repen pikkuveli ostaa ja sitten kikan isä.....ja sitten saat lukea loput itse siitä kirjasta!!!todella hyvä hevos romaaani!<3tykkäsin itse tosi paljon!ja muutenkin nummelan ponitalli kirjasarja on ihan paras itse luen sitä hulluna!!! <3 <3 paras!! <3 <3 <3

Arvosana: MAHTAVA, HUIPPUMAUKAS
Arvion kirjoittaja: Krista hauholan koulu 6D
 
merja jalo: Yllätysori(nummelan ponitalli)

huippu kirja!!!siinä kikka toivoo omaa hevosta ja sitten nummelan ponitalli lähtee hevos markkinoille huutmaan hyviä hevosia..sitten tule vauhkon valkean orin vuoro.jonka sitten vahingossa repen pikkuveli ostaa ja sitten kikan isä.....ja sitten saat lukea loput itse siitä kirjasta!!!todella hyvä hevos romaaani!<3tykkäsin itse tosi paljon!ja muutenkin nummelan ponitalli kirjasarja on ihan paras itse luen sitä hulluna!!! <3 <3 paras!! <3 <3 <3

Arvosana: MAHTAVA, HUIPPUMAUKAS
Arvion kirjoittaja: Krista hauholan koulu 6D
 
Anna Sewell: Black Beauty

Tämä kirja on onnellinen ja surullinen, jännitystä ei puutu! Uljas Musta(Black Beauty)Vaihtaa omistajaa toistamiseen ja omistajat ovat joko helliä tai kovakouraisia. Uljas Musta on tottunut ystävälliseen käsittelyyn ja kestää kaikki koetukset. Kirja on niin hyvä että suosittelen kaikille!!! Huumori, jännitys ja suru ei lopu! Tekisi lukea miljoonia kertoja uudestaan!

Arvosana: MAHTAVA, HUIPPUMAUKAS
Arvion kirjoittaja: Anne-Mari, Helsingin kristillinen koulu 6 luokka
 
Angela Dorsey: Menneisyyden kaiku

Todella surullinen, jännä ja hyvä kirja! Kirjailijakin on todella hyvä! Lauren pakenee tädilleen jotakin ja siellä odottaa yllätys. Lauren tapaa myös kasvot joka saa tunteita ilmoille.Entä mitä on autiotalossa? Kun luin kirjan kolme kertaa pääsi itku. Nyt olen lukenut kirjan ainakin viisi kertaa! Kirja on todella mahtava ja suosittelen kaikille heppahöperöille! Sivuja kirjassa on 150 mutta se tulee luettua liian nopeasti! Lukekaa ihmeessä!!!

Arvosana: MAHTAVA, HUIPPUMAUKAS
Arvion kirjoittaja: Anne-Mari, Helsingin kristillinen koulu 6 luokka
 
Merja Jalo: Finnholmin kirous

Kuka varastelee tavaroita ja irrottaa satamaan kiinnitettyjä veneitä Finnholmiin saaressa? Kikka ystävineen ryhtyy selvittämään sala peräisiä juttuja...

Arvosana: MAHTAVA, HUIPPUMAUKAS
Arvion kirjoittaja: Emilia 4.lk Simo
 
ELEANOR JONES: ORJANLAAKERIN VARJOSSA

Paikallisten mukaan Libbyn kodissa kummittelee - ja kohta Jack joutuu vaaravyöhykkeeseen.Libby ja hänen ystävänsä Amy yrittävät päästä selvyyteen oudoista tapahtumista,mutta pahan voimat jylläävät synkkien orjanlaakeripuiden varjossa.

Arvosana: MAHTAVA, HUIPPUMAUKAS
Arvion kirjoittaja: JENNA VAARANLAMMEN KOULU 6LK
 
ELEANOR JONES: ORJANLAAKERIN VARJOSSA

Paikallisten mukaan Libbyn kodissa kummittelee - ja kohta Jack joutuu vaaravyöhykkeeseen.Libby ja hänen ystävänsä Amy yrittävät päästä selvyyteen oudoista tapahtumista,mutta pahan voimat jylläävät synkkien orjanlaakeripuiden varjossa.

Arvosana: MAHTAVA, HUIPPUMAUKAS
Arvion kirjoittaja: JENNA VAARANLAMMEN KOULU 6LK
 
Merja Jalo: Finnholmin kirous

Kirja oli loistavasti suunniteltu. Kirja sisälsi niin mustasukkaisuuksia kuin jänniä tapahtumia.Kirjassa nummelan ponitallilaiset lähtevät leirille Finnholmin saarelle jossa sattuu ja tapahtuu. Miksi Sirun serkku Jenita ei olisi halunnut heitä saarelle? Kuka vei Jenitan koiran Jimin? Samalla kun arvoitukset ratkeavat myös todelliset tunteet tilevat esiin.

Arvosana: MAHTAVA, HUIPPUMAUKAS
Arvion kirjoittaja: Athina Killan koulu 5.a
 
Merja Jalo: Finnholmin kirous

Kirja oli loistavasti suunniteltu. Kirja sisälsi niin mustasukkaisuuksia kuin jänniä tapahtumia.Kirjassa nummelan ponitallilaiset lähtevät leirille Finnholmin saarelle jossa sattuu ja tapahtuu. Miksi Sirun serkku Jenita ei olisi halunnut heitä saarelle? Kuka vei Jenitan koiran Jimin? Samalla kun arvoitukset ratkeavat myös todelliset tunteet tilevat esiin.

Arvosana: MAHTAVA, HUIPPUMAUKAS
Arvion kirjoittaja: Athina Killan koulu 5.a
 
Terri Farley: Vapaudenhinta (pollux)

Ihana kirja lopussa saattaa olla vähän haikea kaannattaa lukea mutta jos sinulla sitä ei ole lainaa kirjastosta (en tiedä onko se siellä) mutta kirppareilt usein löytyy polluxin kirjoi mahtava kirja!!!

Arvosana: MAHTAVA, HUIPPUMAUKAS
Arvion kirjoittaja: Linda Jyväskylän Rudolf Steiner Koulu 3.lk
 
Anne Louise MacDonalt: Meadow greenin mustahevonen (polluxilta)

Ujo ja yksinäinen Kim joutuu koulussa luokkatovereiden silmätikuksi. Äiti ja isä eivät kinastelultaan ehdi kallistaa korvaansa tyttärensä ongelmille.Ja Kimin pettymykseksi vakavasti sairaasta Lou-mummistakaan ei ole apua. Onneksi löytyy sentään ratsastustalli ja ystäviä! Mutta naapurin laitumella liikkuva musta hevonen ei jätä Kimiä rauhaan. Ja mihin liittyvät karmeat painajaiset, joilla ei tunnu olevan loppua? Maailman paras kirja kun luet niin ihastut ja haluat lukea sen kerralla kannesta kanteen 5 kertaa!!!!

Arvosana: MAHTAVA, HUIPPUMAUKAS
Arvion kirjoittaja: Linda Jyväskylän rudolf steiner koulu 3.lk
 
Merja Jalo: Hopeaori

Todella jännittävä kirja jossa Kikan täytyy lähteä pelastamaan hopeaoria.

Arvosana: MAHTAVA, HUIPPUMAUKAS
Arvion kirjoittaja: Jasmin nissniku 4lk
 
merja jalo: Voittolaukka

ihan kiva kirja!!kannattaa lukea jos jostain vielä löytyy!kirjassa tapahtuu kaikenlaista esim.ryöstö essin isoäidin antiikki liikkeessä,essin kidnappaus,valkoinen hevonen johon essi rakastuu mutta sen omistajat ovat salaperäisiä,kisat joiden päävoitto paljastuu mittaamattoman arvokkaaksi!!hyvä kirja!

Arvosana: Hyvää satoa!
Arvion kirjoittaja: saara,kakskerran koulu,6.lk
 
Merja Jalo: Kartanon Kummitus

Siinä on jännitystä aarre on kadonnut! Suosittelen

Arvosana: MAHTAVA, HUIPPUMAUKAS
Arvion kirjoittaja: Veera Kantvikin koulu 5b
 
Merja Jalo: Ponivarkaat

Kirja oli erittäin hyvä. Siinä on jännitystä. En kyllä tiedä vielä kaikkea nimittäin en ole vielä lukenut kirjaa loppuun.

Arvosana: Hyvää satoa!
Arvion kirjoittaja: Julia Jalavapuiston koulu, 4b
 
Merja Jalo: Hopeaori

kikka lähtee pelastamaan husaaria luullen sitä husaarin puoliveljeksi. kirja oli tosi hyvä ja sopii hyvin 1-8 luokkalaisille

Arvosana: Hyvää satoa!
Arvion kirjoittaja: Henna / Ylipään koulu/6lk
 
sharon siamon: vuorten armoilla

Tosi hyvä!

Arvosana: Hyvää satoa!
Arvion kirjoittaja: Henna
 
Merja Jalo: Nummelan Ponitalli: Liinakkotien painajainen

Kirjassa Kikkaa uhkaillaan ja kaapataan.. En paljasta enempää! Kannattaa lukea!!

Arvosana: MAHTAVA, HUIPPUMAUKAS
Arvion kirjoittaja: Laura Kärjen a-a 5a
 
Merja Jalo: Finnholminkirous

jos et ole lukenut finnholmin kirousta, älä lue tätä! en tajuu miks repe joka oli aina niin ihana, teki noin... sen piti olla ihastunu kikkaan ja sitte kikka ja repe oli viel suudellukki mutta nytte se repe alko sirun kaa...!!! ei oo kivaa... ei enää yhtään romanttista!!!! :(:(:(:(:(:(:(

Arvosana: Keskinkertainen
Arvion kirjoittaja: pettynyt 9 lk
 
Angela Dorsey: kullanlumo

Tää hevosenkeli-sarja on tosihyvä!!!! kullanlumo on ehdottomasti paras... en oo lukenu ensimmäistä osaa mutta niistä muista paras! en aio paljastaa yhtään juonta... sillä saatte lukea tämän huippuihanan kirjan itse. ;) hevosenkelin kaikki muutkin kirjat ovat fantastisia! SUOSITTELEN!

Arvosana: MAHTAVA, HUIPPUMAUKAS
Arvion kirjoittaja: angel-91, 9lk
 
Merja Jalo: Kaikki Nea-kirjat

Ihania Kirjoja nuo Nea kirjat... Suosittelen! Todella sääli, jos siitä ei tule enään jatkoa.. :( Mutta Koin todella paljon kaikenlaista kun luin sarjan jokaisen kirjan <3 <3 Aivan mahtavia kirjoja! :D

Arvosana: MAHTAVA, HUIPPUMAUKAS
Arvion kirjoittaja: Kiia JYK 7
 
Merja Jalo: Finholmin lirous

ihan hyvä kirjasarja toivon et kikka ja repe alkaisivat seurustelemaan

Arvosana: Hyvää satoa!
Arvion kirjoittaja: hevoshullu
 
merja jalo: poniravit hyvä

minun mielestä tuo kirja on erittäin hyvä siinä on paljon jännää ja kiinnostavaa tekstiä eli suosittelen haavikon ravi-talli sarjaa..

Arvosana: MAHTAVA, HUIPPUMAUKAS
Arvion kirjoittaja: oona S huutjärven 6a lk.
 
Merja Jalo: Hopeaori

Kirja oli niin hyvä, että toivoisin että Hopeaoriista tulisi jatko osiakin!

Arvosana: MAHTAVA, HUIPPUMAUKAS
Arvion kirjoittaja: Elina Paloheinän ala-aste 4b
 
Judith M. Berrisford: Jutan ponipartio

Kirja on mielenkiintoinen ja jännittävä, eikä liian pitkä. Sivuja on vain 100. Välillä tekstiä on hankala ymmärtää, mutta muuten kirja on loistava.

Arvosana: MAHTAVA, HUIPPUMAUKAS
Arvion kirjoittaja: Heidi Nilonkangas 5-luokka
 
Jane Ayers: Gemma ja noiduttuamuletti

Jännittävä ja smalla surullinen tarina.

Arvosana: Hyvää satoa!
Arvion kirjoittaja: Jasmin nissniku 4lk
 
Merja Jalo: Yllätys ori

Kirja no hauskin koko Nummelan ponitalli sarjasta mutta harmi vaan niitä on tosi vähän kirjastoissa Nummelan poni tallia suosittelen semmoisille jotka kaipaavat jännitystä ja pitävät hevosista nummelan ponitalli sarja on tosi jännittävä KANNATTAA LUKEA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Arvosana: MAHTAVA, HUIPPUMAUKAS
Arvion kirjoittaja: Miina,Turunnormaalikoulu,3c
 
Anna Selberg: Varo esteitä, Sara

Ihan luettava kirja kai. Minusta aika tylsä. Kaipaa jännitystä;D

Arvosana: Puiseva
Arvion kirjoittaja: Mau, Cygnaeus 6B
 
Merja Jalo: Finnhomin salaisuus (Nummelan ponitalli- sarja)

Kirja on hyvin kirjoitettu ja tapahtumat ja tunteet loistavasti kuvailtu. Muiden saman sarjan kirjojen tavoin se on upea, mutta tässä kirjassa juoni on yksitoikkoinen ja tylsä. Lisäksi luurankojengi on esiintynyt kirjoissa jo niin monta kertaa, että tämä alkaisi jo riittää. Loppurátkaisu on liiankin yksinkertainen ja ennalta-arvattava. Kirja on hyvää vapaa-ajan luettavaa, mutta en suosittele tosikoille. Tosin kirjasta löytyy hyviäkin kohtia ja jännitystä reilusti.

Arvosana: Hyvää satoa!
Arvion kirjoittaja: Emilia 8.lk
 
Merja Jalo: Myrsky

IHANA KIRJA! Nummelan ponitallilaiset matkaavat susilahdelle (en oo varma paikasta). Repen Ex Tyttöystävä Tulee mukaan. Hevoset karkaavat,ja Kikka on yksin. Yhtäkkiä Nousee Hirveä Trombi,Ja Kikka On Yksin... Kuinkas Käykään..... IHANAN JÄNNITTÄVÄ! ;D Haluisin kiittää Merja Jaloa IHANASTA sarjasta.

Arvosana: MAHTAVA, HUIPPUMAUKAS
Arvion kirjoittaja: Minä 5lk
 
Lauren Brooke: Hevoshoitolan sisarukset ja kilpailijat

Amy on kantanut suuren vastuun hoidokeista, mutta on aika hellittää hetkeksi. Hän ja isosisko Lou ovat saaneet kutsun isän hevostilalle Austraaliaan! Isän uusi vaimo Helena ja pikkuinen Lily haluavat tutustua tyttöihin. Mutta miten hyväksyä tuiki tuntemattomat ihmiset osaksi perhettä?

Arvosana: Hyvää satoa!
Arvion kirjoittaja: Krista Luopa, Neiron Koulu, 5 luokka
 
Merja Jalo: Tihutöitä talilla

Kikka jää Repen kanssa vetämään alkeisleiriä kun muut ovat hevosnäyttelyssä, kun Tepa ilmestyy leirille ja yrittää saada Kikan pulaan. Hän ei onnistu ja hänet ajetaan pois. Tallilla alkaa tapahtua kummia ja Tepaa sytetään asiasta. Mutta miten hän on voinut tehsä asioita kun ei ole paikalla? Lopulta leiriläiset epäilevät Kikkaa tapahtuneesta. Repe ei aluksi usko heitä, mutta pian hänkin alkaa mennä sille kannalle, että Kikka on kaiken takana.

Arvosana: MAHTAVA, HUIPPUMAUKAS
Arvion kirjoittaja: Anni killan koulu 5.A
 
Merja jalo: Hopea ori

Tämä on todella Hyvä Maailman PARAS kirja mitä olen koskaan lukenut! =)

Arvosana: MAHTAVA, HUIPPUMAUKAS
Arvion kirjoittaja: Reetta ahokas 4 Saarenmaa
 
Merja Jalo: Myrsky

Todella hyvä!Kannattaa lukea!(jos tykkäät että Repe ja Kikka seurustelee...)

Arvosana: MAHTAVA, HUIPPUMAUKAS
Arvion kirjoittaja: emilia rajala 5.C
 
Merja Jalo: Keskiyön Hevonen

Kikalla ja Repellä on suhde,ja Titan mielestä Kikan olisi pitänyt kertoa hänelle että Kikalla ja Repellä on suhde.Kirja on erittäin hyvä ja suosittelen luettavaksi!!!

Arvosana: MAHTAVA, HUIPPUMAUKAS
Arvion kirjoittaja: Laura,Juvanpuiston Koulu,4 T
 
Ann Wigley: Sähäkkä poni

Claire saa uuden ponin Pearly mutta hänelle taahtuu onnettomuus, joten Vinny kouluttaa pearlya joka onnistuu hyvin. Hän kisaa maastoesteitä jossa he voittavat mutta saako Claire pitää ponin? Ja mitä äiti sanoo kun Vinny ratsastaa heidän ponilla..?

Arvosana: MAHTAVA, HUIPPUMAUKAS
Arvion kirjoittaja: Ruotsinkielinen koulu, 6B
 
Merja Jalo: Epäonnen leiri ( nummelan ponitalli )

Kirja oli mahtava, koska kirja oli koko ajan jännittävä. kirjan henkilöt oli kinnostavia ja omalla tavallaan jännittäviä. Kirsi Lahtisen ja Repen väliin on kehittymässä suhde. Saaren asukkeja vaivaa jokin. Essi sairastuu vakavasti, joten Kirsin, Repen ja poniallin johtajan Penan no lähdettävä viemään essiä maalla saresta. ponitallin tytöt sekkailevat tällä kertaa saaristo maisemissa. Suosittelen lukemaan kirjan.

Arvosana: MAHTAVA, HUIPPUMAUKAS
Arvion kirjoittaja: Sofia Heinä lahden koulu 5.lk
 
Elanor Jones: Salaisuuksien metsä

Kirja oli hyvä, mutta vähän sekava... Kirjassa päähekilö, Tilly menettää melkein hevosensa ja henkensä. Oli jännittävä lukea siitä kun Tilly pelastaa ystävänsä Bessin ja hänen hevosensa Dominon tulipalosta. Ihan mukava kirja... x)

Arvosana: Hyvää satoa!
Arvion kirjoittaja: Siiri, Äänekosken Keskuskoulu
 
Elanor Jones: Salaisuuksien metsä

Kirja oli hyvä, mutta vähän sekava... Kirjassa päähekilö, Tilly menettää melkein hevosensa ja henkensä. Oli jännittävä lukea siitä kun Tilly pelastaa ystävänsä Bessin ja hänen hevosensa Dominon tulipalosta. Ihan mukava kirja... x)

Arvosana: Hyvää satoa!
Arvion kirjoittaja: Siiri, Äänekosken Keskuskoulu
 
K.MPeyton: Christina kartanon varjoissa

Niille, jotka pitävät metsästys-, hevos-, tai muuten vain 1900-luvun alkuun sijoittuvista kirjoista tämä romanttinenkin kirja(-sarja) on ehdotonta perusta, joka vain pitää lukea. christina niminen orpotyttö lähetetään ramman enonsa luokse asumaan.Enolla on kaksi poikaa,joista toinen liittyy vakaasti enon suunnitelmassa Christiinaan ja tämän perintörahoihin.Tästä alkaakin sitten taistelu omista periaatteista ja niiden toteutuksesta.

Arvosana: MAHTAVA, HUIPPUMAUKAS
Arvion kirjoittaja: Sanna Perälä, Tietäväisenkoulu, 8b
 
merja jalo: liinakkotien painajainen

kirja on maailman paras!!!!! se on vaan tosi jännittävä,hauska ja kaikki mitä kirjassa mun mielestä pitää olla. kikka lahti jää yksin kotiin moneksi päiväksi. yhtäkkiä häntä alkavat häiritä oudot puhelinsoitot:..

Arvosana: MAHTAVA, HUIPPUMAUKAS
Arvion kirjoittaja: sari nilonkankaan koulu 5a
 
Merja Jalo: Kartanon Kummitus

Kannattaa lukea, sillä kirja on todella jännittävä! Suosittelen! Hieman juonta: Pena järjestää ponitallilaisille leirin tätinsä vanhassa kartanossa. Huhutaan että kartanossa kummittelee. Ponitallilaiset ottavat asiasta selvää!

Arvosana: Hyvää satoa!
Arvion kirjoittaja: Elisa Keskipalokka 5a
 
angela dorsey: orjatyttö

Kirja on täydellinen<3 ja siinä on jännä juoni ja kirja on PARAS!<33 (ehkä vähän vääränlainen arvio xD)

Arvosana: MAHTAVA, HUIPPUMAUKAS
Arvion kirjoittaja: sanna, jokiniemen ja luakkaa en kerro... : D
 
Bonnie Bryant: Tallijengi-Kohtalon kisa (pollux-hevoskerho)

Tallijengille tapahtuu taas! Lisa suree Pepperin ikääntymistä, ja Carolen hevonen Starlight joutuu lepoon kipeän polven takia. Carole avustaa eläinlääkäri Judya ansaitakseen rahaa lääkärin- palkkioihin. Hän näkee syntymää ja kuolemaa, mutta ennen kaikkea hän löytää uuden ystävän, Prancerin. Kun laukkakisat lähestyvät, Carole alkaa pelätä: Prancerin on juostava henkensä edestä -Kirjaimellisesti. Ihan,ok kirja tämä on ensimmäinen lukemani Tallijengi kirja pidin aivan hirveästi tämä on pikku-kirjaimilla kirjoitettu, mutta pikku kirjaimet ovat NÄIN isoja.

Arvosana: Keskinkertainen
Arvion kirjoittaja: Linda, Rudolf steiner koulu 3.lk
 
Merja Jalo: Liinakkotien painajainen

Kirjassa on jännitystä ja romantiikkaa. Repe, Kikka ja muut heidän ystävänsä lähtevät ratsastusleirille, mutta on luvattu kunnon myrskyä ja niin nummelan ponitallilaiset ovat jälleen vauhdissa.

Arvosana: MAHTAVA, HUIPPUMAUKAS
Arvion kirjoittaja: Anna Sarkolan koulu 5b
 
Anna Sellberg: Pidä varasi, Sara!

Saralla on edessään mukava syksy, hän saa uuden ystävän seudulle muuttaneesta tytöstä. Jotain hämärää kuitenkin liittyy Malinin tilalle.. Äkkiä kaikki ei olekaan niin kuin pitäisi, hevosille tapahtuu outoja, ja Micke joutuu hankkimaan uuden työpaikan, kauempaa. Yhdessä Sara ja Malin joutuvat keskelle seikkailua!

Arvosana: Hyvää satoa!
Arvion kirjoittaja: Emma, Arvo Ylpön koulu, 6A
 
Sharon Siamon: Mustang-vuori vaarassa

Meg, Becky ja Alison pääsevät ennen joulua kaupunkilaistyttöjen kanssa maastoretkelle, jota vetää Jesse. Alison on aivan hermona, Meg miettii missä Thomas on, ja Becky ajattelee kaikkea.. Kaikki kuitenkin selvitään, vaikka yksi ratsastajista kylmettyy ja tahtoo kiivetä vuorelle.

Arvosana: MAHTAVA, HUIPPUMAUKAS
Arvion kirjoittaja: Emma, Arvo Ylpön koulu, 6A
 
Merja jalo: Maailman paras hevonen

kikka palaa ponisaaren ratsastus leiriltä ja hänen vanhempansa estelevät häntä menmästä tallille, mutta eräänä päivänä kun kikka menee sinne sieltä puuttuu joku mutta mikä? sen saat tietää kun luet kirjan. Kikka lähtee seikkailulle harmaa linnaan kristian Starkin kanssa.

Arvosana: MAHTAVA, HUIPPUMAUKAS
Arvion kirjoittaja: Heli. kuluntalahdenkoulu 6.lk
 
merja jalo: naamiaisratsastus

Kirjassa päivi kiiski,eli päkä saa outoja puhelinsoittoja kotiinsa kun hän on yksin kotona. Mutta soitot loppuvat kun hänen isä palaa kotiin. Päkä päättää järjestää naamiaiset. Paras puku palkitaan ja palkintona oleva marmorihevonen katoaa salaperäisesti. Kirja oli huumoritajuinen ja siinä oli myös hieman jännitystä. Ja kirjassa kikka joutuu vaaraan...

Arvosana: MAHTAVA, HUIPPUMAUKAS
Arvion kirjoittaja: Heli korhonen, 6.lk
 
merja jalo: yllätysori

meja jalon kirjat ovat parhaita!!!

Arvosana: MAHTAVA, HUIPPUMAUKAS
Arvion kirjoittaja: Salla kirkon kylänkoulun ala-aste
 
Merja Jalo: Rautahevonen

Kirja oli aivan mahtava, kuten Nummelat yleensä! Koskettavin kohta oli, kun Siru löysi Suvi-Karitan haudan. Aivan mahtavaa!

Arvosana: MAHTAVA, HUIPPUMAUKAS
Arvion kirjoittaja: sussu koura 4
 
Merja jalo: ponitalli vaarassa

tosi hyvä kannattaa lukee jännittävä!!!!!!

Arvosana: MAHTAVA, HUIPPUMAUKAS
Arvion kirjoittaja: emma nykyri selkien koulu 5-6
 
Monica Edwards: Uhkarohkea yritys

tosi hyvä!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!<3<3<3<3<3<3<3

Arvosana: MAHTAVA, HUIPPUMAUKAS
Arvion kirjoittaja: emma selkien koulu 5-6
 
Merja Jalo: Rautahevonen

Kirja oli tosihyvä ja jännittävä... Rauta hevonen on jatkoa finnholmin kiroukselle. juonesta en paljasta mitään sillä saatte lukea ihan itse!:D Kirja oli kuitenkin mainostamisen arvoinen!

Arvosana: MAHTAVA, HUIPPUMAUKAS
Arvion kirjoittaja: Nummelanponitallifaniforever, 9lk
 
Merja Jalo: Nummelan ponitalli

Tosi hyviä!Parhaita on Kikka,Repe,Päkä ja Fifi.Tuleeko niitä vielä Rautahevosen jälkeen?Toivottavasti.Sarjassa seikkaillaan paljon ja niissä on ripaus myös romantiikkaa.

Arvosana: Hyvää satoa!
Arvion kirjoittaja: Tyttö 6lk
 
merja jalo: kenttäkilpailut

Päkä saa suomenhevostamma Pipsan.

Arvosana: MAHTAVA, HUIPPUMAUKAS
Arvion kirjoittaja: Veronica Varila . Järvelän koulu 5lk
 
Cajsa Winqvist: Pääosassa Pim

Tässä kirjassa Pim lähtee ystävänsä Annan kanssa Englantiin hevosleirille, mutta ennen lähtöä Pim tippuu oman poninsa Apollonin selästä, ja myös Tobiaksen kanssa kupruilee. Leirillä Pim saa paljon ystäviä, niin kaksi- kuin nelijalkaisiakin. Ja tallin komein poika keiht ihastuu Pimiin...¨ UPEA KIRJA; KANDEE LUKEE

Arvosana: MAHTAVA, HUIPPUMAUKAS
Arvion kirjoittaja: Epsu__
 
Merja Jalo: Tunturiratsastus

Poni tallilaiset matkustavat tunturiin ja siellä Tapahtuu kaikkea jännää... Esim: "Ihmissusi" Ps: kirja on hieman myös pelottava.

Arvosana: MAHTAVA, HUIPPUMAUKAS
Arvion kirjoittaja: Merja Jalo, joku turun koulu, 9b
 
Merja Jalo: Nummelan ponitalli

Sarja on todella hyvä!Se on jännittävä ja siinä on myös ripaus romantiikkaa.Kikka ystävineen seikkailee ja selvittää rikoksia.Parhaat henkilöt ovat Kikka,Repe,Päkä ja Fifi.Olisi kiva jos Repe ja Kikka alkaisivat seurustelemaan.Toivottavasti sarjaan ilmestyy lisää lukemisia.

Arvosana: Hyvää satoa!
Arvion kirjoittaja: Minä 6.lk
 
Gabi Adam: Diabolo -Ihan tavallinen päivä'

Rickyn 14- vuotispäivän piti olla ihan tavallinen päivä,eikä lahjoistakaan pitänyt olla niin väliksi.Silti Diabolo saa lohduttaa hiukan pettynyttä emäntäänsä,kun lahjoja ei ala kuulua,eikä juhliminen näytä kiinnostavan ketään.Eipä silti,tylsäksi Rickyn merkkipäivää ei voi kutsua!Rashid palaa ratsastusretkeltä ilman Katia,josta ei löydy jälkeäkään.Autiotilalta kuuluu uinaa,joka herättää Marcin uteliaisuuden.Lisäksi maastosta löytyy kallis kännykkä.Mistä se on sinne tipahtanut- taivaaltako?

Arvosana: MAHTAVA, HUIPPUMAUKAS
Arvion kirjoittaja: Mona Lippisnen tuppuralan koulu 4a
 
Merja Jalo: Nummelan ponitalli-sarja

Nummelan ponitalli-sarja on huippuhyvä ja jännittävä, sekä tietty täynnä romantiikkaa! Ainoa varjopuoli on Kristian Stark! Se on niin inhottava ja sellanen ylitylsä möntti...x( Vihaan sitä, painuis jonnekin Nebraskaan ja antais Kikan ja Repen olla!!!!!!!!! Kikka<3Repe! Yöh!x/x/x/ Mutta Nummelat on silti parhaita! Ainoot surkeet kirjat on hopeaori ja kultajoen kummitus on lopusta huono! Iha tekastuja ne kummatki!x(

Arvosana: MAHTAVA, HUIPPUMAUKAS
Arvion kirjoittaja: HorseAngel-91
 
Merja Jalo: Hopeaori

Hopeaori on mun surkein lukemani kirja!!!! Se on ihan tekastu ja se maailman typerin nilkki-kristian vaa pyörii siel!!! x( Kikka ja Repe kuuluu yhteen. PISTE. Kyllähän Huomaa että Repen ja Kikan yhdessä olossa tunteet kuvataan niin ihanina! Kristian vaan pläjäyttää koko jutun!x(

Arvosana: Puiseva
Arvion kirjoittaja: HorseAngel-91
 
Merja Jalo: Hopeaori

Ihan syvältä koko kirja! Tollanen tekastu fantasia romaani! Jos et ole lukenut, ÄLÄ LUE!!!! Ellet ole fantasia-tekastu fani!:( Ihan hirvittävä pettymys toi hopeaori!!!!!!!!!!!!!!!!!

Arvosana: Puiseva
Arvion kirjoittaja: minävaan, 9lk
 
Merja Jalo: Keskiyön hevonen

Ihana kirja, kerrassaan mahtava <3 Varmaan yksi parhaimmista Merjan kirjoista, joita olen lukenut. Mukavasti romantiikkaa, mutta myös seikkailua :D

Arvosana: MAHTAVA, HUIPPUMAUKAS
Arvion kirjoittaja: Ansku, 7lk.
 
Merja Jalo: Kultajoen kummitus

Ensin ihan hyvä kirja, mutta sitten se Kristian tulee pilaamaan kaiken..:( Siksipä ei ole niin hyvä.

Arvosana: Keskinkertainen
Arvion kirjoittaja: Ansku, 7lk.
 
Merja Jalo: Rautahevonen

Hyvä kirja =) Hyvä juoni, ja hieman yllätyksellinenkin oli. Ja sitten kun se Repe alkaa taas 'huomata' Kikkaa..;D

Arvosana: Hyvää satoa!
Arvion kirjoittaja: Ansku, 7lk
 
Merja Jalo: Myrsky

Ihana kirja alusta alkaen, vaikka siellä ensin se Marika (olikohan se se?) pyörii Repen ympärillä. Melko paljon keskittyy siihen Kikan mustasukkaisuuteen, mutta mukana sitten myös hieman jännitystä. Ja romantiikkaa. Mielestäni yksi Merjan parhaista kirjoista :)

Arvosana: MAHTAVA, HUIPPUMAUKAS
Arvion kirjoittaja: Ansku, koulu on tietty ja luokka 7
 
Merja Jalo: Nummelan ponitalli-Ponisaaren kirous

Kikka, Repe, Päkä ja muut lähtevät ponisaarelle ratsastusleirille mutta he eivät arvaakaan mitä tulee tapahtumaan! Miksi Essi uskoo että kuolleet sielut ovat outojen tapahtumien takana ja mitä päkä löytää sukeltaessaan 30.metrin syvyyteen? Sen saat lukea itse... :) Kirja oli tosihyvä ja hauska! Suosittelen!

Arvosana: MAHTAVA, HUIPPUMAUKAS
Arvion kirjoittaja: Hevosenkeli, 9lk.
 
Merja Jalo: Nummelan ponitalli-miljoonaratsu

Tällä kertaa ponitallilaiset eivät lähdekään minnekään leirille vaan he jäävätkin vain tallille ja mitäs tapahtuukaan kun Päkän kirjailia-setä, wilhelm Kiiski, tuo Nummelaan miljoonan arvoisen esteratsutamman, Terracotan? Hän ei halua median löytävän Terrakottaa ja käskee tallilaisia olemaan vaiti... mutta sitten alkaa tapahtua kummia ja tulee lopulta ilmi että joku on selvillä miljoonaratsun olinpaikasta! Ponitallilaiset päättävät selvittää kuka on kaiken ilkivallan ja säikyttelyn takana. Mitä tapahtuukaan kun Essi katoaa ja hänen kameransa löytyy tallin edustalta sisältäen harvinaisen kerttulinnun kuvan ja jotain muutakin, joka saa etsinnät käyntiin. Kikan ja Repen suhde on kehittymässä kokoajan vain parempaan suuntaan;)

Arvosana: MAHTAVA, HUIPPUMAUKAS
Arvion kirjoittaja: Hevosenkeli, 9lk.
 
Merja Jalo: Ravuri pohjoisesta

Kalle Uusitalo on hommannut uuden hevosen, joka on todella suuri. Tällä hetkellä Jaanalta puttuu passihevonen ja kuin ihmeen kaupalla Jaana saa passihevosekseen juuri tämän "hirviön"

Arvosana: MAHTAVA, HUIPPUMAUKAS
Arvion kirjoittaja: Miia, Pataluodon ala-aste, 5.C
 
Lauren Brooke: Polluxin sarja -

Hevoshoitolan sisarukset on hyvä sarja, koska siitä oppii niiden hoidosta! Suosittelen!

Arvosana: MAHTAVA, HUIPPUMAUKAS
Arvion kirjoittaja: Krista kotikoulu 8.lk
 
Merja Jalo: Paluu Ponisaarelle (Nummelan Ponitalli)

Siru saa salaisen ihailijan. Pian koko Nummelan porukka lähtee Ponisaarelle, ja siellä alkaakin pian tapahtua...

Arvosana: Hyvää satoa!
Arvion kirjoittaja: Enni, Kärväskylänkoulu, 6 luokka
 
Merja Jalo: Kultajoen kummitus

Tosi siide .Nummelan porukka matkustaa Lappiin ja Kikan ja Repen suhde on tosi pitkällä , kunnes Titta aikoo saada kaiken huomion Repestä .... Lue niin saat tietää enemmän .

Arvosana: MAHTAVA, HUIPPUMAUKAS
Arvion kirjoittaja: Sanni P. Lentäväniemen koulu 5c
 
Merja Jalo: Liinakkotien painajainen

Kirja on todella hyvä ja suosittelen lukemaan jos tykkäätte vähänkin jännitys-ja hevoskirjoista=)Kirjassa Kikka jää yksin kotiin muun perheen lähtiessä mummolaan ja sitten alkavat ne häirikkösoitot...Ja Kikka napataan ja Mikakin yritetään, mutta ponitallilaiset ovat taas paikanpäällä pelastamassa tilanteen ja kaikki päättyy hyvin...Mutta enempää en kerro, lukekaa itse jos lukuhermoja alkoi kutkuttaa;P

Arvosana: MAHTAVA, HUIPPUMAUKAS
Arvion kirjoittaja: Sanna 7c
 
Merja Jalo: Myrsky

Mahtava ja Jännä. Kikan ja Repen suhde lähenee entisestään. Enenpää en kerro sinun on luettava se itse. suosittelemme että luet sen. Se on yksi Merja Jalon parhaista kirjoista!!!!

Arvosana: MAHTAVA, HUIPPUMAUKAS
Arvion kirjoittaja: Anna ja Jemina Vierumäen koulu 3lk
 
Merja Jalo: Kultajoen kummitus, Nummelan ponitalli

Aivan ihana kirja,alussa, mulla sitten se HELKUTIN kristian tulee pilaamaaaaaaaan kaiken!!! Olis kiva jos Kikka ja Repe ois vaa saanu selvitettyy sen Titta jutun ja jatkanu seurusteluu mutta ei kun ällö-kristian tulee sinne!!!!!!!!!!!!!!!!!! yäkyäkyäkyäk!!!! x( Toi laskee kyl kirjan numeroo ihan pirusti! x( Muut Nummelat on kyl ihanii, paitsi hopeaori ja muut "kristian-kirjat" Myrsky on täysi kymppi!<3

Arvosana: Puiseva
Arvion kirjoittaja: Kouluratsastaja-9lk.
 
Merja Jalo: Nummelan ponitalli-Myrsky

Oi että tää kirja oli niin ihana et melkein itkin! <3 Kikka, Repe, Päkä, Essi ja muut lähtevät ratsastusleirille ja mukaan tulee myös Marika, jolla oli ollut joskus säpinää Repen kanssa. Kikka tuntee itsensä mustasukkaiseksi. Sitten eräänä yönä puhkeaa pahin myrsky miesmuistiin ja hevoset karkaavat. Kaikki lähtevät etsimään niitä mutta Kikka tekee kohtalokkaan virheen. Mitä sitten tapahtuukaan? Sen saat lukea itse! :) Kirja oli aivan loistavan ihanan paras! Suosittelen kaikille romanttisille ja vähemmän romanttisille! Nummela- sarja on muutenkin tosihyvä!<3 Paitsi ainoa henkilö joka on syvältä on kristian!!!!! HyiHyiHyi!

Arvosana: MAHTAVA, HUIPPUMAUKAS
Arvion kirjoittaja: BlackHorse, 9lk.
 
Merja Jalo: Nummelan ponitalli- Haamujen talo

Haamujen talo on uusin, juuri hetki sitten ilmestynyt Nummela kirja. Kikka, Repe ja kumppanit saavat taas kokea hyytäviä hetkiä vanhan haamutalon nurkilla... Tallille saapuu uusi tyttö nimeltä Ira. Hänellä on hieno arabian hevonen, joka herättää kateutta Sirussa ja Katissa. Ja kauhistukseksi Kikan naapuriin muuttaa hänen Hannu-serkkunsa joka oli aiheuttanut Karin, Repen veljen kanssa ongelmia Nummelan ponitallilla ennenkin. Mutta mitä Kafkalle käy? Mitä Iralle käy, hyväksyvätkö tytöt lopulta hänet joukkoonsa? Ja mitä tapahtuu hamujen talossa? Suunnittelevatko Hannu ja Kari jotakin? Sekä mitä tapahtuu Repen ja Kikan uusiutuvalle suhteelle tai mitä Pena suunnittelee? Sen saat lukea itse! :) Suosittelen kirjaa kaikille!!!!! Se oli aivan loistava!!! Ihanaaaaaaaa!

Arvosana: MAHTAVA, HUIPPUMAUKAS
Arvion kirjoittaja: HorseAngel, 9lk
 
Merja Jalo: Nummelan ponitalli-sarja

Nummelan ponitalli-sarja on aivan mahtava!!!!! Kikka ja Repe on aivan ihana pari!! kristian on ihan hirvee ikäloppu ukko!!! YYYYYÄÄÄÄÄÄK!

Arvosana: MAHTAVA, HUIPPUMAUKAS
Arvion kirjoittaja: minävaan, 9lk
 
Merja jalo: Finnholmin kirous

pentti nummela voittaa arvonnassa ja pääsee tallilaisten kanssa finnholmin saareen viikoksi. Saarella on hämäräperäinen historia ja siellä sanotaan kummittelevan. Kirja on tosi hyvä ja tooodella naurettava vaikka sillä jännittävällä tavalla.

Arvosana: MAHTAVA, HUIPPUMAUKAS
Arvion kirjoittaja: Paula eerikinharju, rytkyn koulu 2luokka(kiuruvesi)
 
Merja Jalo: Mailman paras hevonen

Tosi hyvä kanttii lukee!!!!:)

Arvosana: MAHTAVA, HUIPPUMAUKAS
Arvion kirjoittaja: Anna Vierumäenkoulu LK 3
 
Bonnie bryant: tallijengi pulassa (tallijengi)

se kun se tyttö sai sen korun siltä rouva butlerilta ja se koru hävisi niin siinä oli hyvä juoni.

Arvosana: Hyvää satoa!
Arvion kirjoittaja: janita auvinen pellosniemenkoulu 3lk
 
Gill morrel: ponivaellus

13vuotias jess haluaa lähteä ponileirille mutta vanhemmat sanovat ei mutta hän kuitenkin pääsee ponileiri alkaa huonosti koska jessican lempiponi tim annetaan georgelle mutta hän tottuu uuteen poniinsa mutta miten jatkuu kirja sen kuulette ponivaelluksessa.

Arvosana: MAHTAVA, HUIPPUMAUKAS
Arvion kirjoittaja: janita auvinen pellosniemenkoulu 3lk
 
Gabi Adam: Diabolo-Garibaldin kaksoisolento

Ricky ja hänen ystävänsä ovat jälleen Hohenhausenin tilalla.Ehkä he nyt saavat nauttia lomasta Gwendolynin kanssa ja tehdä pitkiä ratsastus retkiä Kaikessa rauhassa!Lähiseudulta kantautuu kuitenki huonoja uutisia,jotka saavat kaikki huelestumaan.Naapuritoloilla on käynyt yön pimeydessä salaperäinen eläirääkkääjä...

Arvosana: MAHTAVA, HUIPPUMAUKAS
Arvion kirjoittaja: Tiia
 
Jane Ayres: Salaperäiset ponit

kirjassa on neli henkinen perhe joka muuttaa perheen äidin perinnöksi saamaan vanhaan myllyyn. Kaikki ei ole kohdallaan. Pihalla käyskentelee kaksi ponia ja joki on pahasti saastunut! lisäksi myllyssä kummittelee... Tapaturmia sattuu kaikille. Selviääkö kaikki hengissä? Kummitteleeko tillalla oikeasti?

Arvosana: Hyvää satoa!
Arvion kirjoittaja: -
 
Sharon siamon: merihevonen caspar 84.he

jen,kelsie ja andy pelastavat casparin ilkeältä harefieldiltä he laukkasivat yli järvie satula saarelle he pelastavat myös harefieldin meri hädässä lopussa kelsie saa casparin omaksi mutta hän jakaa sen jenin kanssa loput kuulette siinä kirjassa.

Arvosana: MAHTAVA, HUIPPUMAUKAS
Arvion kirjoittaja: janita auvinen,pelloniemenkoulu 3lk
 
Merja Jalo: Epäonnen leiri

Kuuluu nummelan-ponitalli sarjaan,jonka muutkin kirjat ovat mahtavia.Kirjassa Kikka,Titta,Siru ja muut ponitallilaiset lähtevät vanhaan kartanoon leirille hevosien kanssa.Sielä tapahtuukin kummia:Kun sukelluksesta innostunut Päivi lähtee sukellusretkelle hän sairastuu äkkiseltään.Saarella tyttöjen tapaama tyttö jää pimeällä auton alle.Muuta en viitsi paljastaa tosi mahtava vaikkakin paljon sattumuksia. Suosittelen hevosfaneille.Erityisesti tytöille.

Arvosana: MAHTAVA, HUIPPUMAUKAS
Arvion kirjoittaja: Nenni.O Ritamäki 4.luokka
 
Merja Jalo: Hopeaori

Maailman paras kirja! Siinä Husaarin veli on varastettu,ja vain Kikka voi auttaa.lopulta kaikki ratkaisee! Suosittelen kirjaa! Kirjassa on paljon huumoria,hevostelua ja romantiikkaa (ei ihan NIIN paljon) Lukekaa kaikki!

Arvosana: MAHTAVA, HUIPPUMAUKAS
Arvion kirjoittaja: Julia S Tammelan koulu 4k2
 
Merja Jalo: Aavehevonen

Nummelan ponitalli kirja. Siis todella hyvä! Tarpeeksi juonta ja jännitystä! Mikä onkaan tuo aavehevonen?

Arvosana: MAHTAVA, HUIPPUMAUKAS
Arvion kirjoittaja: Emilia, Lempoinen, 5lk
 
Merja Jalo: Finnholmin kirous

Kirja on huippu! Mielestäni se on tarpeeksi jännittävä ja siinä on todella hyvä juoni. Kirjassa oli hyvät henkilöt. Huumoria kirjassa ei juurikaan ollut, mutta ei se sitä kaivannutkaan. Kirjassa kerrotaan myös eläimistä ja minä pidän niistä. Kirja ei ole tietokirja. Kirjan tapahtumat tapahtuvat Suomessa.

Arvosana: MAHTAVA, HUIPPUMAUKAS
Arvion kirjoittaja: Annariina
 
merja jalo: on hevosten aika

mielestäni kirja on mahtava,merja jalo osaa todellakin asiansa.

Arvosana: MAHTAVA, HUIPPUMAUKAS
Arvion kirjoittaja: n.f. kirkonkylän 1-2 lk
 
Lauren Brooke: hevoshoitolan sisarukset

ne kaikki kirjat on ihan simo hyvä!! SUOSITTELEN!

Arvosana: MAHTAVA, HUIPPUMAUKAS
Arvion kirjoittaja: pentti hirvonen
 
Merja Jalo: Haamujen talo

Ratsastusjengiin liittyy iranilaistyttö Ira, joka tuo mukanaan oman arabitammansa KasHmirin. Kikka ja Repe ilahtuvat uudesta ystävästä, mutta Siru ja Kati alkavat kiusata Iraa.En enempää kerro tästä, suosittelen lukemaan sen.Parhaimpia kirjoja Merjan kirjoista.Ihan huippu kirja!!! :D

Arvosana: MAHTAVA, HUIPPUMAUKAS
Arvion kirjoittaja: Hanna Matin ja Liisan koulu 5b
 
merja jalo: kaikki nummelan kirjat <3 <3 <3 <3

siis mä en käsitä miten merja jalo keksii näin hyviä kirjoja<33<3<3<3 kaikille joille oon sanonu et lukekaan on jääny koukkuun näihin kirjoihin.. minä luin eka yllätysori kirjan ja sitte mun oli pakko lukee kaikki kirjat.. eli viimesin kirja jonka oon lukenu on se uusin haamujen talo.. ihan huippuja oikeesti<33<3 suosittelen lukee<333 kikan ja repen pitäs mennä taas yhteen <3<3<333<3333<3 siis niin huippuja kirjoja..!!

Arvosana: MAHTAVA, HUIPPUMAUKAS
Arvion kirjoittaja: NUMMELAN FANI<3 5lk
 
Merja Jalo: KAIKKI NUMMELAN PONITALLI-SARJAN KIRJAT!

Nämä Merja Jalon kirjoittamat Nummelan ponitalli-kirjat ovat TODELLA HYVIÄ!Kirjassa seikkailee tallitytöt Kikka(Kirsti Lahti),Titta(Marjatta Aaltonen),Päkä(Päivi Kiiski),Siru Kantola,Essi Virtanen,Kati sekä Repe Jussila. Kirjoissa on jännitystä,hevosia ja romantiikkaa.Esimerkiksi Repe on jahdannut Kikkaa jo kauan,ja heidän välillään onkin joskus ollut jotain. Mutta kun Kikan "virallinen" poikaystävä Kristian on palannut Englannista ja tullut mukaan kuvioon, Kikan ja Repen suhde on tyssännyt siihen.Alussa Repe seurustelee Sirun ja ensimmäisessä kirjassa Tertun(Tepa Saaren) kanssa. Kirjoissa tapahtuu yliluonnollisia asioita,jotka sitten tallilaisten selvittämänä saavat luonnollisen selityksen. Huimapäiset tarinat tempaavat mukaansa.Olen kuitenkin joskus ihmetellyt tyttöjen ja Repen rohkeutta ja uskallusta puuttua näihin rikoksiin ja mystisiin tapahtumiin. Sarjassa on n.56 kirjaa ja toivoisin ,että sarjaan ilmestyy vielä uusia kirjoja. Merja Jalo kirjoittaa tosi hyviä kirjoja! :) Ja Nummelat on parhaita <3<3<3<3Toivoisin kirjoihin hitusen enemmän romantiikkaa.(joissakin sitä ei ole tuskin yhtään)

Arvosana: MAHTAVA, HUIPPUMAUKAS
Arvion kirjoittaja: Minä tässä vaan, 6.lk
 
Merja Jalo: Myrsky, Nummelan ponitalli-sarjaa

Tässä kirjassa ponitallilaiset lähtevät kesäleirille Ponisaarelle. Repe ottaa mukaansa Marika-nimisen tytön. Se harmittaa Kikkaa,sillä ennen Repe on jahdannut häntä.Repen mielenkiinto Kikkaan tuntuu hiipuvan ja Kikka on mustasukkainen. Yhtäkkiä saarelle tulee kaikkien aikojen pahin myrsky ja Kikka joutuu suureen vaaraan. Mutta Repe lähtee pelastamaan häntä - loput saat lukea itse! Hyvä kirja!

Arvosana: MAHTAVA, HUIPPUMAUKAS
Arvion kirjoittaja: Tyttö 6. luokalta
 
merja jalo: tunturiratsastus (nummelanponitalli) 84.He

mahtava kirja en kerro juonta mut lukekaa tosi hyvä oli kirja olisi suunnattu 2-8 luokkalaisille.

Arvosana: MAHTAVA, HUIPPUMAUKAS
Arvion kirjoittaja: janita pellosniemen koulu 3a
 
pidä varasi Sara!: anna sellberg 84.He

jannittävä ku se George kävi siellä pilleri klinikkan sivuilla suosittelen hevoshulluille mut en ehkä ihan pienille hevos hulluille.

Arvosana: Hyvää satoa!
Arvion kirjoittaja: janita pellosniemen koulu 3a
 
pidä varasi Sara!: anna sellberg 84.He

jannittävä ku se George kävi siellä pilleri klinikkan sivuilla suosittelen hevoshulluille mut en ehkä ihan pienille hevos hulluille.

Arvosana: Hyvää satoa!
Arvion kirjoittaja: janita pellosniemen koulu 3a
 
Merja Jalo: kaikki nummelan ponitalli kirjat

Nummelan ponitalli-kirjat ovat tosi kiinnostavia!!! Kirjoissa tapahtuu koko ajan ja niitä ei malta jättää kesken!!!!!!!!!!!!! LUKEKAA IHMEESSÄ!!!!!!!!! <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3

Arvosana: MAHTAVA, HUIPPUMAUKAS
Arvion kirjoittaja: saana, salmelan koulu, 6.b
 
Gill morrell: poniloma 84.HE

TOSI HAUSKA

Arvosana: MAHTAVA, HUIPPUMAUKAS
Arvion kirjoittaja: JANITA PELLOSNIEMENKOULU 3A
 
BONNIE BRYANT: tallijengi pulassa 84.HE

TOSI HAUSKA

Arvosana: Hyvää satoa!
Arvion kirjoittaja: JANITA PELLOSNIEMENKOULU 3A
 
Sharon Siamon: mustang vuori vaarassa 84.HE

TOSI HAUSKA

Arvosana: Hyvää satoa!
Arvion kirjoittaja: JANITA PELLOSNIEMENKOULU 3A
 
Anna Sellberg: varo esteitä sara 84.HE

ei niin hyvä et voisin antaa hyvää satoa mut eise mikään huonokaan ole annan keskinkertainen

Arvosana: Keskinkertainen
Arvion kirjoittaja: JANITA PELLOSNIEMENKOULU 3A
 
Merja Jalo: Epäonnen leiri

Nummelan ponitallin tytöt ratsastavat tällä kertaa saaristoon!!! Kaikkia kamalaa ja salaperäistä tapahtuu!!! Erilaisia sairaus juttuja tapahtuu.. Lue Kirja niin selviää!!

Arvosana: MAHTAVA, HUIPPUMAUKAS
Arvion kirjoittaja: Anna 4lk
 
Merja Jalo: säikyttelijät

Paras kohta oli se, kun Päkän hiukset muuttu vihreiks.

Arvosana: MAHTAVA, HUIPPUMAUKAS
Arvion kirjoittaja: anniina, harvialan, 3
 
Brooke, Lauren: Hevoshoitolan sisarukset

Amy on 13 vuotias tyttö .Amyn tarina alkaa siitä kun hänen äitinsä kuolee auto onnettumuudessa . Amy oli hakemassa erästä sairasta hevosta eläinlääkäristä . Hevonen alkaa kuitenkin vihata amya . Amy yrittää kesyttää hevosta . Pitäisikö hevonen lopettaa vai tulisiko hevonen vielä kesyksi ?

Arvosana: Hyvää satoa!
Arvion kirjoittaja: Suvi Tuononen Länsikadunkoulu 3c
 
Merja Jalo: Kenttäkilpailut

Päivä Kiiskeä onnistaa: hän saa syntymäpäivälahjaksi ihkaoman hevosen, suomenhevostamma Pipsan. Mutta isoäiti ei ole pyyteetön lahjanantaja. Päkän on puollustettava sukunsa mainetta uudella ratsullaan suurissa kenttäkilpailuissa. Päkä aloittaa kovan treenauksen, mutta harjoittelurauha on mennyttä, kun tuntematon vihamies alkaa vainota nummelalaisia ja erityisesti Päkää. Kuka haluaa estää Päkän menestymisen ja miksi? Entä mitä tapahtuu, kun Päkä ihastuu vaarallisimpaan kilpakumppaniinsa, komeaan Stefan Larsvikiin?

Arvosana: MAHTAVA, HUIPPUMAUKAS
Arvion kirjoittaja: Sara
 
Marvi Jalo: Voikukka varsa

No, ei kannata lukea tätä! Tässä se voikukka varsa kuolee! Buuuuu! Marvi on huono kirjailija!

Arvosana: Puiseva
Arvion kirjoittaja: Itse MINÄ
 
Angela Dorsey: Faaraottaren kirous

Tämä kyseinen kira on aivan hirveän jännittävä. Yhdessä kohta oli että kuului kuiskaus ja samalla iso veljeni (oikeassa elämässä) kuiskasi että ''Anni mitä sä teet?''

Arvosana: MAHTAVA, HUIPPUMAUKAS
Arvion kirjoittaja: Anni lumijoen peruskoulu 4B lk
 
Angela Dorsey: Menneisyyden kaiku

Joku varjostaa 13-vuotiasta Laurenia!Äidin kuoleman jälkeen lauren ja hänen isänsä ovat olleet erottomat,mutta nyt isä lähettää tyttärensä turvaan,pois kaupungista hipparin kynsistä.Lauren pelkää,ettei serkkutyttöjen luona Misty Lakessa ole mitään tekemistä,mutta perillähäntä odottaa nelijalkainen ystävä.Trooper on vanha,elämää nähnyt hevonen,joka johdattaa Laurenin uskomattomaan seikkailuun yli aikakausien.Mikä salaisuus piilee hylätyssä autiotalossa?

Arvosana: MAHTAVA, HUIPPUMAUKAS
Arvion kirjoittaja: SILU
 
Peer Werner Vogel: Cheyenne - kesytön mustangi

Tämä kirja kertoo kirjailijan ja hevosen tapaamisesta aina loppuun saakka. Kirjan päätähtenä ovat itse Peer ja Cheyenne. On mielenkiintoista lukea, miten Peer pääsee lähelle Cheyennea. Cheyenne on mustangi, joka on elänyt melkein koko elämänsä vaapaana, ennenkuin se otetaan kiinni ja tuodaan ranchille. Tässä kirjassa kerrotaan myös todella hyvin luonnollisesta hevosmiestaidosta ja varsinkin hevosen lähestymisestä. Myös uuteen asiaan totuttamisesta on kerrottu. Jokaisen hevosihmisen pitäisi lukea tämä kirja, sekä muitakin Peer Werner Vogelin kirjoittamia kirjoja, jossa hän kertoo luonnollisesta hevosmiestaidosta.

Arvosana: MAHTAVA, HUIPPUMAUKAS
Arvion kirjoittaja:
 
Jalo, Merja: Rautahevonen

Siru ystävineen on leirillä Finnholmin salaperäisellä saarella. Saarelta kuuluu vertahyytäviä ääniä ja sieltä katoaa tavaroita ja eläimiä. Kaiken kukkuraksi Sirun huoneeseen tunkeutuu yöllä salaperäinen vanha nainen, joka jättää hänen sängyn viereen rautahevosen, joka muistuttaa Finnholmin ylvästä mustaa ruunaa...

Arvosana: MAHTAVA, HUIPPUMAUKAS
Arvion kirjoittaja:
 
Merja Jalo: nummelan koko sarja

Nummelan ponitalli sarja on paras mutta en ymmärrä miks jotku inhoo kristianii sehän on pelastanu monen monta kertaa Kikan jos Kristiania ei olis olisko Kikkaakaan?? maailman paras sarja mutta kunhan ei vain loppuis kesken!

Arvosana: MAHTAVA, HUIPPUMAUKAS
Arvion kirjoittaja: Alisa Ylitornio Ainiovaaranperuskoulu 5lk
 
Angela Dorsey: Faaraottaren kirous

Tämä kirja kuuluu ihanaan hevosenkeli-sarjaan. Kirjassa oli kaikkea mitä kaipasi. Minua ihmetyttää vain miten Dorsey osaa kirjoittaa noin tunteikkaita ja ihania kirjoja? No hän on vain niin hyvä! Kirjoja tulee pollux- hevoskerhosta ja ehkä niitä löytyy kirjastostakin. Itse olen löytänyt niitä antikvariasta. :D Suosittelen lukemaan! Kirjat sopivat vanhemmille lukijoille. :)Faaraottaren kirous on vastikään ilmestynyt uusin hevosenkeli.

Arvosana: MAHTAVA, HUIPPUMAUKAS
Arvion kirjoittaja: HorseAngel, 9lk
 
Merja Jalo: Tsaarin satula

Aivan mahtava, siihen liittyy ihanasti, tietämättömyys,jännitys, uudet ihmiset, ja Penan tunarointi :D Suosittelen kaikille. Koska kirja on suht uusi, sen saatta jopa löytää vielä kirjakaupoistakin.. TOSIN kirja ei ollut niin jännittävä kuin esim. vaara raudikkotiellä, tai tunturiratsastus.. mutta hyvä se silti oli<3!!

Arvosana: Hyvää satoa!
Arvion kirjoittaja: <3 Milja <3
 
Tittamari Marttinen: Kaupungin paras villihevonen

Tosi hyvä kirja. Pieni pätkä taka kanta:Eero Hepolinna on ori,jonka suonissa on villihevosten verta. Hän muutaa lapista Helsinkiin siellä hän tapaa Tapion,Alman,Hanskiin,Vappuun ja Veikkoon.

Arvosana: MAHTAVA, HUIPPUMAUKAS
Arvion kirjoittaja: Annuliina Huumarkangas Jokivarren 2a Luokka
 
Terri Farley: Peerian kasvatti

todella hyvä.kantsii lukea

Arvosana: MAHTAVA, HUIPPUMAUKAS
Arvion kirjoittaja: Sari,matinkylänkoulu,4
 
Jenny Hughes: Morvonan hevoslegenda

Tia Carberry matkustaa kirjailijaisänsä kanssa Morvonan saarelle tutkimaan mystistä legendaa hevosesta. Oliko se oikeasti olemassa? Aluksi kaikki sujuu hyvin, kunnes läheiselle maatilalle -jossa Tia ja hänen isänsä viettävät paljon aikaa- saapuu kuuden opiskelijan joukko. Tia ja komea Daniel tarjoutuvat oppaiksi luontoon, mutta opiskelijat ovat kuin esikouluikäiset riitapukarit. Kun vielä alkaa tapahtua outoja, on syytä olla varuillaan... Aivan ihana kirja! :)

Arvosana: MAHTAVA, HUIPPUMAUKAS
Arvion kirjoittaja: Karoliina, Toijalan Yhteiskoulu, 7C
 
Jenny Hughes: Morvonan hevoslegenda

Todella maukas kirja, opiskelijat olivat vähän ääliöitä :D Tykkäsin erityisesti Georgian hyökkäyksistä jne. Kannetkin olivat nätit. Takakannesta: 150 vuotta sitten Morvonan saaren edustalle haaksirikkoutui laiva, josta legendan mukaan pelastautui upea hevonen... --------------------------------------------- Vanhan tarinan alkuperä kiinnostaa 15-vuotiaan Tian kirjailijaisää. Niinpä edessä on lähtö Morvonaan. Mukavaa säpinää lomaan antavat isäntäper- heen komea ratsastajapoika ja hurja maasto- esterata, jolla Tia voi treenata quarterhevosel- laan Gablella. Saarelle majoittuneet opiskelija- nuoret osallistuvat tutkimuksiin - ja rivostuttava Georgia-hempukka alkaa flirttailla Tian isän kanssa! Tilanne muuttuu vakavaksi, kun joku alkaa tosissaan vainota Georgiaa ja tämä joutuu toinen toistaan vaarallisempiin tilanteisiin...

Arvosana: MAHTAVA, HUIPPUMAUKAS
Arvion kirjoittaja: Linda, Kanavuorenkoulu 3 lk.
 
merja jalo: Nummelan ponitalli

Maailman paras! sitä pitäis tulla enemmän!

Arvosana: MAHTAVA, HUIPPUMAUKAS
Arvion kirjoittaja: anniina ohranen ,Nopolan koulu, 3lko
 
Merja Jalo: Nummelan ponitalli

Nää kirjat on siis TOSi hyviä!!Kantsii oikeesti lukee!!!Oon lukenu kaikki ne ja toivon et niitä tulis lisääki vielä.Ne on jännittäviä ja niissä on vähän romantiikkaakin ja tietysti hevosia.Sopii myös niille jotka ei harrasta hevosii,en itekkää harrasta,mutta silti Nummelat on mun lempikirjoja.<3<3<3<3<3<3

Arvosana: MAHTAVA, HUIPPUMAUKAS
Arvion kirjoittaja: Nummela-fani , 12 v.
 
Merja Jalo: koko sarja

Mä tykkään täst sarjast, äiti oli lukenu tätä sarjaa nii mäki aloin. Täs sarjas on jännittävii kohtauk- sii,mut en ymmärrä sitä et aina Nummelan Ponitallilaiset joutuu roistojen kans tekemisiin!!!

Arvosana: MAHTAVA, HUIPPUMAUKAS
Arvion kirjoittaja: Sari Lindholm, Keskustan koulu Salo 4e
 
Gabi Adam: Diabolo ja sirkushevoset

Kirja on todella koskettava ja siinä oppii monia uusia tunnetiloja. Kirjassa on myös jänniä kohtia hevosvarkaiden perässä juoksussa yms. Kannattaa lukea.

Arvosana: Hyvää satoa!
Arvion kirjoittaja: Tanja Rehnman, Suopellon yläaste, 7b
 
Merja Jalo: koko Nummelan Ponitalli

Koko sarja on mahtava!!!!!!!!! Oon lukenu nä kirjat: Yllätysori,Vaarallinen ratsastus,Ponisaaren arvoitus ,On hevosten aika,Punainen hevosenkenkä, Tunturiratsastus,Orisuon aarre,Seikkailu Ponisaarel- la,Maailman paras hevonen,Ponitalli vaarassa,Aavehe- vonen,Ponisaaren kirous,Pako Ratsukalliolta, Ponilahdella tapahtuu,Naamiaisratsastus,Vaara Rau- dikkotiellä,Taistelu ratsutilasta.Juuri nyt luen kirjaa nimeltä Hevossaaren vanki.Kannattaa lukee koko sarja!!! Kristian on hyvä ja Repe ja Tommi, kaikki kolme on ihastuneit Kikkaan!!!

Arvosana: MAHTAVA, HUIPPUMAUKAS
Arvion kirjoittaja: Sari Lindholm, Keskustan koulu 4e
 
Gabi Adam: Diabolo ja kohtalokas varsa

Kirja on hyvä, siinä seikkailee Ricky Sulai yhdessä ystäviensä Kati Sommerin, Lilian Beiterin ja Marc Magentan kanssa. Kirja sisältää huumoria ja jännitystä. Siinä ystävykset lähtevät kuuluisalle Eleonore von Hohenhausen tilalle, jossa on kantava Sunshine tamma. Tamma karkaa viimeisillään laitumelta ja niin alkaa suur etsinnät. Omasta mielestä kaikki Diabolo kirjat on parhaita hevoskirjoja.

Arvosana: MAHTAVA, HUIPPUMAUKAS
Arvion kirjoittaja: Nimimerkki: Diabolo kirjan suur lukija
 
Merja Jalo: Haamujen talo

Uudet tuulet puhaltavat Nummelan ponitallilla.Ratsastus jengiin liittyy iranilaistyttö Ira,joka tuo mukanaan oman arabiatammansa Kashimirin. Hän herättää sekä ihailua että kateutta.Kikka ja Repe ilahtuvat uudesta ystävästä,mutta Siru ja Kati alkavat kiusata Iraa. Lisäksi lähistölle muutta Kikan serkku Hannu,joka on oikea maanvaiva.Poika haaveilee äkkirikastumisesta ja alkaa puuhaamaan Repen veljen kanssa jotakin hämärä peräistä.Kuinka asiaan liitty läheinen autiotalo,jota kutsutaan Haamujen taloksi? nuoret oppivat uusien tulokkaiden myötä aimo annoksen suvaitsevuutta.He saavat yllättäen myös huomata,ettei kaikki olekkaan sitä,miltä ensiksi saattaa vaikutaa... Hyvä kirja kannattaa lukea.

Arvosana: MAHTAVA, HUIPPUMAUKAS
Arvion kirjoittaja: Hevos-fani
 
eleanor jones: orjalaakerin varjossa

Libby on juuri muuttanut vanhenpiensa kannassa uuteen taloon jossa huhujen mukaan kummittelee.Libbyn rakkkaalle jack hevoselle on juuri ennen jackin kilpailua vastaavana yönä tapahtunyt kummia.samoin tapahtuu useana muunakin yönä.Libby ja Libbyn ystävä amy selvittää miksi jackille tapahtuu kummia

Arvosana: MAHTAVA, HUIPPUMAUKAS
Arvion kirjoittaja: susanna 4lk
 
Angela Dorsey: Kuiskaus kuutamossa

Ali (tyttö) asuu maatilalla .Eräänä päivänä hän huomaa että hevoten kauroja on kopeloitu ! Hädissään Ali lähtee hevostensa perään lopultakin hän Löytää hevoset ja niiden keskellä on tyttö . Ali ystävystyy salaperäisen tytön kanssa ja he alkavat ajaa varasta takaa

Arvosana: MAHTAVA, HUIPPUMAUKAS
Arvion kirjoittaja: Suvi Tuononen Länsiadunkoulu 4c
 
Jalo Merja: Raviveto (haavikko sarja)

Kun jonna kuulee, että tulipalossa tallinsa menettänyt suvi on joutunut myymään rakkaan harlekin poninsa hänen serkku tytöilleen ailalle ja elisalle pilkkahintaan hän raivostuu.Jonna lyö vetoa että jos hänen raviponinsa nutria voittaa harlekinin (joka on shettismestari)ailan ja elisan on myytävä poni takaisin suville samalla hinnalla kun ostivat.Mutta onko nutrialla minkään laisia mahdollisuuksia voittoon?Krja on SUPER HYPER HYVÄ kija!! kannattaa lukea!!

Arvosana: MAHTAVA, HUIPPUMAUKAS
Arvion kirjoittaja: titta 13.v
 
Sharon Siamon: Merihevonen Caspar

Kuuluu sarjaan Satulasaari. Polluxista on tullut. Kirja on HUIPPU MAUKAS! Lukekaa kaikki!

Arvosana: MAHTAVA, HUIPPUMAUKAS
Arvion kirjoittaja: Linda, Kanavuorenkoulu 4lk
 
Angela Dorsey: Kullan lumo

Karlien vanhemmat ovat saaneet Karlien kiinni valheesta. Kaikista sotkuista huolimatta Karlie ja hänen isänsä lähtevät jokavuotiselle telttaretkelle. Matkanvarrella he poikkeavat tervehtimään vanhaa ystäväänsä Frankkia. Mutta missä kullankaivaja on? (kullankaivaja on Frankki)Frankin apulainen on mökissä, mutta ei ystävälliset ajatukset aivoissa... Karlie on Frankin hevosen boxissa ja sinne ilmestyy tyttö. Tyttö jolla on kullan hohtoiset hiukset ja meripihkan väriset silmät. Kohta ulkoa kuuluu kivärin laukaus ja toinen, toinen laukauksista osui Karlien isään. Karlien isä on vielä sen verran voimia nousta satulaan ja laukata pois, mutta pysyikö hän selässä? Angelica ja Karlie on lähdettävä heti perään kun suinkin Georgen silmä välttää! Kun he ovat lähteneet ja George huomasi sen ei tosin ihan heti, onneksi. He laukkaavat Karlien isän perässä, ja saavat kuin saavatkin hänet kiinni. George on kuitenkin heidän kannoillaan ja heidän huonoksi onneksi luntakin alkaa sataa. Angelica yrittää pyyhkiä jälkiä risulla, kun on jo hämärää. He sytyttävät nuotion. Angelican on mentävä harhauttamaan George jotta Karlie ja hänen isää ei löydettäisi. Onnistuuko Angelica haehauttamaan Georgea vai jääkö hän kiinni ja Georgen ammuttavaksi...?

Arvosana: MAHTAVA, HUIPPUMAUKAS
Arvion kirjoittaja: Typy, Kemppis 6lk
 
angela dorsey: vuoroveden haltia

kirja on maailman paras ja muutkin kulan lumo kirjat ovat fantastisia voroveden haltia rirjan (takakansi) erin on jo pitkään ounastellut,että jokin paha pitää häntä silmällä. Pelko osoitautuu todeksi, kun hänet kidnapataan lunas rahojen toivossa. ehtivätkö talent-ruuna ja hevosenkeli angelica pelastaa hänet, vvai koituuko ilannin karu ranikko kivihautoineen erinin kohtaloksi? kirja on tosi jännä

Arvosana: MAHTAVA, HUIPPUMAUKAS
Arvion kirjoittaja: veera lemunkirkonpiirin koulu 4blk
 
Merja Jalo (Nummela-sarja): Kadonneet Hevoset

Kilpahevoset Soraya ja Siperian Woks katoavat mysteerisesti. Kaupungilla liikkuu huhu, että voittajahevoset varastetaan. Ira ja Repe päättävät osallistua ratsastuskilpailuihin ja samaan aikaan Hannu haaveilee äkkirikastumisesta. Hän saa rahaa isältään jos purkaa pihalla häämöttävän hökkelin. Hannu ryhtyy toimiin ja pyytää muita auttamaan... Mutta mitä tapahtuukaan Hannulle ja mikä on kilpahevosten suurin mysteeri? Sen saat tietää vain jos luet tämän kirjan...

Arvosana: MAHTAVA, HUIPPUMAUKAS
Arvion kirjoittaja: Heppafanit Kannelmäen Peruskoululta 5a:lta
 
Merja Jalo: kaikki Nummela kirjat

oma arviomme on seuraava: EI MUISTA OLE KILPAILIJAKSI MERJALLE!!!!!!!!!!!!!!!!

Arvosana: MAHTAVA, HUIPPUMAUKAS
Arvion kirjoittaja: KAMULIT
 
Angela Dorsey: Orjatyttö (hevosenkeli)

Hyvä kirja.. Paljon jännitystä, surua ja myös iloa. Kertoo orjalapsista, jotka kulkevat läpi zombivuorien ja orjakauppiaiden jahdattuna.. Arvosanaksi antaisin 9½. Suosittelen yli 10 vuotialle. :D

Arvosana: Hyvää satoa!
Arvion kirjoittaja: Olivia Sakarinmäki 5a
 
joanna campbell kirjoittanut!!!!!!: ongelmia näköpiirissä cindy!

cindy nauttii elämästään whitebrookin laukkatilalla.cindy on valtava haaste edessään,sillä hän saa auttaa kahden laukkaratsun kouluttamisessa whitebrookin laukkatilaa kuitenkin kohtaa suuri suru jolla uhkaa olla kauaskahtoisat sisarukset lukekaa ja yllätykää!!!!

Arvosana: MAHTAVA, HUIPPUMAUKAS
Arvion kirjoittaja: janita ylikoski juhooksankoulu 3c
 
Merja Jalo: Tihutöitä tallilla

Kikka polki tallille johtavaa tietä oli todella kuuma kun hän pysäytti pyöränsä talli-pihalle hän ajatteli: Onpa hiljaista vain tallista kuului tutut hevosten äänet......

Arvosana: MAHTAVA, HUIPPUMAUKAS
Arvion kirjoittaja: Hepoli
 
Angela Dorsey: Preerian laulu

tosi hyvä kirja ! sophie tyttö on kirjan päähenkilö , siinä on myös monesta kirjasta tuttu angelica .

Arvosana: MAHTAVA, HUIPPUMAUKAS
Arvion kirjoittaja: Suvi Tuononen , länsikadunkoulu 4c
 
merja jalo: finholminkirous

-

Arvosana: MAHTAVA, HUIPPUMAUKAS
Arvion kirjoittaja: Beda rasivaara 3-4 lk
 
merja jalo: ponityttö onnistuu

kirja on tosi hyvä kannattaa lukee ja kaikki nea sarjan kirjat on äly hyvii kannattaa lukee ees joku suosittelen eniten "nea ja juhannus yön ratsastus"

Arvosana: Hyvää satoa!
Arvion kirjoittaja: henna rinne niinistönkoulu 3.a
 
Merja Jalo: Kuutamoratsastus

Essi tapaa Villen kaupan edessä... Essille ja Villelle tulee säpinää... Kikka ja Repe joutuvat vanhan talon sisälle vangiksi...Nummelan ponitallilaiset yrittävät löytää Stefanin suvun aarteen...

Arvosana: MAHTAVA, HUIPPUMAUKAS
Arvion kirjoittaja: Merja Jalon kirjat ovat hyviä! KAIKKI SIIS!!!
 
Merja Jalo: Pako Ratsukalliolta

Ihan huippu!!!!!!!!!! Oma suosikkini kirjan henkilöistä on Kikka. Jos minun pitäisi olla joku kirjan henkilöistä niin olisin ehdottomasti Kikka!!

Arvosana: MAHTAVA, HUIPPUMAUKAS
Arvion kirjoittaja: Noora Ryhänen Kangaslammin koulu 4c
 
merja jalo: aavehevonen

kija oli tosi hyvä!!!(:

Arvosana: MAHTAVA, HUIPPUMAUKAS
Arvion kirjoittaja: tanja 7luokka
 
Rudolfsson: Tuisku oppii hyppäämään

Tuisku on pikku poni joka haluaa aitauksesta pois kaverinsa kanssa sitten tuisku hyppäsi ja loukkasi itsensä...

Arvosana: MAHTAVA, HUIPPUMAUKAS
Arvion kirjoittaja: Jenna Vihtavuorenkoulu 3a
 
angela dorsey: muistojen sokkelot

Joanna kuulee tukahtuneen hirnaisun vanhan herra Thomasin rapistuneesta talosta . mutta eihän naapurissa ole pidetty raveja viiteen vuoteen . eikai naapuri ole ryhtynyt hevosvarkaaksi ? Ainoa joka tietää asiasta on hänen tyttärentyttärensä Cally .mutta Cally ei tiedä että vaikenemisella on kovahinta se voi maksaa kadonneen hevosen tai nuorukaisen hengen . tämä oli jo Hevosenkeli sarjan kymmenes osa !!!!!! tätä kirjaa ei ole krrottu niin kuvailevasti kun ennen mutt arvio silti on : MAHTAVA , HUIPPUMAUKAS

Arvosana: MAHTAVA, HUIPPUMAUKAS
Arvion kirjoittaja: Suvi Tuononen , länsikadun koulu 4c
 
merja jalo: nea-sarja,kamppailu hevosesta

tämä on nii paras kirja nea-sarja ,nimi,kamppailu hevosesta ,,siinä on lihava ja rilli päinen tyttö jota haukutaa ja kaikee LUKEKAA SE ON PARAS JEE JEE <3333333333333

Arvosana: MAHTAVA, HUIPPUMAUKAS
Arvion kirjoittaja: MARUSJA ÅKERLUND RASTAALAN KOULU ,ESPOO 3-4D
 
Merja Jalo: Heponiemen kätkö

Se on todella hyvä kannataa lukea. Kikka ystävineen lähtee essin mummon mökille ja seikkailu alkaa.

Arvosana: Hyvää satoa!
Arvion kirjoittaja: Tia Toejoen ala aste 6a
 
Cajsa Winqvist: Pääosassa Pim

Pim seurustelee Tobiasin kanssa...

Arvosana: Keskinkertainen
Arvion kirjoittaja: Katri Virmutjoen koulu ja luokka 4
 
Angela Dorsey: Kullan Lumo

Hyvä. sain luettua melki kokonaan kirjan loppuun jo päivässä. Tosi kiinnostava.

Arvosana: Hyvää satoa!
Arvion kirjoittaja: hyvä.
 
Merja jalo: Epäilyttävä sulhasmies

Jenni ei keskitty enään muuhun kun meikkaamiseen ja pynttäämiseen ja kafkasta on tullut vähän känttyisä. Ja tallillakaan ei ole asiat kovin hyvin? Mutta mitä tapahtuu kun Jenni sanoo menevänsä naimisiin?! Tästä alkaa aivan ihana ja ratkiriemukas seikkailu!! <3333!!! Miten käy kun nummelan ponitallilaiset aikovat sabotoida häät?! Onistuvatko he??

Arvosana: MAHTAVA, HUIPPUMAUKAS
Arvion kirjoittaja: Jasmin, Pellon koulun ala-aste 5.lk
 
merja jalo: ruskaratsu

parasta oli kun tytöt menivät katsomaan heille hevosta ja hevosen nimi oli seppo.

Arvosana: Hyvää satoa!
Arvion kirjoittaja: Krista, rasivaaran koulu, 3 luokka
 
Merja Jalo: Pako Ratsukalliolta

Repe ja kaikki nummelalaiset ovat menossa Ratsukalliolle.ja siellä tapahtuvat jännitzkset liittyvät jotenkin korkemäen ratsastaja Tepaan eli Terttuun.

Arvosana: Hyvää satoa!
Arvion kirjoittaja: Patricia vantaan kansainvälinen koulu 3a
 
merja jalo: vaellusratsastus

kirja oli hyvä, mutta liian lyhyt. kirjassa kikka ystävineen lähtee vaellusratsastukselle. pian selviää, että amanda koskenranta johtaa porukkaa ja siitä alkaa jännittävä seikkailu.

Arvosana: Hyvää satoa!
Arvion kirjoittaja: unski 6c
 
merja jalo: tihutöitä tallilla

kikka pääsee alkeisleirin ohjaajaksi, kun kaikki muut lähtevät ruotsiin. kirja oli tosi hyvä mutta juonta voi aavistella

Arvosana: MAHTAVA, HUIPPUMAUKAS
Arvion kirjoittaja: unna luokka 6c
 
Angela Dorsey: Vuoroveden haltija

Mahtava ja mukaansa tempaava juoni, kun Erin kidnapataan ja hevonen pelastaa hänet! Luet kirjan mielelläsi kolme kertaa kannesta kanteen!

Arvosana: MAHTAVA, HUIPPUMAUKAS
Arvion kirjoittaja: Linda, kanavuorenkoulu 5.lk
 
Hebert Noomi: liekkien lahja

andrea on juuri muuttanut norlantiin ja tutustuu salapräiseen Åseen , kivaan joakimiin ja touhukkaaseen veraan . kesken maastoretken alkaa tapahta kummia hevoset pillastuvat ja ryntäävät suoraan roihuavan tuleen ! sen jälkeen mikään ei ole niinkuin ennen. kannattaa lukea sillä kirja sisältä hevosia jannitystä ja kauhua . arvosana : 10-

Arvosana: MAHTAVA, HUIPPUMAUKAS
Arvion kirjoittaja: suvi , länsikadun koulu 5c
 
Hebert Noomi: jäiden salaisuus

Åse alkaa nähdä painajaisia siitä että hnen kuollut kaksoisveljensä on pulassa . niimpä hän aikoo auttaa veljeään vaikka tämä onkin rajan takana maanalisessa . kannattaa lukea kirja on paras! lue ensin sarjan ensimmäinen osa sitten varmaan tajuat mitä on tapahtunut arvio 9 ½

Arvosana: MAHTAVA, HUIPPUMAUKAS
Arvion kirjoittaja: suvi , länsikadun koulu , 5c
 
Merja Jalo: Mustan korpin linna

Essin perheellä alkaa rahahuolet ja Essi menettää melkein konaan Napoleon poninsa.Mutta mitä juonikas Emilia juoniikan?Suosittelen!

Arvosana: MAHTAVA, HUIPPUMAUKAS
Arvion kirjoittaja: Marjo, Pohjoislahden ala-aste 4lk
 
merjajalo: hopeaori

mahtava kirja niin kuin kaikki nummelan ponitallit

Arvosana: MAHTAVA, HUIPPUMAUKAS
Arvion kirjoittaja: kati ainiovaaranperuskoulu 4lk
 
Gabi Adam: Diabolo- unelmieni hevonen

Todella ihana heppakirja! Paljon heppoja, eli paras kirja heppahulluille! (miksei ponihulluillekin? ) Kirjan päähevonen on: Diabolo. Omistaja vaihtuu traagisesti jopa 3 kertaa, mutta lopputulos on täysi 10+++!! Diabolo kirjasarjasta on ilmestynyt ainakin jo 16 osaa!! Itse olen lukenut kaikki 13 jopa 3 kertaa!! (neljäs menossa) SUOSITTELEN!! Jos alussa tuntuu tylsältä, niin ei hätää, kyllä mieli pian kohenee!!

Arvosana: MAHTAVA, HUIPPUMAUKAS
Arvion kirjoittaja: Fanni, Haapaniemen koulu, 5.lk.
 
Noomi Hebert: Liekkien lahja

Andrea on juuri muuttanut norlantiin oman shiren hevosensa: Lumivyöryn kanssa. Tallilla käydessään hän tutustuu salaperäiseen Åseen , touhukkaiseen Veraan ja Kunnianhimoiseen Joa kimiin. kesken maasto retken hevoset pillastuvat ja ryntäävät suoraan metsän keskellä roihuavaan tuleen .noitatuleen. Tulesta pois astuessaan jokainen paitsi Åse on saanut lahjan. Esim : lentokyvyn ,ajatuksen luvun ,näkymättömäksi muuttumisen... Heillä on paljon muutakin mietittävää kuin kykyjensä ihmetteleminen sillä manalan portit ovat aukaistu! ja kuolleet pyrkivät takaisin mailmaan jossa ovat kerran olleet . Vain he voivat pelastaa mailman täystuholta ! Ihmeellisten voimiensa avulla! Kirjassa on paljon hevosia,fantasiaa,seikkailua ja kauhua. se kuuluu revontulitalli sarjaan ja on sen ensimmäinen osa.

Arvosana: MAHTAVA, HUIPPUMAUKAS
Arvion kirjoittaja: salainen
 
Noomi hebert: Jäiden salaisuus

Åse kaipaa kuollutta veljeään : Adriania. Jonka hän tietää elävän manalassa (maanalisessa) . Hän näkee painajaisia joissa Adrian on pulassa ja vailla apua. Että elävien ja kuolleitten mailmojen raja ei sortuisi ja hän voisi nähdä Adrianin ainoa vaihtoehto olisi kuolla ! mutta voisiko Åse jättää ystäviään ja perhettään ? Kun Åse kuulee Veran höpöttävän rajatila kokemuksista hän saa tuuman. Palaako Åse koskaan elävien mailmaan ? Se selviää kun luet revontulisarjan toisen osan: Jäiden salaisuus! - (?) + hyvä juoni + manga kuvat ja sarjakuvat kirjan välissä

Arvosana: MAHTAVA, HUIPPUMAUKAS
Arvion kirjoittaja: salainen
 
Margaret Davidson: Viisi unohtumatonta hevosta

Aika hyvä, mutta aluksi en meinnannut ymmärtää. Kyllä se sitten alkoi päästä juonesta kiinni.

Arvosana: Hyvää satoa!
Arvion kirjoittaja: Minna noljakka 5c
 
Merja Jalo: Naamiaisratsastus

Kirja oli tosi hyvä! Siinä Päkä pitää naamiaiset, Repen puku oli minusta tosi hauska samoin Maran. Kirjan loppu oli tosi jännittävä.

Arvosana: MAHTAVA, HUIPPUMAUKAS
Arvion kirjoittaja: Saana, Itä-suomenkoulu, 5b.
 
Marvi Jalo: Ratsutytön rekiretki

Hyvä hevoskirja, kirjassa ois voinut olla enemmän rekiajelua tai jotain jännitystä...

Arvosana: Hyvää satoa!
Arvion kirjoittaja: Iida Kohonen, Noljakankoulu 5.a
 
Merja Jalo: Vaara Raudikkotiellä

Aivan mahtava! Tuntuu kuin sukeltaisi suoraan kirjan sisään. Jännitystä kaipaaville!

Arvosana: MAHTAVA, HUIPPUMAUKAS
Arvion kirjoittaja: Minni Kirkonkylän ala-aste 5A
 
Merja Jalo: Vaara Raudikkotiellä

Aivan mahtava! Tuntuu kuin sukeltaisi suoraan kirjan sisään. Jännitystä kaipaaville!

Arvosana: MAHTAVA, HUIPPUMAUKAS
Arvion kirjoittaja: Minni Kirkonkylän ala-aste 5A
 
Merja Jalo: Hopeaori

paras kirja

Arvosana: MAHTAVA, HUIPPUMAUKAS
Arvion kirjoittaja: Laura, Rantakylän koulu 3b
 
Merja Jalo: Nea (En muista nimeä)

Aika hyvä on koko Nea-sarja, mutta Neaa on kuvailtu ehkä vähän liian vähän.Mutta yhdessä Nea kirjassa juoni paljastuu liaan nopesti, kun Marista tulee kiltti.

Arvosana: Hyvää satoa!
Arvion kirjoittaja: Viivi, HRSK (Olen vaihtanut koulua, ja olemme muuttaneet Ranskaan), Cm2a=4a
 
Gabi Adam, suomennos: Auli Hurme-Keränen// Pollux-hevoskerho: Diabolo-Jäähyväiset

Annette on päättänyt järjestää Mercy Ranchilla avoimien ovien päivän. Hän haluaa havahduttaa ihmiset huomaamaan hevosten hädän ja auttamaan. Ricky ja hänen ystävänsä osallistuvat innokkaina suuren päivän valmisteluihin. Huolta aiheuttaa ainoastaan oudosti käyttäytyvän Annetten terveydentila. Hän itse väittää olevansa vain ylirasittunut... Kaiken kukkuraksi Diabolon entinen omistaja vapautuu vankilasta. Mies kantaa yhä kaunaa Rickylle ja Gustaville, jotka toimittivat hänet telkien taakse, ja tahtoo kostaa. Mutta millä tavalla? Se selviää Rickylle piirun verran liian myöhään. Erittäin hyvä kirja, kannattaa lukea! (:

Arvosana: MAHTAVA, HUIPPUMAUKAS
Arvion kirjoittaja: eeellla
 
Merja Jalo: Kultajoen kummitus

Mun mielestä tää on juuri, sitä Nummelaa parhaimmillaan! Luvassa on tietenkin rikoksia ja rakkautta, puhumattakaan kateudesta... Kikka on (taas kerran) korviaan myöten rakastunut repeen, ja poika viekin kirjassa Kikan KULTASEPÄNLIIKKEESEEN! Kikalla on myös edessään hurja eloonjäämis kamppailu, mutta kaikki ratkeaa aikanaan. ...MITEN???

Arvosana: MAHTAVA, HUIPPUMAUKAS
Arvion kirjoittaja: 5.lk
 
merja jalo: Tuulinen torni

Kirja on uskomattoman hyvä!!! Se on mielestäni nummela-sarjan parhaita, ja siinä on erittäin hyvä juoni, joka vie mukanaan. Kirjassa on myös PALJON ROMANTIIKKAA, ja hyvää huumoria on myös mukana. Kannattaa lukea ehdottomasti! ...Odottelen innolla myös kohta ilmestvää Kikka & Repe -muitoja-kirjaa!

Arvosana: MAHTAVA, HUIPPUMAUKAS
Arvion kirjoittaja: 5.lk